FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
- madner
#1301 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Zato sam rekao 50%, ne 100%. Naravno da ce morati neke tacke ustupiti.
Rijec se zove kompromis i izvan granica ove drzave ne predstavlja uvredu.
- AliceInChains
#1302 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ma procenti ovdje ne igraju nikakvu ulogu. Ako si procitao onaj program...to su izradile sve stranke zajedno. I sta ti mislis, ko je dopunio onu tacku, koja ce zastititi Hrvatski narod? Ja mislim, da su to bile Hrvatske stranke. I ako oni pocnu blokirati neke druge dijelove programa, onda propade i njihov program.....propade koalicija. To nije u interesu ama bas nijedne stranke. Zato i nije bitno, ko ce sta sprovoditi. Bitno je, da ce se sprovesti A na koji nacin ce se provsti.....tu se naravno pitaju sve stranke. Sama koalicija je uspjeh SDP-a. Ako se pola od onog programa ispuni sa koalicijom, onda je SDP apsolutni pobjednik.madner wrote:Zato sam rekao 50%, ne 100%. Naravno da ce morati neke tacke ustupiti.
- madner
#1303 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Mislim da je to bio SDP jer dugorocno igraju na prosirenje ka Hercegovini i RSu. Na ovim izborima su ulozili dosta love i truda da u kamenjaru postignu neki uspjeh. Zato se i Covic ovako ponasa, njemu je cilj od SDP napraviti Bosnjacku stranku, jer onda nema konkurenciju u svojim kantonima jos 20 godina.AliceInChains wrote:Ma procenti ovdje ne igraju nikakvu ulogu. Ako si procitao onaj program...to su izradile sve stranke zajedno. I sta ti mislis, ko je dopunio onu tacku, koja ce zastititi Hrvatski narod? Ja mislim, da su to bile Hrvatske stranke. I ako oni pocnu blokirati neke druge dijelove programa, onda propade i njihov program.....propade koalicija. To nije u interesu ama bas nijedne stranke. Zato i nije bitno, ko ce sta sprovoditi. Bitno je, da ce se sprovesti A na koji nacin ce se provsti.....tu se naravno pitaju sve stranke. Sama koalicija je uspjeh SDP-a. Ako se pola od onog programa ispuni sa koalicijom, onda je SDP apsolutni pobjednik.madner wrote:Zato sam rekao 50%, ne 100%. Naravno da ce morati neke tacke ustupiti.
- felipe kajetano
#1304 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
madner wrote:
Mislim da je to bio SDP jer dugorocno igraju na prosirenje ka Hercegovini i RSu.
jesam li mozda nesto propustio
- AliceInChains
#1305 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Naravno, da jeste. Nego ce doci onda koalicijone stranke na kraju i pricati drugu pricu: Ovo je nas uspjeh. Bez nas ovo nebih uopste bilo sprovodivo, itd. To je prirodna stvar. Nego, SDP mora procijeniti, koje su stvari najbitnije za koalicione partnere i, ako moguce, sto vise produziti(komad po komad) njihovo ispunjenje, jer se moze desiti, da im na kraju koalicioni partneri kazu: Hvala, ova koalicija nam vise nije potrebna......a najbitniji program SDP-a ostane neispunjen.Znaci igrati na kartu: Ispuni prvo SVE zelje koalicijonih partnera, pa onda ganjaj teske reforme....to je najveca opaska za SDPmadner wrote:Mislim da je to bio SDP jer dugorocno igraju na prosirenje ka Hercegovini i RSu. Na ovim izborima su ulozili dosta love i truda da u kamenjaru postignu neki uspjeh. Zato se i Covic ovako ponasa, njemu je cilj od SDP napraviti Bosnjacku stranku, jer onda nema konkurenciju u svojim kantonima jos 20 godina.AliceInChains wrote:Ma procenti ovdje ne igraju nikakvu ulogu. Ako si procitao onaj program...to su izradile sve stranke zajedno. I sta ti mislis, ko je dopunio onu tacku, koja ce zastititi Hrvatski narod? Ja mislim, da su to bile Hrvatske stranke. I ako oni pocnu blokirati neke druge dijelove programa, onda propade i njihov program.....propade koalicija. To nije u interesu ama bas nijedne stranke. Zato i nije bitno, ko ce sta sprovoditi. Bitno je, da ce se sprovesti A na koji nacin ce se provsti.....tu se naravno pitaju sve stranke. Sama koalicija je uspjeh SDP-a. Ako se pola od onog programa ispuni sa koalicijom, onda je SDP apsolutni pobjednik.madner wrote:Zato sam rekao 50%, ne 100%. Naravno da ce morati neke tacke ustupiti.
