Ukrajina

drndalo

#129801 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

lajkujMe wrote: 01/11/2022 09:01 Eh da komentarisem PZh2000 za kraj odoh raditi.

Nije istina da su smece. Itekako su ubitacne pored Kraba najbolje stosu dobili.
Excel2 wrote: 01/11/2022 08:56
Zasto je Pzh katastrofa?
Da ubacim i ja komentar na zlobni osvrt o Svabici. Kao neko ko se nesto vise razumije u artiljeriju, posebno ranga iznad minobacaca, bilo je potpuno ocekivano vidjeti neke operativne probleme sa bilo kojim sistemom, posebno novim, prije nekoristenim, bilo od ljudstva, bilo na nekom terenu. Posebno ako su radile prekovremeno, a jesu jer je situacija bila teska... Sve se na kraju svede na posmatraj, uci, prilagodi se.

Sada to i vidimo, puno je manje problema sa svim sistemima jer djecije bolesti prolaze, ljudi se prilagodjavaju, rade servise koje trebaju, a ako se pokaze da bi im bio zgodan i neki prije nepoznat, uradi se i to. Ja sam nisansku spravu slao na bazdarenje u Zrak sedmicno ako se pucalo imalo vise. Da mi ne bi jedan zarez na spravi vukao 4 metra u stranu, jer mi je to trebalo.

Vidjeli smo da su UKR cak i tenkovima relatino artiljerijski precizno gadjali neprijatelja tenkovima, koji nisu pravljeni za posredno gadjanje, ali ako skontas sta zelis jer imas viska municije za njih, a manjak prilika za trosenje iste, te manjak postene artiljerije, onda se skonta nacin kako da i tenkom gadjas kao topom/haubicom jer ti to treba... Glup je primjer, ali mi smo jednom uspjesno djelovali "antitenkovskim" projektilima 82mm (minobacackim) na T-55, i izgorio je... Nismo imali cime drugo, pa smo ga zasuli cime smo imali ne bi li ga pokusali otjerati da nasa pjesadija dahne dusom... Kako su bili "sigurni u sebe" nisu su povukli, a mi smo gadjajuci sa 6 cijevi i sa nekih 100-tinjak mina pogodili motor, koji se zapalio, pa je i tenk otisao u vjecna lovista.

Ispricavam sa na nasoj paraleli, ali kao ilustracija ranije navedenog za UKR.
Last edited by drndalo on 01/11/2022 10:21, edited 2 times in total.
drug_profi

#129802 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Pa mi znamo da nismo normalni. Ne treba nam ekspertiza za to.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#129803 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

PhZ2000...4 granate u 29 sekundi snimka :D, ne valja to ništa..ovo je Ferrari medju artiljerijom :D.
Dupli_skalp

#129804 Re: Ukrajina

Post by Dupli_skalp »

Zumbul2 wrote: 01/11/2022 06:01
opet nigdje naše zastave za svo ovo vrijeme... ni u čemu... bruka i sramota!
Bobi
Forum administrator

#129805 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

M109 US zadnje verzije sa jednim loaderom :D :D
Bobi
Forum administrator

#129806 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

1:40...10 komada :D..ispravka, ovo je bilo u 60 sekundi sve :D
pijo_zoljo

#129807 Re: Ukrajina

Post by pijo_zoljo »

vrbas1979 wrote: 01/11/2022 10:09
lajkujMe wrote: 01/11/2022 08:38 Upravo tako, ja licno gledam skoro svaki osim onih bas uzasnih.
Onaj video od jucer stvarno nisam skontao na mobitelu gledam. Da jesam ne bih ga postavio mislim da je cak previse i za Drug Profija :D

Ali treba postavljati ponajvise da ljudi vide i da se unisti "romantizam" oko ratovanja.
Nema tu nista lijepo samo ljudska patnja i pogibija.
Zato su i Rusi ovoliko za rat. Plasiraju im kroz medije romantiziranu verziju rata a ne stvarna desavanja.

