FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Locked

Podrzavam koaliciju SDP-NSRZB-SDA-HSP

DA
211
70%
NE
92
30%

Total votes: 303

madner

#1301 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by madner »

Zato sam rekao 50%, ne 100%. Naravno da ce morati neke tacke ustupiti.

Rijec se zove kompromis i izvan granica ove drzave ne predstavlja uvredu.
AliceInChains

#1302 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by AliceInChains »

madner wrote:Zato sam rekao 50%, ne 100%. Naravno da ce morati neke tacke ustupiti.

Ma procenti ovdje ne igraju nikakvu ulogu. Ako si procitao onaj program...to su izradile sve stranke zajedno. I sta ti mislis, ko je dopunio onu tacku, koja ce zastititi Hrvatski narod? Ja mislim, da su to bile Hrvatske stranke. I ako oni pocnu blokirati neke druge dijelove programa, onda propade i njihov program.....propade koalicija. To nije u interesu ama bas nijedne stranke. Zato i nije bitno, ko ce sta sprovoditi. Bitno je, da ce se sprovesti A na koji nacin ce se provsti.....tu se naravno pitaju sve stranke. Sama koalicija je uspjeh SDP-a. Ako se pola od onog programa ispuni sa koalicijom, onda je SDP apsolutni pobjednik.
madner

#1303 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by madner »

AliceInChains wrote:
madner wrote:Zato sam rekao 50%, ne 100%. Naravno da ce morati neke tacke ustupiti.

Ma procenti ovdje ne igraju nikakvu ulogu. Ako si procitao onaj program...to su izradile sve stranke zajedno. I sta ti mislis, ko je dopunio onu tacku, koja ce zastititi Hrvatski narod? Ja mislim, da su to bile Hrvatske stranke. I ako oni pocnu blokirati neke druge dijelove programa, onda propade i njihov program.....propade koalicija. To nije u interesu ama bas nijedne stranke. Zato i nije bitno, ko ce sta sprovoditi. Bitno je, da ce se sprovesti A na koji nacin ce se provsti.....tu se naravno pitaju sve stranke. Sama koalicija je uspjeh SDP-a. Ako se pola od onog programa ispuni sa koalicijom, onda je SDP apsolutni pobjednik.
Mislim da je to bio SDP jer dugorocno igraju na prosirenje ka Hercegovini i RSu. Na ovim izborima su ulozili dosta love i truda da u kamenjaru postignu neki uspjeh. Zato se i Covic ovako ponasa, njemu je cilj od SDP napraviti Bosnjacku stranku, jer onda nema konkurenciju u svojim kantonima jos 20 godina.
felipe kajetano

#1304 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by felipe kajetano »

madner wrote:
Mislim da je to bio SDP jer dugorocno igraju na prosirenje ka Hercegovini i RSu.
:lol:

jesam li mozda nesto propustio :-? ?
AliceInChains

#1305 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by AliceInChains »

madner wrote:
AliceInChains wrote:

Mislim da je to bio SDP jer dugorocno igraju na prosirenje ka Hercegovini i RSu. Na ovim izborima su ulozili dosta love i truda da u kamenjaru postignu neki uspjeh. Zato se i Covic ovako ponasa, njemu je cilj od SDP napraviti Bosnjacku stranku, jer onda nema konkurenciju u svojim kantonima jos 20 godina.
Naravno, da jeste. Nego ce doci onda koalicijone stranke na kraju i pricati drugu pricu: Ovo je nas uspjeh. Bez nas ovo nebih uopste bilo sprovodivo, itd. To je prirodna stvar. Nego, SDP mora procijeniti, koje su stvari najbitnije za koalicione partnere i, ako moguce, sto vise produziti(komad po komad) njihovo ispunjenje, jer se moze desiti, da im na kraju koalicioni partneri kazu: Hvala, ova koalicija nam vise nije potrebna......a najbitniji program SDP-a ostane neispunjen.Znaci igrati na kartu: Ispuni prvo SVE zelje koalicijonih partnera, pa onda ganjaj teske reforme....to je najveca opaska za SDP
Last edited by AliceInChains on 22/12/2010 11:48, edited 1 time in total.
madner

#1306 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by madner »

felipe kajetano wrote:
madner wrote:
Mislim da je to bio SDP jer dugorocno igraju na prosirenje ka Hercegovini i RSu.

