Draško Stanivuković

Post Reply
swanfilter

#1351 Re: Draško Stanivuković

Post by swanfilter »

A, cime se bavi njegova porodica? Postoji li lakva bio ...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1352 Re: Draško Stanivuković

Post by un1ted »

Dobro i koje je vaše rješenje? Šta treba da se uradi?

Mene je razočaralo to što se opet priča o nekim temama iz prošlosti, o nazivima jebenih ulica. Zašto nisu pozvali čovjeka za dvije godine i kazu, evo uradio si na ekonomskom planu sve, hajde saad malo da popravimo odnose :-)

Opet vas pitam, sta XY osoba treba da radi po vasem misljenju? Da kaze da je bio genocid? Ok eto, jeste bio i šta dalje? Vama samo riječi bitne, polako da vidimo šta će uraditi, hajde da mi počistimo našu kuću, mahalu, mjesnu zajednicu, opcinu.

Vazda su nam drugi problem.
mzungu

#1353 Re: Draško Stanivuković

Post by mzungu »

54. strane bravo sarajevci :D
Loki2k9

#1354 Re: Draško Stanivuković

Post by Loki2k9 »

banjaluka078 wrote: 19/11/2020 11:29 Kad čujem od Draška i sličnih ovo "Bošnjaci koji su otišli iz BL" dođe mi da im u facu eksplodiram. Nije niko otišao, ljudi su protjerani. Oduzeti su im poslovi, stanovi, fizička sigurnost, pa ako ih neko i nije fizički ubacio u kamion i prevezao nekud, ljudi su protjerani. Primijetim to i kod običnih, domicilnih, uvijek kad pričaju Bošnjaci i Hrvati su otišli iz Banjaluke, a Srbi su obavezno izbjegli u Banjaluku, jer oni jesu stradalnici.
:thumbup:
banjaluka078

#1355 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

swanfilter wrote: 19/11/2020 12:11 A, cime se bavi njegova porodica? Postoji li lakva bio ...
Osnovna djelatnost je bila ovo https://www.capital.ba/stanivukovic-pro ... na-draska/

Dionice Nove banke koje je nedavno prodao.

Sad se sa sinom bliskog prijatelja radovana karadzica bavi ovim https://www.capital.ba/stanivukovic-i-r ... -meridian/
banjaluka078

#1356 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

Ne mogu smatrati ozbiljnim političara koji je dio ove ekipe.

un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1357 Re: Draško Stanivuković

Post by un1ted »

:-) :-) :-) jah, hajmo jos malo o porodici, malo o proslosti. Proslo je jebenih 25 godina, a mi se palimo na zastave, dok raja nema osnovne stvari za zivot. Kud mi drago Bog ne dade priliku da se rodim tamo nekada 2050, kada se ne bi trebala potezati pitanja o ratu, nazivu skola, slikama zastava i slicno.

Da li vi imate platu 2-3k ne bi vi razmisljali o zastavama :lol:
Ne mogu smatrati ozbiljnim političara koji je dio ove ekipe.
Ima li kakva slika iz 2002, vjerujem da je na nekoj skolskoj eksurziji dizao tri prsta?
banjaluka078

#1358 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

Razmišljala bih o zastavama, jer je četnička ok, a kad se u BL uslikaš s ljiljanima ideš na sud.

Draško nije uradio ništa. Nema rezultata o kojima se može govoriti. Sve što se može razmatrati, je ono što on govori. Da se nije progurao uz Pravdu za Davida prije dvije godine, ne bi ga bilo ni u skupštini. I tad je na trgu tri puta u kameru rekao da neće ući i skupštinu dok se ne riješi istraga i prestane progon članova pokreta, pa za par dana uđe u skupštinu.
Babo mu dao hrpu para PR firmi u BL da ga slikaju i snimaju i smišljaju mu nastupe i to je to. Da radi sam za sebe i smišlja to sam, davno bi se samo spominjao.
banjaluka078

#1359 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

un1ted wrote: 19/11/2020 12:17
Ima li kakva slika iz 2002, vjerujem da je na nekoj skolskoj eksurziji dizao tri prsta?
Pernar mu je privatno često gost.

A s Malagurskim radi.
Srpski režiser i producent Boris Malagurski najavio je danas u Banjaluci da bi sljedeće godine trebalo da počne snimanje filma “Republika Srpska – borba za slobodu”, koji će da govori o stvaranju Republike Srpske, borbi srpskog naroda za slobodu i želju da ostane na svojim prostorima.

