Lutrija BiH - PREVARA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
respo

#1301 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

veljaca wrote:
respo wrote:
veljaca wrote:
Jel ti to stvarno mislis ili samo kontriras ?

Ako je ovo prvo - zao mi te ..... :(
Ako je ovo drugo - onda kontriraj jos koliko hoces ...... 8)
meni je zao sto vidim s kim zivim
Vjeruj i meni je ....
dovidjenja prijatno
motorola01

#1302 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by motorola01 »

respo wrote:
motorola01 wrote:
respo wrote:pa o cemu ja citavo vrijeme pricam
ko je kriv kriva je komisija sto nije prekinula izjasnila se na kraju emisije peto deseto

greska nesposobnost bezobrazluk deseto nesto je sto lutrija nije poslije napominjem poslije izasla u javnost i rekla to i to se desilo to i to cemo poduzeti kolo se proglasava regularnim ili ne regularnim itd itd

krivica i greska su dvije razlicite stvari
Veze ti o zivotu nemas..Ne znas ni gdje si supalj...Rekao bih ti da je bolje da prestanes vise komentarisati u vezi teme, ali opet nema ni to smisla, jer si davno rekao mnogo toga tako da pricao ili ne, tvoja prica je puno rekla o tebi...
jah eto nek ti imas veze
najlakse je kad nemas argumenata govoriti kako je neko supalj treba prestati komentarisati itd
sta ti je diskusija kod bosancerosa :)
ocigledno imas neki kompleks prema meni tako da je na tebi
Prvi bold, jel ti to ozbiljno tako mislis? Ako ono gore u onom postu nije argument, onda jbg..

Drugi bold: protiv tebe nemam apsolutno nista, nego samo protiv tvog nacina razmisljanja u ovoj situaciji.

Da ti dam jedan primjer, ali vidim da ti je vec neko dao primjer MCDonaldsa.Primjer EP.Njihovi monteri nesto rade na liniji i njihovom nekom greskom u tom naselju izgore svi elektricni potrosaci u tim domacinstvima. Sta ti mislis od koga ce odstetu traziti vlasnici tih pregorenih aparata. Od montera ili od EP ???

A onaj tvoj primjer nema veze s vezom.Mozda ima ukoliko je onaj tip u toku svog radnog vremena otisao na tu adresu i ubio koga je ubio.Ja vise nemam zelje uopste da se raspravljam u vezi ovoga jer je ovdje sve kristalno jasno.
Jedini problem je u svemu ovome sto zivimo u nakaradnoj drzavi...
respo

#1303 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

kakav ba mcdonalds i milioni

evo i tvoj primjer EP
i ko je kriv sto je izgorilo
je li EP ili radnici sto su postavili
i koji ce biti argument stanara radnici koji su postavili instalacije su mi spalili ili ep mi spalila
uzmi primjer da je EP iznajmila firmu za taj posao koju su oni naravno odabrali
sta mislis ko bi bio na sudu sto se tice instalacija EP ili ta firma?
veljaca

#1304 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by veljaca »

respo wrote:
veljaca wrote:
respo wrote: meni je zao sto vidim s kim zivim
Vjeruj i meni je ....
dovidjenja prijatno
Prijatno i tebi .....

A najgore je kada neko komentarise nesto iz neznanja ..... Ako je iz kaprica - lako je sa njime, ali neznanje je veoma opasno .... ne za tog pojedinca, nego za siru zajednicu .....
Last edited by veljaca on 13/06/2012 14:38, edited 1 time in total.
baustelac

#1305 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by baustelac »

respo

Treba li jaci argument :dance:
respo

#1306 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

baustelac wrote:respo

Treba li jaci argument :dance:
drzava naopaka treba li bolji argument
motorola01

#1307 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by motorola01 »

respo wrote:kakav ba mcdonalds i milioni

evo i tvoj primjer EP
i ko je kriv sto je izgorilo
je li EP ili radnici sto su postavili
i koji ce biti argument stanara radnici koji su postavili instalacije su mi spalili ili ep mi spalila
uzmi primjer da je EP iznajmila firmu za taj posao koju su oni naravno odabrali
sta mislis ko bi bio na sudu sto se tice instalacija EP ili ta firma?
Kakvu bolan i ne bio firmu spominjes??? Ti covjece nisi dobar sekunde. Monteri, uposlenici EP rade na obnavljanju mreze i naprave takav zaheb da ljudima spale sve el.aparate. Od koga ce stanari traziti odstetu, od montera ili EP?

