Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/8 finala prolaze:

Kanada
48
11%
Bosna i Hercegovina
215
48%
Katar
11
2%
Švicarska
173
39%

Total votes: 447

Plavo-bijeli

#1351 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Plavo-bijeli »

TheMule wrote: 13/06/2026 23:43
Plavo-bijeli wrote: 13/06/2026 23:22
TheMule wrote: 13/06/2026 23:20

STa je ova budalastina sunce ti kalajisano.
Zasto je budalastina? Koji dio konkretno??
Budalastina je da se AI-u daje moc kao da je inteligentno, umjesto da razumijes da je to samo presjek komentara na internetu. I sam vidis komentare ovdje, zasto je potrebno da ih sumiramo?

Niti znamo da li bi Katar "pao psiholoski da je izgubio", niti znamo "sta je plan za preostale utakmice", citav odgovor je budalastina. Ovo je forum, daj svoje misljenje ako ga imas, i ostavi se AI-a.
Znači nije odgovor budalaština nego tebi smeta AI - zbog nekih svojih ličnih razloga.

Ako ti se ne svidja AI, samo preskocis i ne koristis ga nit ista.

Ipak je on samo "presjek komentara", a dovoljno je vidjeti presjek komentara ovdje da vidis da je ovo dosta nivoa iznad toga i da ne analizira komentare po forumu i na osnovu toga pise komentare nego analizira puno drugih stvari i drugih komentara.
Zeleni most

#1352 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Zeleni most »

Ljudi, sada realno i hladne glave.

Katar je nula od ekipe.

3:0 ili 4:0 za nas je sigurno. Bez arogancije ili preterivanja.
Billy The Pljuc

#1353 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Billy The Pljuc »

Mene je Švica pomalo razočarala još u provjeri sa Australijom i postalo mi je jasno da pod Yakinom to nije ona Švicarska kao u vrijeme Petkovića. Šta reći za Katar, vjerujem da su isti i prije utakmice računali da im je zadnja utakmica sa nama biti ili ne biti i stekao sam utisak da im je bitno samo da ne izgube sa velikom razlikom, gol za bod je vjerujem i njih same iznenadio dok mi suze strijelca dovoljno govore koliko im ovo znači. Švica je poput Kanade odigrala najbolje što je mogla i nisu pobjedili, glupo mi je da se plašimo bilo koga pa i te Švicarske. Ubjeđen sam da još jedna muška utakmica, sa puno zalaganja i borbe donese i rezultat protiv njih, za mene lično naša pobjeda bi bila kruna na ovaj plasman na SP dok je i bod s njima takvim kakvi su puna šaka brade. Svejedno nam je fakat kakav god rezultat da je bio večeras jer to nama u suštini ništa i ne znači, naše je da odigramo najbolje što možemo i ne izgubimo bez obzira ko nam je protivnik a hoće li nam to biti dovoljno za nokaut fazu i ne ovisi toliko o nama. Samo prvenstvo i jeste organizovano da "favoriti" mogu kalkulisati i realno obezbjeđivati daljnji plasman samo jednom angažovanijom utakmicom. Još jednom da ponovim da nas Švica neće olaHko dobiti, nema mjesta strahu i kalkulisanju, izaći i pofajtati se i biti će sve OK.
palermo

#1354 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by palermo »

Bio sam popizdio nakon gola Katara, nekako sam bio uvjeren da nam odgovara pobjeda Svicara.
Al sad hladnije glave, rekao bih da je ovo zapravo dobar rezultat za nas. Prakticki, u cetvryak igramo za prvo ili drugo mjesto u grupi, a ako to promasimo onda sa Katarom za prolaz. A rekao bih da Katar nije nista pokazao I oni ce, kako to.obicno biva sa ovim ekipama, padati tokom turnira, a svajcarci , kao sto vec neki primijetise, trebali bi nam vise stilom odgovarati nego kanadjani. Takodje, mladja smo ekipa od svajcaraca, a ovim prilicno neugodnim.uslovima za igranje mislim da.nam je to prednost.
Plavo-bijeli

#1355 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Plavo-bijeli »

Sreca pa ne igramo odmah protiv KAtara..kontam da ce oni sad uci protiv Kanade nafurani 200% i da ce se i psihicki i fizicki tu istrositi.

