Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Moderator: anex
- no_sekirli
#1351 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Kod mene neki Kinez AGM, evo treca ilicetvrta sezona, ne sjecam se vise. Ne pali se cesto, par puta godinje, ali kad se upali, minimalno 3 tanka odradi.
Malo je tezi, ali sam nakonprve godine kupio druge "naprtnjace" i rodio se bukvalno.
Bucan je, velik, ali radi odlicno i sa silkom, i sa onim tanjirima za siblje. Ja prezadovoljan za onu cijenu.
Malo je tezi, ali sam nakonprve godine kupio druge "naprtnjace" i rodio se bukvalno.
Bucan je, velik, ali radi odlicno i sa silkom, i sa onim tanjirima za siblje. Ja prezadovoljan za onu cijenu.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#1352 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Covjek radi i klime i trimere.. U oba slucaja gura Saomi pored top brandova

- no_sekirli
#1353 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Zar ima Zaomi trimere 
-
statixx
#1354 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
I ova je odlican, bio sam par puta.
-
strax
#1355 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Zamolio bih gentu da ne bude jajara i prati me po forumu i da mi se skine sa q. Inžinjer sam ali se razumijem i radio sam mnogo stvari u životu, Bogu hvala, natjerao me život i nije me sramota, nije mazio ko neke.
Kuli, održavan itekako redovno, tehnika košenja besprijekorna, filteri redovno, podmazivanja, sve je radjeno gotovo na sedmičnom nivou, dok kolege sa FS350 ništa pod milim Bogom nisu pazili, pa su ih rage služile godinama. Naprosto, premekana mašina. Husqvarna je za motorke fenomemalna, Stihl za trimere.
Taj novi 351L je potpuno besmislen, daleko pretežak, za zrno manje snage, + agregat koji nedvosmisleno ne može parirti neuništivosti klasične 350ke, ali hajde, valjda znaju zašto su to napravili.
Kuli, održavan itekako redovno, tehnika košenja besprijekorna, filteri redovno, podmazivanja, sve je radjeno gotovo na sedmičnom nivou, dok kolege sa FS350 ništa pod milim Bogom nisu pazili, pa su ih rage služile godinama. Naprosto, premekana mašina. Husqvarna je za motorke fenomemalna, Stihl za trimere.
Taj novi 351L je potpuno besmislen, daleko pretežak, za zrno manje snage, + agregat koji nedvosmisleno ne može parirti neuništivosti klasične 350ke, ali hajde, valjda znaju zašto su to napravili.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1356 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
inzenjer ne bi trebao imati takav vokabular 
-
zposao
#1357 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
A šta je dobro od manjih trimera?strax wrote: ↑28/04/2026 14:59 Villager 1900s jeste izdržljiva i gotovo nepoderiva mazga, ali troši kao slon.
Puno bolje je uzeti 1250s, nešto slabiji po snazi, ali troši doslovce duplo manje.
Servis i dijelovi jeftini. 5 godina garancije i ne razmišljaš.
Tresu ko ludi oba, amortizacija nikakva i nisu za duži rad, samo za pomalo.
Prvo što ima amorftizaciju solidnu i ugodan rad je bc2700x i snage napretek, ali to je priča od 700-800 KM i isto ako neki dio ode, kuku lele skupo sve.
Einhell veoma izdržljiv i nesklon kvaru, al kad se pokvari, dobro pripremi novčanik.
Ko ima para, Husqvarnu zaobići naširoko i ići na Stihl iste klase i snage.
Ove ruris, sonic i slične, samo ko ima baš malo za rad. Krto, puca, kvari se sve redom na njima čim se malo grublje stisne, a gube snagu čim se malo pregriju.
Demone i ostalo smeće ne bih pominjao, to će pojesti goriva 2 do 3x više od Stihla i Husqvarne, jedino ok ko ima baš malo za raditi i neće da daje 3-4 stoje na trimer pristojan (villager 1250 ili 1900).
U mene je specifično to da nemam puno trave za kositi, parsto kvadrata ako i toliko, ali je teren dosta neravan i uzak pa mi je jako nezgodno sa velikim trimerima koji imaju biciklo ručku. Teško je manevrirati u uskim prostorima, nezgodno se naginjati i provlačiti. Mislio sam da uzmem kaksv električni trimer ili na baterije ali nije to pitoma trava nego veći korov, ponegdje i možda malo drače pa nešto sumnjam da bi se električni mogao izboriti sa time.
