Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

sheilak

#1351 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by sheilak »

hajmo javit budnji da je mensurm ponudio pomoc memicima :D
Akibh

#1352 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Akibh »

MensurM wrote:
Ti vjeruješ da je gospodin Budnjo uspio podmititi tri granične policije? :lol: :lol: :lol:
:lol:
J... te gosp Budnjo
Danas svi gospoda neka
Nadzorna_ploca

#1353 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nadzorna_ploca »

Don Budnjo uno di noi. :mrgreen:
MensurM

#1354 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Sara03 wrote:
MensurM wrote: 3b. U Budnjinom slučaju smisliš da bi mogao biti u Njemačkoj i potplatiš hrvatsku, slovensku i austrijsku graničnu policiju da lažu kako si zaista putovao
Istovremeno, kao pravi gospodin, čuvaš račun od lizala iz Švabije, a kriješ snimak sa nadzorne kamere hotela, koji je sasvim slučajno, u tvom vlasništvu.
Sara03 wrote:Gospodin Budnjo. :lol: Pa zašto "gospodin" krije snimak? :lol:
Pa ti si ga nazvala gospodinom. Meni je seljober, uostalom kao i većina iz njegovog kvarta.
Sara03

#1355 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Sara03 »

MensurM wrote: Pa ti si ga nazvala gospodinom. Meni je seljober uostalom kao i većina iz njegovog kvarta.
:?

Kako sad seljober, dragi Mensure? Pa prije par mjeseci je bio gospodin Budnjo, stoga i moj sarkazam.
MensurM wrote:Advokat vas moli da Tužilaštvu ili porodici žrtve dostavite informacije o vezi ili poznanstvu Alise Mutap i gospodina Muamera Budnje.
Smanjio dnevnicu, šta li? :lol:
tranquil

#1356 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tranquil »

MensurM wrote:
Dosadno mii wrote:
MensurM wrote:Misli li se porodica Memić ispričati gospodinu Budnji?
Cuj gospodinu
Zvucis ko da si mu vozac ili portir na ulazu
:lol: :lol:
Za mene je nakon ovog veliki gospodin.
Neki se ne mogu odlučiti, veliki gospodin, ili seljober iz kvarta.
meteorit135531

#1357 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by meteorit135531 »

Gleda li iko one emisije i ona priznanja kriminalaca na TV? ID EXTRA, Crime and Investigation

Kad krim inspektori u Americi pricaju sa osumnjicenima ili svjedocima i nakon jednog ugodnog razgovora saznaju sve, dobiju priznanje i slucaj bude rijesen?

Gledao sam onu rekonstrukciju kako ona Vasvija objasnjava, pa Alisa.. Inspektori samo pitaju: Je li ovdje, je li tu , i tu se sva komunikacija zavrsava..

Djeluje toliko amaterski..
ali mi je zanimljivo, ima li iko od ljudi od struke u BIH koji bi jednu tek svrsenu srednjoskolku znao dobro izanalizirati i prosuditi je li laze ili govori istinu, bez obzira na amneziju? Govor tijela, gestikulacije, valjda se to moze analizirati da se donese neki sud.
karanana

#1358 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karanana »

Na ovoj temi je bila fenomenalna analiza alise od strane jednog forumasa. Njeni pogledi i ponasanje u sudnici....zakljucak je 100% laze.
JThomas

#1359 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

jedna od većih odvala u istoriji foruma...
apsidejzi

#1360 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by apsidejzi »

meteorit135531 wrote:Gleda li iko one emisije i ona priznanja kriminalaca na TV? ID EXTRA, Crime and Investigation

Kad krim inspektori u Americi pricaju sa osumnjicenima ili svjedocima i nakon jednog ugodnog razgovora saznaju sve, dobiju priznanje i slucaj bude rijesen?

Gledao sam onu rekonstrukciju kako ona Vasvija objasnjava, pa Alisa.. Inspektori samo pitaju: Je li ovdje, je li tu , i tu se sva komunikacija zavrsava..

ali mi je zanimljivo, ima li iko od ljudi od struke u BIH koji bi jednu tek svrsenu srednjoskolku znao dobro izanalizirati i prosuditi je li laze ili govori istinu, bez obzira na amneziju? Govor tijela, gestikulacije, valjda se to moze analizirati da se donese neki sud.
Ima da se zaposljavaju sposobni a ne podobni. Ovo je cijena toga...
Haris.ba

#1361 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Haris.ba »

meteorit135531 wrote:Gleda li iko one emisije i ona priznanja kriminalaca na TV? ID EXTRA, Crime and Investigation

Pa i kod nas se radi "skoro" isto. Samo što je kod nas sve mnogo na prizemnijem nivou.

Razgledam nedavno jedan spis. Otac i sinovi osuđeni što su namlatili komšiju. Sve je ok što se njihova tri iskaza razlikuju. Ali, ono za šta su osuđeni uopće nije izjava oštečenog. Ali tužilaštvo je uzelo u mašinu i prijetnjama pritvorom i čestim saslušanjima - došlo je do priznanja o krivnji.

Mi smo na tom nivou.
PeraDzetic

#1362 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by PeraDzetic »

MensurM wrote:23.05.2017. "Pozivam Dalidu Burzić da kaže ime, ja ću reći prezime i slučaj završen."

24.10.2017. "Pozivam Dalidu Burzić da kaže ime, a ja ću prezime."