PS: Sad cu ti objasniti tvojim nacinom razmisljanja. Krivi, dobro si vidio, krivi su monteri ali posto su uposlenici EP,stanari traze isplatu stete od EP, a EP ce unutar firme rjesavati ko je kriv i zasto. Jbt ne mogu da vjerujem da ovo pisem i da ovo moram pisati..
respo

#1308 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

samo sto su svi monteri uposlenici ep
ovdje nije sva komisija koju je lutrija imenovala u tome je sva prica
firmu pominjem jer ti govorim i za taj primjer
bili i tu ep bila kriva?

ja ne mogu da vjerujem da ne mozes shvatiti da je krivica individualna i da ne mozes konkretno priznati jeste taj i taj je kriv nego po nasem obicaju pljuj po svemu vezanom za to

kriva je komisija i nema se sta vise pricati znaci 3 covjeka (u ovom slucaju 2 muskarca i zena) koja su stavljena da gledaju regularnost emisije i izvlacenja 2 su iz lutrije 1 iz ministarstva finansija
tu su zakazali i samo oni su tu krivi
ako se toliko hvatate imenovanja ovih dvoje iz lutrije je li lutrija imenovala i ovog treceg clana iz finansija?
jbt po 65-i put moram objasnjavati nesto sto i ptice na grani znaju ili moram i na proste slogove razlagati da bi skontali
motorola01

#1309 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by motorola01 »

motorola01 wrote:12. NAČIN, POSTUPAK I NADZOR IZVLAČENJA ODNOSNO UTVRĐIVANJA
DOBITAKA
Izvlačenje dobitaka i nadzor
Član 36.
Javnost izvlačenja TV Tombole Bingo se obezbjeđuje, pored direktnog izvlačenja i
učešćem gledalaca u studiju.
Javno izvlačenje brojeva igre TV Tombola Bingo 15 od 90 obavlja se pred Komisijom
i gledaocima u studiju TV. Komisija se sastoji od najmanje tri člana, koje imenuje priređivač,
u čijem se sastavu nalazi ovlašteni službenik Ministarstva finansija-financija F BIH.

Rad Komisije se utvrđuje posebnim Uputstvom koji donosi priređivač.
Tehnikom izvlačenja brojeva rukuje ovlaštena osoba priređivača, na osnovu Uputstva
generalnog direktora.

Izvlačenje brojeva u igri TV TOMBOLE BINGO vrši se pomoću naprave
(elektronskog bubnja).
Nakon napuštanja prostora za miješanje i autorizacijom broja od strane Komisije i
spuštanjem kuglice u prostor za izvučene brojeve, smatra se da je broj izvučen.
U slučaju da jedna ili više kuglica sa brojevima napuste prostor za miješanje i zaustave
se na putu ka prostoru za izvučene brojeve, Komisija priznaje izvučenim samo prvi broj, a
ostale kuglice vraća u bubanj – prostor za miješanje i nastavlja dalje izvlačenje.
Ukoliko u jednom izvlačenju, u prostor za izvučene brojeve dospije više kuglica,
Komisija priznaje izvučenim broj na prvoj kuglici, a ostale kuglice vraća u prostor za
miješanje.
U slučaju da uslijed kvara na napravi za izvlačenje, kuglica s brojem ne napusti
prostor za miješanje, pa uslijed toga nije moguća autorizacija izvučenog broja, tada Komisija
donosi odluku o daljem postupanju u skladu sa Uputstvom o radu Komisije za izvlačenje
brojeva.
Ukoliko Komisija donese odluku o ručnom izvlačenju, ručno izvlačenje obavlja jedan
od članova Komisije, sa povezom preko očiju.
Postupak izvlačenja se nastavlja dok se ne ostvari dobitak, utvrđen Pravilima za
odnosno kolo.
Izvučena kuglica s brojem ne učestvuje ponovo u izvlačenju.
Podaci o svim uplatama i kombinacijama koje su odigrane u igri TV BINGO 15 od 90
pohranjuju se u memoriji računara kojim se prati izvlačenje brojeva, utvrđuje se broj dobitnih
kombinacija, vrste dobitaka i njihova visina, kao i mjesta na kojima su uplaćene dobitne
kombinacije brojeva.
Član 37.
O toku izvlačenja prisutna Komisija vodi zapisnik.
Zapisnik mora sadržavati: mjesto i vrijeme, način izvlačenja dobitaka, ukupnu uplatu u
tom kolu, izvučene brojeve tokom izvlačenja po redoslijedu izvlačenja, dobici u igri igračgost
i brojevi kartica poslatih SMS porukama, nagrade za učesnike u studiju kao i iznos
ostvarenog dobitka.
12
Zapisnik o toku izvlačenja brojeva priređivač dostavlja Ministarstvu finansijafinancija
u roku od sedam dana od dana izvlačenja.
Zapisnik potpisuju svi članovi Komisije.
Utvrđivanje dobitaka
Član 38.
Dobitak utvrđuje Komisija za utvrđivanje dobitaka.
Članove Komisije imenuje priređivač.

