izgleda da oni primaju platu u Zimbabve dolarima pa ih pojede inflacija jbg
il svaki kao sejdo ih u kafani potroši nisu valjda gluho i bilo toliko nesposobni u mehkom sda osloncu

Načelnik općine Novi Grad i v.d. predsjednika Stranke za BiH Semir Efendić danas je pojasnio zašto iz SDA nije otišao u neku od stranaka "Trojke".
- To su tri zasebne stranke i prije ili kasnije će opet biti svaka za sebe. Oni sada nastupaju kao neka koalicija i prije ili kasnije će se to razići. Čuo sam po kuloarima da je plan da “Trojka” podrži kandidaturu Denisa Zvizdića ukoliko bude nezavisni kandidat, ali SDP je to odbio. Njima ideološke odrednice znače puno više nego meni. Ja mislim da se treba rješavati nagomilanih problemima, a oni se više vode ideologijom, rekao je Efendić.
Smijenjen direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja USK Izan Mustafić (NiP)
Danas je Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a na čelu sa predsjednikom Zuhadom Porčićem (ASDA-NES) smijenio direktora istoimene ustanove Izana Mustafića, a za v.d. direktora izabran je Almir Lipovača, diplomirani ekonomista iz Bihaća.
"Ono" (cuj "ono"...) ti kaze da covjek "bar obidje nase povratnike" (izmedju ostalog), za razliku od nekih drugih kojima je drzava od Vjecnice do SCC-a.
Koliko traje, neka traje... lijepo je slusati SDA kmecanje.meridiyan wrote: ↑03/05/2021 19:27 Klasična desničarska politička organizacija , socijal demokratska i socijal-liberalna stranka ni po kojoj osnovi ne mogu zajedno opstati.
Načelnik općine Novi Grad i v.d. predsjednika Stranke za BiH Semir Efendić danas je pojasnio zašto iz SDA nije otišao u neku od stranaka "Trojke".
- To su tri zasebne stranke i prije ili kasnije će opet biti svaka za sebe. Oni sada nastupaju kao neka koalicija i prije ili kasnije će se to razići. Čuo sam po kuloarima da je plan da “Trojka” podrži kandidaturu Denisa Zvizdića ukoliko bude nezavisni kandidat, ali SDP je to odbio. Njima ideološke odrednice znače puno više nego meni. Ja mislim da se treba rješavati nagomilanih problemima, a oni se više vode ideologijom, rekao je Efendić.
Pridjev populistički u svakodnevnom se govoru najčešće koristi kao izraz kojim se želi diskreditirati političke aktere s čijim
stavovima oni koji ih prozivaju nisu suglasni. Populiste se optužuje za davanje lažnih i nerealnih obećanja i jeftinu demagogiju
pomoću kojih u ljudima nastoje probuditi ”niske” osjećaje i strasti te tako zadobiti njihovu potporu. Istodobno, većina suvremenih političkih aktera ne želi da se njihova politika i programi
nazivaju populističkima. Pojam se, ukratko, u suvremenoj politici uglavnom koristi u pejorativnom značenju
Danas se koristi za omalovazavanje poteza neke politicke opcije u smislu da "mlati praznu slamu", daje nerealna obecanja i sl.U Rimskoj Republici izraz je korišten da bi se označio politički pokret koji je zastupao interese ”običnih” građana
Joj Efendićameridiyan wrote: ↑03/05/2021 19:27 Klasična desničarska politička organizacija , socijal demokratska i socijal-liberalna stranka ni po kojoj osnovi ne mogu zajedno opstati.
Jesam, pročitao sam ga nakon tvog posta. Prije toga znao sam samo njegov smisao, ali nije me dojmio. Mislim da će ga RS pravnici oboriti, jer poprilično zadire u nadležnost njihovog entiteta. Pozitivno je namjeravano finansiranje školovanja članova porodica tih nesretnih ljudi, ali, nakon 25 godina od genocida, od sve te ljudske tragedije i konkretnog snalaženja u životu i pozicioniranja ljudi tamo gdje jesu, ko će trajno promijeniti svoje postratno prebivalište povratkom na prijeratno, ko će se javiti na stipendije od članova porodica, što je, inače, nabrojano samo da bi obuhvatili sve i svakogPrpa.ba wrote: ↑03/05/2021 12:21Da li si procitao prijedlog zakona? Postavljas mi tehnicka pitanja za koja dio odgovora mozes naci u tekstu zakona koji zaista nije dugacak. 11 stranica, veliki font i prored, pa sam prosudi.high_volume wrote: ↑03/05/2021 08:20 Koji je smisao takvog zakona, kakvi produkti se očekuju njegovom realizacijom? I za koga će važiti taj zakon?
