nisam ni ja da se sad na njemu trenira neka strogoća,ni da se previše po medijima ova priča vuče.najbolje bi bilo da asmir nazove selektora,sve mu objasni i da riješe ovaj problem.jazzer wrote:Sve i da nije bio bolestan i da je tako kao sto ti kazes, zar ne bi bilo u redu da mu se ''progleda kroz prste''and wrote:pa eto sve mu vjerujemo,ali je onda trebao nazvati selektora na vrijeme i reći mu da sorensen čeka ko zapeta puška,da mu je bitno da ostane zbog situacije u klubu,a i da sušiću da vremena da pozove nekog drugog,a ne da se nekome na frku ganja viza.neozbiljno od njega.a još neozbiljnije je što hoće bolestan da brani u subotu za stoke.jazzer wrote:A da pokusamo, malo za promjenu, vjerovati u ono sto Bega kaze??
Pa ako se pokaze suprotno da onda opletemo po njemu.
za ovo sto je uradio?? Radi se o mladom covjeku, odlicnom golmanu koji bi nam puno znacio u reprezentaciji dugi period. Prethodnih godina su i drugi znali zabusavati na ovaj ili onaj nacin pa nije bilo kazni. Da je ovo ozbiljan savez
ja bih bio prvi koji bi rekao da ga treba kazniti ali, ako vec niko nije stradao zbog toga prije njega, zasto poceti od njega? Sve ovo kazem pod uslovom da stvarno nije bio bolestan.
Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- and
#1301 Re: Golman reprezentacije BiH
-
red01
#1302 Re: Golman reprezentacije BiH
DAJ BOŽE DA TAKO BUDE.. al' imamo u Papketu i Munibu osobe koje to teško mogu razum uključiti u pogon, tako da je situacija hebena.. subota će dati odgovor, ako Beg ne bude na golu Stokea, šanse da nastupi za repku u proljeće su 0%.LSD wrote:Buraz, Begovic se javno izvinuo i Sušiću i javnosti, naveo razloge izostanka...tako da se ne trebaš puno brinuti po tom pitanju...eto njega na golu protiv rumuna
A što bi tek' bilo da se neko povrijedi na prijateljskoj tekmi repke, ko će to platiti...Danas je LFC tužio Engleski savez zbog povrede Gerarda protiv France i traži 0,5 mil $ odštete.....
- BarbaDue
#1303 Re: Golman reprezentacije BiH
Jeli ovo istina? Ako jeste stvarno mi je drago jer sam do sada mislio da Begović još uvjek šuti...LSD wrote:Buraz, Begovic se javno izvinuo i Sušiću i javnosti, naveo razloge izostanka...tako da se ne trebaš puno brinuti po tom pitanju...eto njega na golu protiv rumuna
- jazzer
#1304 Re: Golman reprezentacije BiH
Upravo tako, idealno rjesenje.and wrote:nisam ni ja da se sad na njemu trenira neka strogoća,ni da se previše po medijima ova priča vuče.najbolje bi bilo da asmir nazove selektora,sve mu objasni i da riješe ovaj problem.
-
Corola
#1305 Re: Golman reprezentacije BiH
Jest ali zato ce nasa repka da trazi ostetu od 3 miliona zbog dusevnih bolova i eventualnog straha sta bi se desilo na nasem golu.red01 wrote:DAJ BOŽE DA TAKO BUDE.. al' imamo u Papketu i Munibu osobe koje to teško mogu razum uključiti u pogon, tako da je situacija hebena.. subota će dati odgovor, ako Beg ne bude na golu Stokea, šanse da nastupi za repku u proljeće su 0%.LSD wrote:Buraz, Begovic se javno izvinuo i Sušiću i javnosti, naveo razloge izostanka...tako da se ne trebaš puno brinuti po tom pitanju...eto njega na golu protiv rumuna
A što bi tek' bilo da se neko povrijedi na prijateljskoj tekmi repke, ko će to platiti...Danas je LFC tužio Engleski savez zbog povrede Gerarda protiv France i traži 0,5 mil $ odštete.....
