Draško Stanivuković

Post Reply
mayab

#1326 Re: Draško Stanivuković

Post by mayab »

Draško Stanivuković jeste medijski ušminkan proizvod koji liči na dječaka sa omota mliječne čokolade,
ali iza njega stoji pogonsko gorivo ultranacionalista i ta čokolada je napravljena od toksičnih sastojaka.
Jer, znate to svi, za Draška ne postoji srebernički geniocid, a četnici su dobri momci, heroji.
Ovo sa zapravo dva ključna pitanja i dva Stanivukovićeva odgovora-do sada.
Ovo je i njegovo ideološko viđenje i politike i povijesti i poimanja realnosti u Bosni i Hercegovini.
Preciznije, pitanje je može li se Draško Stanivuković postaviti kao odistinski novi politički lik tako
što će se prvo susresti sa novim gradonačelnikom Sarajeva ili makar načelnicima sarajevskih opština
ili će po tapšanje i mišljenje otići u Beograd, a po postizborne poene u ovakvu zilotsku Podgoricu?
Ukoliko igra na kartru srBskog ultranacionaliste i populiste, što će vjerovatno i uraditi,
Stanivuković će sa pratiljom Jelenom Trvić dobiti još nešto glasova, ali neće biti ništa drugo do li “mali Dodik“.
Dakle, biće kopija originala, koji se još uvijek itekako pita u cijeloj Bosni i Hercegvovini.
Ukoliko pak Draško Stanivuković bude Čovjek, pa jednostavno prizna ono što su i Bog i narod i sudovi priznali,
dakle genoocid u Srebrenici i četničko fašističko djelovanje, možda izgubi neštu u svojoj bazi,
ali će se za mladosti prometnuti u najbitnijeg srpskog političara u 21. vijeku. Malo li je!?
https://radiosarajevo.ba/metromahala/ja ... sku/396761
sinuhe

#1327 Re: Draško Stanivuković

Post by sinuhe »

Nije on iz te nacionalisticke price koliko je rijec o obicnoj budali. Sad ce ga sarajevski mediji prozivati za svasta kao sto su ga i protezirali.
Sto Bursacu nije valjao Radojicic? :D
90minut

#1328 Re: Draško Stanivuković

Post by 90minut »

banjaluka078 wrote: 17/11/2020 07:13 Vala, ako mi je Draško budućnost, odoh ja u Njemačku.
Cini se da si ostario baš kasno si se i švabije sjetio kao i toga da je Draško buducnost.

Pa orilo ili gorilo.

Ako je nešto sigurno ovo je neki novi mali pocetak.

Da se razumijemo ko je četnik, balija i za koga ce ovaj lobirati mene ne zanima sekunde da je buducnost to svakako.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1329 Re: Draško Stanivuković

Post by konektovan »

90minut wrote: 17/11/2020 08:43
banjaluka078 wrote: 17/11/2020 07:13 Vala, ako mi je Draško budućnost, odoh ja u Njemačku.
Cini se da si ostario baš kasno si se i švabije sjetio kao i toga da je Draško buducnost.

Pa orilo ili gorilo.

Da se razumijemo ko je četnik, balija i za koga ce ovaj lobirati mene ne zanima sekunde da je buducnost to svakako.
Da, ovo je novi mali poČetnik....
90minut

#1330 Re: Draško Stanivuković

Post by 90minut »

konektovan wrote: 17/11/2020 08:46
90minut wrote: 17/11/2020 08:43

Pa orilo ili gorilo.

Da, ovo je novi mali poČetnik....
Ma standardica govorice ono što mu je Alija omogucio da govori RS je dio BiH i to se nece mijenjati dakle u skladu s tim ce mu biti prica da se u Srebrenici desio strašan zločin da su obje strane radile zločine i standardica.

Dodik je bio isti ma pljunuti on cak i konkretniji od njega mnogo pa se zna kako se završilo neminovno je da ce se i s ovim završiti isto.
Jer u suprotnom šta ce drugo?
Da kaze da je RS natopljena krvlju jednog naroda i da se treba ukinuti?
To bi trebao svako ko ima jedan kliker u glavi da zna da su to neke puste želje.
darktheme

#1331 Re: Draško Stanivuković

Post by darktheme »

Izbjegao konkretan odgovor na većinu "težih" pitanja. Kada priča o Sarajevu obavezno spominje i Beograd. Kada priča o Bošnjacima povratnicima priča i o Rumunima.

