Kme, kme.
Ilegalni migranti u BiH
-
biscanka2
#12927 Re: Migranti u BiH
Al se je Sattler razmahao.Misli ako na pismu ima stembilj EU da moze svoju i EU nesposobnost preko ledja BiH lomiti.
Pa gospodinu treba reci da se ministri i vladajuca garnitura ne pitaju nego gradjani BiH a njima je puna kapa vasih evropskih intriga.U BiH dosao prijetiti a U EU na pojedine zemlje koje za ilegalce nece uopste da cuju nesmije zucnuti. Nasi ministri nesmiju ni milimetra ustupaka praviti.Ako EU ove tri godine, za sprjecavanje ove invazije, nije iznasla nikakvo rijesenje (a kako prvo zatvaranje granice EU) neka zrtvu za parking ilegalaca u zemljama EU potrazi.
Trebaju ga Orbanu ili u Poljsku poslati pa neka se tamo prosipa.Svu tu pomoc nek njima udijeli i nek ne zaboravi i ovog licemjera v.Petera povesti.
http://www.uskinfo.ba/m/vijest/johann-s ... lipu/76183
Pa gospodinu treba reci da se ministri i vladajuca garnitura ne pitaju nego gradjani BiH a njima je puna kapa vasih evropskih intriga.U BiH dosao prijetiti a U EU na pojedine zemlje koje za ilegalce nece uopste da cuju nesmije zucnuti. Nasi ministri nesmiju ni milimetra ustupaka praviti.Ako EU ove tri godine, za sprjecavanje ove invazije, nije iznasla nikakvo rijesenje (a kako prvo zatvaranje granice EU) neka zrtvu za parking ilegalaca u zemljama EU potrazi.
Trebaju ga Orbanu ili u Poljsku poslati pa neka se tamo prosipa.Svu tu pomoc nek njima udijeli i nek ne zaboravi i ovog licemjera v.Petera povesti.
- Connaisseur Karlin
#12928 Re: Migranti u BiH
aha, ali je normlano da drzave forsiraju ratove i nisu dogovorne za vlastite posljedice
meni su uvijek welcomed , imajte empatije
-
biscanka2
#12929 Re: Migranti u BiH
Nacin rada i sposobnost EU - uhvate siromasnije zemlje i na podli nacin pokusavaju im svoje probleme uvaliti.biscanka2 wrote: ