Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#13151 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Saopštenje ce samo jos više podijeliti i ovo malo navijača što je ostalo. Ja ne znam gdje i šta ste to vi pročitali pa vidite nekakve "ciljeve i smjernice" za budućnost kluba!?
Sve već viđeno, više puta.....
Silvester071

#13152 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Silvester071 »

rocco_siffredi wrote: 20/08/2026 21:55
ibizza wrote: 20/08/2026 21:39
F&N wrote: 20/08/2026 21:33 Apslutno pametno saopstenje.
Uvijek mi u neke ratove bitke ulazimo i nikad jaci ne izlazimo.
Prvo pomesti u svojoj avliji pa onda dalje ici…

Ne mogu reci posrska za Ismira, ali sabur za Ismira to mogu, ne zato sto ga volim, ne zato sto mislim da je radio dobro. Kada bih krenuo pisati sve fule o kojima zaista mnogo znam a mnogi ovdje ni na forumu ne znaju kakve gluposti je radio, mogao bih pisati dvije stranice ovog foruma.

Medjutim mi bolju alternativu nemamo. Ko misli da sami mozemo nesta u grdnoj je zabludi.
Dok se ne pojavi bolja alternativa od Ismira, trebamo se drzati uz klub i nadati se da cemo jednom pogoditi ispravan put.
:thumbup:

Istog sam misljenja.

Pogotovo sto su javno rekli da zele rijesiti pitanje stadiona. Eto, cilj su postavili, idemo vidjeti sta ce uraditi po tom pitanju.
Opet nas foliraju i lažu. Razvlače priču dok ne bude par dobrih rezultata. Ismiru ne vjerujem ni sekunde niti ublehama u klubu oko njega. Obećava nam zidove od čokolade i prozore od marmelade dok ne prođe vrijeme. Najduže je u klubu od svih vlasnika. Duže je tu i od Tana i od Nama
Jedva čekam dan da mu vidim leđa.
Sad hocu da ovo "isto" napišem.
Šuplja i prodavanje ubleharenja vec godinama, poserem mu se na saopstenja i Upravu kluba.
By the way ko je uopste u toj Upravi?
On sam i ona dva američka idiota/peškira ili postoji neko fkt?
Kako su mi nesposobnjakovići ogadili sve oko Sarajeva, fuj, fuj, fuj.

Gledam rezultat ovih jebenih iz Bl, lafo oni ce opet u grupnu fazu nečega, mi godinama ne mozemo proci prvo pretkolo i onda mi on počne sa saopstenjima, godinama izdaje jebena saopštenja, ma idi se Mirviću & CO. u 3 pm.

A posebno se na*ebem svega Mandiću i onim smradovima iz opštine 🤬
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#13153 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by suad-sarajevo »

Po meni je ovo jedno obično sterilno saopštenje kojim se niko neće baviti. Postali smo totalno nebitni što se između ostalog vidi i po saopštenju o pomjeranju gradskog derbija na koje se niko nije ni osvrnuo.
sanchopansa1

#13154 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sanchopansa1 »

ibizza wrote: 20/08/2026 22:04
last mohicans wrote: 20/08/2026 21:43
ibizza wrote: 20/08/2026 21:39

:thumbup:

Istog sam misljenja.

Pogotovo sto su javno rekli da zele rijesiti pitanje stadiona. Eto, cilj su postavili, idemo vidjeti sta ce uraditi po tom pitanju.
Moj ibizza, sam znaš koliko se puta zavrtio spin sa stadionom, a nadam se da im je ovo konačno bila prava škola. Niko nas ne pita ni za šta. Jebalo ih Kosevo, ja bih sad potpisao bilo gdje u SA, pa nek se raspadne sve tamo i nek Alaim i Muzurović grebu travu, a uhljup nek zaljeva. A atletski savez nek trči po ostacima atletske.
Sve znam, ali mi ne smijemo odustati od Koseva tako lako. Sedam decenija mi gore igramo, do prije 10-tak godina, skoro svi mediji su koristili narativ "stadion Sarajeva", ali od momenta kad krece gradnja istoka kod kona, pocinje forsiranje tog narativa "mi imamo stadion, Kosevo je gradski", pecaju se mediji, a neki i ciljano to koriste poput ovog portala, pa smo za tako kratak period dosli da svaki drugi navijac Sarajeva govori kako je Kosevo opstinski stadion, neka ga gradi Mandic, Vico...pa sve do toga, da idemo sa stadiona , pa se spominje čak i Butmir :)

Ne treba nasjedati na neprijateljske price, Kosevo je naše tacno onoliko koliko je grbavica od kona ili Marakana od Zvezde. Identicno smo mi para ulozili u izgradnju Koseva, kao sto su pomenuti ulozili u zgradnju grbavice ili Marakane. Zasto bi mi sada isli 10 -15 kilometara od Koseva u neke vangradske zone,sa ovako tankom infrastrukturom?

