Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
touch brain

#1351 Re: Satovi

Post by touch brain »

L00d wrote:
shin wrote:Samo jedan dan pomjeraš naprijed, ništa strašno.
MA et, cudi me da se toi ne moze nikako rijesiti :D

Mislim, ima pametnijih ljudi od mene, ali zar se nisu mogli brojevi 30 i 31 staviti zajedno ?
I da jednom godisnje pomjeramo samo, tj. kad je februar mjesec

:mrgreen:
ako ti to toliko smeta kupi digitalni...neznam sto se toliko ibretis :roll:
skafiskafsnjak

#1352 Re: Satovi

Post by skafiskafsnjak »

ne volim digitaluuuuuuuuuuuuuuu :D

Ne ibretim se, nego eto .

Nemoj digitale :skoljka:
anonimni clan

#1353 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

L00d wrote:
shin wrote:Samo jedan dan pomjeraš naprijed, ništa strašno.
MA et, cudi me da se toi ne moze nikako rijesiti :D

Mislim, ima pametnijih ljudi od mene, ali zar se nisu mogli brojevi 30 i 31 staviti zajedno ?
I da jednom godisnje pomjeramo samo, tj. kad je februar mjesec

:mrgreen:
ima satova kojima ne moras nista stimati a oni ti pokazuju sve. I vrijeme i koji je dan i koji mjesec i godina i koja je mjeseceva faza .........ne sekiras se kad je februar ........i zamisli jos nije digitala..........
Ma cudo od sata:
http://www.chrono24.com/de/iwc/portugie ... mod370.htm
skafiskafsnjak

#1354 Re: Satovi

Post by skafiskafsnjak »

A tek cijena... sitnica :lol:
shin

#1355 Re: Satovi

Post by shin »

L00d wrote:ne volim digitaluuuuuuuuuuuuuuu :D

Pa raj fossil je digitalni sat :-) Isti mehanaizam kao i na digitalnim satovima kuca unutra.
skafiskafsnjak

#1356 Re: Satovi

Post by skafiskafsnjak »

shin wrote:
L00d wrote:ne volim digitaluuuuuuuuuuuuuuu :D

Pa raj fossil je digitalni sat :-) Isti mehanaizam kao i na digitalnim satovima kuca unutra.
Sha ba ?

Jel ja ne razumijem sta je digitalno / analogno ili sta ?
anonimni clan

#1357 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

L00d wrote:A tek cijena... sitnica :lol:
E ovaj je puno povoljniji i nije "limited edition"
http://www.bachmann-scher.de/de/uhren/j ... te1017.htm :D
Dwndler

#1358 Re: Satovi

Post by Dwndler »

anonimni clan wrote:
L00d wrote:A tek cijena... sitnica :lol:
E ovaj je puno povoljniji i nije "limited edition"
http://www.bachmann-scher.de/de/uhren/j ... te1017.htm :D
Mogaos i naci link od hybris mechanica pa mu to predloziti 8-) :lol:
Btw. par stranica unazad sam vidio da si najavio PP-a, ali ne vidjeh slike nigdje. Doduse nisam nesto ni listao nazad puno. Ima li sta od toga i kad si dole da se nadjemo?

Ja sam se malo ponovio od zadnjeg javljanja :-)

Zenith El Primero, tzv. TV model

Image

Image

Image

Image

Zenith Chronometre 40T

Image

Zenith Chronometre Automatic Captain

Image

Image

CYMA chronograph sa Valjoux 22 slike prije restauracije:

Image

Image

Image

i poslije :razz:

Image

Image

Image

Image

Eto toliko od mene :mrgreen:
anonimni clan

#1359 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

Captain je strasno lijep --------CYMA ispade na kraju dosta dobar.To se mora jos bolje napraviti .....ako imas nekoga da ga ispolira i ciferblat mora bolje da se uradi......strasan sat sa odlicnim mehanizmom iz 40-tih ili 50 tih.
Respect,

Ovaj sa PP ..heheheh momak nudio dupljak .........vjeruje da ima original.........e sad da li je znao sta ima ili nije......
nije ni bitno.
Ove godine ako i budem dolazio .mozda u jesen ili u zimu.
Ti se malo malo pa ponovis........lijepo .lijepo.
Imam i ja par novih dzepnih .....uslikam pa postavim al nista posebno........ ;-)

Ovaj ti je u dobrom stanju kako vidim....(malo uporedjujem)
http://www.chrono24.com/de/zenith/el-pr ... ndex-5.htm
touch brain

#1360 Re: Satovi

Post by touch brain »

Zenith Chronometre 40T je za mene preljep..jos da ima rimske brojeve bio bi jos ljepsi :(
touch brain