Ni jedan jedini milimetar nisu se pomaknuli.
U međuvremenu:

1. Odbijeno svjedočenje Alise Mutap
2. Odbijeno vještačenje vještaka mašinske struke tj. on odbijo da vrši vještačenje...
3. Memići objavili nalaz dlake sa kombija u kojem stoji da ne pripada Dzenanu
4. Protv Arijane Memić podignuta optužnica
5. Imenovana nova tužiteljica
6. Memići objavili rezultate poligrafskog ispitivanja koje ne ide u prilog ispitanom
7. Dva svjedoka potvrdila da su vidjela bordo kombi i
8. Saučesnik tj supruga optuzenog tvrdi da nisu udarili nikoga, da su im iznudili priznanje

Kako je moguće da se nisu pomjerili ni mm?
Sta je tuzilastvo uspjelo dokazati u zadnjih 6 mj?
Streptokok

#1363 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Streptokok »

svi zatvaramo oči kad se događaju ovakve stvari:

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/2105 ... sta-u-ks-u

a onda nam nije jasno zašto je prisutan toliki amaterizam.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#1364 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by liaar »

Tranquil i Sara03 su Mensura poklopili upravo, sad čekamo odvažnog člana ekipe optuženog da se izjasni :D
MensurM

#1365 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Ma nema, ne smijem ući na temu od njih dvoje :lol: :lol: :lol:

Maksimum Memićima u ovom trenutku je to da dijele svjedočenje romkinje koja tvrdi da su je tukli tri dana i da je kanta za smeće napravila udubljenje na visini od 1.80m :zzzz:
MensurM

#1366 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

PeraDzetic wrote:
MensurM wrote:23.05.2017. "Pozivam Dalidu Burzić da kaže ime, ja ću reći prezime i slučaj završen."

24.10.2017. "Pozivam Dalidu Burzić da kaže ime, a ja ću prezime."

Ni jedan jedini milimetar nisu se pomaknuli.
U međuvremenu:

1. Odbijeno svjedočenje Alise Mutap
2. Odbijeno vještačenje vještaka mašinske struke tj. on odbijo da vrši vještačenje...
3. Memići objavili nalaz dlake sa kombija u kojem stoji da ne pripada Dzenanu
4. Protv Arijane Memić podignuta optužnica
5. Imenovana nova tužiteljica
6. Memići objavili rezultate poligrafskog ispitivanja koje ne ide u prilog ispitanom
7. Dva svjedoka potvrdila da su vidjela bordo kombi i
8. Saučesnik tj supruga optuzenog tvrdi da nisu udarili nikoga, da su im iznudili priznanje

Kako je moguće da se nisu pomjerili ni mm?
Sta je tuzilastvo uspjelo dokazati u zadnjih 6 mj?
Jel to sve minorno u odnosu na iskaze drugih vještaka i svjedoka?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1367 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Truba »

previše energije ulažeš u topik za običnog korisnika

previše zujiš a malo meda dobivaš... ili ne dobivaš :D
uglavnomja

#1368 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

niko nikog nije poklopio argumentima ...
samo prepucavanje nagadjanjima i licnim stavovima

vecina se slaze da romi nemaju veze sa nsrecom i da alisa folira, tuzilastvo zasralo do plafona

a sve ostalo je bez ikakvih materijalnih dokaza. samo neke preferencije, porodicne, prijateljske, polsovne ... poluiformacije, politicka kolumna propalog novinara i njegova prepucavanja sa strankom ... cekanje da otac kaze ime ...

a aktivni mensur :D koji visi na temi - ima puno isto toliko aktivnih oponenata koji samo cekaju njegov post da ga napadnu, ukljucujuci jednu damu :lol: koja je cak zavrsila i u banovicima
Streptokok

#1369 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Streptokok »

MensurM wrote:Ma nema, ne smijem ući na temu od njih dvoje :lol: :lol: :lol:

Maksimum Memićima u ovom trenutku je to da dijele svjedočenje romkinje koja tvrdi da su je tukli tri dana i da je kanta za smeće napravila udubljenje na visini od 1.80m :zzzz:
ni dženan nije bio visociji od 170cm. dakle, imamo još jednu misteriju.
vješalica

#1370 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vješalica »

Streptokok wrote:

mora biti prisutan amaterizam jer se ljudi ne trude u svom poslu nego su vezani za bacanje ubleha i mudrovanja bez pokrica i konkretnih rezultata u karijeri
cjelozivotno ucenje i posveta svom zanimanju
ovdje se samo racuna na kriminaliste iako i drugih struka ima koji mogu adekvatno profilisati odredjene stvari
foton

#1371 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foton »

vješalica wrote:
Streptokok wrote:

mora biti prisutan amaterizam jer se ljudi ne trude u svom poslu nego su vezani za bacanje ubleha i mudrovanja bez pokrica i konkretnih rezultata u karijeri
cjelozivotno ucenje i posveta svom zanimanju
ovdje se samo racuna na kriminaliste iako i drugih struka ima koji mogu adekvatno profilisati odredjene stvari
Amaterizam, ublehe itd. niti su razlog, niti opravdanje za ovakav razvoj ovog slucaja.
JThomas

#1372 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

nego korupcija.
Streptokok

#1373 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Streptokok »

+amaterizam
jao_situacije

#1374 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by jao_situacije »

karanana wrote:Na ovoj temi je bila fenomenalna analiza alise od strane jednog forumasa. Njeni pogledi i ponasanje u sudnici....zakljucak je 100% laze.
na crnoj hronici, nije ovdje

e jesam se ismijao tada :lol:
azurna_obala

#1375 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by azurna_obala »

Kako neko može biti bez duše ovoliko, kao ovaj mensur???
:run:
Locked