Mi trebamo otici sa Koseva samo pod uslovom da nam neko u nekoj od 4 gradske opstine(donja granica Nedjarici) napravi stadion ekvivalentan vrijednosti Koševa(trenutnog stanja), nikako drugacije.
Upravo ovaj post je dokaz zašto smo tu gdje jesmo. I Željo prije svega jer navijam za Želju, ali i Sarajevo. Dok se i mi, a i vi, bavimo ovim glupostima, ko je šta rekao, ko je kome šuknuo, ko je nazvao koju tribinu kojim imenom, Vico i banda oko Vice, Borac i Zrinjski nam pokupiše sve ispred nosa.

Gledam sad ovu utakmicu Borca, kao neki uspjeh. Ej ljudi dobili islandskog prvaka u četvrtom pretkolu evropskog takmičenja, samo i isključivo što su bili prvaci i samim tim, put do grupne faze im je faktički zagarantovan. Ranije su i Željo i Sarajevo ovakve klubove dobijali u prvim pretkolima, pa sjetite se samo Akranesa, kojeg je Željo dobio u obje utakmice sa pola tima. Sada takav Akranes (ili neki sličan klub) dolazi našem prvaku u četvrtom pretkolu, a nama je još u trećem dolazio jedan Newcastle ili Dinamo Kijev, kao i španska Malaga.

Dok je Vice, ni Željo ni Sarajevo neće vidjeti tutule, a samim tim ni grupne faze. Ove godine prvak je Zrinjski, iduće opet Borac, i tako će sve biti dok je Vicinog mandata, a za to smo mi sami krivi. Dok je titula bila samo kao neki prestiž i ništa nije donosila, tad su i Željo i Sarajevo bili prvaci i mogli biti prvaci. Sad kad titula donosi grupnu fazu, a sa njom i milione, nikad je mi nećemo vidjeti, taman da imamo sastav ko Bayern.

A mi nastavimo dalje podjebavati jedni druge čija je ljepša (trava) i čiji je čvršći (hibridni sloj), a Borac i Zrinjski će lagano u grupne faze. 👏👏👏👏 Dodikov sestrić nam ga ne vadi.

Džaba i vama, a i nama Allianz Arena, ako nema titula i trofeja. Minhen 1860 ima Allianz pa šta mu vrijedi. Propao klub.
Silvester071

#13155 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Silvester071 »

sanchopansa1 wrote: 20/08/2026 22:28

Moj ibizza, sam znaš koliko se puta zavrtio spin sa stadionom, a nadam se da im je ovo konačno bila prava škola. Niko nas ne pita ni za šta. Jebalo ih Kosevo, ja bih sad potpisao bilo gdje u SA, pa nek se raspadne sve tamo i nek Alaim i Muzurović grebu travu, a uhljup nek zaljeva. A atletski savez nek trči po ostacima atletske.
Sve znam, ali mi ne smijemo odustati od Koseva tako lako. Sedam decenija mi gore igramo, do prije 10-tak godina, skoro svi mediji su koristili narativ "stadion Sarajeva", ali od momenta kad krece gradnja istoka kod kona, pocinje forsiranje tog narativa "mi imamo stadion, Kosevo je gradski", pecaju se mediji, a neki i ciljano to koriste poput ovog portala, pa smo za tako kratak period dosli da svaki drugi navijac Sarajeva govori kako je Kosevo opstinski stadion, neka ga gradi Mandic, Vico...pa sve do toga, da idemo sa stadiona , pa se spominje čak i Butmir :)

Ne treba nasjedati na neprijateljske price, Kosevo je naše tacno onoliko koliko je grbavica od kona ili Marakana od Zvezde. Identicno smo mi para ulozili u izgradnju Koseva, kao sto su pomenuti ulozili u zgradnju grbavice ili Marakane. Zasto bi mi sada isli 10 -15 kilometara od Koseva u neke vangradske zone,sa ovako tankom infrastrukturom?

Mi trebamo otici sa Koseva samo pod uslovom da nam neko u nekoj od 4 gradske opstine(donja granica Nedjarici) napravi stadion ekvivalentan vrijednosti Koševa(trenutnog stanja), nikako drugacije.
Upravo ovaj post je dokaz zašto smo tu gdje jesmo. I Željo prije svega jer navijam za Želju, ali i Sarajevo. Dok se i mi, a i vi, bavimo ovim glupostima, ko je šta rekao, ko je kome šuknuo, ko je nazvao koju tribinu kojim imenom, Vico i banda oko Vice, Borac i Zrinjski nam pokupiše sve ispred nosa.