Malagurski je napomenuo da ta borba vijekovima traje, te da vijekovima unazad srpski narod želi samo da bude svoj na svome.

“To je pravedna borba, sloboda je u našim genima i za nju se borimo već duže vrijeme i ona i dalje traje”, rekao je Malagurski na konferenciji za novinare.

On je naveo da je cilj da se u filmu predstave dešavanja tokom devedesetih godina prošlog vijeka, ali i prije i poslije toga.

“Riječ je o borbi koja nije vezana samo za jedan narod, nego se nalazi u slobodarskom duhu mnogih naroda širom svijeta, ona je univerzalna i nešto što je shvatljivo svima”, rekao je Malagurski.

On je naveo da trenutno radi na filmu “Crna Gora – podeljena zemlja”, koji bi trebalo da bude završen do kraja godine.

Malagurski je izrazio zadovoljstvo podrškom koju je dobio od poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića na snimanju filma i zajedničkom cilju da učestvuju u borbi za zdrave vrijednosti.

“Bilo kroz politiku, umjetnost ili neke druge oblasti – zajednički cilj te borbe je da ljudi žive bolje, da budu svesniji i moćniji, jer znanje je moć”, rekao je Malagurski.

Stanivuković je istakao značaj ovog filma, koji će ostati trajni zapis i svjedok o istoriji srpskog naroda, ali i koji će pokazati da je srpski narod iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i drugih zemalja u kojima živi povezan i složan.

“Da bi narod imao sigurnu budućnost, mora da ima mlade ljude koji su složni i koji rade zajedno i odvažno na mnogim projektima”, rekao je Stanivuković.

On je izrazio nadu da će biti dobar domaćin u realizaciji snimanja filma, te obezbijediti potrebne lokacije, podatke i drugu logističku podršku.
un1ted

#1360 Re: Draško Stanivuković

Post by un1ted »

bla bla bla bla bla. Covjek još nije ni sjeo na radno mjesto, kaze se nije nista uradio. Kaze da ce doci u Sarajevo, izdajnik u BL. Kaze da ce otici u Beograd, mi ga prozivamo.

Pa dan te .... više zla nam je ove godine nanijela SDA i njihovi lideri nego sam Draško. Prvi ja ću ga nazvati Sraćko čim napravi neku grešku i ako je ne ispravi.

Opet tebe i slične pitate, šta on treba da uradi da budemo svi mi zadovoljni?
banjaluka078

#1361 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

Mene SDA ne interesuje, ne zavisi mi ništa u životu od njih, u BL služe čisto da ih ima. U gradskoj skupšitini već decenijama nema nikoga iz reda Hrvata i Bošnjaka. Dakle, o mom životu ovdje, lokalno, odlučuju Srbi. Predstavnik njih je sada Draško. Jako bi mi značilo da se neko tako mlad i "progresivan" izjasni po stvarima koje meni jesu bitne i da se odrekne nacionalizma i prestane pričati nebuloze da su u istoj ravni Rumuni i prognani Bošnjaci. Mene to vrijeđa, lično, jer mi je većina porodice "otišla".
Porodice Foht

#1362 Re: Draško Stanivuković

Post by Porodice Foht »

banjaluka078 wrote: 19/11/2020 12:23 Razmišljala bih o zastavama, jer je četnička ok, a kad se u BL uslikaš s ljiljanima ideš na sud.

