Znam. Garant nisu halal, pa ne znam da li bi forum odobrio.
Btw. malo niže ima prodavnica srebra Arhaik i u njoj lješnjaci s eko plantaže oko Bosanske Krupe.
Ima u Boski i štand prirodnom kozmetikom iz Hercegovine, smilje, pelin, nar, tako to.
Moderator: anex
Znam. Garant nisu halal, pa ne znam da li bi forum odobrio.
u sarajevu ili b.luci?HelaS wrote: ↑03/11/2024 21:43Preko puta Mujine ćevabdžinice kod Ferhadije, ima trgovina Hercegovina, sve prirodni, domaći proizvodi iz Hercegovinebanjaluka078 wrote: ↑03/11/2024 21:39 Inače mi u BL sve frca od opcija za kupovinu po vašim kriterijima, zaista.
Eto, u Manju ne ulazim, najbliža pekara mi je u vlasništvu gradskog odbronika iz Bajine stranke. I slično.
Ja kad hoću na roštilj, mogu u tri lokala.
U piceriji čiji vlasnik je Bošnjak, samo tuna pica mi je opcija bez svinjske šunke. Pardom, ima jedna s goevđom pekom.
A da ganjam halal certifikat na albuminskom siru. Jaštaću. Ima 387 bar kod. Dosta.![]()
Na spratu Boskebanjaluka078 wrote: ↑03/11/2024 22:03 Ima u Boski i štand prirodnom kozmetikom iz Hercegovine, smilje, pelin, nar, tako to.
Koja je razlika za proizvode u konzumaciji koji imaju halal certifikate i proizvode za koje je nadležno ministarstvo zdravlja u BiH izdalo uvjerenje o kvalitetu? Halal certifikat izdaje religiozna organizacija, ove druge svjetovna, ali obje organizacije naplaćuju svoje usluge. Jedna usluga ide u privatne fondove, druga je javni prihod. Nijedna od ove dvije organizacije za potvrđivanje kvaliteta hrane neće izdati potvrde za proizvode koji nisu usklađeni za pravilima o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda. Tretman životinja kod njihovog klanja i obrada mesa, identičan je za certificiranje kod obje ove organizacije, za mliječne i ostale proizvode takođe.Domaci izdajnik wrote: ↑04/11/2024 08:21 Ah sreća pa sve ono što dolazi iz Širokog, Gruda i Čitluka je halal bez dileme![]()
Ti si kosmopolita...jednostavno je.Domaci izdajnik wrote: ↑04/11/2024 09:05 Jebi ga, ne valja sir iz Nevesinja dolje su Srbi pa garant ubacuju svinjetinu...Kako ja jedem sudžuk i mesne proizvode iz FBIH? Meni Bajra ne smeta kada sam gladan iako nije pravoslavac, a ne gade mi se ni kolači na Baščaršiji![]()
bilo kakav domaci proizvod je tesko preporuciti, kvalitet na pocetku bude top, a onda svaka naredna serija kao po nekom pravilu bude gora od prethodne, na kraju proizvod koji si probao prije godinu dana ima samo istu ambalazu a kao da se u putu nije sreo s onim proizvodom koji si nekad probaokorisnicki wrote: ↑07/11/2024 15:07 Mogli bi otvoriti temu "BiH proizvodi a da nije smeće". Inspiraciju dobih moloprije otvorivši paštetu "ovako perfekta", ne nije pošteno da se to prodaje za ljudsku ishranu. I tako stalno nailazim da domaća nejestiva a skupa smeća. Ima li izuzetaka i koliko? Pada mi na pamet sir i maslac mljekare Livno i bar doskoro mliječni proizvodi Pađeni.
Dukat proizvod iz Gradačca su baš postali loši. Jogurt il je skoro voda ili ima neki šmek, mlijeko ima neki čudan šmek i vuče na smedju boju. Sad kupujem Zbregov Jogurt i mlijeko.korisnicki wrote: ↑07/11/2024 15:07 Mogli bi otvoriti temu "BiH proizvodi a da nije smeće". Inspiraciju dobih moloprije otvorivši paštetu "ovako perfekta", ne nije pošteno da se to prodaje za ljudsku ishranu. I tako stalno nailazim da domaća nejestiva a skupa smeća. Ima li izuzetaka i koliko? Pada mi na pamet sir i maslac mljekare Livno i bar doskoro mliječni proizvodi Pađeni.
zippoo87 wrote: ↑07/11/2024 22:12 Ja to sve kupujem na pijaci...jesu cijene ludnica ali barem mozes izabrati sebi i mladi sir i suhi sir i dimljeni sir.
Gledas,pipnes,kupis i probas,...ako ne valja,preskocis tog prodavca slijedeci petak (pazarni dan kod nas)
U zivotu nisam kupio mladi sir ili tako to u marketu a i necu,jer to mora biti frisko da valja...a ovi po trznim centrima stoje 10-15 dana i kao treba da valja...hau jes no
Sir jucer usirenjen,danas prodat...jedes odmah,eventualno odstoji par dana za sirnice i to je to.
Poslije se pokvari,pomemi.
U našoj državi rijetko se desilo bakteriološko procesuiranje mliječnih, pa i mesnih proizvoda, kupljenih na "pijacama".
Očito da nisu iste vrste kafe
Naša tradicionalna domaća kafa proizvodi se u dva oblika: OMCAFÉ Premium i OMCAFÉ Rio Economy. Osnovna razlika između ove dvije vrste leži u intenzivnijem ukusu OMCAFÉ Premium, odnosu na OMCAFÉ Rio, koja prija ljubiteljima blažih i nježnijih aroma kafe.