Za Svicarsku moze biti budjenje ovo i da nas uzmu 3-0, a moze biti i bas udar dodatni na samopouzdanje i strah da ako izgube od nas da bi vrlo lako mogli ostati i bez prolaska dalje sto bi bila teska bruka za njih...

Mislim da ce ipak Kanada rutinski dobiti KAtar a da ce nama biti dovoljan bod protiv istih za prolazak dalje...

Helem sve je moguce, sto onaj napisa, mozemo bit pvi, mozemo bit posljednji...ludnica :D
cable_stayed_bridge

#1356 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by cable_stayed_bridge »

Mecevi u nasoj grupi su donijeli prve bodove Kanadi i Kataru na Svjetskim prvenstvima ikada. Kanada je sigurno ocekivala bodove, dok Katar to vjerovatno nije, vjerovatno je i to razlog onolikog slavlja :-D
Zeleni most

#1357 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Zeleni most »

palermo wrote: 13/06/2026 23:59 Bio sam popizdio nakon gola Katara, nekako sam bio uvjeren da nam odgovara pobjeda Svicara.
Al sad hladnije glave, rekao bih da je ovo zapravo dobar rezultat za nas. Prakticki, u cetvryak igramo za prvo ili drugo mjesto u grupi, a ako to promasimo onda sa Katarom za prolaz. A rekao bih da Katar nije nista pokazao I oni ce, kako to.obicno biva sa ovim ekipama, padati tokom turnira, a svajcarci , kao sto vec neki primijetise, trebali bi nam vise stilom odgovarati nego kanadjani. Takodje, mladja smo ekipa od svajcaraca, a ovim prilicno neugodnim.uslovima za igranje mislim da.nam je to prednost.
Da, upravo tako.

Mi imamo sada dvije mec lopte.

Volio bih da Demirovic u jednoj od ove dvije utakmice zabije gol i da se ta tema zauvijek zatvori.
TheMule

#1358 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by TheMule »

Plavo-bijeli wrote: 13/06/2026 23:52
TheMule wrote: 13/06/2026 23:43
Plavo-bijeli wrote: 13/06/2026 23:22

Zasto je budalastina? Koji dio konkretno??
Budalastina je da se AI-u daje moc kao da je inteligentno, umjesto da razumijes da je to samo presjek komentara na internetu. I sam vidis komentare ovdje, zasto je potrebno da ih sumiramo?

Niti znamo da li bi Katar "pao psiholoski da je izgubio", niti znamo "sta je plan za preostale utakmice", citav odgovor je budalastina. Ovo je forum, daj svoje misljenje ako ga imas, i ostavi se AI-a.
Znači nije odgovor budalaština nego tebi smeta AI - zbog nekih svojih ličnih razloga.

Ako ti se ne svidja AI, samo preskocis i ne koristis ga nit ista.

Ipak je on samo "presjek komentara", a dovoljno je vidjeti presjek komentara ovdje da vidis da je ovo dosta nivoa iznad toga i da ne analizira komentare po forumu i na osnovu toga pise komentare nego analizira puno drugih stvari i drugih komentara.
Nisu to licni razlozi, nego je napisano tacno sta mi smeta, i naravno da cu preskociti AI nego jasta.
last mohicans

#1359 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by last mohicans »