Sva sreca pa se ''ovaj''razboli.Eto para Usketu
Samo sto ce mu Fifa pravila utjerati Bregsonu do balcaka.
Ako si bolestan onda djete sijedi i odmaraj.
A Soro iz prikrajka ceka ko' zapeta puska.
-
Max Bunker
#1306 Re: Golman reprezentacije BiH
oviBarbaDue wrote:Jeli ovo istina? Ako jeste stvarno mi je drago jer sam do sada mislio da Begović još uvjek šuti...LSD wrote:Buraz, Begovic se javno izvinuo i Sušiću i javnosti, naveo razloge izostanka...tako da se ne trebaš puno brinuti po tom pitanju...eto njega na golu protiv rumuna
Jeste. Imas intervju sa Begovicem u zadnjem broju "Sport-a". Odmah na pocetku se izvinuo Papetu, reprezentativcima i navijacima. Kaze da je primio vakcinu protiv zimske gripe i da mu je bilo uzasno slabo. Cak je propustio i jedan trening Stoke-a ( isto se nije nikome javio ).
Isto tako kaze, da je zamolio rukovodstvo Stoke-a da kontaktira nas Savez i da im prenesu da je lose sto su ovi i ucinili, te su jos ponudili da dodje i ljekar reprezentacije ( doduse o trosku Saveza ) i pregleda Begovica, kako bi se uvjerili da je bolestan i malaksao. Ovi nasu su tu mogucnost odbili.
Fakat ne vidim u cemu je problem i momku treba oprostiti ( ne treba nam novi slucaj "Salihamidzic" ).
-
red01
#1307 Re: Golman reprezentacije BiH
@Corola ,
LFC dobija 0,5 mil $ od Englskog saveza, jer je savez uplatio OSIGURANJE za reprezentativce .
Nagradno pitanje : da li je naš savez uplatio OSIGURANJE za reprezentativce.
Odgovor: Nije.
Ako su ovi iz Stokea pametni situacija je lahka.
I neće Danac radi Danajaca iz Bosne stati na gol Stokea, makar sutra....

LFC dobija 0,5 mil $ od Englskog saveza, jer je savez uplatio OSIGURANJE za reprezentativce .
Nagradno pitanje : da li je naš savez uplatio OSIGURANJE za reprezentativce.
Odgovor: Nije.
Ako su ovi iz Stokea pametni situacija je lahka.
I neće Danac radi Danajaca iz Bosne stati na gol Stokea, makar sutra....
- Baron_Samedi
#1308 Re: Golman reprezentacije BiH
Ako papci sjebu momka, onda nek idu svi u pm. Sta imaju oni od nekakvih dopisa UEFI i trazenja kazni? Time nista pozitivno nece postici. Samo bezveze tjerat nekakav, preko noci probudjeni, ponos i sl.
Nadam se da ce Asmir branit sutra, jer ako Sorensen opet zajese, slijedecu priliku ce dobit tek pri novoj povredi doticnog.... Nama je najvaznije je da brani u klubu. Ocekujem ga na golu protiv Rumuna, ako vec prije ne bude neke prijateljske.
Nadam se da ce Asmir branit sutra, jer ako Sorensen opet zajese, slijedecu priliku ce dobit tek pri novoj povredi doticnog.... Nama je najvaznije je da brani u klubu. Ocekujem ga na golu protiv Rumuna, ako vec prije ne bude neke prijateljske.
- burek_in_space
#1309 Re: Golman reprezentacije BiH
Mozhe jedno pitanje, ako nije problem...a kad Pape smije pocheti trazhiti kazne za pojedine koji ne poshtuju reprezentativni dres?!
Mislim, da se usaglasimo oko tog pitanja jednom za sva vremena.