Najveci razlog zasto se Americki narod digao protiv Vijetnamskog rata je sto su tad novinarske ekipe smjele da snimaju sve strahote rata sto je sokiralo Amerikance.
Poslije Vijetnama US vojska se pobrinula da novinari ne prenose vise strahote da se narod ne buni.
Želja da se svakodnevno gledaju leševi, crijeva, posuti mozak, izmasakrirana tijela nije normalno. Apsolutno nije normalno.
Iskreno, popričaj ti malo sa psihologom, dok je vrijeme, koji će ti potvrditi da da to nije dobro i da nema šanse da neće ostaviti ozbiljne posljedice.
Niko na ovoj planeti na to nije imun.
A što se ti brineš za bilo čije mentalno zdravlje?

Kome se ne gleda neka ne gleda, kome se gleda neka gleda.

Rat je, mi smo to na svojoj koži iskusili kako RAT izgleda, s tim da je ovo zbog ubojitijeg oružja stepenica više.

Ili ti misliš da se u ratu igra kajboja i indijanaca?

Plus, ako se ovako brineš za nečije mentalno zdravlje, zašto dozvolimo i gledamo nasilje i slike nasilja, neprimjerenog "erotskog", i inog sadržaja na svakodnevnoj bazi. TV, Insta, Twiter, Tik Tok itd nastavi niz....
Gandalf

#129808 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

drug_profi wrote: 01/11/2022 10:19 Pa mi znamo da nismo normalni. Ne treba nam ekspertiza za to.
Mi smo dobronamjerno nenormalni :D
drug_profi

#129809 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Gandalf wrote: 01/11/2022 10:36
drug_profi wrote: 01/11/2022 10:19 Pa mi znamo da nismo normalni. Ne treba nam ekspertiza za to.
Mi smo dobronamjerno nenormalni :D
Pitome psihopate... :mrgreen:
lajkujMe

#129810 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

@vrbas1979

Nemam ja zelju da gledam leseve i osakacene svaki dan :)
Horor filmove nmg da gledam zbog takvih stvari.

Kad vidim Ukrajinsku zrtvu dal vojnik dal civil dodje mi da placem svaki put u prsa me stegnu.

Al zato kad vidim Ruskog Orka koji ima rascjepanu glavu dok se nalazi u tudjoj drzavi da kolje Ukrajince i da unistava tudju drzavu i krade ves masine.
E tu lagano kaficu, cigaru i zoom da vidim tacno kako se pati.
Poslije toga obavezno Milka Alpine milk se otvori da se zasladi.

Apsolutno nikakve emocije nemam na takvo nesto, nemam ni osjecaj srece samo mi je svijedno ili ponekad drago ako je bas ono lijepi jedinstveni bup ili ako je dokazani zlotvor suncokretio.

A inace ko da gledam reklamu :izet:
DaysleepeR

#129811 Re: Ukrajina

Post by DaysleepeR »

raznesene glave, otkinute ruke i noge su apsolutna realnost rata i što više ljudi vidi tu realnost, manje će ih se furati na to da ide u tuđu zemlju sa puškom i sprovodi svoje fašističke ciljeve

mit o ruskoj vojsci se razbio u hiljadu komada i tako i treba
Bloo
Globalna šefica

#129812 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

lajkujMe wrote: 01/11/2022 10:59 @vrbas1979

Kad vidim Ukrajinsku zrtvu dal vojnik dal civil dodje mi da placem svaki put u prsa me stegnu.

Al zato kad vidim Ruskog Orka koji ima rascjepanu glavu dok se nalazi u tudjoj drzavi da kolje Ukrajince i da unistava tudju drzavu i krade ves masine.

Apsolutno nikakve emocije nemam na takvo nesto, nemam ni osjecaj srece samo mi je svijedno ili ponekad drago ako je bas ono lijepi jedinstveni bup ili ako je dokazani zlotvor suncokretio.