Dobro je Jusufbegović rekao. Sada će se i Katar zadnju s nama vjerovatno drugačije postaviti, imaju i oni ambiciju, a isto tako i Swica, jer su oni pod većim pritiskom. Svi mogu dobiti, a i izgubiti. Meni je Kanada sad veći favorit od Swice, mada ne vjerujem da ni oni nece biti našpanovani 2 i 3 utakmicu kao prvu pred svojim navijačima. Mislim da će još biti "iznenađenja" a mi mozemo također biti tvorci tog iznenađenja protiv Swice i dobiti ih. Jos nešto, ako i nerijeseno odigramo sa sađijama, njima će puno teze biti zadnju za Kanadom nego nama sa Katarom. Hajr, insallah. Sve se dobro odvija, sad sinoćnji bod jos više dobiva na snazi. A da su tek ostala 3, ne smijem ni pomisliti.
Last edited by last mohicans on 14/06/2026 00:08, edited 1 time in total.
Thorgerson

#1360 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Thorgerson »

Ja imam osjecaj da ce Kanada dobiti Svicarsku. Ili sam stekao pogresan dojam veceras, ali Kanadjani su mi djelovali dosta opasnije. Opet. Mozda grijesim, mozda smo mi toliko losi, da Kanadjani izgledaju toliko dobri. :D
TheMule

#1361 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by TheMule »

Adobeg wrote: 13/06/2026 23:44 E moj demire sad bi vec bili u drugom krugu. :D
Jadnik... sta god da se desi, drvlje i kamenje na njega :lol: :D
last mohicans

#1362 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by last mohicans »

Thorgerson wrote: 14/06/2026 00:08 Ja imam osjecaj da ce Kanada dobiti Svicarsku. Ili sam stekao pogresan dojam veceras, ali Kanadjani su mi djelovali dosta opasnije. Opet. Mozda grijesim, mozda smo mi toliko losi, da Kanadjani izgledaju toliko dobri. :D
Isto mislim, a mislio sam da ce Swica razvaliti Katar, pa nista. Doduše, nisam ih gledao od Petkovica, ali neki jesu. Kazu da su protiv Australije bili slabi. Ono meni nista ne djeluje izrazito dobro i opasno.
Last edited by last mohicans on 14/06/2026 00:17, edited 1 time in total.
last mohicans

#1363 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by last mohicans »

Kad sad i Marako iznenadi zute. Dinamična utakmica. U vezi ovih nakaradnih i meni ružnih stadiona, sad Vedo potvrdi da je ovaj za američki fudbal. Valjda ne prave krovove da mogu nabiti onu loptu i preko tribine kad je onaj slobodan udarac :lol:
iClass

#1364 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by iClass »

last mohicans wrote: 14/06/2026 00:12 Kad sad i Marako iznenadi zute. Dinamična utakmica. U vezi ovih nakaradnih i meni ružnih stadiona, sad Vedo potvrdi da je ovaj za američki fudbal. Valjda ne prave krovove da mogu nabiti onu loptu i preko tribine kad je onaj slobodan udarac :lol:
Pogresna tema

grupa-c-brazil-maroko-haiti-skotska-t16 ... #p20312967
Jack Be Nimble

#1365 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Jack Be Nimble »

Mi uzmemo Svicu, oni Kanadzane, pa onda tefericki turnir za 0:0
Edin H.

#1366 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Edin H. »

Šta god da se desi uvjeren sam da ćemo završiti grupu sa najvećim brojem žutih kartona :thumbup:

Znači borbeni. :skoljka:
Plavo-bijeli

#1367 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Plavo-bijeli »

Uzimamo Svicu, gubimo od Katara.
Kanada uzima Katar, gubi od Svice.

Na kraju završavamo četvrti sa 4 boda zbog žutih kartona :lol:
Škobo Habu

#1368 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Škobo Habu »

Demiroviću treba puštati Saibariev pogodak protiv Brazila svaki dan, do početka utakmice sa Švicarskom.
Point.