Draško nije uradio ništa. Nema rezultata o kojima se može govoriti. Sve što se može razmatrati, je ono što on govori. Da se nije progurao uz Pravdu za Davida prije dvije godine, ne bi ga bilo ni u skupštini. I tad je na trgu tri puta u kameru rekao da neće ući i skupštinu dok se ne riješi istraga i prestane progon članova pokreta, pa za par dana uđe u skupštinu.
Babo mu dao hrpu para PR firmi u BL da ga slikaju i snimaju i smišljaju mu nastupe i to je to. Da radi sam za sebe i smišlja to sam, davno bi se samo spominjao.
Licno ne vidim nikakvog razloga da masemo zastavom s ljiljanima nigdje jer je bivsa, ''passé'', a u Mrskoj jos i vise jer je kvalificiraju ''ratnom'', ''vojnom'' (Armije BiH) sto me jako iritira jer nije istina da je vojna, ali je najmanje i treba koristiti u manjem entitetu. Njima je bolno podsjecanje i kad masemo s ''trokutom'' jer ih vraca u realnost da zive samo u jednom od bh.entiteta a nikakvoj drzavi i mi na tome trebamo raditi. Da pretjeruju s lovom na zastave s ljiljanima je poznato i tu ne treba sam sebi otezavati.
Lijepo je, po meni, krenulo psoljednjih godina postavljanje velikih jarbola s zastavom BiH na Humu, Gradaaccu, gdje on jos... Zastavu s ljiljanima treba drzati u kuci, posebno tu razumijem veterane ABiH, nositi je u srcu ako bas hoces, ali sad nesto s njom mahati i na utakmicama, na svadbama, bilo gdje, meni je retrogadno. Zasto? Strance ionako zbunjujemo na utakmicama BiH recimo nekad na gostovanjima jer vide dvije na tribinama. Koliko je to bitno za tzv.drzavni marketing da i ne govorim. Mala smo zemlja a sve okolo zbunjujemo - s dvije zastave. :|
irac300

#1363 Re: Draško Stanivuković

Post by irac300 »

Liku je tek 27 godina ako sam dobro procitao. Znaci, kakvih ce sve on transformacija proci, i haaa. Kad se sjetim Dodika demokrate. :D Gledaj ga sad', Lukasenko za sirotinju. :D
sumirprimus

#1364 Re: Draško Stanivuković

Post by sumirprimus »

sve je to ok nego sta je onda alternativa? sta predlazete. ipak mislim da se sa pdp.om lakse dogovorit i naci neki kompromis.
ovako ne ide . koliko bi vas diglo ruku za podjelu? ili jos 50godina status q?
banjaluka078

#1365 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

Porodice Foht wrote: 19/11/2020 12:38
Licno ne vidim nikakvog razloga da masemo zastavom s ljiljanima nigdje jer je bivsa, ''passé'', a u Mrskoj jos i vise jer je kvalificiraju ''ratnom'', ''vojnom'' (Armije BiH) sto me jako iritira jer nije istina da je vojna, ali je najmanje i treba koristiti u manjem entitetu. Njima je bolno podsjecanje i kad masemo s ''trokutom'' jer ih vraca u realnost da zive samo u jednom od bh.entiteta a nikakvoj drzavi i mi na tome trebamo raditi. Da pretjeruju s lovom na zastave s ljiljanima je poznato i tu ne treba sam sebi otezavati.
Lijepo je, po meni, krenulo psoljednjih godina postavljanje velikih jarbola s zastavom BiH na Humu, Gradaaccu, gdje on jos... Zastavu s ljiljanima treba drzati u kuci, posebno tu razumijem veterane ABiH, nositi je u srcu ako bas hoces, ali sad nesto s njom mahati i na utakmicama, na svadbama, bilo gdje, meni je retrogadno. Zasto? Strance ionako zbunjujemo na utakmicama BiH recimo nekad na gostovanjima jer vide dvije na tribinama. Koliko je to bitno za tzv.drzavni marketing da i ne govorim. Mala smo zemlja a sve okolo zbunjujemo - s dvije zastave. :|
Ljiljani su navedeni kao primjer. Ne mašem ni ja njima.
Nije puno popularnija ni sadašnja zastava.
Nijedna druga koja nije trobojka.
Porodice Foht

#1366 Re: Draško Stanivuković

Post by Porodice Foht »

banjaluka078 wrote: 19/11/2020 12:44
Porodice Foht wrote: 19/11/2020 12:38
Ljiljani su navedeni kao primjer. Ne mašem ni ja njima.
Nije puno popularnija ni sadašnja zastava.
Nijedna druga koja nije trobojka.
Necemo o popularnosti, to znamo. Tipkamo o progonu jedne zastave i navodnom krivicnom djelu. Plava s trokutom je medjunarodno priznata i vazeca i tamo.
un1ted

#1367 Re: Draško Stanivuković

Post by un1ted »

sumirprimus wrote: 19/11/2020 12:44 sve je to ok nego sta je onda alternativa? sta predlazete. ipak mislim da se sa pdp.om lakse dogovorit i naci neki kompromis.
10x sam upitao šta predlažu i šta je alternativa, ali niko ništa konkretno da napiše, pa evo opet. Ako sada i draško ne odgovara, ko je alternativa?
sumirprimus

