ako ti to toliko smeta kupi digitalni...neznam sto se toliko ibretisL00d wrote:MA et, cudi me da se toi ne moze nikako rijesitishin wrote:Samo jedan dan pomjeraš naprijed, ništa strašno.![]()
Mislim, ima pametnijih ljudi od mene, ali zar se nisu mogli brojevi 30 i 31 staviti zajedno ?
I da jednom godisnje pomjeramo samo, tj. kad je februar mjesec
Satovi
Moderator: anex
- touch brain
#1351 Re: Satovi
- skafiskafsnjak
#1352 Re: Satovi
ne volim digitaluuuuuuuuuuuuuuu 
Ne ibretim se, nego eto .
Nemoj digitale
Nemoj digitale
- anonimni clan
#1353 Re: Satovi
ima satova kojima ne moras nista stimati a oni ti pokazuju sve. I vrijeme i koji je dan i koji mjesec i godina i koja je mjeseceva faza .........ne sekiras se kad je februar ........i zamisli jos nije digitala..........L00d wrote:MA et, cudi me da se toi ne moze nikako rijesitishin wrote:Samo jedan dan pomjeraš naprijed, ništa strašno.![]()
Mislim, ima pametnijih ljudi od mene, ali zar se nisu mogli brojevi 30 i 31 staviti zajedno ?
I da jednom godisnje pomjeramo samo, tj. kad je februar mjesec
Ma cudo od sata:
http://www.chrono24.com/de/iwc/portugie ... mod370.htm
-
shin
#1355 Re: Satovi
L00d wrote:ne volim digitaluuuuuuuuuuuuuuu
Nemoj digitale
Pa raj fossil je digitalni sat
- skafiskafsnjak
#1356 Re: Satovi
Sha ba ?shin wrote:L00d wrote:ne volim digitaluuuuuuuuuuuuuuu
Nemoj digitale
Pa raj fossil je digitalni satIsti mehanaizam kao i na digitalnim satovima kuca unutra.
Jel ja ne razumijem sta je digitalno / analogno ili sta ?
- anonimni clan
#1357 Re: Satovi
E ovaj je puno povoljniji i nije "limited edition"L00d wrote:A tek cijena... sitnica
http://www.bachmann-scher.de/de/uhren/j ... te1017.htm
-
Dwndler
#1358 Re: Satovi
Mogaos i naci link od hybris mechanica pa mu to predlozitianonimni clan wrote:E ovaj je puno povoljniji i nije "limited edition"L00d wrote:A tek cijena... sitnica
http://www.bachmann-scher.de/de/uhren/j ... te1017.htm
Btw. par stranica unazad sam vidio da si najavio PP-a, ali ne vidjeh slike nigdje. Doduse nisam nesto ni listao nazad puno. Ima li sta od toga i kad si dole da se nadjemo?
Ja sam se malo ponovio od zadnjeg javljanja
Zenith El Primero, tzv. TV model

Zenith Chronometre 40T

Zenith Chronometre Automatic Captain

CYMA chronograph sa Valjoux 22 slike prije restauracije:

i poslije

Eto toliko od mene
- anonimni clan
#1359 Re: Satovi
Captain je strasno lijep --------CYMA ispade na kraju dosta dobar.To se mora jos bolje napraviti .....ako imas nekoga da ga ispolira i ciferblat mora bolje da se uradi......strasan sat sa odlicnim mehanizmom iz 40-tih ili 50 tih.
Respect,
Ovaj sa PP ..heheheh momak nudio dupljak .........vjeruje da ima original.........e sad da li je znao sta ima ili nije......
nije ni bitno.
Ove godine ako i budem dolazio .mozda u jesen ili u zimu.
Ti se malo malo pa ponovis........lijepo .lijepo.
Imam i ja par novih dzepnih .....uslikam pa postavim al nista posebno........
Ovaj ti je u dobrom stanju kako vidim....(malo uporedjujem)
http://www.chrono24.com/de/zenith/el-pr ... ndex-5.htm
Respect,
Ovaj sa PP ..heheheh momak nudio dupljak .........vjeruje da ima original.........e sad da li je znao sta ima ili nije......
nije ni bitno.
- touch brain
#1360 Re: Satovi
Zenith Chronometre 40T je za mene preljep..jos da ima rimske brojeve bio bi jos ljepsi 
- touch brain
#1361 Re: Satovi
pogledajte ovog kapitalca od 120 000 jurosa