U psihologiji se ta pojava zove - desenzibilizacija, odnosno emotional desensitization, defined as diminished emotional responsiveness in response to repeated encounters with violence (Funk, Baldacci, Pasold, & Baumgardner, 2004).
Inače se kao proces koristi kod liječenja fobija i strahova, te je eventualno pozitivno u ratnim okolnostima kada se nalaziš u ratnoj zoni da stvoriš otklon od konstantne smrti svojih suboraca, ako postaneš desenzibiliran na nasilje i smrt (nebitno Čiju) može doći do smanjenja ili gubitka empatije prema tuđoj muci, smanjenja empatije ili povećanja vlastite agresivnosti.
tovarish

#129813 Re: Ukrajina

Post by tovarish »

lajkujMe wrote: 01/11/2022 10:59 Poslije toga obavezno Milka Alpine milk se otvori da se zasladi.
A ništa Roshen?

Samo domaće, bro, samo domaće! :D
Honda Rajvosa

#129814 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

tovarish wrote: 01/11/2022 11:12
lajkujMe wrote: 01/11/2022 10:59 Poslije toga obavezno Milka Alpine milk se otvori da se zasladi.
A ništa Roshen?

Samo domaće, bro, samo domaće! :D
Roshen je odlican !
sumirprimus

#129815 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

tekstom pink je blizi, ali tempom i zestinom linkin-...
BlackRiver

#129816 Re: Ukrajina

Post by BlackRiver »

vrbas1979 wrote: 01/11/2022 10:09
lajkujMe wrote: 01/11/2022 08:38 Upravo tako, ja licno gledam skoro svaki osim onih bas uzasnih.
Onaj video od jucer stvarno nisam skontao na mobitelu gledam. Da jesam ne bih ga postavio mislim da je cak previse i za Drug Profija :D

Ali treba postavljati ponajvise da ljudi vide i da se unisti "romantizam" oko ratovanja.
Nema tu nista lijepo samo ljudska patnja i pogibija.
Zato su i Rusi ovoliko za rat. Plasiraju im kroz medije romantiziranu verziju rata a ne stvarna desavanja.

Najveci razlog zasto se Americki narod digao protiv Vijetnamskog rata je sto su tad novinarske ekipe smjele da snimaju sve strahote rata sto je sokiralo Amerikance.
Poslije Vijetnama US vojska se pobrinula da novinari ne prenose vise strahote da se narod ne buni.
Želja da se svakodnevno gledaju leševi, crijeva, posuti mozak, izmasakrirana tijela nije normalno. Apsolutno nije normalno.
Iskreno, popričaj ti malo sa psihologom, dok je vrijeme, koji će ti potvrditi da da to nije dobro i da nema šanse da neće ostaviti ozbiljne posljedice.
Niko na ovoj planeti na to nije imun.
Normalno je i opravdano jer oni gledaju agresora kako gine. Ono sto ne razumiju jeste da je tanka linija izmedju agresora i zrtve jednom kada postane normalno oko za oko, zub za zub.
Ali hej, to je moje licno misljenje..
sumirprimus

#129817 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

The child is grown
The dream is gone
I have become comfortably numb
tjt...
sumirprimus

#129818 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

lajkujMe wrote: 01/11/2022 10:59 @vrbas1979

a da probas sa hladnom žilavkom? :D
SanskiBiser

#129819 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

The "Wagnerivites" shot more than 50 of those recruited by them in the prisons - the head of the "Russia Behind Russia" foundation stated.

They are shot both for desertion and for trying to escape from the front, they kill even the seriously wounded, and with some they simply settle accounts - the war will write everything off.

Volunteer prisoners in Donbas are dying almost entirely: from the first two batches that arrived at the front in mid-summer, only one person from each remained alive - and they continue to fight. In total, since the end of June, "Wagner" has recruited about 25,000 prisoners.
U klipu izjavu daje Olga Romanova celnik fondacije Rusija iza resetaka (Русь Сидящая). (Olga Yevgenyevna Romanova (Russian: Ольга Евгеньевна Романова) (born on March 28, 1966, in Lyubertsy, Russia) is a Russian journalist and a director of the civil rights organization Russia Behind Bars.)

https://zekovnet.ru/
Last edited by SanskiBiser on 01/11/2022 11:27, edited 1 time in total.
sumirprimus