Na kraju sam počeo gledati one "jednoručne" trimere što nemaju biciklo ručku. Ali mi isto ne bi pasalo da ima onaj kljun na vrhu nego da je osobina prava da se lakše može zavući na uske terene.
Pogledah cijene npr Stihl 130R i zabolila me glava.
Ne daje mi se puno para jer stvarno nemam puno za kositi pa mi se ne isplati skupe uređaje uzimati. Ali ono što imam za pokositi par puta godišnje je stvarno nezgodno i sa velikim kinezima praktički nemoguće se provući.
Ima li neko kompromisno rješenje?
Ima li iko npr Einhell baterijski trimer pa da podijeli iskustva ima li dovoljno snage za pokositi jači korov?
-
kuli1961
#1358 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Ok, možda se može reći da je model 135 R promašen- konstrukciono/dizajnerski.strax wrote: ↑30/04/2026 09:48 Kuli, održavan itekako redovno, tehnika košenja besprijekorna, filteri redovno, podmazivanja, sve je radjeno gotovo na sedmičnom nivou, dok kolege sa FS350 ništa pod milim Bogom nisu pazili, pa su ih rage služile godinama. Naprosto, premekana mašina. Husqvarna je za motorke fenomemalna, Stihl za trimere.
Uglavnom, moj model 525 RX sa 1 kW/1,4 KS me savršeno vjerno služi punih 10 godina. Za svo to vrijeme, naročito prvih godina kada je on do časa kupovine bio 30 godina zarasla, zapuštena šikara, morao je pokazati da je u bilo čemu loš ili da ima neku manu. Eto, baš neki dan na glavu trimera namotavam silk (stavljam 6 m- 2,4 mm Whisper twist) i gledam - glava sva izudarana (normalno, nakon 10 godina) ali opruga savršeno funkcioniše.
Različita su nam iskustva, idemo dalje...
-
strax
#1359 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Nisam više aktivno u tom poslu pa ne znam u bocu, za taj tvoj slučaj se čini najlogičniji ledjni trimer od Iskre sad je 300 na akciji ISKRA benzinski trimer 1,35 kW BG-TU430, ili "jednorucni" Villager za 200 KM BC 26 Prime, mnogo povoljnije ali i slabije i manje komocije nego ledjni.zposao wrote: ↑30/04/2026 10:07
A šta je dobro od manjih trimera?
U mene je specifično to da nemam puno trave za kositi, parsto kvadrata ako i toliko, ali je teren dosta neravan i uzak pa mi je jako nezgodno sa velikim trimerima koji imaju biciklo ručku. Teško je manevrirati u uskim prostorima, nezgodno se naginjati i provlačiti. Mislio sam da uzmem kaksv električni trimer ili na baterije ali nije to pitoma trava nego veći korov, ponegdje i možda malo drače pa nešto sumnjam da bi se električni mogao izboriti sa time.
Na kraju sam počeo gledati one "jednoručne" trimere što nemaju biciklo ručku. Ali mi isto ne bi pasalo da ima onaj kljun na vrhu nego da je osobina prava da se lakše može zavući na uske terene.
Ne daje mi se puno para jer stvarno nemam puno za kositi pa mi se ne isplati skupe uređaje uzimati. Ali ono što imam za pokositi par puta godišnje je stvarno nezgodno i sa velikim kinezima praktički nemoguće se provući.
Ima li iko npr Einhell baterijski trimer pa da podijeli iskustva ima li dovoljno snage za pokositi jači korov?
Kum je probao sa aku od oko 150-200 KM i zaključak - igračka za uz ogradu i beton, za bilo šta od prave trave ili više desetaka m2, beskorisno.