-
Dwndler
#1362 Re: Satovi
Ne znam jesam li ikad viido verziju sa rimskim brojevima, ali garant ima. Ovo je bila ponuda lokalnog tipa, a nisam sad ganjao nesto specijalno, vec jednostavno malo rjedje Zenith-etouch brain wrote:Zenith Chronometre 40T je za mene preljep..jos da ima rimske brojeve bio bi jos ljepsi
Moram te malo razocarat za CYMA-uanonimni clan wrote:Captain je strasno lijep --------CYMA ispade na kraju dosta dobar.To se mora jos bolje napraviti .....ako imas nekoga da ga ispolira i ciferblat mora bolje da se uradi......strasan sat sa odlicnim mehanizmom iz 40-tih ili 50 tih.
Respect,
nije ni bitno.
Nisam ljubitelj ispoliranih kucista i brojcanika koji kao da su ispod cekica izasli, vec sto vise onog orginalnog izgleda, patiniranog brojcanika i nepoliranog kucista, da se vidi na satu da je stariji
El Primero je kupljen isto na chrono24, ali skoro €1000 jeftinije od ovog sto je pokazan u linku
I dobio sam racun i garanciju na godinu dana, jer je faca neka vrsta urara, tj. radi sa skupljim satovima
Jedino sto bih mozda mjenjao je staklo, jer je malo izgrebano (mineralno je), pa sam bacio buhu na par strana da ga trazim, ali nije mi must, plus sto i kad novo stavim onda extra bi morao paziti jer se minerlano relativno brzo izgrebe
Onda se ni ove godine necemo vidjeti, jer sam ja planirao u toku ljetnih mjeseci.
Ti furas garant dzepne i to u zlatu, jer imas dobru vezu
-
shin
#1363 Re: Satovi
touch brain wrote:pogledajte ovog kapitalca od 120 000 jurosa
http://i243.photobucket.com/albums/ff67 ... _Watch.jpg
Bezveze (sa estetske strane gledajuci).
- anonimni clan
#1364 Re: Satovi
Nisam ni ja ljubitelj na satova na silu nakindjurenih ali...........Dwndler wrote:Moram te malo razocarat za CYMA-uanonimni clan wrote:Captain je strasno lijep --------CYMA ispade na kraju dosta dobar.To se mora jos bolje napraviti .....ako imas nekoga da ga ispolira i ciferblat mora bolje da se uradi......strasan sat sa odlicnim mehanizmom iz 40-tih ili 50 tih.
Respect,
nije ni bitno.
http://www.chrono24.com/de/zenith/el-pr ... ndex-5.htm![]()
Nisam ljubitelj ispoliranih kucista i brojcanika koji kao da su ispod cekica izasli, vec sto vise onog orginalnog izgleda, patiniranog brojcanika i nepoliranog kucista, da se vidi na satu da je starijiSva restauracija se sastojala od ciscenja i podmazivanja mehanizma, novog stakla i novih dugmadi za chrono funkcije, sto je malo potrajalo.
El Primero je kupljen isto na chrono24, ali skoro €1000 jeftinije od ovog sto je pokazan u linku![]()
I dobio sam racun i garanciju na godinu dana, jer je faca neka vrsta urara, tj. radi sa skupljim satovima![]()
Jedino sto bih mozda mjenjao je staklo, jer je malo izgrebano (mineralno je), pa sam bacio buhu na par strana da ga trazim, ali nije mi must, plus sto i kad novo stavim onda extra bi morao paziti jer se minerlano relativno brzo izgrebe![]()
Onda se ni ove godine necemo vidjeti, jer sam ja planirao u toku ljetnih mjeseci.
Postoje majstori koji zadrze stari izgled ciferblata ali mu vrate onu ljepotu koju sat ima...........
To sto ostane patine je OK ali ako ostanu fleke od vlage koju je sat nekada povukao...zbog napuklog stakla ili dihtunga onda se tu radi o steti na satu koja nema nikakve veze sa patinom koja stu daje stari sarm......
Poliranje starih satova podrazumjeva popravku onih malih plitkih kracni ...........one vece se na taj nacin ne mogu ni negirati ili ispraviti.......sat dobija jedan lijep i ocuvan izgled a istovremeno zarzava svoj izgledom i dubljim kraznama svoju ljepotu i onaj osjecaj da je to ipak stari sat.
Vidi ovaj ........star je odprilike kao i ovaj tvoj CYMA .......samo da se ovaj tvoj odradi kako treba dobio bi i na vrijednosti a na izgledu da i ne govorimo:http://www.uhreneder.ch/de/ue_uhren-det ... php?nr=346
Ili ovaj Junghans iz 50-tih:

