Slučaj Dženan Memić
- sheilak
#1351 Re: Slučaj Dženan Memić
hajmo javit budnji da je mensurm ponudio pomoc memicima 
-
Akibh
#1352 Re: Slučaj Dženan Memić
MensurM wrote:
Ti vjeruješ da je gospodin Budnjo uspio podmititi tri granične policije?![]()
![]()
J... te gosp Budnjo
Danas svi gospoda neka
-
Nadzorna_ploca
#1353 Re: Slučaj Dženan Memić
Don Budnjo uno di noi. 
-
MensurM
#1354 Re: Slučaj Dženan Memić
Sara03 wrote:Istovremeno, kao pravi gospodin, čuvaš račun od lizala iz Švabije, a kriješ snimak sa nadzorne kamere hotela, koji je sasvim slučajno, u tvom vlasništvu.MensurM wrote: 3b. U Budnjinom slučaju smisliš da bi mogao biti u Njemačkoj i potplatiš hrvatsku, slovensku i austrijsku graničnu policiju da lažu kako si zaista putovao
Pa ti si ga nazvala gospodinom. Meni je seljober, uostalom kao i većina iz njegovog kvarta.Sara03 wrote:Gospodin Budnjo.Pa zašto "gospodin" krije snimak?
- Sara03
#1355 Re: Slučaj Dženan Memić
MensurM wrote: Pa ti si ga nazvala gospodinom. Meni je seljober uostalom kao i većina iz njegovog kvarta.
Kako sad seljober, dragi Mensure? Pa prije par mjeseci je bio gospodin Budnjo, stoga i moj sarkazam.
Smanjio dnevnicu, šta li?MensurM wrote:Advokat vas moli da Tužilaštvu ili porodici žrtve dostavite informacije o vezi ili poznanstvu Alise Mutap i gospodina Muamera Budnje.
- tranquil
#1356 Re: Slučaj Dženan Memić
Neki se ne mogu odlučiti, veliki gospodin, ili seljober iz kvarta.MensurM wrote:Za mene je nakon ovog veliki gospodin.Dosadno mii wrote:Cuj gospodinuMensurM wrote:Misli li se porodica Memić ispričati gospodinu Budnji?
Zvucis ko da si mu vozac ili portir na ulazu
![]()
-
meteorit135531
#1357 Re: Slučaj Dženan Memić
Gleda li iko one emisije i ona priznanja kriminalaca na TV? ID EXTRA, Crime and Investigation
Kad krim inspektori u Americi pricaju sa osumnjicenima ili svjedocima i nakon jednog ugodnog razgovora saznaju sve, dobiju priznanje i slucaj bude rijesen?
Gledao sam onu rekonstrukciju kako ona Vasvija objasnjava, pa Alisa.. Inspektori samo pitaju: Je li ovdje, je li tu , i tu se sva komunikacija zavrsava..
Djeluje toliko amaterski..
ali mi je zanimljivo, ima li iko od ljudi od struke u BIH koji bi jednu tek svrsenu srednjoskolku znao dobro izanalizirati i prosuditi je li laze ili govori istinu, bez obzira na amneziju? Govor tijela, gestikulacije, valjda se to moze analizirati da se donese neki sud.
Kad krim inspektori u Americi pricaju sa osumnjicenima ili svjedocima i nakon jednog ugodnog razgovora saznaju sve, dobiju priznanje i slucaj bude rijesen?
Gledao sam onu rekonstrukciju kako ona Vasvija objasnjava, pa Alisa.. Inspektori samo pitaju: Je li ovdje, je li tu , i tu se sva komunikacija zavrsava..
ali mi je zanimljivo, ima li iko od ljudi od struke u BIH koji bi jednu tek svrsenu srednjoskolku znao dobro izanalizirati i prosuditi je li laze ili govori istinu, bez obzira na amneziju? Govor tijela, gestikulacije, valjda se to moze analizirati da se donese neki sud.
- karanana
#1358 Re: Slučaj Dženan Memić
Na ovoj temi je bila fenomenalna analiza alise od strane jednog forumasa. Njeni pogledi i ponasanje u sudnici....zakljucak je 100% laze.