-
strax
#1360 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
T25 originalna glava nije izgurala nijedna kod mene duže od 2 mjeseca (i ne samo kod mene, i rekreativcima izguraju jednu dvije sezone). "Dugme" plavo jednostavno se prebrzo pojede, ili se okce izliže. Prešao onda na kineske i pokazale se identično izdržljive, za 3x manje novca. Govorim o rasponu rada od nekoliko godina, dakle nije "serija loših glava" već unutar 5-6 godina.kuli1961 wrote: ↑30/04/2026 10:56Ok, možda se može reći da je model 135 R promašen- konstrukciono/dizajnerski.strax wrote: ↑30/04/2026 09:48 Kuli, održavan itekako redovno, tehnika košenja besprijekorna, filteri redovno, podmazivanja, sve je radjeno gotovo na sedmičnom nivou, dok kolege sa FS350 ništa pod milim Bogom nisu pazili, pa su ih rage služile godinama. Naprosto, premekana mašina. Husqvarna je za motorke fenomemalna, Stihl za trimere.
Uglavnom, moj model 525 RX sa 1 kW/1,4 KS me savršeno vjerno služi punih 10 godina. Za svo to vrijeme, naročito prvih godina kada je on do časa kupovine bio 30 godina zarasla, zapuštena šikara, morao je pokazati da je u bilo čemu loš ili da ima neku manu. Eto, baš neki dan na glavu trimera namotavam silk (stavljam 6 m- 2,4 mm Whisper twist) i gledam - glava sva izudarana (normalno, nakon 10 godina) ali opruga savršeno funkcioniše.
Suprotno, Stihlove autocut glave na uslužnim trimerima gule i 5+ godina, kad staviš račun pred sebe, sve je veoma jasno.
Govorim ljudima da se ne zaleću, ko ima novca za premium, za malo više novca stihl je mašina koja je neuništiva + glava koja je neuništiva.
-
kuli1961
#1361 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Smatraću se sretnikom, jer me je "zapao" neprofesionalni model koji se pokazao vrlo izdržljivim i pouzdanim i na kome ovlašteni niti bilo koji drugi servis nije mi feniga zaradio!strax wrote: ↑30/04/2026 11:16T25 originalna glava nije izgurala nijedna kod mene duže od 2 mjeseca (i ne samo kod mene, i rekreativcima izguraju jednu dvije sezone). "Dugme" plavo jednostavno se prebrzo pojede, ili se okce izliže. Prešao onda na kineske i pokazale se identično izdržljive, za 3x manje novca. Govorim o rasponu rada od nekoliko godina, dakle nije "serija loših glava" već unutar 5-6 godina.kuli1961 wrote: ↑30/04/2026 10:56Ok, možda se može reći da je model 135 R promašen- konstrukciono/dizajnerski.strax wrote: ↑30/04/2026 09:48 Kuli, održavan itekako redovno, tehnika košenja besprijekorna, filteri redovno, podmazivanja, sve je radjeno gotovo na sedmičnom nivou, dok kolege sa FS350 ništa pod milim Bogom nisu pazili, pa su ih rage služile godinama. Naprosto, premekana mašina. Husqvarna je za motorke fenomemalna, Stihl za trimere.
Suprotno, Stihlove autocut glave na uslužnim trimerima gule i 5+ godina, kad staviš račun pred sebe, sve je veoma jasno.
Govorim ljudima da se ne zaleću, ko ima novca za premium, za malo više novca stihl je mašina koja je neuništiva + glava koja je neuništiva.
-
zposao
#1362 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Hvala!strax wrote: ↑30/04/2026 11:06Nisam više aktivno u tom poslu pa ne znam u bocu, za taj tvoj slučaj se čini najlogičniji ledjni trimer od Iskre sad je 300 na akciji ISKRA benzinski trimer 1,35 kW BG-TU430, ili "jednorucni" Villager za 200 KM BC 26 Prime, mnogo povoljnije ali i slabije i manje komocije nego ledjni.zposao wrote: ↑30/04/2026 10:07
A šta je dobro od manjih trimera?
Kum je probao sa aku od oko 150-200 KM i zaključak - igračka za uz ogradu i beton, za bilo šta od prave trave ili više desetaka m2, beskorisno.
Obaj leđni mi malo djeluje kao overkill...nisam ni u koga u svojoj okolici vidio da to čudo nosa na leđima. Mislio sam da su takvi uređaji strogo za profi uporabu ili da se koriste kada baš ima jako puno za kositi.