Dugorocno, pogledaj prve posljeratne izbore u federaciji.
Hodidid

#1307 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Hodidid »

I sta bi sa Fahrom jel ide na janjetinu u Mostar ili ne ide?
StupskaBitanga

#1308 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by StupskaBitanga »

šta je sa Božom?
Jel se odlučio
Vidim da Mile nije došao jer mu zaboga avion nije mogao poletiti
adnan_hz

#1309 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by adnan_hz »

Jos uvijek ni traga ni glasa od Bozoa.

EDIT: Ipak su Bozo i Raguz na sastanku u Mostaru. Znaci nista od Bozoa..
Last edited by adnan_hz on 22/12/2010 12:12, edited 1 time in total.
no_pasaran

#1310 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by no_pasaran »

felipe kajetano wrote:
madner wrote:
islim da je to bio SDP jer dugorocno igraju na prosirenje ka Hercegovini i RSu. Na ovim izborima su ulozili dosta love i truda da u kamenjaru postignu neki uspjeh. Zato se i Covic ovako ponasa, njemu je cilj od SDP napraviti Bosnjacku stranku, jer onda nema konkurenciju u svojim kantonima jos 20 godina.

Jesi, propustio si mnogo toga. Pojma nemaš koja je silna lova otišla na kampanje u Hercegovini i u RS-u.

Nije dalo tolike plodove ali polahko ide. Pogotovo je dobro prošlo među povratnicima u RS ali se nije samo na povratnike fokusiralo. Na sve se obratila pažnja i svi su bili u fokusu. Iako se znalo da neće biti plodonosno koliko u onih 5 kantona u Federaciji, ipak se to skupo radilo upravo jer se gleda dugoročno.

Zato je smiješno kad neko to spočitava SDP-u ili ga naziva bošnjačkom strankom. Al eto, ne mogu sad svi bit normalni pa se informisati i uputiti u stvari koje komentarišu...
felipe kajetano

#1311 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

madner wrote:
felipe kajetano wrote:
madner wrote:

Dugorocno, pogledaj prve posljeratne izbore u federaciji.
Pa nisam primjetio takvu strategiju, SDP je za sada fokusiran samo na onaj prostor kojim dominiraju Bosnjaci, al' ko zna mozda se nekad dodje tobe :)...mada cisto sumnjam.

Pa i na prvim izborima u RS-u je SDS bio ono sto je sada SNSD, cak i neuporedivo jaci.Bit je da SDP htjeli to priznati ili ne pripada strankama koje pripadaju tom bosnjackom miljeu, tako je akceptiraju u RS-u i medju najvecim dijelom Hrvata.A iskreno ne vidim nacin na koji mogu preci tu imaginarnu liniju i osvojiti povjerenje nekoga od njih, jer su stavovi dijametralno suprotstavljeni..znas ono ko minus i plus, ko Amer i Rus :roll:
felipe kajetano

#1312 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

no_pasaran wrote: Jesi, propustio si mnogo toga. Pojma nemaš koja je silna lova otišla na kampanje u Hercegovini i u RS-u.
Znas onu "dzaba ste krecili"?.....bolje da se ta lova koja se zalud potrosila donirala nekoj sirotinji, 'vako ode u vjetar :-)

SDP-ova ciljna grupa i nisu Srbi u RS vec povratnici, i to je normalna stvar, odnosno logicno je :) , prosjecnom glasacu Srbinu oni nemaju sta da ponude, mozda ti se to ne svidja al' to je tako :wink:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1313 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

adnan_hz wrote:Jos uvijek ni traga ni glasa od Bozoa.

pa mozda otisli da vide sta dodik nudi..
nije se lako udati na danasnjem vaktu :D
AliceInChains

#1314 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by AliceInChains »

Ko zna, mozda je otisao, da prekine vezu :razz: Dragane, gotovo je. Varao si me sa HT-foteljom :mrgreen: Nemogu ti oprostiti :lol:
adnan_hz