Možda previše analiziram ali njegove pomirljive poruke i nisu toliko pomirljive.
bunk

#1332 Re: Draško Stanivuković

Post by bunk »

.....
Thorgerson

#1333 Re: Draško Stanivuković

Post by Thorgerson »

Dodik je ako nista iz partizanske porodice. Covjek je iskreno priznao da je bio genocid. To sto je u medjuvremenu skrenuo je prica za sebe.

Medjutim ovaj mali, uh ovo je bas opasno.

Namazan je svim bojama i ne mogu da vjerujem da neko moze popusiti ovu pricu.

Kaze nemoguce je da bosnjak bude gradonacelnik Banjaluke, jer tamo zivi 90% srba. Nepripremljeni Zukic ga je trebao pitati, pa i opstini centar zivi 90% bosnjaka pa je opet Srdjan nacelnik. U Sarajevu su bosnjaci ogromna vecina, pa bi bili najsretniji da srbin Bogic Bogicevic bude gradonacelnik.

Bursac ga je najbolje opisao.
swanfilter

#1334 Re: Draško Stanivuković

Post by swanfilter »

Vuk je opasan. Mile je covjek seljak. Busanje, laprda i kada ne treba. Ovaj je iz drugog miljea od malih nogu, elitizam. Sve mu je prefinjeno.

Pitanje je, u kakvoj formi ce biti dok dođe do drzavne politike i pocne nas i on maltretirati. Tek sad je uprego sa Milom i vlascu ...
banjaluka078

#1335 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

Kad čujem od Draška i sličnih ovo "Bošnjaci koji su otišli iz BL" dođe mi da im u facu eksplodiram. Nije niko otišao, ljudi su protjerani. Oduzeti su im poslovi, stanovi, fizička sigurnost, pa ako ih neko i nije fizički ubacio u kamion i prevezao nekud, ljudi su protjerani. Primijetim to i kod običnih, domicilnih, uvijek kad pričaju Bošnjaci i Hrvati su otišli iz Banjaluke, a Srbi su obavezno izbjegli u Banjaluku, jer oni jesu stradalnici.
mzungu

#1336 Re: Draško Stanivuković

Post by mzungu »

dzaba ste krecili banjalucani, daleko ste od bursaca i puhala
emmir1

#1337 Re: Draško Stanivuković

Post by emmir1 »

Zukic je nastojao u intervju da ubije šanse Draska za izbore 2022.

Pita ga o nekim bratimljenima, o BIH....

Time samo daje oružje Dodiku da rusi Draska i bukvalno odradjuje posao za Dodika
banjaluka078

#1338 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

swanfilter wrote: 19/11/2020 11:20 Vuk je opasan. Mile je covjek seljak. Busanje, laprda i kada ne treba. Ovaj je iz drugog miljea od malih nogu, elitizam. Sve mu je prefinjeno.

Pitanje je, u kakvoj formi ce biti dok dođe do drzavne politike i pocne nas i on maltretirati. Tek sad je uprego sa Milom i vlascu ...
Mile je kriminalac i oportunista, ali nije nacionalista iz ubjeđenja. Za kamere i glasove, uvijek, zna kako to funkcioniše. Vrlo dobro zna i pamti i drugačiji sistem, a znam da privatno i dalje ima veze s prijeratnim prijateljima kojima je 1992. organizovao bezbjedan izlazak odavde sa svim stvarima, kamioni su odvezli njih i stvari do Zagreba, posjećuju se i druže i dalje. A da je krme, jeste.

Draško je, međutim, rođen i odgojen u sistemu mržnje i nacionalizma, on ne poznaje drugačiji narativ osim onog koji je na snazi od 1991.-1992. Njegova porodična priča je priča onih koji u svojim redovima imaju poginulog vojnika vrs (to što je taj otišao pucati po Bošnjacima Kotor Varoša nikom ništa), to je priča koju on sluša otkako je ispao iz matere, republika, borci, vjera, ćirilica. I po tome se ne razlikuje od 95% mladih rođenih od rata naovamo. Njima je taj narativ normala i ne postoji drugačiji. Odrasla je generacija djece koje nikad nisu vidjeli ni razgovarali s nekim druge vjere i nacije. Ima klip na početku ove teme u kojem Draško govori da mu je kod djevojke najbitnije da koristi ćirilicu. To je taj nivo. I zato je opasniji. Draško negira jezik, vjeru i naciju Crnogorcima, zašto neko misli da ima druagčije mišljenje o Bošnjacima? Draško nije budućnost, barem ne bi trebao biti.
yasaq

#1339 Re: Draško Stanivuković

Post by yasaq »

mzungu wrote: 19/11/2020 11:33 dzaba ste krecili banjalucani, daleko ste od bursaca i puhala
jah, krmak bijel, krmak crn, krmak je krmak !!!
costacurta

#1340 Re: Draško Stanivuković

Post by costacurta »

swanfilter wrote: 19/11/2020 11:20 Vuk je opasan. Mile je covjek seljak. Busanje, laprda i kada ne treba. Ovaj je iz drugog miljea od malih nogu, elitizam. Sve mu je prefinjeno.

