Gras all about

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tututuuuu

#1301 Re: Gras all about

Post by tututuuuu »

krakatoa wrote:U pravu je kolega man. Školarcima i studentima do 18 godina (dakle svim maloljetnicima) obavezno treba ukinuti važenje kupona iza 20 sati jer oni u to vrijeme nemaju šta da rade napolju. Dakle školarcima karte trebaju da važe u periodu od 07h do 09h kao i u periodima od 12h do 15h i od 17h do 20h. Svi ostali termini kao i vikendi ne trebaju da važe. Studentima treba orgraničiti važenje kupona za juli i august kao i vikendima. Ako su već povlastice ona treba tako i postaviti stvari. Ne može neko kome oba roditelja rade u JP imati 16 KM kupon koji važi u svim zonama 24/7/30/365 a pri tome mi koji plaćamo porez finansiramo te slučajeve.
To ne treba tako, a osobito za studente. Ja sam kao student imao ispite u 21 sat, imao sam uredno ispite subotom i nedeljom, cak i predavanja su nekad znala biti subotom. Predavanja cesto traju do 20h itd... I vec sam pisao da i veci dio jula ispiti traju a onda su tu uvidi u rad, konsulatacije, upisi ocjena... To je nemoguce vremenski ogranicavati na faxu, vec se treba iskljucivo voditi imovinskim cenzusom, za sve, za studente, skolarce, umirovljenike, nezaposlene...

I na kraju ces opet dobiti da povlastice imaju kako oni kojim stvarno treba, tako i oni dobrostojeci. Samo imovinski cenzus.
bumerangss

#1302 Re: Gras all about

Post by bumerangss »

krakatoa wrote:U pravu je kolega man. Školarcima i studentima do 18 godina (dakle svim maloljetnicima) obavezno treba ukinuti važenje kupona iza 20 sati jer oni u to vrijeme nemaju šta da rade napolju. Dakle školarcima karte trebaju da važe u periodu od 07h do 09h kao i u periodima od 12h do 15h i od 17h do 20h. Svi ostali termini kao i vikendi ne trebaju da važe. Studentima treba orgraničiti važenje kupona za juli i august kao i vikendima. Ako su već povlastice ona treba tako i postaviti stvari. Ne može neko kome oba roditelja rade u JP imati 16 KM kupon koji važi u svim zonama 24/7/30/365 a pri tome mi koji plaćamo porez finansiramo te slučajeve.
Sad ispade ti skolujes to djete :-) pa i tvoje ce neko skolovati kad ga budes imao :D
To ponasanje tj ogranicavanje je krsenje jednog od najvaznijih ljudskih prava na slobodno kretanje!
Vracamo se u doba Staljina Hitlera.... :run:
krakatoa

#1303 Re: Gras all about

Post by krakatoa »

tututuuuu wrote:
To ne treba tako, a osobito za studente. Ja sam kao student imao ispite u 21 sat, imao sam uredno ispite subotom i nedeljom, cak i predavanja su nekad znala biti subotom. Predavanja cesto traju do 20h itd... I vec sam pisao da i veci dio jula ispiti traju a onda su tu uvidi u rad, konsulatacije, upisi ocjena... To je nemoguce vremenski ogranicavati na faxu, vec se treba iskljucivo voditi imovinskim cenzusom, za sve, za studente, skolarce, umirovljenike, nezaposlene...

I na kraju ces opet dobiti da povlastice imaju kako oni kojim stvarno treba, tako i oni dobrostojeci. Samo imovinski cenzus.
Ma ovo sam ja napisao okvirno. Naravno ima fakulteta gdje predavanja traju i do 22h (medecina, ETF,...). Za školarce može ovako kako sam napisao i naravno to što kažeš imovinski cenzus.
krakatoa

#1304 Re: Gras all about

Post by krakatoa »

bumerangss wrote:
Sad ispade ti skolujes to djete :-) pa i tvoje ce neko skolovati kad ga budes imao :D
To ponasanje tj ogranicavanje je krsenje jednog od najvaznijih ljudskih prava na slobodno kretanje!
Da je normalna država, bio bi policijski sat za sve maloljetnike bez pratnje jednog od roditelja od 20h do 7h i vikendom 24 sata. Tada bi bilo manje delikvenata, prijestupnika i maloljetnih ubica (kao Denisa što su ubili).
man_464

#1305 Re: Gras all about

Post by man_464 »

:thumbup:
supercali

#1306 Re: Gras all about

Post by supercali »

krakatoa wrote:
bumerangss wrote:
Da je normalna država, bio bi policijski sat za sve maloljetnike bez pratnje jednog od roditelja od 20h do 7h i vikendom 24 sata. Tada bi bilo manje delikvenata, prijestupnika i maloljetnih ubica (kao Denisa što su ubili).
Reci da se zajebavas molim te
I da denisa nisu ubili od 20 do 17 nego oko 18 koliko se sjecam
trambusek88