Gledam sad ovu utakmicu Borca, kao neki uspjeh. Ej ljudi dobili islandskog prvaka u četvrtom pretkolu evropskog takmičenja, samo i isključivo što su bili prvaci i samim tim, put do grupne faze im je faktički zagarantovan. Ranije su i Željo i Sarajevo ovakve klubove dobijali u prvim pretkolima, pa sjetite se samo Akranesa, kojeg je Željo dobio u obje utakmice sa pola tima. Sada takav Akranes (ili neki sličan klub) dolazi našem prvaku u četvrtom pretkolu, a nama je još u trećem dolazio jedan Newcastle ili Dinamo Kijev, kao i španska Malaga.

Dok je Vice, ni Željo ni Sarajevo neće vidjeti tutule, a samim tim ni grupne faze. Ove godine prvak je Zrinjski, iduće opet Borac, i tako će sve biti dok je Vicinog mandata, a za to smo mi sami krivi. Dok je titula bila samo kao neki prestiž i ništa nije donosila, tad su i Željo i Sarajevo bili prvaci i mogli biti prvaci. Sad kad titula donosi grupnu fazu, a sa njom i milione, nikad je mi nećemo vidjeti, taman da imamo sastav ko Bayern.

A mi nastavimo dalje podjebavati jedni druge čija je ljepša (trava) i čiji je čvršći (hibridni sloj), a Borac i Zrinjski će lagano u grupne faze. 👏👏👏👏 Dodikov sestrić nam ga ne vadi.

Džaba i vama, a i nama Allianz Arena, ako nema titula i trofeja. Minhen 1860 ima Allianz pa šta mu vrijedi. Propao klub.
Ne "diraj" mi Munchen 1860, moj omiljeni klub u Njemačkoj 😂
Onaj Jordanac ili šta je vec im je zakucao posljednji ekser u kovčeg, eno ih u IV-oj amaterskoj ligi :(

Izvinjavam se na off topicu
ibizza

#13156 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ibizza »

Bolje Zrinjski nego cigani. Šta dalje ti i ja da pričamo?

Samo nas zaobidjite u sto sirem luku i nemojte nas nikako ubacivati u isti koš sa vama, bit ce nam dovoljno(a godinama se vasi mediji, na celu sa ovim portalom, trude da nas, koliko god losi bili, jos vise svuku dole, da bi nas izjednacili sa vama u nekoj, tobožnjoj "sarajevskoj fudbalskoj tragediji").

Hvala.
last mohicans

#13157 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Pa rekli su ti kroz saopštenje da po sadašnjim konstelacijama odnosa se ne treba uzalud truditi, mada, Zrinjski nije toliko protektiran i dokaz su da se kvalitetnim radom može Borac ugroziti. Laprdam i ja, pisem ovdje frustracije i ne moze vise pod kozu, a svijestan sam da je pod Mirvićem najgori period, a kada je riječ o onome sta nam čete rade, sta predlazes? Pokusao je klub preko Magode, pa kad smo sami ostali na vjetrometini povukli se, sam Magoda u podkastu to rekao. Zašto bi mi vodili tuđe ratove, a nama neće biti bolje..Jebenog Čolpu ne mozeš skinuti, a da skidamo Vicu.
rocco_siffredi

#13158 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Iskreno, ne znam šta je tragičnije, mi koji ko fol imamo ovakvog Mirvića za investitora (navodno je haos sa finansijama kako se Tan povukao) koji je trošio tuđe pare i sad kapak ili komšije koji skupljaju preko telefona.
Znam jedno, ponosniji sam bio na Sarajevo na viršlama nego na ovo Mirvićevo.

P.S. nećemo da vodimo ratove čitaj mamone više para
last mohicans

#13159 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Mene najvise boli sto nema igrača koji imaju nas gen, naš damar, ne moze nekakav Ivo iz HNL2 znati šta je bit igranja za FKS. Iako, bili su ovdje Benko, Komazec i drugi igrači sa tih prostora pa su blato jeli i grizli. Sto znaci da moze, samo nemaš nikoga da igračima trubi o tome. Ovi se ponašaju kao tipični današnji nelojalni i lijeni radnici na budzetu, od 8-16 da ja odradim svoje i kapak. Eh, ne moze to tako druze u ovom klubu ne bi smijelo.
Post Reply