- cyprus
#1310 Re: Golman reprezentacije BiH
Mislim da je dobro što se Begović ipak oglasio, jer bi bila šteta izgubiti tako perspektivnog golmana... iako mi njegova priča i nije baš najjasnija... čudno mi da u je tri dana bio u stanju da ne može rukom mrdnut
Ali dobro, šta je tu je... bitno da nije digo ruke od reprezentacije...
- Obuca9
#1311 Re: Golman reprezentacije BiH
Pa vjerovatno samo ako su u pitanju igrači koji baš nisu omiljeni širim javnim masama, ala Pandža ili Mravac. Njih treba kažnjavati, a ove ostale ne treba, da ih ne bi izgubili, ne d'o Bog.burek_in_space wrote:Mozhe jedno pitanje, ako nije problem...a kad Pape smije pocheti trazhiti kazne za pojedine koji ne poshtuju reprezentativni dres?!
- Baron_Samedi
#1312 Re: Golman reprezentacije BiH
hz__semir wrote:Pa vjerovatno samo ako su u pitanju igrači koji baš nisu omiljeni širim javnim masama, ala Pandža ili Mravac. Njih treba kažnjavati, a ove ostale ne treba, da ih ne bi izgubili, ne d'o Bog.burek_in_space wrote:Mozhe jedno pitanje, ako nije problem...a kad Pape smije pocheti trazhiti kazne za pojedine koji ne poshtuju reprezentativni dres?!
Ma jasta. Imamo desetine begovica, sta fali potjerat jednog...Mravca i Pandzu bi ja svakako prekrizio (jer ne mogu napredovat) a dao sansu Bunozi, Kerli...mozda i Vuletu. Govorim o stoperima.
- dzeno123
#1313 Re: Golman reprezentacije BiH
Koliko je relvantan avazov sport i da li se fakat izvinuo?
- zimzelen
#1314 Re: Golman reprezentacije BiH
Gdje je sada onaj pitar hz.semir, kako li se zove? Mislim da sada nema razloga za sumnje u Begovica nakon sto smo culi njegovu strane price, jer nelogicno je da covjek ne zeli braniti na golu, za reprezentaciju, kada je bilo posve sigurno, bez da i nema emocija prema drzavi za koju brani!
-
missko
#1315 Re: Golman reprezentacije BiH
Ej fakat prekjucer sam dozivio istu neku gripu i stvarno nisam mogao sam na posao nazvat nego je zena sve odradila, virus nakav povraco sam citav dan da glavu nisam mogo dici a ne pricat s nekim i trajala je 24 sata ,ja mu tek sad vjerujem ,poslije toga sam prvi put u zivotu spavao 15 sati u komadu. A osudzivao sam ga prije ovoga, sto ti je reci kazna bozja opali me direkt.
-
BaileyS
#1316 Re: Golman reprezentacije BiH
U tom slucaju je Susic duzan objasnjenje Mujdzi, zasto je on bio obavezan da dodje na okupljanje a Begovic nije. Mozda i mi sa foruma da mu napravimo listu povlastenih pa da zna koji mogu jednostavno da se ne pojave na okupljanju.Baron_Samedi wrote:Ako papci sjebu momka, onda nek idu svi u pm. Sta imaju oni od nekakvih dopisa UEFI i trazenja kazni? Time nista pozitivno nece postici. Samo bezveze tjerat nekakav, preko noci probudjeni, ponos i sl.
Susic mora razrijesiti ovaj slucaj ne zbog Begovica vec zbog ostalih devetnest reprezentativaca
- Baron_Samedi
#1317 Re: Golman reprezentacije BiH
Kod Mujdze je u pitanju laksa povreda. Koliko znam, nije povracao i bio prikovan za krevet. Vjerujem li Begovicu? Nije bitno.BaileyS wrote:U tom slucaju je Susic duzan objasnjenje Mujdzi, zasto je on bio obavezan da dodje na okupljanje a Begovic nije.Baron_Samedi wrote:Ako papci sjebu momka, onda nek idu svi u pm. Sta imaju oni od nekakvih dopisa UEFI i trazenja kazni? Time nista pozitivno nece postici. Samo bezveze tjerat nekakav, preko noci probudjeni, ponos i sl.