Postoje li statistički podaci koliko je potencijalnih povratnika u područje Srebrenice, onih koji žele da se vrate, a ne mogu zbog izostanka zakona, ovakvog, npr. kao sarajevskog?
Ovo je vec neki put da imamo suprotstavljene stavove o radu Trojke, postujem, budi cinican prema njihovom (ne)radu koliko hoces, moje je da istaknem kada smatram da nisi u pravu i kad se kritikuje kritike radi.
Krenuo si od toga "sta ce u posjetama povratnicima, to je populizam". Ja ti stavim jedan od produkata tih posjeta, ti mene pitas koji je smisao zakona i za koga vazi.
Sad i da ti objasnim da, sudeci po tekstu koji sam procitao, zakon se odnosi na podrucje Opstine Srebrenica, i osobe koje su u jednom trenutku bile raseljene na podrucje KS, a potom se vratili u Opstinu Srebrenica i barem 6 mjeseci imaju prebivaliste tamo, da je cilj djelimicno osnaziti povratnicku zajednicu kroz besplatnu pravnu pomoc, sufinansiranje skolovanja, pomoc u rjesavanju stambenog pitanja i finansiranja komunalne infrastrukture, zdravstvenu zastitu i pomoc memorijalnom centru, i da ako se time 50 ljudi privoli prebaciti prebivaliste u Srebrenicu, da je to uspjeh, ti ces meni reci sto nije ranije, da nije dovoljno, i da je to populizam.
O konkretnim kritikama na prijedlog zakona mozemo diskutovati, recimo ja smatram neke stavke ofrlje napisanim i neprecizno definisanim, dio zakona su lijepe rijeci bez mogucnosti lake provedbe, nije predvidjeno postupno sirenje podrske i drugim povratnickim zajednicama, ali bez sudjelovanja u javnoj raspravi to ostaje na nivou forumskog naprdjivanja.![]()
A sad da kazem da kritike iznesemo kroz javnu raspravu, vjerovatno ces izjednaciti to sa Fadilovim trazenjem ideja kako nabaviti vakcine, i da imaju dobro placeni ljudi da rade taj posao za nas..![]()
Prvo non paper pa evo sad prave svoju opoziciju, jos danas lafo 13 anesteziologa dalo otkaz a ustvari takticki potez da zavale Opstu i Gavrankapetanovica.drug_profi wrote: ↑05/05/2021 21:08 SDA opet pokusava svoj standardni fol. Pravi svoju opoziciju.
Mislim da to vise nije ucinkovito kao prije
KADROVSKA KRIŽALJKA DOSTIGLA VRHUNAC // Hoće li NiP napustiti vlast u USK? Nakon podrške Vladi bez sporazuma i ministara NiP-a, iz Sarajeva poručili da slijede sankcije
Nažalost, jedna naša zastupnica podržala je nešto što nije korespondiralo s principima kojih se držimo i bit će sankcionirana.”, rekao je između ostalog Ademović.
https://usn1.net/usn-novosti/kadrovska- ... tCeijbpCoY
Sa ovim Zakonom, praktično, se može prijaviti prebivalište u Srebrenici, a živjeti i raditi u Sarajevu jer i dalje ostvaruju pravo na liječenje, besplatno školovanje i slično. Ovo je važno u kontekstu nekih budućih izbora, a siguran sam da ima i onih koji bi se, nakon ovog zakona vratili tamo (ljudi koji nemaju posao ili rade neke nesigurne, povremene i slabo plaćene poslove). Dalje, ovo je konkretna podrška onima koji su se već vratili. Treba razmišljati i o ostanku, a ne samo o povratku. Ovako nešto ne bi bilo loše za čitavu RS, ali ne može KS to sam. Meni je ovo jedan od konkretnijih poteza.high_volume wrote: ↑05/05/2021 22:32Jesam, pročitao sam ga nakon tvog posta. Prije toga znao sam samo njegov smisao, ali nije me dojmio. Mislim da će ga RS pravnici oboriti, jer poprilično zadire u nadležnost njihovog entiteta. Pozitivno je namjeravano finansiranje školovanja članova porodica tih nesretnih ljudi, ali, nakon 25 godina od genocida, od sve te ljudske tragedije i konkretnog snalaženja u životu i pozicioniranja ljudi tamo gdje jesu, ko će trajno promijeniti svoje postratno prebivalište povratkom na prijeratno, ko će se javiti na stipendije od članova porodica, što je, inače, nabrojano samo da bi obuhvatili sve i svakogPrpa.ba wrote: ↑03/05/2021 12:21Da li si procitao prijedlog zakona? Postavljas mi tehnicka pitanja za koja dio odgovora mozes naci u tekstu zakona koji zaista nije dugacak. 11 stranica, veliki font i prored, pa sam prosudi.high_volume wrote: ↑03/05/2021 08:20 Koji je smisao takvog zakona, kakvi produkti se očekuju njegovom realizacijom? I za koga će važiti taj zakon?