Komisija je dužna snimke uplata na DVD-u pohraniti blagovremeno u trezor.
Nakon toga trezor se zaključava sa tri različita ključa koji se nalaze kod članova
Komisije.
Kod svakog člana Komisije može se nalaziti samo jedan ključ.
Otključavanje i zaključavanje trezora obavlja se u prisustvu sva tri člana Komisije.
Na temelju izvršene uplate (pohranjenih zapisa na DVD-u u trezoru) i zapisnika o
izvlačenju u svakom pojedinom kolu, Komisija utvrđuje ukupan iznos uplate, fond dobitaka
po vrstama dobitaka i broj pojedinačnih dobitaka po vrsti i iznosu, o čemu je dužna sačiniti
zapisnik u roku od dva dana od objavljenog izvlačenja brojeva igre TV TOMBOLA BINGO.
Rad Komisije se utvrđuje posebnim Pravilnikom kojeg donosi priređivač.

2. NAZIV I SJEDIŠTE PRIREĐIVAČA, OPIS I VRIJEME TRAJANJA IGRE
TV TOMBOLA BINGO
Član 5.
Ova Pravila su osnov za zaključivanje ugovora o učestvovanju u igri TV TOMBOLA
BINGO.
Ugovor iz stava 1. ovog člana zaključuje se između Lutrije BiH d.o.o. Sarajevo, sa
sjedištem u Sarajevu, ul. Mehmeda Spahe br.11. (u daljem tekstu: priređivač) i učesnika
(igrač) na osnovu prihvatanja općih uslova propisanih i sadržanih u ovim Pravilima, po
slobodno izraženoj volji učesnika, činom uplate za učestvovanje u igri TV TOMBOLA
BINGO koju dokazuje posjedovanjem potvrde o uplati ili SMS poruke sa naplatnim kodom.

Član 6.
Učesnikom u igri TV TOMBOLA BINGO smatra se osoba koja je sa priređivačem
zaključila ugovor iz čl. 5. ovih Pravila, koji kao dokaz posjeduje potvrdu o uplati ili SMS
poruku sa naplatnim kodom (u daljem tekstu: potvrda) pod uslovom da je njen sadržaj zapisan
na optički medij /CD, DVD, u zavisnosti od količine podataka /prije izvlačenja brojeva, te da
su ispisi na potvrdi ili SMS poruci i na optičkom mediju /CD-u, DVD-u / istovjetni.

Ja ne znam sta tebi vise treba? Na osnovu ovog se vidi ko je priređivač, da priređivač bira komisiju i ko je kriv za onu situaciju i da je svako ko je igrao bingo taj petak, da je mogao tuziti priređivača...
Imas ovdje sve. Sve ti pise ko imenuje komisiju. Ja se vise ne mislim sa tobom raspravljati oko ovoga. Volio bih samo jedno, ali to je nemoguce. Da si ti vlasnik neke firme, pa da radnik kojeg ti negdje posaljes da uradi posao u tvoje ime, da nesto usere i da vidis onda ko je kriv i je li krivica individualna kad se pokrene rjesavanje te situacije tuzbom itd. Ovo da se desilo u bilo kojoj normalnoj zemlji, bilo bi svega.
Digla_da_kreci

#1310 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by Digla_da_kreci »

One loptice u bubnju - u odredjene se ubrizga tecnost, tako da prilikom skakanja dok se vrti bubanj iskacu one lakse, sto je i logicno - ovo sam vidjela u filmu :mrgreen: :lol:
Edin H.