Odlicno. Nek ga otjera.... Nek mu kaze erikkartmanovski: respcet my authoritah!Susic mora razrijesiti ovaj slucaj ne zbog Begovica vec zbog ostalih devetnest reprezentativaca
- Edin H.
#1318 Re: Golman reprezentacije BiH
Sjajna vijest za sve ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini - ozdravio Asmir
http://www.guardian.co.uk/football/2010 ... stoke-city
-
Tarik19
#1319 Re: Golman reprezentacije BiH
A prije par dana je mislio da ce umrijeti.
Da nije jadno, bilo bi smijesno!
- respo
#1320 Re: Golman reprezentacije BiH
daj ne rise
koliko puta si imao slucaj da si mislio da ces umrijeti
to se desava nekom i kad kaslje a kamoli kad te spuca neka instant gripa
koliko puta si imao slucaj da si mislio da ces umrijeti
to se desava nekom i kad kaslje a kamoli kad te spuca neka instant gripa
- Baron_Samedi
#1321 Re: Golman reprezentacije BiH
Cvrst je to momakEdin H. wrote:Sjajna vijest za sve ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini - ozdravio Asmir![]()
- van Basten
#1322 Re: Golman reprezentacije BiH
evo Begović brani... iskreno se brinem za njegovo zdravlje... prije 3 dana ej bio haman na samrti, imunitet još nije stigao ojačati a on će da stoji na vjetru 90 minuta i znoji se.... još ako kiša padne... izdrži Asmire 
-
extraordinary
#1323 Re: Golman reprezentacije BiH
Ispade da je Asmir šupak, a da je Pape bio upravu. Nadam se da će se povući odgovarajući kazneni postupak, čisto da zaboravi na šprdanje sa reprezentacijom.
-
Eborg
#1324 Re: Golman reprezentacije BiH
Sa klupske stranice. Za one koji ne znaju engleski - klub i Savez su porazgovarali i svi su sada mirni, Asmir je imao gripu.
Bosnian All-Clear For Begovic
Posted on: Sat 20 Nov 2010
ASMIR BEGOVIC will be available to feature in Stoke City's Barclays Premier League match at West Bromwich Albion today . . . with the all-clear of the Bosnia-Herzegovena Football Federation following his withdrawal from their friendly against Slovakia.
The Club have satisfied Bosnia's football authorities that Begovic was not well enough to travel to join up with their national squad after being taken ill last Sunday.
The 23-year-old goalkeeper was laid low by a virus which left him severely dehydrated and confined to bed for two days, forcing him to pull out of the international.
http://www.stokecityfc.com/page/NewsDet ... 28,00.html
Bosnian All-Clear For Begovic
Posted on: Sat 20 Nov 2010
ASMIR BEGOVIC will be available to feature in Stoke City's Barclays Premier League match at West Bromwich Albion today . . . with the all-clear of the Bosnia-Herzegovena Football Federation following his withdrawal from their friendly against Slovakia.
The Club have satisfied Bosnia's football authorities that Begovic was not well enough to travel to join up with their national squad after being taken ill last Sunday.
The 23-year-old goalkeeper was laid low by a virus which left him severely dehydrated and confined to bed for two days, forcing him to pull out of the international.
http://www.stokecityfc.com/page/NewsDet ... 28,00.html
- Chivas1
#1325 Re: Golman reprezentacije BiH
Ma i bolje je ovako .. zamisli povrijedi se Begovic i tuzi nas Stoke i mora nas savez mu placat platu onoliko koliko ne igra
otisli bi u 3 pm