To ne treba tako, a osobito za studente. Ja sam kao student imao ispite u 21 sat, imao sam uredno ispite subotom i nedeljom, cak i predavanja su nekad znala biti subotom. Predavanja cesto traju do 20h itd... I vec sam pisao da i veci dio jula ispiti traju a onda su tu uvidi u rad, konsulatacije, upisi ocjena... To je nemoguce vremenski ogranicavati na faxu, vec se treba iskljucivo voditi imovinskim cenzusom, za sve, za studente, skolarce, umirovljenike, nezaposlene...krakatoa wrote:U pravu je kolega man. Školarcima i studentima do 18 godina (dakle svim maloljetnicima) obavezno treba ukinuti važenje kupona iza 20 sati jer oni u to vrijeme nemaju šta da rade napolju. Dakle školarcima karte trebaju da važe u periodu od 07h do 09h kao i u periodima od 12h do 15h i od 17h do 20h. Svi ostali termini kao i vikendi ne trebaju da važe. Studentima treba orgraničiti važenje kupona za juli i august kao i vikendima. Ako su već povlastice ona treba tako i postaviti stvari. Ne može neko kome oba roditelja rade u JP imati 16 KM kupon koji važi u svim zonama 24/7/30/365 a pri tome mi koji plaćamo porez finansiramo te slučajeve.
I na kraju ces opet dobiti da povlastice imaju kako oni kojim stvarno treba, tako i oni dobrostojeci. Samo imovinski cenzus.