Zato bi prije ovaj manji Villager ali mi smeta taj kljun naprijed isto kao u Stihl FS45. Probao sam sa njim i iako je jako lagan i zgodan (malo i nejak) najviše mi je smetalo što ima savijenu osovinu pa nemogu dokučiti sva mjesta.
A kakvi su inače ti Iskrini trimeri jer sada vidjeh da oni imaju nekakvih jednoručnih trimera za 250 km
-
strax
#1363 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Villy je provjeren kod nas, imaš servis na svakom koraku, dugu garanciju, iskra isto nije od juče, ali nemam pojma kako se pokazala, mada logika govori da bi morala da se bolje trudi za svoj ugled od kineza koji mijenjaju brend svake 2 sezone.
Vjerovatno mislis na ISKRA TU331SEU, ima ravnu cijev tako da je to ono što tražiš po tom pitanju, a i nešto je jači od bc 26 što je poželjno i mislim da može nož na njega, što je ljepota.
Ovi ledjni trimeri su nešto neprevaziđeno kada treba raditi pod velikim nagibom (recimo korita manjih vodotokova, pogotovo uređenih gdje imaš baš strminu finu), kaskade u voćnjacima, i generalno tako kao što si ti opisao, gdje nema manevra mnogo, bolje od njih ne postoji. Ne bih se baš zakleo da ti nije bolja kupovina od jednoručnog.
Vjerovatno mislis na ISKRA TU331SEU, ima ravnu cijev tako da je to ono što tražiš po tom pitanju, a i nešto je jači od bc 26 što je poželjno i mislim da može nož na njega, što je ljepota.
Ovi ledjni trimeri su nešto neprevaziđeno kada treba raditi pod velikim nagibom (recimo korita manjih vodotokova, pogotovo uređenih gdje imaš baš strminu finu), kaskade u voćnjacima, i generalno tako kao što si ti opisao, gdje nema manevra mnogo, bolje od njih ne postoji. Ne bih se baš zakleo da ti nije bolja kupovina od jednoručnog.
- drug_profi
#1364 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Imam ja. Sluzi mi za coskove i staze.Ima li iko npr Einhell baterijski trimer pa da podijeli iskustva ima li dovoljno snage za pokositi jači korov
Bude ponekad kakva deblja biljka, debljine prsta recimo, moze posijeci ali joj prilazis pod punom rotacijom da hvata vrhom silka samo da ne gubi momenat. Silk 1,6 mm. Dakle moze posluziti ako nema puno posla, inace je namijenjen za kultivisane travnjake. Kidao sam sa njim i mlade izdanke nekih drvenastih biljaka koje krenu ko lude u ljeto. Kidao i divlju kupinu do recimo 5 mm debljine.
Dobra stvar je i sto mu se glava zarotira za 180° pa mozes kositi i vertikalno, npr. kad ti kroz ogradu prolazi trava, brsljan na podzidu i sl.
- liyf
#1365 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Evo mene opet, da opet probam.
Treba mi neki jeftin trimer za granje, šiblje, visoku travu, zapostavljen teren zadnjih 15god, nesto jace po mogucnosti. Nije nesto velika povrsina, ali je specificno sto mi treba samo za ta 2-3 dana i mogu ga komotno baciti. Ono sto ja kontam je da mi je bitan kvalitetan cirkular, i planirao sam uzeti neki Stihlov, valjda su oni najkvalitetniji.
Znam da mi je Stihlov trimer najkvalitetniji, al ne mogu odvaliti 1500KM da kupim FS 350, jedino da ga ukradem. Imaju li ikakve koristi oni kao multifunkcionalni, sto imaju i nastavke za granje?
edit: Ja sam najvise gledao nesto ovako, Scheppach BCGT5200 od 1.9ks
https://prox.ba/shop/benzinski-trimer-m ... -9ks-42cm/
Treba mi neki jeftin trimer za granje, šiblje, visoku travu, zapostavljen teren zadnjih 15god, nesto jace po mogucnosti. Nije nesto velika povrsina, ali je specificno sto mi treba samo za ta 2-3 dana i mogu ga komotno baciti. Ono sto ja kontam je da mi je bitan kvalitetan cirkular, i planirao sam uzeti neki Stihlov, valjda su oni najkvalitetniji.