#1311 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by Edin H. »

Digla_da_kreci wrote:One loptice u bubnju - u odredjene se ubrizga tecnost, tako da prilikom skakanja dok se vrti bubanj iskacu one lakse, sto je i logicno - ovo sam vidjela u filmu :mrgreen: :lol:
:thumbup: :D
quarterback

#1312 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by quarterback »

jest, bilo u impossible mission 5 sa Mirajom Grbicem
mahalas505

#1313 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by mahalas505 »

@respo
Spomenu ti ovaj primjer zastitara sto je pucao u covjeka, samo malo pitanjce da nije se mozda desilo ovo izvan radnog vremena? Ups, moze bit da bidne da jeste, i odmah ti argumentacija pada.
Drugi primjer u vezi EP, ti ubacujes drugu firmu, pa i opet ce neko tuziti EP, a ne firmu koja je izvodila radove u ime nekoga i ne toga montera. Valjda je neko pravilo da tuzis invenstitora, a kasnije investitor ganja izvodjaca radova. Opet i druga argumentacija ti pada. De malo popravi se, nije interesatno ti ovako lako pobijati argumente.
veljaca wrote:A najgore je kada neko komentarise nesto iz neznanja ..... Ako je iz kaprica - lako je sa njime, ali neznanje je veoma opasno .... ne za tog pojedinca, nego za siru zajednicu .....
Ovo je citava poenta diskusije, to je ono sto je bitno, i zato sam se upustio u ovu diskusiju. Neznanje stvarno moze da puno kosta.
fortaleza

#1314 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by fortaleza »

respo wrote:samo sto su svi monteri uposlenici ep
ovdje nije sva komisija koju je lutrija imenovala u tome je sva prica
firmu pominjem jer ti govorim i za taj primjer
bili i tu ep bila kriva?

ja ne mogu da vjerujem da ne mozes shvatiti da je krivica individualna i da ne mozes konkretno priznati jeste taj i taj je kriv nego po nasem obicaju pljuj po svemu vezanom za to

kriva je komisija i nema se sta vise pricati znaci 3 covjeka (u ovom slucaju 2 muskarca i zena) koja su stavljena da gledaju regularnost emisije i izvlacenja 2 su iz lutrije 1 iz ministarstva finansija
tu su zakazali i samo oni su tu krivi
ako se toliko hvatate imenovanja ovih dvoje iz lutrije je li lutrija imenovala i ovog treceg clana iz finansija?
jbt po 65-i put moram objasnjavati nesto sto i ptice na grani znaju ili moram i na proste slogove razlagati da bi skontali
Ok, kriva je komisija, sve si nas ubjedio, u pravu si..

NOT! :mrgreen:

haj sad zdravo...
respo

#1315 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

veljaca wrote:

A najgore je kada neko komentarise nesto iz neznanja ..... Ako je iz kaprica - lako je sa njime, ali neznanje je veoma opasno .... ne za tog pojedinca, nego za siru zajednicu .....
a jos gore je kad neko misli da zna a to prosipa drugima kojima govori da ne znaju
mahalas505

#1316 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by mahalas505 »

respo wrote:
veljaca wrote:

a jos gore je kad neko misli da zna a to prosipa drugima kojima govori da ne znaju
Malo je cudno sto ti ovo potenciras, ali valjda imas svoje razloge.
respo

#1317 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

mahalas505 wrote:@respo
Spomenu ti ovaj primjer zastitara sto je pucao u covjeka, samo malo pitanjce da nije se mozda desilo ovo izvan radnog vremena? Ups, moze bit da bidne da jeste, i odmah ti argumentacija pada.
Drugi primjer u vezi EP, ti ubacujes drugu firmu, pa i opet ce neko tuziti EP, a ne firmu koja je izvodila radove u ime nekoga i ne toga montera. Valjda je neko pravilo da tuzis invenstitora, a kasnije investitor ganja izvodjaca radova. Opet i druga argumentacija ti pada. De malo popravi se, nije interesatno ti ovako lako pobijati argumente.
ajde procitaj fino sta sam napisao u vezi zastitara rekoh nije idealan primjer al ako imas moc rasudjivanja zna se sta sam htio reci al ti ocito nemas

ubacujem drugu firmu jer ni u komisiji nisu samo lutrijini zaposlenici
nego i iz finansija
tom logikom se moze tuziti i ministarstvo finansija bih ili federacije ne znam koje ministarstvo je nadlezno
tako da ti to da je lutrija u ovom slucaju kriva pada u vodu
kriva je komisija koja nije reagovala
sve ostalo pslije je greska lutrije sto nije izasla u javnost i rekla to i to se desilo to i to smo uradili u vezi toga

jbt opet se ponavljam da bi nekome uslo u glavu
respo

#1318 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

mahalas505 wrote:
respo wrote:
veljaca wrote:

