Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zrakomlat

#12976 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

vrbas1979 wrote: 21/05/2020 12:50 Ovdje sam iskopirao dijelove postova na samo posljednje dvije stranice sa ovog foruma.
Užasno i zabrinjavajuće kako ljudi nazivaju druge ljude, koliko ih silno žele zatvoriti iza žice, kako im žele nanositi bol, koliko su željni krvi i nasilja.
Da li je ovo normalno razmišljanje:

- "ko će ih uredno strpati i situirati iza visoke ograde od 5 metara..."
- "bitno je da odjebu odavdje pa milom ili silom..."
- "Pendrečio bih ja i migrante i vas zajedno s njima..."
- "Na snimku se nista ne vidi osim dvije lakse upotrebw nesmrtonosne sile..:"
- "Ko žali ove klošarcine..."
- "Ma batina je iz raja izasla..."
- "On bi da nasa policija legne a bagra po njima da udara..."
- "steta sto ne lomi im kosti i sarajevska policija..."
- "Dzaferovicu bi trebalo dobro usi izvucu..."
- "pokupiti i zatvarati pod stražom..."
Ako te ikad banuju, novi profil nek ti bude Violeta.
mayab

#12977 Re: Migranti u BiH

Post by mayab »

Naravno da tim ljudima treba pomoći, ali MI im ne pomažemo, to je poanta svega ovoga!
Kada kažem MI , mislim na našu državu, kad kažem DRŽAVA , mislim na ovu vlast!
Ta vlast je dokazano lopovska, kleronacionalistička, koja slabo pomaže i SVOME NARODU, a kamo li ovoj "braći"!

Uglavnom gleda gdje nas može popljačkati da bi kajmak kupili njihovi odabranici!

Slična stvar je sa ovim ILEGALNIM migrantima, smatram da tu ima novca, potencijala za ukrasti ,
i da je zato prisutan taj prilično nonšalantan odnos i stav VLASTI u javnosti!!
Pogotovo ovi iz SDA!(baš zanimljivo!)
Eno, čim je Radončić malo digao glas i zatalasao, ovi se javili i popljuvali ga, braneći onog pakija!

Dakle, na djelu je pljačka, pri tome,slabo se (skoro nikako) brinu o tim ILEGALCIMA ,
pušteni su manje više da slobodno vršljaju po gradovima,
PREPUSTILI BRIGU I PROBLEME LOKALNIM ZAJEDNICAMA I SVAKOM STANOVNIKU BIH PONAOSOB :-) ,
TE SU NA TAJ NAČIN UGROZILI I DOMAĆE STANOVNIŠTVO ,
A S OBZIROM DA SU U VLASTI UGLAVNOM BESKRUPULOZNI LOPOVI, NIŠTA ČUDNO!
Naslovnica

#12978 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

SDA svojom trenutnom debilnom minderaško lopovskom politikom vodi BiH u neminovan raspad.
sumirprimus

#12979 Re: Migranti u BiH

Post by sumirprimus »

ma ja nisam za to da im se ikako pomaze.
ne treba ohrabrivat nit podsticat ilegalne ulaske u drzavu.
svi su oni povezani i jedni drugim javljaju gdje se moze proci, ovo kod nas preko majevice nije prolazak nego crna rupa migrantske rute.
treba blokirat ovu rutu.
AleksoMKD

#12980 Re: Migranti u BiH

Post by AleksoMKD »

Connaisseur Karlin wrote: 21/05/2020 20:08 svako se bori za vlastiti zivot kako zna i umije, zivto je pun iznenadjenja, nema potrbe biti ogranicenih pogleda ;-)
Afrika i Azija imaju stotine miliona ljudi koji zive ispod granice siromastva. Meni se cini da nisam ja ogranicenih pogleda u ovom slucaju.
AleksoMKD

#12981 Re: Migranti u BiH

Post by AleksoMKD »

CPT wrote: 21/05/2020 23:39 Znaci spreman si prihvatiti bar desetak hiljada ljudi iz Sirije? Afganistana? Iraka?
Makedonija je prihvatila i dala azil svim gradjanima Iraka i Sirije (kako je i pravilno) koji su isti potrazili, radi se o manje od 200 ljudi. Avganistanci ne traze azil kod nas.
Ostali su produzili dalje prema severu iako su mogli dobiti sigurno utociste, krov nad glavom i hranu.

A realno 90% je nemoguce izdetifikovati te stoga nisu nas problem.