- JThomas
#1359 Re: Slučaj Dženan Memić
jedna od većih odvala u istoriji foruma...
- apsidejzi
#1360 Re: Slučaj Dženan Memić
Ima da se zaposljavaju sposobni a ne podobni. Ovo je cijena toga...meteorit135531 wrote:Gleda li iko one emisije i ona priznanja kriminalaca na TV? ID EXTRA, Crime and Investigation
- Haris.ba
#1361 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa i kod nas se radi "skoro" isto. Samo što je kod nas sve mnogo na prizemnijem nivou.meteorit135531 wrote:Gleda li iko one emisije i ona priznanja kriminalaca na TV? ID EXTRA, Crime and Investigation
Razgledam nedavno jedan spis. Otac i sinovi osuđeni što su namlatili komšiju. Sve je ok što se njihova tri iskaza razlikuju. Ali, ono za šta su osuđeni uopće nije izjava oštečenog. Ali tužilaštvo je uzelo u mašinu i prijetnjama pritvorom i čestim saslušanjima - došlo je do priznanja o krivnji.
Mi smo na tom nivou.
-
PeraDzetic
#1362 Re: Slučaj Dženan Memić
U međuvremenu:MensurM wrote:23.05.2017. "Pozivam Dalidu Burzić da kaže ime, ja ću reći prezime i slučaj završen."
24.10.2017. "Pozivam Dalidu Burzić da kaže ime, a ja ću prezime."
Ni jedan jedini milimetar nisu se pomaknuli.
1. Odbijeno svjedočenje Alise Mutap
2. Odbijeno vještačenje vještaka mašinske struke tj. on odbijo da vrši vještačenje...
3. Memići objavili nalaz dlake sa kombija u kojem stoji da ne pripada Dzenanu
4. Protv Arijane Memić podignuta optužnica
5. Imenovana nova tužiteljica
6. Memići objavili rezultate poligrafskog ispitivanja koje ne ide u prilog ispitanom
7. Dva svjedoka potvrdila da su vidjela bordo kombi i
8. Saučesnik tj supruga optuzenog tvrdi da nisu udarili nikoga, da su im iznudili priznanje
Kako je moguće da se nisu pomjerili ni mm?
Sta je tuzilastvo uspjelo dokazati u zadnjih 6 mj?
- Streptokok
#1363 Re: Slučaj Dženan Memić
svi zatvaramo oči kad se događaju ovakve stvari:meteorit135531 wrote:Gleda li iko one emisije i ona priznanja kriminalaca na TV? ID EXTRA, Crime and Investigation
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/2105 ... sta-u-ks-u
a onda nam nije jasno zašto je prisutan toliki amaterizam.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#1364 Re: Slučaj Dženan Memić
Tranquil i Sara03 su Mensura poklopili upravo, sad čekamo odvažnog člana ekipe optuženog da se izjasni 
-
MensurM
#1365 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma nema, ne smijem ući na temu od njih dvoje
Maksimum Memićima u ovom trenutku je to da dijele svjedočenje romkinje koja tvrdi da su je tukli tri dana i da je kanta za smeće napravila udubljenje na visini od 1.80m
Maksimum Memićima u ovom trenutku je to da dijele svjedočenje romkinje koja tvrdi da su je tukli tri dana i da je kanta za smeće napravila udubljenje na visini od 1.80m
-
MensurM
#1366 Re: Slučaj Dženan Memić
Jel to sve minorno u odnosu na iskaze drugih vještaka i svjedoka?PeraDzetic wrote:U međuvremenu:MensurM wrote:23.05.2017. "Pozivam Dalidu Burzić da kaže ime, ja ću reći prezime i slučaj završen."
24.10.2017. "Pozivam Dalidu Burzić da kaže ime, a ja ću prezime."
Ni jedan jedini milimetar nisu se pomaknuli.