Last edited by AliceInChains on 22/12/2010 11:48, edited 1 time in total.
- madner
#1306 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Dugorocno, pogledaj prve posljeratne izbore u federaciji.felipe kajetano wrote:madner wrote:
Mislim da je to bio SDP jer dugorocno igraju na prosirenje ka Hercegovini i RSu.![]()
jesam li mozda nesto propustio?
-
Hodidid
#1307 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
I sta bi sa Fahrom jel ide na janjetinu u Mostar ili ne ide?
-
StupskaBitanga
#1308 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
šta je sa Božom?
Jel se odlučio
Vidim da Mile nije došao jer mu zaboga avion nije mogao poletiti
Jel se odlučio
Vidim da Mile nije došao jer mu zaboga avion nije mogao poletiti
-
adnan_hz
#1309 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Jos uvijek ni traga ni glasa od Bozoa.
EDIT: Ipak su Bozo i Raguz na sastanku u Mostaru. Znaci nista od Bozoa..
Last edited by adnan_hz on 22/12/2010 12:12, edited 1 time in total.
- no_pasaran
#1310 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Jesi, propustio si mnogo toga. Pojma nemaš koja je silna lova otišla na kampanje u Hercegovini i u RS-u.felipe kajetano wrote:madner wrote:
islim da je to bio SDP jer dugorocno igraju na prosirenje ka Hercegovini i RSu. Na ovim izborima su ulozili dosta love i truda da u kamenjaru postignu neki uspjeh. Zato se i Covic ovako ponasa, njemu je cilj od SDP napraviti Bosnjacku stranku, jer onda nema konkurenciju u svojim kantonima jos 20 godina.![]()
Nije dalo tolike plodove ali polahko ide. Pogotovo je dobro prošlo među povratnicima u RS ali se nije samo na povratnike fokusiralo. Na sve se obratila pažnja i svi su bili u fokusu. Iako se znalo da neće biti plodonosno koliko u onih 5 kantona u Federaciji, ipak se to skupo radilo upravo jer se gleda dugoročno.
Zato je smiješno kad neko to spočitava SDP-u ili ga naziva bošnjačkom strankom. Al eto, ne mogu sad svi bit normalni pa se informisati i uputiti u stvari koje komentarišu...
- felipe kajetano
#1311 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Pa nisam primjetio takvu strategiju, SDP je za sada fokusiran samo na onaj prostor kojim dominiraju Bosnjaci, al' ko zna mozda se nekad dodje tobemadner wrote:Dugorocno, pogledaj prve posljeratne izbore u federaciji.felipe kajetano wrote:madner wrote:
Mislim da je to bio SDP jer dugorocno igraju na prosirenje ka Hercegovini i RSu.![]()
Pa i na prvim izborima u RS-u je SDS bio ono sto je sada SNSD, cak i neuporedivo jaci.Bit je da SDP htjeli to priznati ili ne pripada strankama koje pripadaju tom bosnjackom miljeu, tako je akceptiraju u RS-u i medju najvecim dijelom Hrvata.A iskreno ne vidim nacin na koji mogu preci tu imaginarnu liniju i osvojiti povjerenje nekoga od njih, jer su stavovi dijametralno suprotstavljeni..znas ono ko minus i plus, ko Amer i Rus
- felipe kajetano
#1312 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Znas onu "dzaba ste krecili"?.....bolje da se ta lova koja se zalud potrosila donirala nekoj sirotinji, 'vako ode u vjetarno_pasaran wrote: Jesi, propustio si mnogo toga. Pojma nemaš koja je silna lova otišla na kampanje u Hercegovini i u RS-u.
SDP-ova ciljna grupa i nisu Srbi u RS vec povratnici, i to je normalna stvar, odnosno logicno je
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1313 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
pa mozda otisli da vide sta dodik nudi..adnan_hz wrote:Jos uvijek ni traga ni glasa od Bozoa.
nije se lako udati na danasnjem vaktu
- AliceInChains
#1314 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Ko zna, mozda je otisao, da prekine vezuadnan_hz wrote:Jos uvijek ni traga ni glasa od Bozoa.