Pre zatvaranja granica je moj stav bio da treba pomoci ljudima iz Avganistana, Iraka i Sirije da sto pre dodju u zemlje koje su destabilizovale i bombardovale njihove. Od zatvaranja granica EU vise nije nas problem.
CikCikCikPogodi

#12982 Re: Migranti u BiH

Post by CikCikCikPogodi »

Evo Turska izgleda sada vrsi okupacije tudih teritorija kako bi mogla pustiti migrante u EU.
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... -land.html
Horcrux

#12983 Re: Migranti u BiH

Post by Horcrux »

Naslovnica wrote: 22/05/2020 08:54 SDA svojom trenutnom debilnom minderaško lopovskom politikom vodi BiH u neminovan raspad.
Mala je razlika izmedju agresora 90ih i SDA danas. Ovi prvi su rusili BiH brzo, ovi drugi sporo. Sporo ali sigurno.
NediM17

#12985 Re: Migranti u BiH

Post by NediM17 »

Ja kol'ko vidim ovdje se oko para vrti. Gazde Bire i Mirala izgleda nisu uplatili kotizaciju gdje treba. "Sedra" je isto privatni objekat ali niko ne spominje da ga treba zatvoriti, valjda uredno izmiruje svoje obaveze. :bih:
biscanka2

#12986 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Ovo je nemar i neodgovornost, prije svega ministara vanjskih i unutarnjih poslova BiH. Mafija trgovine ljudima cvjeta a oni ko bajagi pojma nemaju.Treba ih sviju uz velike kazne nogirati.

https://avaz.ba/vijesti/bih/571717/i-hi ... lazne-vize
Maraschino

#12987 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

biscanka2 wrote: 22/05/2020 22:18 Ovo je nemar i neodgovornost, prije svega ministara vanjskih i unutarnjih poslova BiH. Mafija trgovine ljudima cvjeta a oni ko bajagi pojma nemaju.Treba ih sviju uz velike kazne nogirati.

Ne vjeruj sta pise ovaj tariguz.
Jedva cekam da se ova afera raspetlja u tuzilastvu a Scepan vec danas ublazava izjavu.
biscanka2

#12988 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Maraschino wrote: 22/05/2020 22:40
biscanka2 wrote: 22/05/2020 22:18 Ovo je nemar i neodgovornost, prije svega ministara vanjskih i unutarnjih poslova BiH. Mafija trgovine ljudima cvjeta a oni ko bajagi pojma nemaju.Treba ih sviju uz velike kazne nogirati.

Jedva cekam da se ova afera raspetlja u tuzilastvu a Scepan vec danas ublazava izjavu.
Ne vjerujem ja ali vjerujem mojim ocima i zdravim razumom - ovaj put su u pravu. Davno sam na ovo upozoravala.Slete u Srbiju, pobacaju ili sakriju svoje dokumente i onda dalje u BiH.Nazalost vec neko vrijeme i u Sarajevo su slijetali.Na ovima koji se iz Grcke na Balkan upute je vidljivo da su istroseni i iscrpljeni a ovi " turisti" od glave do pete skockani, sredjeni i samo se medju ostale pomjesaju ali razlika je uocljiva.
Maraschino

#12989 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

biscanka2 wrote: 22/05/2020 23:18
Maraschino wrote: 22/05/2020 22:40

Ne vjerujem ja ali vjerujem mojim ocima i zdravim razumom - ovaj put su u pravu. Davno sam na ovo upozoravala.Slete u Srbiju, pobacaju ili sakriju svoje dokumente i onda dalje u BiH.Nazalost vec neko vrijeme i u Sarajevo su slijetali.Na ovima koji se iz Grcke na Balkan upute je vidljivo da su istroseni i iscrpljeni a ovi " turisti" od glave do pete skockani, sredjeni i samo se medju ostale pomjesaju ali razlika je uocljiva.
Kako sam shvatio na Aljaziri radilo se o 20tak migranata koji su vraceni sa Sarajevkog aerodroma i da su svi upoznati sa time.
Nikakvi ambasadori nisu u tome ucestvovali i da su upoznate sve drzavne agencije koje trebaju da znaju za to.
Fahro se pohvalio Dodiku a ovaj bacio cifru od 3-5000laznih viza. Danas se Fahro proba ograditi od njegovih izjava i zato kazem, ovo treba da dobije svoj epilog i neko mora da odgovara za to.
NediM17

#12990 Re: Migranti u BiH

Post by NediM17 »