ili ovaj iz 40-tih

Ali svak zna svoje.........
A ja........ .ma neganjam ja trenutno nista ......jesu u tozla ali se tako zalomilo......nikakva veza nije u pitanju...........
-
Dwndler
#1365 Re: Satovi
U pravu si, ali ovo boldirano mi se posebno svidjaanonimni clan wrote:Nisam ni ja ljubitelj na satova na silu nakindjurenih ali...........Dwndler wrote:Moram te malo razocarat za CYMA-uanonimni clan wrote:Captain je strasno lijep --------CYMA ispade na kraju dosta dobar.To se mora jos bolje napraviti .....ako imas nekoga da ga ispolira i ciferblat mora bolje da se uradi......strasan sat sa odlicnim mehanizmom iz 40-tih ili 50 tih.
Respect,
nije ni bitno.
http://www.chrono24.com/de/zenith/el-pr ... ndex-5.htm![]()
Nisam ljubitelj ispoliranih kucista i brojcanika koji kao da su ispod cekica izasli, vec sto vise onog orginalnog izgleda, patiniranog brojcanika i nepoliranog kucista, da se vidi na satu da je starijiSva restauracija se sastojala od ciscenja i podmazivanja mehanizma, novog stakla i novih dugmadi za chrono funkcije, sto je malo potrajalo.
El Primero je kupljen isto na chrono24, ali skoro €1000 jeftinije od ovog sto je pokazan u linku![]()
I dobio sam racun i garanciju na godinu dana, jer je faca neka vrsta urara, tj. radi sa skupljim satovima![]()
Jedino sto bih mozda mjenjao je staklo, jer je malo izgrebano (mineralno je), pa sam bacio buhu na par strana da ga trazim, ali nije mi must, plus sto i kad novo stavim onda extra bi morao paziti jer se minerlano relativno brzo izgrebe![]()
Postoje majstori koji zadrze stari izgled ciferblata ali mu vrate onu ljepotu koju sat ima...........
To sto ostane patine je OK ali ako ostanu fleke od vlage koju je sat nekada povukao...zbog napuklog stakla ili dihtunga onda se tu radi o steti na satu koja nema nikakve veze sa patinom koja stu daje stari sarm......
Poliranje starih satova podrazumjeva popravku onih malih plitkih kracni ...........one vece se na taj nacin ne mogu ni negirati ili ispraviti.......sat dobija jedan lijep i ocuvan izgled a istovremeno zarzava svoj izgledom i dubljim kraznama svoju ljepotu i onaj osjecaj da je to ipak stari sat.
Vidi ovaj ........star je odprilike kao i ovaj tvoj CYMA .......samo da se ovaj tvoj odradi kako treba dobio bi i na vrijednosti a na izgledu da i ne govorimo:http://www.uhreneder.ch/de/ue_uhren-det ... php?nr=346
Ili ovaj Junghans iz 50-tih:
ili ovaj iz 40-tih
Ali svak zna svoje.........![]()
A ja........ .ma neganjam ja trenutno nista ......jesu u tozla ali se tako zalomilo......nikakva veza nije u pitanju...........
Evo ga frisak od danas, prvi JLC u kolekciji

Cal. 449 iz 1940'ih i ima skoro 37mm
- anonimni clan
#1366 Re: Satovi
DOBAR i jako ocuvan.......
I bez kracni i fleka se vidi iz aviona da se radi o starijem satu ....
I bez kracni i fleka se vidi iz aviona da se radi o starijem satu ....
- anonimni clan
- ChataDodajStaHoces
#1368 Re: Satovi
Ima li nekih savjeta za fin, kvalitetan sat sa koznom narukvicom do 600KM?
Ovaj Tissot PRC200 me privlaci jako s obzirom da vec imam PR50 koji me fantasticno sluzi vec 4 godine. Sta bih jos mogao gledati u Sarajevu, slicnog kvaliteta i dizajna? Hvala

-
Dwndler
#1369 Re: Satovi
Jest se sjaje ko patkov repanonimni clan wrote:
Sve tri hunter-a
Ovaj sto ima ime na brojcaniku, je li Eterna?
Posebno mi je cool ovaj chronograf. Je li to neka rana verzija doktroskog sata ili tako nesto za mjerenje pulsa?
- Chisum
#1370 Re: Satovi
Svaka cast djecaci i djevojcice... tema je prva liga!
Bio sam je izgubio iz vida jedno vrijeme, ali opet naletih, pa prodjoh kroz postove od pocetka pa do ovih zadnjih... stvarno uzivanje.
Bio sam je izgubio iz vida jedno vrijeme, ali opet naletih, pa prodjoh kroz postove od pocetka pa do ovih zadnjih... stvarno uzivanje.
-
DJadi
#1371 Re: Satovi
Dje se mogu ova dva u Sarajevu kupiti i znas li mozda tacnu oznaku. Meni su prelijepi pogotovo ovaj prvi tako nesto trazim i sebi.TDK-90 wrote:
Nešto ovako da nije puno masivan da je lagan ....ovaj opet nema nikakvu dodatnu funkciju ni datum ni alarm ni osvjetljenje ništa jedino mi se izgled sviđa
cijena 200,-KM
Ovaj ima sve dodatne funkcije al puno mi debelo ovo beskorisno oko sata ovaj prstenkošta također cca 200,-KM
- amra67
#1372 Re: Satovi

ovakav ima moj muz i jako je lijep i funkcionalan sat. sto je najvaznije radi sa njim i ne boji se da ce ostati tragovi na njemu jer je neunistiv po tom pitanju, safirno staklo...bla bla a i relativna cijena negdje oko 300 eura.
-
shin
#1373 Re: Satovi
Citizen Aqualand, to je ronliacki sat, tool sat, precizan sat 
- Haris033
#1374 Re: Satovi
Fossil CH2731

Vrijedi li 210 KM?

Vrijedi li 210 KM?
- Haris033