#1368 Re: Draško Stanivuković

Post by sumirprimus »

un1ted wrote: 19/11/2020 12:54
sumirprimus wrote: 19/11/2020 12:44 sve je to ok nego sta je onda alternativa? sta predlazete. ipak mislim da se sa pdp.om lakse dogovorit i naci neki kompromis.
10x sam upitao šta predlažu i šta je alternativa, ali niko ništa konkretno da napiše, pa evo opet. Ako sada i draško ne odgovara, ko je alternativa?
s obzirom na obzir alternativa je status kvo i svako u svom toru. kako smo i navikli :zzzz:
Blixen

#1369 Re: Draško Stanivuković

Post by Blixen »

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... oba/366634

sto se Bosnjaka tice svaki lider iz RS-a misli isto, sve dok se mediji ne dokopaju price
onda je cetnik "iz ljubaznosti" :D
cuj nije vidio sta pise na zastavi
hihihihihihihi
Kikibombona

#1370 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

banjaluka078 wrote: 19/11/2020 12:36 Mene SDA ne interesuje, ne zavisi mi ništa u životu od njih, u BL služe čisto da ih ima. U gradskoj skupšitini već decenijama nema nikoga iz reda Hrvata i Bošnjaka. Dakle, o mom životu ovdje, lokalno, odlučuju Srbi. Predstavnik njih je sada Draško. Jako bi mi značilo da se neko tako mlad i "progresivan" izjasni po stvarima koje meni jesu bitne i da se odrekne nacionalizma i prestane pričati nebuloze da su u istoj ravni Rumuni i prognani Bošnjaci. Mene to vrijeđa, lično, jer mi je većina porodice "otišla".
Rece Drasko da je njegov prvi saradnik Hrvat, Ivan Becic, te da to njemu nije vazno. Jos rece da njegov marketinški tim vodi Bosnjakinja i da mu je to sasvim normalno.

Ocekivati od njega da politicki puca sebi u glavu je nerealno. To nece uraditi nijedan ambiciozan politicar. Za jednog desnicara i konzervativca ima prilicno pomirljivo tonove. Trudi se da govori sa postovanjem o drugima i to je vec iskorak.

Pogledaj recimo Konakovica koji se nije zelio odreci Busuladzica koji je notorni rasista. Cak su ga Amerikanci zbog toga napali. To je politicki pragmatizam. Da je rekao za Busuladzica da je fasista oderala bi ga SDA i lose bi prosao na izborima.
sinuhe

#1371 Re: Draško Stanivuković

Post by sinuhe »

Kako se to Radojicic zamjerio medijskom Sarajevu da im Stanivukovic bude nosilac promjena.
banjaluka078

#1372 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

Kikibombona wrote: 19/11/2020 13:03 Rece Drasko da je njegov prvi saradnik Hrvat, Ivan Becic, te da to njemu nije vazno. Jos rece da njegov marketinški tim vodi Bosnjakinja i da mu je to sasvim normalno.

Ocekivati od njega da politicki puca sebi u glavu je nerealno. To nece uraditi nijedan ambiciozan politicar. Za jednog desnicara i konzervativca ima prilicno pomirljivo tonove. Trudi se da govori sa postovanjem o drugima i to je vec iskorak.

Pogledaj recimo Konakovica koji se nije zelio odreci Busuladzica koji je notorni rasista. Cak su ga Amerikanci zbog toga napali. To je politicki pragmatizam. Da je rekao za Busuladzica da je fasista oderala bi ga SDA i lose bi prosao na izborima.
Ivana Begića znam. Prilično dobro znam Draškov rad, ali mu nikad nisam čula za te Bošnjakinje. Ne znači ništa, ima i Mile Alena Šeranića koji je Bošnjak samo na papiru, jedan od rijetkih koji je i pismo na telefonu namjestio na ćirilicu. Svaka stranka u BiH ima svoje manjine koje će pokazivati kao ikebanu.

Zaista ne očekujem od Draška manje priče o Beogradu, čak ni sva saradnja tamo meni ne ide na štetu, jer se mogu liječiti na VMA s manje troškova i peripetija nego kod Sebije ili u Tuzli.
Ne očekujem ni manje priče o borcima, njegov stric je poginuo u ratu i vjerujem da je ta smrt obilježila njega i njegovu porodicu.