Slusam ga jutros na Prvoj, uživo. Ista mantra. Za Trumpa je jer ih je demokrata bombardovao, uzeo im Kosovo, stradao srpski narod.
U Sarajevu ne zna tačno kakve su se pronjene desile i to mu je bilo sve što je spomenu za Sarajevo. Sve ostalo je RS, Srbija, Kosovo, Diploma.
Sjedio u fotelji sa "imitacijom" zlatnih rubova.
Razočarenje.
Ali jebo nas, odmah Kasumović leti bejagi da se vidi sa njim, alo ba, ne ebu nas ni stručno, ne provaljujte se više bošnjački politčari.
Ja dok ne vidim Čede, Čanke, Tadiće ključaj sve, goni u pm. Kakvi Mali Šengeni i quci palci
sumirprimus

#1341 Re: Draško Stanivuković

Post by sumirprimus »

vjerujem da je vecina ljudi u federaciji svjesna ko je preko puta no sikiriki. no opet vidjet mileta kaok gubi i pjeni, neprocjenjivo :D
sama ova izjava o opstustanjima s posla i zavrtanjem grijanja vrijedi izbora :lol: :oops:
costacurta

#1342 Re: Draško Stanivuković

Post by costacurta »

Stoji sve to. I meni je drago vidjeti vola jer se o sebi zabavio, al u BL se nije ništa suštinski promijenilo za sve druge.
sumirprimus

#1343 Re: Draško Stanivuković

Post by sumirprimus »

sustinski ce se slabo sta promijenit u ovom statusu kvo. no opet treba cijenit napor banjalucana da nesto promjene, vjerovatno ih nervira i handri godinama i sad doslo do neces vise. bez obzira na nacionalisticku retoriku i odnos prema federaciji i nesrbima. to mi svi kontamo.
ja opet zelim da vjerujem da ce se nesto promijenit i po pitanju nesrba u banjoj luci...
emmir1

#1344 Re: Draško Stanivuković

Post by emmir1 »

Drasko se juce pravdao za sliku sa četnicima.

Dodik bi se ponosio i provocirao

Itekako je promjena
sumirprimus

#1345 Re: Draško Stanivuković

Post by sumirprimus »

sta je rekao za sliku?
banjaluka078

#1346 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

costacurta wrote: 19/11/2020 11:42 Sjedio u fotelji sa "imitacijom" zlatnih rubova.
Ne reci dva puta da je imitacija.

https://www.atvbl.com/vijesti/banja-luk ... -9-11-2020
banjaluka078

#1347 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

sumirprimus wrote: 19/11/2020 11:55 sta je rekao za sliku?
Klasika, njemu prišli da se slika, on nije odbio, jer se slika sa svakim, pa se od toga napravila senzacija...bla, bla.
Govoreći o fotografisanju sa zastavom koja ima četnička obilježja rekao je kako to ne treba gledati senzacionalistički, da je već govorio šta je tu bilo, da su mu prišli mladići koji su mu rekli da žele fotografiju sa njim, te da je onda neko naišao na tu fotografiju i stvorio senzaciju.

"Da je Konaković uslikan ispod tri i po hiljade zastava, znate koliko bi mene bilo briga za to? Ja sam rasterećen", naveo je Stanivuković za N1.

http://ba.n1info.com/Vijesti/a488141/Dr ... oblem.html
darktheme

#1348 Re: Draško Stanivuković

Post by darktheme »

Da ga ne zanima ukoliko se npr. Konaković (mislio je na bošnjačke predstavnike generalno) slika sa hiljadu nekih zastava, obilježja itd., tj. da tome ne treba pridavati važnost. U prevodu, boli ga neka stvar jer možda vrijeđa nekog.
emmir1

#1349 Re: Draško Stanivuković

Post by emmir1 »

Objasnio kako je slučajno se desila slika, da su bila 2 momka koja su zamolila za sliku i on se slikao.

Ali jedna slika ne govori o njemu niti jedna lasta čini proljeće.

Uglavnom se pravdao
basar

#1350 Re: Draško Stanivuković

Post by basar »

Valjda će doći dan kada predstavnici BH naroda budu imali realna očekivanja naspram drugih naroda i njihovih predstavnika.
Post Reply