Postoje li statistički podaci koliko je potencijalnih povratnika u područje Srebrenice, onih koji žele da se vrate, a ne mogu zbog izostanka zakona, ovakvog, npr. kao sarajevskog?
Ovo je vec neki put da imamo suprotstavljene stavove o radu Trojke, postujem, budi cinican prema njihovom (ne)radu koliko hoces, moje je da istaknem kada smatram da nisi u pravu i kad se kritikuje kritike radi.
Krenuo si od toga "sta ce u posjetama povratnicima, to je populizam". Ja ti stavim jedan od produkata tih posjeta, ti mene pitas koji je smisao zakona i za koga vazi.
Sad i da ti objasnim da, sudeci po tekstu koji sam procitao, zakon se odnosi na podrucje Opstine Srebrenica, i osobe koje su u jednom trenutku bile raseljene na podrucje KS, a potom se vratili u Opstinu Srebrenica i barem 6 mjeseci imaju prebivaliste tamo, da je cilj djelimicno osnaziti povratnicku zajednicu kroz besplatnu pravnu pomoc, sufinansiranje skolovanja, pomoc u rjesavanju stambenog pitanja i finansiranja komunalne infrastrukture, zdravstvenu zastitu i pomoc memorijalnom centru, i da ako se time 50 ljudi privoli prebaciti prebivaliste u Srebrenicu, da je to uspjeh, ti ces meni reci sto nije ranije, da nije dovoljno, i da je to populizam.
O konkretnim kritikama na prijedlog zakona mozemo diskutovati, recimo ja smatram neke stavke ofrlje napisanim i neprecizno definisanim, dio zakona su lijepe rijeci bez mogucnosti lake provedbe, nije predvidjeno postupno sirenje podrske i drugim povratnickim zajednicama, ali bez sudjelovanja u javnoj raspravi to ostaje na nivou forumskog naprdjivanja.![]()
A sad da kazem da kritike iznesemo kroz javnu raspravu, vjerovatno ces izjednaciti to sa Fadilovim trazenjem ideja kako nabaviti vakcine, i da imaju dobro placeni ljudi da rade taj posao za nas..![]()
Svi mi znamo da takvih ljudi nema. Svi koji su se namjeravali vratiti u Srebrenicu, vratili su se, niko nije čekao "sarajevski" zakon. Znaju to i Konaković i Forto, ali svejedno, pustili su prijedlog zakona. I sam si napisao, mnogi članovi Zakona su samo lijepe riječi, slova na papiru apsolutno neprovediva. Pa zašto onda Zakon.... Populizam, kolega, populizam
![]()
![]()
Ma ne znači to ništa. Rumenkovi su igrači.
Pa obecao 2010 sad njip ispunjava
Finalni ugovor potpisali su načelnik općine Trnovo Ibro Berilo, izvršni direktor kompanije "Buroj Property Development" Ahmed Ismail i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.
I premijer Konaković je ukazao na važnost privlačenja investitora u BiH, ocjenjujući da naša zemlja ima pravi ambijent za investiranje, što pokazuju i ovakvi projekti koji motiviraju da se još više radi u tom pravcu
Ma smiješan lik. Zar nije pohvalno to što stranke pa i pojedinci pored ličnog i opšteg interesa se vode i ideologijom? Po meni je to pohvalno, dakle ne samo interes lični i politički već i neki principi i ideali tamo gdje se to može i gdje ima prostora. Izgleda Efendiću je to strano jer u SDA samo lični interes i interes porodice Izetbegović, sve drugo ne posotji.Anquilla wrote: ↑05/05/2021 17:44Joj Efendićameridiyan wrote: ↑03/05/2021 19:27 Klasična desničarska politička organizacija , socijal demokratska i socijal-liberalna stranka ni po kojoj osnovi ne mogu zajedno opstati.
- To su tri zasebne stranke i prije ili kasnije će opet biti svaka za sebe. Oni sada nastupaju kao neka koalicija i prije ili kasnije će se to razići. Čuo sam po kuloarima da je plan da “Trojka” podrži kandidaturu Denisa Zvizdića ukoliko bude nezavisni kandidat, ali SDP je to odbio. Njima ideološke odrednice znače puno više nego meni. Ja mislim da se treba rješavati nagomilanih problemima, a oni se više vode ideologijom, rekao je Efendić.![]()
E čuj na pitanje zašto nije prešao u neku od stranaka trojke, kaže da su zasebne stranke![]()
I još lupa da se te stranke, za razliku od njega, vode ideologijom![]()
![]()