#129820 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

hvataju petokolonaske izdajnike. ako ako
sumirprimus

#129821 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Image

legendu zaluznog prepoznjete vec svi a ovo sa njim je anatoli stirliz, cesto ga ovde kvotamo, oficir zsu odrzava i neke te stranice..
opustengija usljed elementarne nepogode zvane invazija orka na domovinu. razlika izmejdu onih koji brane kucni prag i barbara preko puta.
Gandalf

#129822 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Kada već pričamo o našim osjećajima ili nepostojanju istih na snimke stradavanja rusa u Ukrajini, logično je da se i zapitamo: pa kako je došlo do ovoga :?:

Nameće se odgovor sam od sebe: milošević, karadžić, mladić i horde sličnih monstruma, otrgnuli su nas iz normalnih života i napravili nam od naše stvarnosti čisti pakao, gdje smo se nagledali svega i preživjeli svašta.

A nakon rata, darovaše nam strani prijatelji i 27 godina deytona, gdje dojučerašnji koljač iz konc. logora, najnormalnije, na naštimanim izborima, dobija funkciju ministra ili člana parlamenta. Takvih nepravdi nagledali smo se na hiljade, i to nakon hiljadu proživljenih užasa u ratu.

Sada kada gledamo reprizu zločina koje provode mentori prekodrinskih bolesnika iz iste zločinačke škole, koja je provodila genocide u BiH 90'ih, jednostavno ne osjećamo ništa prema stradanju agresorskih koljača u Ukrajini.

Samo se nadam da će ukrajinci izbjeći bilo kakvu dejtonizaciju i onu najbanalniju, ma ni na 1% ne teritorije Ukrajine, već na teritoriji Krima. Ni 1%.
Last edited by Gandalf on 01/11/2022 11:37, edited 1 time in total.
sumirprimus

#129823 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

razlika izmedju onih koji brane najmilije i onih koji hoce tudje.
saimidin

#129824 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

SanskiBiser wrote: 01/11/2022 11:24
The "Wagnerivites" shot more than 50 of those recruited by them in the prisons - the head of the "Russia Behind Russia" foundation stated.

They are shot both for desertion and for trying to escape from the front, they kill even the seriously wounded, and with some they simply settle accounts - the war will write everything off.

Volunteer prisoners in Donbas are dying almost entirely: from the first two batches that arrived at the front in mid-summer, only one person from each remained alive - and they continue to fight. In total, since the end of June, "Wagner" has recruited about 25,000 prisoners.
U klipu izjavu daje Olga Romanova celnik fondacije Rusija iza resetaka (Русь Сидящая). (Olga Yevgenyevna Romanova (Russian: Ольга Евгеньевна Романова) (born on March 28, 1966, in Lyubertsy, Russia) is a Russian journalist and a director of the civil rights organization Russia Behind Bars.)

https://zekovnet.ru/
Isti sistem kao sa manjincima, samo kupe I bacaju u meat grinder

Orci to vide kao ubijanje dvije muhe odjednom, rjesavaju se onih koji bi im mogli biti prijetnja na domacem planu I jos te iste koriste za unistenje ukrajinaca

Mene samo brine hoce li UA dobtiti dovoljno mts da samelje sve orke koji ce biti baceni u narednih dvije godine, a naravno I zao mi je svih ljudi u UA koji ce stradati od tih orka

Pa opet, ne vidim da postoji druga opcija osim otpora, a koliko ne vidi rjesenje ni neko od analiticara
sumirprimus

#129825 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

ukri imaju opciju otporom opstati, ili predajm nestati. mislim da je ocigledno sta ce ukri uradit. tjsta vec rade, denacifikuju rusiju, ko niko i svaka im cast na tome
idemo dalje
IgorGirkin
@GirkinGirkin
"В Новой Каховке и Каховке нет и уже не будет мобильной связи и интернета. Города эвакуируют, также эвакуируют Голую Пристань и Алёшки.Два майора"

...тревожно
Translated from Russian by
"In Novaya Kakhovka and Kakhovka there is no and will not be mobile communications and the Internet. Cities are being evacuated, and Golaya Pristan and Alyoshka are also evacuated. Two majors"

...anxious
Post Reply