Malo je cudno sto ti ovo potenciras, ali valjda imas svoje razloge.
pa imam razlog za sve nervira me nepravda i izvrtanje necega sto je ocito
jeli opet moram pisati da kad otvorimo temu lutrija jeli posluje regularno ima li u njoj lopova da li kradu napisat cu svasta sto mislim konkretno
a ovdje sve u vezi izvlacenja situacija je jasna da ne moze biti jasnija
ovo je nesto kao npr situacija sa telekomom
kradu nas ovako ili onako al se desi slucaj da neki radnik za tebe za mene petog desetog ili grupa njih uradi nesto i pozitivno sto se ne moze bas presutjeti
mahalas505

#1319 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by mahalas505 »

respo wrote: ajde procitaj fino sta sam napisao u vezi zastitara rekoh nije idealan primjer al ako imas moc rasudjivanja zna se sta sam htio reci al ti ocito nemas

ubacujem drugu firmu jer ni u komisiji nisu samo lutrijini zaposlenici
nego i iz finansija
tom logikom se moze tuziti i ministarstvo finansija bih ili federacije ne znam koje ministarstvo je nadlezno
tako da ti to da je lutrija u ovom slucaju kriva pada u vodu
kriva je komisija koja nije reagovala
sve ostalo pslije je greska lutrije sto nije izasla u javnost i rekla to i to se desilo to i to smo uradili u vezi toga

jbt opet se ponavljam da bi nekome uslo u glavu
Pa naravno da nije idealan primjer, kad nikakve veze nema sa kontekstom ove price. Tako da taj primjer sto si naveo, samo si sebe vise zakopao.

Za drugi primjer da citiram izvod iz pravila "Članove Komisije imenuje priređivač." A priredivac/organizator je Lutrija BiH. Da li se slazemo da je ovaj citat dobar argument za dalju raspravu?

Mogu li ja kao igrac binga tuziti komisiju zato sto ona nije reagovala kako treba? Da li ja imam pravnog osnova da tuzim njih?
respo

#1320 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

s prvim primjerom sam rekao samo slikovito
drugim primjerom sam dao primjer u obrnutom slucaju yin yang a sto ti odmah zakljucujes na prvu i neces da priznas da si skontao sta sam mislio i odmah to rekao u kontru je do tebe

to da lutrija imenuje komisiju stoji
to da lutrija imenuje clana iz finansija ne stoji
pa zamisli kakva bi to petljanija bila da i to imenuju
dodju u finansije i imenuju cistacicu recimo
tako bi mogli po tvojim zakljuccima

al nevazno jer ces opet izokrenuti to i reci imenuju

ps. kako bi ti kao bingo igrac napisao tuzbu?
zanima me sta bi naveo u tuzbi
veljaca

#1321 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by veljaca »

respo wrote:
veljaca wrote:

Popravljas se .... ima nade ..... Prvi korak je uvidjeti svoju gresku a onda dolaze sljedeci koraci .... ima nade ....
respo

#1322 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

veljaca wrote:
respo wrote:
veljaca wrote:

Popravljas se .... ima nade ..... Prvi korak je uvidjeti svoju gresku a onda dolaze sljedeci koraci .... ima nade ....
ti si iskljucen iz rasprave jer nisi joj dorastao
ne pametuj kad ne znas
veljaca

#1323 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by veljaca »

respo wrote:
veljaca wrote:
ti si iskljucen iz rasprave jer nisi joj dorastao
ne pametuj kad ne znas
:(

A ja taman se ponadao da ima nade ....

mada i ovo nesto znaci: Lokacija: ->oʞɐdoɐu ǝʌs ǝuǝɯ poʞ<-
and

#1324 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by and »

respo wrote:
Comrad wrote:Jbg respo. Ti bi da razdvojis, nesto sto se razdvojiti ne moze. Ok, jeste greska komisije, ali koga predstavlja ta komisija. Do jucer je ta komisija iz lutrije, a sad odjednom iz svemira. Po tvojoj prici i logici, da bi nesto svalili na lutriju, moramo dovesti sve uposlene i direktore neka sjednu u komisiju i tek onda bi mogli reci - e da vidite da je lutrija kriva.