#1361 Re: Satovi

Post by touch brain »

pogledajte ovog kapitalca od 120 000 jurosa

Image
Dwndler

#1362 Re: Satovi

Post by Dwndler »

touch brain wrote:Zenith Chronometre 40T je za mene preljep..jos da ima rimske brojeve bio bi jos ljepsi :(
Ne znam jesam li ikad viido verziju sa rimskim brojevima, ali garant ima. Ovo je bila ponuda lokalnog tipa, a nisam sad ganjao nesto specijalno, vec jednostavno malo rjedje Zenith-e :D
anonimni clan wrote:Captain je strasno lijep --------CYMA ispade na kraju dosta dobar.To se mora jos bolje napraviti .....ako imas nekoga da ga ispolira i ciferblat mora bolje da se uradi......strasan sat sa odlicnim mehanizmom iz 40-tih ili 50 tih.
Respect,

Ovaj sa PP ..heheheh momak nudio dupljak .........vjeruje da ima original.........e sad da li je znao sta ima ili nije......
nije ni bitno.
Imam i ja par novih dzepnih .....uslikam pa postavim al nista posebno........ ;-)

Moram te malo razocarat za CYMA-u :-)
Nisam ljubitelj ispoliranih kucista i brojcanika koji kao da su ispod cekica izasli, vec sto vise onog orginalnog izgleda, patiniranog brojcanika i nepoliranog kucista, da se vidi na satu da je stariji :-D Sva restauracija se sastojala od ciscenja i podmazivanja mehanizma, novog stakla i novih dugmadi za chrono funkcije, sto je malo potrajalo.

El Primero je kupljen isto na chrono24, ali skoro €1000 jeftinije od ovog sto je pokazan u linku :D
I dobio sam racun i garanciju na godinu dana, jer je faca neka vrsta urara, tj. radi sa skupljim satovima :)
Jedino sto bih mozda mjenjao je staklo, jer je malo izgrebano (mineralno je), pa sam bacio buhu na par strana da ga trazim, ali nije mi must, plus sto i kad novo stavim onda extra bi morao paziti jer se minerlano relativno brzo izgrebe :x

Onda se ni ove godine necemo vidjeti, jer sam ja planirao u toku ljetnih mjeseci.
Ti furas garant dzepne i to u zlatu, jer imas dobru vezu 8-)
shin

#1363 Re: Satovi

Post by shin »

touch brain wrote:pogledajte ovog kapitalca od 120 000 jurosa

http://i243.photobucket.com/albums/ff67 ... _Watch.jpg

Bezveze (sa estetske strane gledajuci).
anonimni clan

#1364 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

Dwndler wrote:
anonimni clan wrote:Captain je strasno lijep --------CYMA ispade na kraju dosta dobar.To se mora jos bolje napraviti .....ako imas nekoga da ga ispolira i ciferblat mora bolje da se uradi......strasan sat sa odlicnim mehanizmom iz 40-tih ili 50 tih.
Respect,

nije ni bitno.

Nisam ljubitelj ispoliranih kucista i brojcanika koji kao da su ispod cekica izasli, vec sto vise onog orginalnog izgleda, patiniranog brojcanika i nepoliranog kucista, da se vidi na satu da je stariji :-D Sva restauracija se sastojala od ciscenja i podmazivanja mehanizma, novog stakla i novih dugmadi za chrono funkcije, sto je malo potrajalo.

El Primero je kupljen isto na chrono24, ali skoro €1000 jeftinije od ovog sto je pokazan u linku :D
I dobio sam racun i garanciju na godinu dana, jer je faca neka vrsta urara, tj. radi sa skupljim satovima :)
Jedino sto bih mozda mjenjao je staklo, jer je malo izgrebano (mineralno je), pa sam bacio buhu na par strana da ga trazim, ali nije mi must, plus sto i kad novo stavim onda extra bi morao paziti jer se minerlano relativno brzo izgrebe :x

Onda se ni ove godine necemo vidjeti, jer sam ja planirao u toku ljetnih mjeseci.
Nisam ni ja ljubitelj na satova na silu nakindjurenih ali...........
Postoje majstori koji zadrze stari izgled ciferblata ali mu vrate onu ljepotu koju sat ima...........
To sto ostane patine je OK ali ako ostanu fleke od vlage koju je sat nekada povukao...zbog napuklog stakla ili dihtunga onda se tu radi o steti na satu koja nema nikakve veze sa patinom koja stu daje stari sarm......
Poliranje starih satova podrazumjeva popravku onih malih plitkih kracni ...........one vece se na taj nacin ne mogu ni negirati ili ispraviti.......sat dobija jedan lijep i ocuvan izgled a istovremeno zarzava svoj izgledom i dubljim kraznama svoju ljepotu i onaj osjecaj da je to ipak stari sat.