Znam da mi je Stihlov trimer najkvalitetniji, al ne mogu odvaliti 1500KM da kupim FS 350, jedino da ga ukradem. Imaju li ikakve koristi oni kao multifunkcionalni, sto imaju i nastavke za granje?
-
zposao
#1366 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Znači to je baš kako sam i mislio za održavane travnhake ne za korov deblji i draču. Hvala puno na informacijamadrug_profi wrote: ↑30/04/2026 15:49Imam ja. Sluzi mi za coskove i staze.Ima li iko npr Einhell baterijski trimer pa da podijeli iskustva ima li dovoljno snage za pokositi jači korov
Bude ponekad kakva deblja biljka, debljine prsta recimo, moze posijeci ali joj prilazis pod punom rotacijom da hvata vrhom silka samo da ne gubi momenat. Silk 1,6 mm. Dakle moze posluziti ako nema puno posla, inace je namijenjen za kultivisane travnjake. Kidao sam sa njim i mlade izdanke nekih drvenastih biljaka koje krenu ko lude u ljeto. Kidao i divlju kupinu do recimo 5 mm debljine.
Dobra stvar je i sto mu se glava zarotira za 180° pa mozes kositi i vertikalno, npr. kad ti kroz ogradu prolazi trava, brsljan na podzidu i sl.
-
zposao
#1367 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Nađoh na piku trimer sličan tvome, ravna osovina i ručka za jednu ruku ali polovan i dobeo islužen pa nešto kontam koliko se uopće čovjeku isplati naslijepo preko interneta kupovati korištene trimere.kuli1961 wrote: ↑30/04/2026 10:56Ok, možda se može reći da je model 135 R promašen- konstrukciono/dizajnerski.strax wrote: ↑30/04/2026 09:48 Kuli, održavan itekako redovno, tehnika košenja besprijekorna, filteri redovno, podmazivanja, sve je radjeno gotovo na sedmičnom nivou, dok kolege sa FS350 ništa pod milim Bogom nisu pazili, pa su ih rage služile godinama. Naprosto, premekana mašina. Husqvarna je za motorke fenomemalna, Stihl za trimere.
Na oči može izgledati idealan a tamo motor može biti sasađen totalno. Npr možda je slabo podmazivao motor i osovinu pa su ishabani, može imati slabu kompresiju, raštelovan ili začepljen karburator i milijun drugih kvarova koji mogu koštati ko nov trimer.
Pa me intresuje je li se iko od prisutnih na temi upuštao u kupovinu polovnog trimera preko interneta?
(Kupovina polovnog uživo je opet rizik ali manji jer ga možeš testirati na licu mjesta)
- drug_profi
#1368 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Za pitominu strogo.zposao wrote: ↑01/05/2026 12:31Znači to je baš kako sam i mislio za održavane travnhake ne za korov deblji i draču. Hvala puno na informacijamadrug_profi wrote: ↑30/04/2026 15:49Imam ja. Sluzi mi za coskove i staze.Ima li iko npr Einhell baterijski trimer pa da podijeli iskustva ima li dovoljno snage za pokositi jači korov
Dobra stvar je i sto mu se glava zarotira za 180° pa mozes kositi i vertikalno, npr. kad ti kroz ogradu prolazi trava, brsljan na podzidu i sl.![]()
-
kuli1961
#1369 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Možda je riječ o starijem modelu, mada je kod mene MK 1, a sada je u prodaji MK 2. Ne znam ništa o eventualnim razlikama. Moj model ima bicikl ručke.zposao wrote: ↑01/05/2026 12:36Nađoh na piku trimer sličan tvome, ravna osovina i ručka za jednu ruku ali polovan i dobeo islužen pa nešto kontam koliko se uopće čovjeku isplati naslijepo preko interneta kupovati korištene trimere.kuli1961 wrote: ↑30/04/2026 10:56Ok, možda se može reći da je model 135 R promašen- konstrukciono/dizajnerski.strax wrote: ↑30/04/2026 09:48 Kuli, održavan itekako redovno, tehnika košenja besprijekorna, filteri redovno, podmazivanja, sve je radjeno gotovo na sedmičnom nivou, dok kolege sa FS350 ništa pod milim Bogom nisu pazili, pa su ih rage služile godinama. Naprosto, premekana mašina. Husqvarna je za motorke fenomemalna, Stihl za trimere.