Ali da, svakako očekujem da se ne slika s četničkom zastavom i da ne aplaudira filmu o "gerlicu" Draži. Da ne naziva Crnogorce izmišljenom nacijom, da ne juri tamo na litije i da uvaži sudsku činjenicu da jeste genocid. Ako je nova generacija, neka se ponaša tako.
LBVIEW

#1373 Re: Draško Stanivuković

Post by LBVIEW »

Thorgerson wrote: 19/11/2020 10:55 Dodik je ako nista iz partizanske porodice. Covjek je iskreno priznao da je bio genocid. To sto je u medjuvremenu skrenuo je prica za sebe.

Medjutim ovaj mali, uh ovo je bas opasno.

Namazan je svim bojama i ne mogu da vjerujem da neko moze popusiti ovu pricu.

Kaze nemoguce je da bosnjak bude gradonacelnik Banjaluke, jer tamo zivi 90% srba. Nepripremljeni Zukic ga je trebao pitati, pa i opstini centar zivi 90% bosnjaka pa je opet Srdjan nacelnik. U Sarajevu su bosnjaci ogromna vecina, pa bi bili najsretniji da srbin Bogic Bogicevic bude gradonacelnik.

Bursac ga je najbolje opisao.
Mali je tnikce kao i vecina njihovih politicara - kod njih je mainstream rigidni srpski nacionalizam, ne znam zasto je to pojedinima u Sarajevu tako tesko priznati. :-)
LBVIEW

#1374 Re: Draško Stanivuković

Post by LBVIEW »

swanfilter wrote: 19/11/2020 11:20 Vuk je opasan. Mile je covjek seljak. Busanje, laprda i kada ne treba. Ovaj je iz drugog miljea od malih nogu, elitizam. Sve mu je prefinjeno.

Pitanje je, u kakvoj formi ce biti dok dođe do drzavne politike i pocne nas i on maltretirati. Tek sad je uprego sa Milom i vlascu ...
Ovaj na Bosnjake gleda s prijezirom, kao uostalom i vecina te RS-ovske elite.
LBVIEW

#1375 Re: Draško Stanivuković

Post by LBVIEW »

banjaluka078 wrote: 19/11/2020 11:39
swanfilter wrote: 19/11/2020 11:20 Vuk je opasan. Mile je covjek seljak. Busanje, laprda i kada ne treba. Ovaj je iz drugog miljea od malih nogu, elitizam. Sve mu je prefinjeno.

Pitanje je, u kakvoj formi ce biti dok dođe do drzavne politike i pocne nas i on maltretirati. Tek sad je uprego sa Milom i vlascu ...
Mile je kriminalac i oportunista, ali nije nacionalista iz ubjeđenja. Za kamere i glasove, uvijek, zna kako to funkcioniše. Vrlo dobro zna i pamti i drugačiji sistem, a znam da privatno i dalje ima veze s prijeratnim prijateljima kojima je 1992. organizovao bezbjedan izlazak odavde sa svim stvarima, kamioni su odvezli njih i stvari do Zagreba, posjećuju se i druže i dalje. A da je krme, jeste.

Draško je, međutim, rođen i odgojen u sistemu mržnje i nacionalizma, on ne poznaje drugačiji narativ osim onog koji je na snazi od 1991.-1992. Njegova porodična priča je priča onih koji u svojim redovima imaju poginulog vojnika vrs (to što je taj otišao pucati po Bošnjacima Kotor Varoša nikom ništa), to je priča koju on sluša otkako je ispao iz matere, republika, borci, vjera, ćirilica. I po tome se ne razlikuje od 95% mladih rođenih od rata naovamo. Njima je taj narativ normala i ne postoji drugačiji. Odrasla je generacija djece koje nikad nisu vidjeli ni razgovarali s nekim druge vjere i nacije. Ima klip na početku ove teme u kojem Draško govori da mu je kod djevojke najbitnije da koristi ćirilicu. To je taj nivo. I zato je opasniji. Draško negira jezik, vjeru i naciju Crnogorcima, zašto neko misli da ima druagčije mišljenje o Bošnjacima? Draško nije budućnost, barem ne bi trebao biti.
:thumbup:
Post Reply