1. Odbijeno svjedočenje Alise Mutap
2. Odbijeno vještačenje vještaka mašinske struke tj. on odbijo da vrši vještačenje...
3. Memići objavili nalaz dlake sa kombija u kojem stoji da ne pripada Dzenanu
4. Protv Arijane Memić podignuta optužnica
5. Imenovana nova tužiteljica
6. Memići objavili rezultate poligrafskog ispitivanja koje ne ide u prilog ispitanom
7. Dva svjedoka potvrdila da su vidjela bordo kombi i
8. Saučesnik tj supruga optuzenog tvrdi da nisu udarili nikoga, da su im iznudili priznanje
Kako je moguće da se nisu pomjerili ni mm?
Sta je tuzilastvo uspjelo dokazati u zadnjih 6 mj?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1367 Re: Slučaj Dženan Memić
previše energije ulažeš u topik za običnog korisnika
previše zujiš a malo meda dobivaš... ili ne dobivaš
previše zujiš a malo meda dobivaš... ili ne dobivaš
- uglavnomja
#1368 Re: Slučaj Dženan Memić
niko nikog nije poklopio argumentima ...
samo prepucavanje nagadjanjima i licnim stavovima
vecina se slaze da romi nemaju veze sa nsrecom i da alisa folira, tuzilastvo zasralo do plafona
a sve ostalo je bez ikakvih materijalnih dokaza. samo neke preferencije, porodicne, prijateljske, polsovne ... poluiformacije, politicka kolumna propalog novinara i njegova prepucavanja sa strankom ... cekanje da otac kaze ime ...
a aktivni mensur
koji visi na temi - ima puno isto toliko aktivnih oponenata koji samo cekaju njegov post da ga napadnu, ukljucujuci jednu damu
koja je cak zavrsila i u banovicima
samo prepucavanje nagadjanjima i licnim stavovima
vecina se slaze da romi nemaju veze sa nsrecom i da alisa folira, tuzilastvo zasralo do plafona
a sve ostalo je bez ikakvih materijalnih dokaza. samo neke preferencije, porodicne, prijateljske, polsovne ... poluiformacije, politicka kolumna propalog novinara i njegova prepucavanja sa strankom ... cekanje da otac kaze ime ...
a aktivni mensur
- Streptokok
#1369 Re: Slučaj Dženan Memić
ni dženan nije bio visociji od 170cm. dakle, imamo još jednu misteriju.MensurM wrote:Ma nema, ne smijem ući na temu od njih dvoje![]()
![]()
![]()
- vješalica
#1370 Re: Slučaj Dženan Memić
mora biti prisutan amaterizam jer se ljudi ne trude u svom poslu nego su vezani za bacanje ubleha i mudrovanja bez pokrica i konkretnih rezultata u karijeriStreptokok wrote:svi zatvaramo oči kad se događaju ovakve stvari:meteorit135531 wrote:Gleda li iko one emisije i ona priznanja kriminalaca na TV? ID EXTRA, Crime and Investigation
cjelozivotno ucenje i posveta svom zanimanju
ovdje se samo racuna na kriminaliste iako i drugih struka ima koji mogu adekvatno profilisati odredjene stvari
-
foton
#1371 Re: Slučaj Dženan Memić
Amaterizam, ublehe itd. niti su razlog, niti opravdanje za ovakav razvoj ovog slucaja.vješalica wrote:mora biti prisutan amaterizam jer se ljudi ne trude u svom poslu nego su vezani za bacanje ubleha i mudrovanja bez pokrica i konkretnih rezultata u karijeriStreptokok wrote:svi zatvaramo oči kad se događaju ovakve stvari:meteorit135531 wrote:Gleda li iko one emisije i ona priznanja kriminalaca na TV? ID EXTRA, Crime and Investigation
cjelozivotno ucenje i posveta svom zanimanju
ovdje se samo racuna na kriminaliste iako i drugih struka ima koji mogu adekvatno profilisati odredjene stvari
- JThomas
#1372 Re: Slučaj Dženan Memić
nego korupcija.
- jao_situacije
#1374 Re: Slučaj Dženan Memić
na crnoj hronici, nije ovdjekaranana wrote:Na ovoj temi je bila fenomenalna analiza alise od strane jednog forumasa. Njeni pogledi i ponasanje u sudnici....zakljucak je 100% laze.
e jesam se ismijao tada
- azurna_obala
#1375 Re: Slučaj Dženan Memić
Kako neko može biti bez duše ovoliko, kao ovaj mensur???