#1315 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by adnan_hz »

plain vanilla wrote:

pa mozda otisli da vide sta dodik nudi..
nije se lako udati na danasnjem vaktu :D
Fazon je sto im Dodik nema sta ponuditi :lol: :lol: :lol:

U Federaciji ce se formirati vlast bez njih a na drzavnom nivou tesko bez SDP-a i SDA.
Alfons Kauders

#1316 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Alfons Kauders »

evo cujem da su dogovorili sa fahrom da prave vecinu na nivou BiH...

jos samo da pristane lepi hare i sda/sdp idu u opoziciju na drzavnom nivou :D
ultima_palabra

#1317 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:evo cujem da su dogovorili sa fahrom da prave vecinu na nivou BiH...

Imaju silnih 9 mandata iz Federacije :-D A nešto ne mogu da vjerujem ni da bi Fahro zabio takav autogol u same rašlje...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1318 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

Nek vala bude sta hoce. Duze sam cekala Bozoa nego Novu godinu.

Neka ih s Dodanom, nek snivaju san o Trecem

ponudjen k'o pocascen
Alfons Kauders

#1319 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
Alfons Kauders wrote:evo cujem da su dogovorili sa fahrom da prave vecinu na nivou BiH...

Imaju silnih 9 mandata iz Federacije :-D A nešto ne mogu da vjerujem ni da bi Fahro zabio takav autogol u same rašlje...
sve se moze kad se hoce... ima i drugih stranaka u igri :wink:
elSaik

#1320 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by elSaik »

Iskreno, mene je Suljo iznenadio kad je odmah striktno rekao da nema šanse da SDA na državnom nivou bude kontra SDPu a na ostalim nivoima u koaliciji s njim. Ali mi je drago zbog toga. Ajde makar nekada da stranke u nas budu dosljedne nečemu, a da to nije kriminal.
ultima_palabra

#1321 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:
ultima_palabra wrote:

sve se moze kad se hoce... ima i drugih stranaka u igri :wink:
Pa ima, a ima i entitetsko glasanje 8-)
convict

#1322 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by convict »

Istina je da mogu sastaviti vladu na nivou BIH i bez SDP-a, ali ne treba zaboraviti da se u konačnici sve vrti oko para, a pare su na nivou entiteta i 90ka to vrlo dobro zna. Evo upalili su se sad oko fotelje u HT Mostar, a zamislite šta bi tek bilo da im Lijan poklopi HT, a Jurišić elektroprivredu HZHB i počnu prčkati oko Alumija. To bi bio show program.
Zato Ljubiću, pamet u glavu.
:bih:
Alfons Kauders

#1323 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Alfons Kauders »

elSaik wrote:Iskreno, mene je Suljo iznenadio kad je odmah striktno rekao da nema šanse da SDA na državnom nivou bude kontra SDPu a na ostalim nivoima u koaliciji s njim. Ali mi je drago zbog toga. Ajde makar nekada da stranke u nas budu dosljedne nečemu, a da to nije kriminal.
mora bit dosljedan jer bi u protivnom sdp otisao s fahrom, pa bi sda jos gore ispusila... :D

svi su dosljedni samo u borbi za svoje guzice... :D nego evo belkica su uganjali pa pricaju, haris fol nedostupan... playing hard to get, stari je to lisac... a na kraju dana ce i sbih i sbb u srpskohrvatski blok... ostaje jos par slobodnih strijelaca, tipa dnz-a... :D
convict

#1324 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by convict »

elSaik wrote:Iskreno, mene je Suljo iznenadio kad je odmah striktno rekao da nema šanse da SDA na državnom nivou bude kontra SDPu a na ostalim nivoima u koaliciji s njim. Ali mi je drago zbog toga. Ajde makar nekada da stranke u nas budu dosljedne nečemu, a da to nije kriminal.
Nije Tihić mutav iako tako izgleda. Jasno mu je da bi u slučaju da izigra SDP na državnom nivou izgubio 3-4 kantona. I opet se sve svodi na pare i veličinu budžeta. Bolje jedno kantonalno ministarstvo za boračka pitanja nego ministarstvo civilnih poslova BiH
slobodni armirach

#1325 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by slobodni armirach »

Danasnji astanak u Mostaru, pjesom opisan

Locked