#1307 Re: Gras all about

Post by trambusek88 »

krakatoa wrote: Da je normalna država, bio bi policijski sat za sve maloljetnike bez pratnje jednog od roditelja od 20h do 7h i vikendom 24 sata. Tada bi bilo manje delikvenata, prijestupnika i maloljetnih ubica (kao Denisa što su ubili).
Pretjera ga žestoko. Treba biti restrikcija za maloljetnike, da nema napolje od 22:00-06:00, u stvari taj policijski sat postoji od 23:00-05:00, samo to policija treba češće kontrolisati i lupati kazne roditeljima.
Od 20:00-07:00 je nemoguće. Kako će onaj iz nekog prigradskog sela, odakle vozi autobus par puta dnevno, stići na nastavu ili ako je druga kako će stići šta ja znam u Kamenicu, Dejčiće, Raštelicu prije tog policijskog sata?

24h zabrana kretanja bez pratnje roditelja, e to bi već bilo prebrutalno, i to nigdje na svijetu nema.

Mogu misliti kako bi bilo da subotom i nedeljom da 17-godišnjak ne može ni do granapa mrdnuti bez pratnje oca koji je sa 16 već bio na braniku domovine. To nema ni u Sjevernoj Koreji
SAID5

#1308 Re: Gras all about

Post by SAID5 »

krakatoa wrote:
bumerangss wrote:

prvo razmisli prije nego pocnes kucati molim te :kiss:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1309 Re: Gras all about

Post by Truba »

sto je jutros guzva bila na svakoj stanici oko 8
kao da nisu tramvaji radili???
ne pamtim kad nisam mogao sjesti i to s prve stanice
vješalica

#1310 Re: Gras all about

Post by vješalica »

vrišteća žgadija je najgora po prevozu koji je sam po sebi grozan
ali balavice i njihovo ponašanje je mislim stvarno da bog sačuva
bumerangss

#1311 Re: Gras all about

Post by bumerangss »

Black swan wrote:sto je jutros guzva bila na svakoj stanici oko 8
kao da nisu tramvaji radili???
ne pamtim kad nisam mogao sjesti i to s prve stanice
Znaci da si iz Ilidze :D da nisi sarajlija :lol:
Truba

#1312 Re: Gras all about

Post by Truba »

nisam s ilidze i ne osjećam se sarajlijom iako sam ovdje rođen za razliku od svih desetina 1000 koji su rodjeni na njivi te tamo gdje koza pod ručnom pase ali su snobovi pa lažu o mjestu rođenja :mrgreen:

ja to zovem disident po rođenju :D
Reglan

#1313 Re: Gras all about

Post by Reglan »

Fuj jebem ti gras, cetiri jebena sata ukocen stojim u redu da kupim kupon. Dabogda otisli u stecaj, jebo vam mehanizam. Svi studenti u kantonu na jednom salteru kupuju kupon. Jos i penzionere spojili sa studentimaaa
bumerangss

#1314 Re: Gras all about

Post by bumerangss »

Reglan wrote:Fuj jebem ti gras, cetiri jebena sata ukocen stojim u redu da kupim kupon. Dabogda otisli u stecaj, jebo vam mehanizam. Svi studenti u kantonu na jednom salteru kupuju kupon. Jos i penzionere spojili sa studentimaaa
Da... danas je na svim prodajnom mjestima bila guzva. Vidio sam i kod Principovog mosta i na Otoci ali na Cumuriji je najvisa guzva :-)
dostavljac

#1315 Re: Gras all about

Post by dostavljac »

A jutros, dva gospodina u plavom na stupu, cekaju ove sto pretrcavaju cestu i pisu im kaznu, dok je tramvaj furao prema gradu 4 lika lagano cekaju kaznu :-) :-)
vješalica

#1316 Re: Gras all about

Post by vješalica »

Reglan wrote:Fuj jebem ti gras, cetiri jebena sata ukocen stojim u redu da kupim kupon. Dabogda otisli u stecaj, jebo vam mehanizam. Svi studenti u kantonu na jednom salteru kupuju kupon. Jos i penzionere spojili sa studentimaaa
jeste vala treba ih u stečaj i da konačno dođe prevoznik koji neće davati ništa džabe i naplatiće sve po mogućnosti komercijalno jer to je jedini spas za prevoz u sarajevu
fidoremilienko

#1317 Re: Gras all about

Post by fidoremilienko »

Nema nam spasa.
The Realist

#1318 Re: Gras all about

Post by The Realist »

Mogu li studenti koristiti stare iskaznice do kraja mjeseca, ili ne? Na Klix-u piše da mogu, na Otoci vraćaju ljude.
tututuuuu