-
adnan_hz
#1315 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Fazon je sto im Dodik nema sta ponuditiplain vanilla wrote:pa mozda otisli da vide sta dodik nudi..adnan_hz wrote:Jos uvijek ni traga ni glasa od Bozoa.
nije se lako udati na danasnjem vaktu
U Federaciji ce se formirati vlast bez njih a na drzavnom nivou tesko bez SDP-a i SDA.
- Alfons Kauders
#1316 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
evo cujem da su dogovorili sa fahrom da prave vecinu na nivou BiH...
jos samo da pristane lepi hare i sda/sdp idu u opoziciju na drzavnom nivou
- ultima_palabra
#1317 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Imaju silnih 9 mandata iz FederacijeAlfons Kauders wrote:evo cujem da su dogovorili sa fahrom da prave vecinu na nivou BiH...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1318 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nek vala bude sta hoce. Duze sam cekala Bozoa nego Novu godinu.
Neka ih s Dodanom, nek snivaju san o Trecem
ponudjen k'o pocascen
Neka ih s Dodanom, nek snivaju san o Trecem
ponudjen k'o pocascen
- Alfons Kauders
#1319 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
sve se moze kad se hoce... ima i drugih stranaka u igriultima_palabra wrote:Imaju silnih 9 mandata iz FederacijeAlfons Kauders wrote:evo cujem da su dogovorili sa fahrom da prave vecinu na nivou BiH...
jos samo da pristane lepi hare i sda/sdp idu u opoziciju na drzavnom nivouA nešto ne mogu da vjerujem ni da bi Fahro zabio takav autogol u same rašlje...
-
elSaik
#1320 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Iskreno, mene je Suljo iznenadio kad je odmah striktno rekao da nema šanse da SDA na državnom nivou bude kontra SDPu a na ostalim nivoima u koaliciji s njim. Ali mi je drago zbog toga. Ajde makar nekada da stranke u nas budu dosljedne nečemu, a da to nije kriminal.
- ultima_palabra
#1321 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Pa ima, a ima i entitetsko glasanjeAlfons Kauders wrote:sve se moze kad se hoce... ima i drugih stranaka u igriultima_palabra wrote:Imaju silnih 9 mandata iz FederacijeAlfons Kauders wrote:evo cujem da su dogovorili sa fahrom da prave vecinu na nivou BiH...
jos samo da pristane lepi hare i sda/sdp idu u opoziciju na drzavnom nivouA nešto ne mogu da vjerujem ni da bi Fahro zabio takav autogol u same rašlje...
-
convict
#1322 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Istina je da mogu sastaviti vladu na nivou BIH i bez SDP-a, ali ne treba zaboraviti da se u konačnici sve vrti oko para, a pare su na nivou entiteta i 90ka to vrlo dobro zna. Evo upalili su se sad oko fotelje u HT Mostar, a zamislite šta bi tek bilo da im Lijan poklopi HT, a Jurišić elektroprivredu HZHB i počnu prčkati oko Alumija. To bi bio show program.
Zato Ljubiću, pamet u glavu.

Zato Ljubiću, pamet u glavu.
- Alfons Kauders
#1323 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
mora bit dosljedan jer bi u protivnom sdp otisao s fahrom, pa bi sda jos gore ispusila...elSaik wrote:Iskreno, mene je Suljo iznenadio kad je odmah striktno rekao da nema šanse da SDA na državnom nivou bude kontra SDPu a na ostalim nivoima u koaliciji s njim. Ali mi je drago zbog toga. Ajde makar nekada da stranke u nas budu dosljedne nečemu, a da to nije kriminal.
svi su dosljedni samo u borbi za svoje guzice...
-
convict
#1324 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Nije Tihić mutav iako tako izgleda. Jasno mu je da bi u slučaju da izigra SDP na državnom nivou izgubio 3-4 kantona. I opet se sve svodi na pare i veličinu budžeta. Bolje jedno kantonalno ministarstvo za boračka pitanja nego ministarstvo civilnih poslova BiHelSaik wrote:Iskreno, mene je Suljo iznenadio kad je odmah striktno rekao da nema šanse da SDA na državnom nivou bude kontra SDPu a na ostalim nivoima u koaliciji s njim. Ali mi je drago zbog toga. Ajde makar nekada da stranke u nas budu dosljedne nečemu, a da to nije kriminal.
- slobodni armirach
#1325 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP
Danasnji astanak u Mostaru, pjesom opisan