To je malo, priznat ces, nidje veze. Komisija dolazi iz lutrije bih i tu sva prica zavrsava. :wink:

I iskreno, pun mi je qrac prebacivanja odgovornosti. Ja mislim da ovo nigdje nema, svi su odgovorni, ali niko nije odgovoran. Pa trebamo prestati s tim vise. Kod privatnika se zna brate, dobijes zadatak ako ne uradis sva odgovornost je na tebi. Nema ti sutra da direktoru kazes, pa dobro nije to moje, ja mislim...ajd ti kuci sine, dovidjenja i privatno.

Sve dok to ne rijesimo nece nam biti bolje.
ajmo malo ovako jeli biga gama kako se vec zove kriva sto je onaj upucao onog decka s cijom je maloljetnom sestrom hodao?
nije bas idealan primjer al shvatit ces sta zelim reci (bar se nadam da ces shvatiti)

evo i sam po primjeru o privatniku potvrdjujes ono sto govorim
dobijes zadatak ako ga ne uradis kriv si letis s posla i gotovo
to ako ga on ne uradi je li kriv direktor ili taj koji nije uradio?

i ako se odnosilo na mene ovo prebacivanje odgovornosti
ja bas suprotno ne prebacujem odgovornost nego striktno kazem ko je kriv
sve poslije toga se moze traziti je li jos neko kriv u lutriji i naravno da odgovara za to
nije ti dobro ovo poređenje sa zaštitarom,ali ako baš porediš da je ova zaštitarska firma izdala saopštenje da je ovaj sve uradio po propisu i da je pucanje regularno imalo bi smisla porediti.
stvar je jasna,kolo je neregularno.
kada je izvučen broj 3 on se nije nalazio među izvučenim brojevima,već u bubnju.zbog toga postoji komisija koju je imenovala lutrija(to bi trebali biti ljudi koji poznaju materiju i koji bi trebali reagovati kada se nešto nepredviđeno desi).kao i sve u našoj državi što se radi i ovdje je bitno bilo da se zadovolji forma,da ima komisija koja godinama prima pare da tu sjedi.to što nisu reagovali i poštovali propise je greška onoga ko ga je tu postavio.
nakon svih propusta lutrija je kolo proglasila regularnim?????
to je državna firma pa vjerovatno neće biti nekih zezancija,ali ono što je trebalo uraditi je zabraniti ovu igru zbog neregularnosti i tražiti da se ljudima vrate uplate.
ako imaš monopol na ove igre i uzimaš milione moraš malo više odgovornosti pokazati prema onima kojima uzimaš pare.
respo

#1325 Re: Lutrija BiH - PREVARA

Post by respo »

and wrote: nije ti dobro ovo poređenje sa zaštitarom,ali ako baš porediš da je ova zaštitarska firma izdala saopštenje da je ovaj sve uradio po propisu i da je pucanje regularno imalo bi smisla porediti.
stvar je jasna,kolo je neregularno.
kada je izvučen broj 3 on se nije nalazio među izvučenim brojevima,već u bubnju.zbog toga postoji komisija koju je imenovala lutrija(to bi trebali biti ljudi koji poznaju materiju i koji bi trebali reagovati kada se nešto nepredviđeno desi).kao i sve u našoj državi što se radi i ovdje je bitno bilo da se zadovolji forma,da ima komisija koja godinama prima pare da tu sjedi.to što nisu reagovali i poštovali propise je greška onoga ko ga je tu postavio.
nakon svih propusta lutrija je kolo proglasila regularnim?????
to je državna firma pa vjerovatno neće biti nekih zezancija,ali ono što je trebalo uraditi je zabraniti ovu igru zbog neregularnosti i tražiti da se ljudima vrate uplate.
ako imaš monopol na ove igre i uzimaš milione moraš malo više odgovornosti pokazati prema onima kojima uzimaš pare.
cuj odgovoran onaj koji je postavio
odgovorni su oni sto nisu to uradili u tome je sva bit ovoga
ja ako tebe postavim da regulises nesto otkud ja znam da ti neces raditi po pravilima
ti si kriv ako nesto ne uradis sto propisuju pravila
ja te kaznim smjenim dam otkaz sta vec i tu je zavrseno sto se tice odgovornosti ko je kriv za propust
kasnije hocu li ja proglasiti kolo regularnim ili ne je do mene i kako cu izaci u javnost ili ne izaci
e od tad se moze pripisivati greska meni
jer sam pogrijesio objaviti da je kolo neregularno da sam ppogrijesio sto nisam izasao i rekao to i to se desilo tako smo rijesili i tako ce biti
Post Reply