Sefe, sefe, je l' se pravilno kaze Irak ili Iran? :lol:
Ovu biscanku malo baca. Prica sa avionima i Beogradom vrijedila je za Irance dok su imali bezvizni rezim sa Srbijom, ali taj bezvizni rezim je ukinut koliko mi je poznato.
CPT

#12991 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

AleksoMKD wrote: 22/05/2020 10:11
CPT wrote: 21/05/2020 23:39 Znaci spreman si prihvatiti bar desetak hiljada ljudi iz Sirije? Afganistana? Iraka?
Makedonija je prihvatila i dala azil svim gradjanima Iraka i Sirije (kako je i pravilno) koji su isti potrazili, radi se o manje od 200 ljudi. Avganistanci ne traze azil kod nas.
Ostali su produzili dalje prema severu iako su mogli dobiti sigurno utociste, krov nad glavom i hranu.

A realno 90% je nemoguce izdetifikovati te stoga nisu nas problem.

Pre zatvaranja granica je moj stav bio da treba pomoci ljudima iz Avganistana, Iraka i Sirije da sto pre dodju u zemlje koje su destabilizovale i bombardovale njihove. Od zatvaranja granica EU vise nije nas problem.
Makedonija je primili toliko jer se desetak mio ljudi u regiji. Kad Erdoganu to ne bude vise po volji on ce sve fino pustiti preko granice pa ce Makedonija prihvatiti koliko? Bar pola mio? Ipak "ZELIMO" pomoci ili je to samo izgovor? Kako je problem hiljadu ili dvije ljudi kakav problem bio 2mio ljudi? 5mio?

Tako vaznom identifikacijom (opet malo trazimo izgovor) preuzimas te ljude na sebe. Svaka drzava Zapada ce ti ljude vratiti u drzavu prijavu tj. tako vazne "identifiakcije".
CPT

#12992 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

CikCikCikPogodi wrote: 22/05/2020 16:59 Evo Turska izgleda sada vrsi okupacije tudih teritorija kako bi mogla pustiti migrante u EU.
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... -land.html
Local reports say the invasion is in response to a Greek army survey of the 1.6-hectare site as part of plans to expand the border fence which kept the refugees out.
Hazim_Halvadzija

#12993 Re: Migranti u BiH

Post by Hazim_Halvadzija »

Kolika mržnja u Bošnjaka prema migrantima, tačno se pretvarate u neke evropske novodesničare, ne dolazi vam u glavu da bi isti ti desničari prvi nas sutra išli progoniti i ubijati, zajedno sa migrantima.

Bošnjaci se trebaju angažovati da asimiliraju migrante, mi to možemo, oni su iste vjere kao mi i poštovat će državu i poredak, samo im treba na to ukazati.
Treba se potruditi da dobiju azil, državljanstvo i onda ih kolonizirati na bošnjačku zemlju po RS, obnoviti feude, neka rade, proizvode hranu i pridonose natalitetu.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#12994 Re: Migranti u BiH

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

_BataZiv_0809 wrote: 21/05/2020 18:34 U Istocnom Sarajevu nijednog jedinog.
Taman koliko i Bosnjaka. :(
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#12995 Re: Migranti u BiH

Zijo77 wrote: 21/05/2020 20:49 Ova situacija sa ilegalnim migrantima bi trebala biti interesantna našim istoričarima, sociolozima, psiholozima, politikolozima itd! Ali, interesantno nema nekog velikog interesa! Ovo govorim zbog očigledne nesposobnosti jednog naroda da zaštiti sebe od bilo koje spoljne opasnosti! U kakvoj to državi živimo? Zašto smo u prošlom imali desetine hiljada ubijenih i nekoliko stotina hiljada raseljenih po svijetu? Odbranili smo u teškim uslovima nekoliko gradova, ali smo sačuvali i državu BiH. Danas, nismo u stanju odbraniti te gradove od najezde ilegalnih hordi migranata. Pošto SDA neće da se bavi ovim problemom (bar dok ne počnu padati mrtve glave), a druge stranke nemaju kapacitet, nameće se logičan zaključak da će nas te horde ilegalnih migranata zamijeniti kao narod. Tako ćemo nestati, a sa nama i država BiH! Ovo nije proces koji će se se brzo završiti! Trajaće to godinama! Oni će dolaziti, za njih će se graditi prvo kampovi pa onda stalna naselja, Bakir će izjaviti da oni postaju dio nas, Džaferović će se pobrinuti za dobijanje državljanstava! Ne tvrdim da SDA baš ima stvarne namjere da ih naseljava, ali ako prešutno pristaje na novu realnost, ako bezpogovorno sluša ove evropske licemjere kao što je Satler, šta očekivati nego naseljavanje! Finasijski će to Evropa pokrivati nekoliko godina, a onda će jednostavno zavrnuti pipu! Saopštenje iz Brisela će nas upozoriti da je Evropa dovoljno potrošila i da domaći političari i domaće institucije moraju preuzeti dalju brigu! Da imamo ponosa kao narod, zatražili bi od SDA i drugih stranaka energičan odgovor već danas! Tražilili bi da se problem odmah počne rješavati čak i po cijenu da jedemo travu ukoliko EU zaprijeti ovo što je Satler rekao! Još uvijek nije kasno i nije komplikovano. Identifikacija, odbijanje azila za one koji ne ispunjavaju uslove i deportacija.
Dobro dosli! 8-)