Vidi ovaj ........star je odprilike kao i ovaj tvoj CYMA .......samo da se ovaj tvoj odradi kako treba dobio bi i na vrijednosti a na izgledu da i ne govorimo:http://www.uhreneder.ch/de/ue_uhren-det ... php?nr=346

Ili ovaj Junghans iz 50-tih:
Image
ili ovaj iz 40-tih Image
Ali svak zna svoje......... ;-)

A ja........ .ma neganjam ja trenutno nista ......jesu u tozla ali se tako zalomilo......nikakva veza nije u pitanju...........
Dwndler

#1365 Re: Satovi

Post by Dwndler »

anonimni clan wrote:
Dwndler wrote:
Respect,

nije ni bitno.

Nisam ni ja ljubitelj na satova na silu nakindjurenih ali...........
Postoje majstori koji zadrze stari izgled ciferblata ali mu vrate onu ljepotu koju sat ima...........
To sto ostane patine je OK ali ako ostanu fleke od vlage koju je sat nekada povukao...zbog napuklog stakla ili dihtunga onda se tu radi o steti na satu koja nema nikakve veze sa patinom koja stu daje stari sarm......
Poliranje starih satova podrazumjeva popravku onih malih plitkih kracni ...........one vece se na taj nacin ne mogu ni negirati ili ispraviti.......sat dobija jedan lijep i ocuvan izgled a istovremeno zarzava svoj izgledom i dubljim kraznama svoju ljepotu i onaj osjecaj da je to ipak stari sat.

Vidi ovaj ........star je odprilike kao i ovaj tvoj CYMA .......samo da se ovaj tvoj odradi kako treba dobio bi i na vrijednosti a na izgledu da i ne govorimo:http://www.uhreneder.ch/de/ue_uhren-det ... php?nr=346

Ili ovaj Junghans iz 50-tih:
Image
ili ovaj iz 40-tih Image
Ali svak zna svoje......... ;-)

A ja........ .ma neganjam ja trenutno nista ......jesu u tozla ali se tako zalomilo......nikakva veza nije u pitanju...........
U pravu si, ali ovo boldirano mi se posebno svidja 8-)

Evo ga frisak od danas, prvi JLC u kolekciji :mrgreen:

Image

Image

Image

Image

Cal. 449 iz 1940'ih i ima skoro 37mm :-D , jedini "manjak" je da nije 100% celik, vec je hromiran, ali je dobro ocuvan
anonimni clan

#1366 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

DOBAR i jako ocuvan.......
I bez kracni i fleka se vidi iz aviona da se radi o starijem satu .... :thumbup:
anonimni clan

#1367 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

Image
Image
Image
Image
ChataDodajStaHoces

#1368 Re: Satovi

Post by ChataDodajStaHoces »

Ima li nekih savjeta za fin, kvalitetan sat sa koznom narukvicom do 600KM? :) Ovaj Tissot PRC200 me privlaci jako s obzirom da vec imam PR50 koji me fantasticno sluzi vec 4 godine. Sta bih jos mogao gledati u Sarajevu, slicnog kvaliteta i dizajna? Hvala

Image
Dwndler

#1369 Re: Satovi

Post by Dwndler »

anonimni clan wrote:Image
Image
Image
Image
Jest se sjaje ko patkov rep :D
Sve tri hunter-a 8-)
Ovaj sto ima ime na brojcaniku, je li Eterna?
Posebno mi je cool ovaj chronograf. Je li to neka rana verzija doktroskog sata ili tako nesto za mjerenje pulsa?
Chisum

#1370 Re: Satovi

Post by Chisum »

Svaka cast djecaci i djevojcice... tema je prva liga!

Bio sam je izgubio iz vida jedno vrijeme, ali opet naletih, pa prodjoh kroz postove od pocetka pa do ovih zadnjih... stvarno uzivanje.
DJadi

#1371 Re: Satovi

Post by DJadi »

TDK-90 wrote:
Nešto ovako da nije puno masivan da je lagan ....ovaj opet nema nikakvu dodatnu funkciju ni datum ni alarm ni osvjetljenje ništa jedino mi se izgled sviđa
cijena 200,-KM
Image

Ovaj ima sve dodatne funkcije al puno mi debelo ovo beskorisno oko sata ovaj prsten :-? košta također cca 200,-KM

Image
Dje se mogu ova dva u Sarajevu kupiti i znas li mozda tacnu oznaku. Meni su prelijepi pogotovo ovaj prvi tako nesto trazim i sebi.
amra67

#1372 Re: Satovi

Post by amra67 »

Image

ovakav ima moj muz i jako je lijep i funkcionalan sat. sto je najvaznije radi sa njim i ne boji se da ce ostati tragovi na njemu jer je neunistiv po tom pitanju, safirno staklo...bla bla a i relativna cijena negdje oko 300 eura.
shin

#1373 Re: Satovi

Post by shin »

Citizen Aqualand, to je ronliacki sat, tool sat, precizan sat :P
Haris033

#1374 Re: Satovi

Post by Haris033 »

Fossil CH2731
Image

Vrijedi li 210 KM?
Haris033

#1375 Re: Satovi