#1319 Re: Gras all about

Post by tututuuuu »

vješalica wrote:
jeste vala treba ih u stečaj i da konačno dođe prevoznik koji neće davati ništa džabe i naplatiće sve po mogućnosti komercijalno jer to je jedini spas za prevoz u sarajevu
Pa ne daju ni ovi nista dzabe. Samo daju te nekakve popuste, koji su u usporedbi s mnogim drugim europskim gradovima smijesni. Evo npr. Zagreb, oni daju potpuno besplatne karte tim socijalnim kategorijama kao sto su studenti, umirovljenici... A to je grad koji ima X puta vise pruga, tramvaje koje je s ovima smijesno usporedjivati koji su klimatizirani i imaju 'ebeno grijanje sjedista (i koje su za razliku od ovih sadakasa sami sebi kupili), SMS placanje karti, na stanicama imas prikaz gdje se koji tramvaj nalazi, za koliko stize i gdje ide... Karta obicna kosta oko 2. 50 KM za grad gdje je puno veci standard (i vazi sat i pol, a ne sat kao ovdje), i kao sto rekoh koji ima X puta vise pruge i gdje je usluga X puta bolja. A onda imas GRAS. :D
vješalica

#1320 Re: Gras all about

Post by vješalica »

tututuuuu wrote:
vješalica wrote:
Pa ne daju ni ovi nista dzabe. Samo daju te nekakve popuste, koji su u usporedbi s mnogim drugim europskim gradovima smijesni. Evo npr. Zagreb, oni daju potpuno besplatne karte tim socijalnim kategorijama kao sto su studenti, umirovljenici... A to je grad koji ima X puta vise pruga, tramvaje koje je s ovima smijesno usporedjivati koji su klimatizirani i imaju 'ebeno grijanje sjedista (i koje su za razliku od ovih sadakasa sami sebi kupili), SMS placanje karti, na stanicama imas prikaz gdje se koji tramvaj nalazi, za koliko stize i gdje ide... Karta obicna kosta oko 2. 50 KM za grad gdje je puno veci standard (i vazi sat i pol, a ne sat kao ovdje), i kao sto rekoh koji ima X puta vise pruge i gdje je usluga X puta bolja. A onda imas GRAS. :D
i uz sve navedeno u zagrebu si zaboravio naglasiti koliki gubitak njihov gras ima.................... :roll:
Truba

#1321 Re: Gras all about

Post by Truba »

stvarno kod njih rade primitivci koji uopće nemaju pojma ni o čemu
pa zar je teško napraviti 3 lokacije za studente grad, otoka ilidza

gledam kako rješavaju problem s blatom oko šina kod maršalke
iskopaju zemlju :D
pa naspite šljunka nečega nije skupo ba jebote de nešto učinite
samo čekam kaće tramvaj propasti :roll:
vješalica

#1322 Re: Gras all about

Post by vješalica »

Black swan wrote:stvarno kod njih rade primitivci koji uopće nemaju pojma ni o čemu
pa zar je teško napraviti 3 lokacije za studente grad, otoka ilidza

gledam kako rješavaju problem s blatom oko šina kod maršalke
iskopaju zemlju :D
pa naspite šljunka nečega nije skupo ba jebote de nešto učinite
samo čekam kaće tramvaj propasti :roll:
ne brini se nećeš propasti dublje od kabura
Truba

#1323 Re: Gras all about

Post by Truba »

šine jednostavno dišu
čak i preko puta američke ambasade i na pofalićima
skontao sam da je situacija na energoinvestu sigurnija nego na pofalićima
tututuuuu

#1324 Re: Gras all about

Post by tututuuuu »

vješalica wrote: i uz sve navedeno u zagrebu si zaboravio naglasiti koliki gubitak njihov gras ima.................... :roll:
ne znam da li ima, a ako i ima, bar imaju prijevoz kako treba, a ne da te voze u kantama, a taj opis nazalost odgovara vecini GRAS-ovih vozila. Covjek se stvarno upita gdje ide taj novac kad skoro ni jedno jedino vozilo nisu kupili, ni u metar pruge niti bilo cega drugog investirali a da ne zazem da ne znaju ni oprati vozila. Ta vozila su zadnje pranje vidjela od donatora prije nego sto ce ih pokloniti GRAS-u.
vješalica

#1325 Re: Gras all about

Post by vješalica »

tututuuuu wrote:
vješalica wrote: i uz sve navedeno u zagrebu si zaboravio naglasiti koliki gubitak njihov gras ima.................... :roll:
ne znam da li ima, a ako i ima, bar imaju prijevoz kako treba, a ne da te voze u kantama, a taj opis nazalost odgovara vecini GRAS-ovih vozila. Covjek se stvarno upita gdje ide taj novac kad skoro ni jedno jedino vozilo nisu kupili, ni u metar pruge niti bilo cega drugog investirali a da ne zazem da ne znaju ni oprati vozila. Ta vozila su zadnje pranje vidjela od donatora prije nego sto ce ih pokloniti GRAS-u.
imaš internet pa potraži

zašto više se priča o grasu kad je ta priča gotova,pojedinci poput tebe stalno su vapili na temi zašto se ne pusti centrotrans,sad kad ga imate opet ispirate priču o grasu
imate alternativu bolju i prestanice finansirati gras i manje će vas glava boliti :wink:
Post Reply