Samo da zele i hoce da ostanu. 8-)
Ima Bosne_Bice Bosne

#12996 Re: Migranti u BiH

Nike af1 white wrote: 21/05/2020 23:43
CPT wrote: 21/05/2020 23:42
Nike af1 white wrote: 21/05/2020 23:40

sasvim je okay da i ti kojeg usvojis inzinjera janez jansa da postane a mi da loma odahnemo od lemanja njih 🤣🤣🤣
kad so pored onoliko "medicinara" iz SM sprdas za "inzinjerima" :-)
pa kad branis inzinjere i arapski sljam usvojis kojeg pa vidis sam na svojoj kozi kako ih je trpiti da vidis ljepote kad nalete na alipasinom na volej kako skice 😎😎 pijani i nadrogirani
Zar moderatori tolerisu ovakvo pisanje? :roll:
MorningStar

#12997 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

Hazim_Halvadzija wrote: 23/05/2020 03:28 Kolika mržnja u Bošnjaka prema migrantima, tačno se pretvarate u neke evropske novodesničare, ne dolazi vam u glavu da bi isti ti desničari prvi nas sutra išli progoniti i ubijati, zajedno sa migrantima.

Bošnjaci se trebaju angažovati da asimiliraju migrante, mi to možemo, oni su iste vjere kao mi i poštovat će državu i poredak, samo im treba na to ukazati.
Treba se potruditi da dobiju azil, državljanstvo i onda ih kolonizirati na bošnjačku zemlju po RS, obnoviti feude, neka rade, proizvode hranu i pridonose natalitetu.
Prvo se asimiliraj ti sa njima - tj pomijesaj dobro porodicu.

Ovo je neki poremeceni poCetnik:
Hazim_Halvadzija
#1 Gdje zbariti u Sarajevu
Report Quote Quote Thanks
Post 03/01/2020 02:08

Uglavnom, raja, ozbiljno pitanje.

Provodio sam dulje vremenske periode u Sarajevu i svaki put kada bi mi zamirisala p****a, izašao bih nekud u lov, s rajom koju sam tad imao (većinom papci, al' jbga), i u pravilu završavao na nekoj nargili gdje su pola ženskih bule, ili u nekoj rupčagi tipa Celtic ili Guinness gdje većinom tuhafasta raja sjedi, bulje u mobitele, neatraktivne ženske, ekipa koja je tu svaki petak u istom sastavu i sl.

Kako sam iz manjeg grada, naučio sam da znam gdje fatat trebe, al Sarajevo mi je enigma. Bez puno zaj*bancije, znam da će pola komentara bit šprdnja, ali iskreno me zanima gdje naletit na dobre (i pristupačne!!!) ženske i mušku raju koja zna pomoć kad treba umjesto da blene.
Last edited by MorningStar on 23/05/2020 07:14, edited 2 times in total.
SmokingMan

#12998 Re: Migranti u BiH

Post by SmokingMan »

Predlažem adminima da uklone ove friške troll accounte.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12999 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Hazim_Halvadzija wrote: 23/05/2020 03:28 Kolika mržnja u Bošnjaka prema migrantima, tačno se pretvarate u neke evropske novodesničare, ne dolazi vam u glavu da bi isti ti desničari prvi nas sutra išli progoniti i ubijati, zajedno sa migrantima.

Vrati se ti iz Svecke pa radi sa migrantima na natalitetu :D
Naslovnica

#13000 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

.....
Locked