Na oči može izgledati idealan a tamo motor može biti sasađen totalno. Npr možda je slabo podmazivao motor i osovinu pa su ishabani, može imati slabu kompresiju, raštelovan ili začepljen karburator i milijun drugih kvarova koji mogu koštati ko nov trimer.
Pa me intresuje je li se iko od prisutnih na temi upuštao u kupovinu polovnog trimera preko interneta?
(Kupovina polovnog uživo je opet rizik ali manji jer ga možeš testirati na licu mjesta)
Iako se ponešto razumijem u 2-taktne motore, nikada se ne bih usudio kupiti polovnu motornu mašinu preko neta.
Riziknuo sam i kada sam na vidjeno/probano kupio motorni puhač lišća. Sreća je pa je svaka sumnja otklonjena stavljanjem kvalitetne svjećice.
U svakom slučaju, velika bi lutrija bila kupovina preko neta.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1370 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
danas sam potrosio rezervoar
s ovim aleksom sonic
mislim da JE ZA SADA OK
inace ne radim dulje od spremnika
to mu je maks za dan
zamjerka je glava u koji nije mogao uci deblji silk
stavio sam staru koju mi nisu ukrali pa je dobro islo
prednost sklopivog je sto ga moram cistiti prije gepeka
onaj mi je bio skoren i zelen
mislim da JE ZA SADA OK
inace ne radim dulje od spremnika
to mu je maks za dan
zamjerka je glava u koji nije mogao uci deblji silk
stavio sam staru koju mi nisu ukrali pa je dobro islo
prednost sklopivog je sto ga moram cistiti prije gepeka
onaj mi je bio skoren i zelen
-
lorente
#1371 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Vjerojatno Agm 520? Kod mene 5godina radio, prvi put kad je poceo zezati, slomio ga od zemlju i kupio novi za 200km.. evo sad mu je treca godina, kosim 1000 kvadrata.. mislim da za te pare nema boljeg trimerano_sekirli wrote: ↑29/04/2026 21:59 Kod mene neki Kinez AGM, evo treca ilicetvrta sezona, ne sjecam se vise. Ne pali se cesto, par puta godinje, ali kad se upali, minimalno 3 tanka odradi.
- no_sekirli
#1372 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Ne sjecam se oznake.
Bio je veci i manji, ja narucim veci, sto kazes kad se ne bude mogao popraviti, doci ce neka nova kineska marka
Bio je veci i manji, ja narucim veci, sto kazes kad se ne bude mogao popraviti, doci ce neka nova kineska marka
- R9..
#1373 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Polomio sam cok/saug polugu Na villager bc1900s, da li se može negdje naći da probam zamjeniti?
Ili ću morati naći čitavo kućište sa filterom.
Ili ću morati naći čitavo kućište sa filterom.
- drug_profi
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#1375 Re: Kosačica, trimer,... - uređivanje oko kuće
Ja ga uzeo neki dan, bas ovaj model. Mi na vikendici koristimo tri trimera, Stihl, Villager, i sad ovaj Scheppak.liyf wrote: ↑30/04/2026 16:17 Evo mene opet, da opet probam.
Po meni lošiji je normalno od Stihla ali je i mnogo lakši, dok je bolji od ovog modela Vilagera koji imamo. Odlično je obavio sve sto je trebalo. Visoku travu kosi sa silkom bez problema, nož "jede" šiblje i tanje granje samo se više optereti motor pa se ne može raditi duže od 15-tak minuta jer se ugrije motor. Mana mu je troši benzin k'o lud.
Sasvim OK odnos cijene i kvaliteta, tri godine garancije uz registraciju proizvoda na njihovoj stranici.
Meni je bilo bitno da ga mogu halaliti da ga ne vucaram po autu.
Ako ti nije zurba imaš bolju ponudu na mašine i alati.ba.
Za 20KM razlike isti model ali dobiješ više opreme. Iako i u Proxu dobiješ sve što je potrebno.