Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BlackCaviar wrote:E ako je Invicta "boli glava" onda ne znam stvarno
Generalno kvaliteta im nije prva briga,muljaju sa astronomskom cijenom koju onda magicno snize da ljudi misle da kupuju vrhunski sat s popustom..ali sve zavisi od modela i cijene
sve preko 100 $ se neisplati uzimat
Interesuje me da li ima u sarajevu igdje kupit ovaj sat??
Vidio sam da isti ovakav ima na pik-u al ga momak prodaje za 400 km,,
I vi sto se razumijete u satove da mi kazete da li se isplati ovaj sat uzimat i kakva je invicta uopce???
Ne vrijedi ovo brale ovih para, gdje ces za miyotu dati tolike pare
BlackCaviar wrote:E ako je Invicta "boli glava" onda ne znam stvarno
Generalno kvaliteta im nije prva briga,muljaju sa astronomskom cijenom koju onda magicno snize da ljudi misle da kupuju vrhunski sat s popustom..ali sve zavisi od modela i cijene
sve preko 100 $ se neisplati uzimat
Ma ja, ono fol, "ovaj sat košta 2000$, ali vi ga samo danas možete kupiti za 100$"
funnyMe wrote:pozz svima ,,
mrsko mi prelistavat stranice i trazit,,,
interesuje me da li je iko kupovao satove preko ebay-a ,, mislim ove skuplje,,, ako ima ko , da li je plaćao carinu i porez, i postoji li neka caka da se to izbjegne ( nista od toga da ako imam nekog IN USA pa da mi ponese)
hvala
Ja sam kupovao sat za ebay-a i naplatili su mi carinu 10%, pa na to 17% pdv-a. Otprilike na sat od 300 KM dodje ti 100-110 KM dazbina.
Najbolji nacin je da ti narucis i platis, a posaljes na adresu nekoga u USA, ako ce ubrzo dolaziti da ti donese.
Carinska stopa je 10% (od napisane tj procjenjene vrijednosti)
PDV 17%
administrativna taksa 10 KM
Kada se sve sabere to je zaista fina kolicina novca zato gledaj da ti neko donese taj sat.
Neporezivi iznos je do 50 KM vrijednosti, navodno, prema njihovim rijecima, progledaju kroz prste do 70 KM vrijednosti, nakon toga naplacuju gore navedene dadzbine...
Last edited by quarterback on 26/04/2012 23:59, edited 1 time in total.
Pozdrav svima!
Zanima me šta mislite o ovom satu CITIZEN AN7027-58A i za koliko bi se mogao kupiti (u BIH)? Na bodying.com mu je cijena 162 USD. http://www.bodying.co.nz/an7027-58a-wat ... ches/19325
Da li je original ili replica?.
Hvala svima na odgovorima.
zagorkara wrote:Pozdrav svima!
Zanima me šta mislite o ovom satu CITIZEN AN7027-58A i za koliko bi se mogao kupiti (u BIH)? Na bodying.com mu je cijena 162 USD. http://www.bodying.co.nz/an7027-58a-wat ... ches/19325
muz66 wrote:gdje mogu kupiti G-Shock sa barometrom, auto-osvjetljenjem i slicnim stvarima? Koliko je para cca?
Bilo je nekih Casio satova u BBI centru u prizemlju.I ja sam htio kupiti slican,tako sa barometrom,kompasom i sl. ali sam ohladio kad sam vidio cijenu od oko 500KM
Koji clock movement uzeti? Evo na netu trazim, ima ih po 12$ na amazonu, sa dobrim komentarima, zelim svoj personalni zidni sat, da kreiram. Thx na savjetima
muz66 wrote:gdje mogu kupiti G-Shock sa barometrom, auto-osvjetljenjem i slicnim stvarima? Koliko je para cca?
kupio PRW 1800T prije 4 godine, oko 350 KM, ponijela mi prijateljica iz britanije kada je dolazila na odmor, ovdje kod nas su nevjerovatno precjenjeni (da ne govorim da se "izbor" svodi na 2 modela) ...
ps
odlican sat zaista, pravljen da traje, jedina je mana sto nema heart rate strap (za onoga kome to treba...)
Dobio iz Katra neki sat "ELYSIAN Chrono", tip kaže da ga je platio oko 100 dolara, koliko se sjećam... međutim, na netu ne mogu uopšte da nađem ovu marku, pa me zanima da li ovdje neko nešto zna.
Ovo piše na poleđini:
* STAINLESS STEEL BACK *
ELYSIAN
Japan QTZ
NO: 2162
* HIGH QUALITY *