#1369 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Point. »

Lug wrote: 13/06/2026 12:10
Point. wrote: 13/06/2026 10:36
Lug wrote: 13/06/2026 01:04
a ti mozda da naucis citati pa da se onda javis.. i odjebi u skokovima, nije ti repka privatna prcija.
Nisi mogao dočekati ni kraj utakmice da kreneš pljuvati po Sergeju. Kvazi navijač, dobro ti je Gandalf napisao, komentari su ti puni otrova.
Lazes kao i obicno. Ne mozes ti prisvajati repku sebi i slicnima. Umjesto da se koncentrises i das komentar o utakmici, taktici sa argumentima, ti komentiras forumase kao i kolega ti gore. Ja samo komentiram i dajem svoje subjektivno misljenje o svemu, nikad ne komentiram forumasa ako nisam prozvan. Ako imas sta reci na moj komentar, prostri da procitamo. Ti i takvi, ne bi izgleda dali da neko ima suprotno misljenje i da ga izrazi. To nicemu ne vodi i samo nam steti na duge staze kao repki i drzavi uostalom. Zbog takvog pristupa nedodirljivih i jesmo tu gdje smo, kao drzava. Uzmi samo primjer Hrvatske, skoro isti mentalitet, velicina zemlje..a postadose sila u fudbalu. Ali po Barbi, on bi Modrica drzao na klupi jer defanzivno nije bas najbolji. Nije ti ovo partijski sistem kolega. Nisam ja jedini koji kritikuje taktiku i sinosnju igru, prelistaj malo novine i vidi sta i drugi kazu koji su kompetentniji i od tebe i od mene. Imamo pregrst talenata, krasne mladosti i zelje, ali djaba. Ako imas sta za reci na moj komentar o igri reprezentacije, bujrum, ako ne ostavi se mene i zaobidji me. Igraj na loptu a ne igraca. I moja diskusija sa tobom je zavrsena.
Koliko se razumiješ u fudbal govori i činjenica da zahtijevaš lepršavu igu a u sredini nemaš čovjeka koji zna i može dati zadnji pas. I šta sad sa takvima nešto polemisati? Ti nemaš mišljenje, nego samo pljuvačinu prema selektoru iste sekunde kad je zasjeo na selektorsko mjesto. Zašto, to samo ti znaš. Mogu biti i neke traume, što kolega Gandalf sugerira.
mrgreen

#1370 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by mrgreen »

Katar bi mogao ovo odigrati za nas. Remiziraju sa Kanadom, a izgube od nas :-D
SaraFina

#1371 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by SaraFina »

Edin H. wrote: 14/06/2026 00:19 Šta god da se desi uvjeren sam da ćemo završiti grupu sa najvećim brojem žutih kartona :thumbup:

Znači borbeni. :skoljka:
Jesi bacio sta na Katar? Bogami ovo bi iznenadjenje. 🫣
vee-jay

#1372 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by vee-jay »

Svica ce protiv nas igrati kao i danas
A mi cemo isto igrati kao i protiv Kanade
omar little

#1373 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by omar little »

Plavo-bijeli wrote: 13/06/2026 23:18 Pošto nisam ni ja znao koliko nam ovo odgovara ili ne...
eo šta kaze AI i u pravu je:
koja je poenta foruma na kojem se posta ai slop?? da se citaju sracke koje ai generira? da nam je do toga ne bi dolazili na forum, wtf
Danguba

#1374 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Danguba »

Vazda se tjesimo kako ce neko lose da odigra umjesto da se napregnemo za hebenu pobjedu.
Dobro onaj rece, ako se ne plasis tigra onda ga vidis kao macku.
To nam treba biti moto pred svaku utakmicu.
Ono kako su igrali protiv Kanade nije dovoljno za neki napredak.
xoklix

#1375 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by xoklix »

Nismo mi uopšte loši, solidni napadači+ Džeko, jedno ekstra krilo(Alajbegovic) i jedno solidno(Bajrak), odbrana možda i najbolja poslijeratna,ali nam fali tamo gdje je najbitnije i ne samo da fali nego je taj vezni red katastrofalan...haman pa rang PL BiH. Očekujem otvoreniju igru protiv Švicarske jer nam bod ne znači ništa bez pobjede protiv Kat(a?)ra.
Locked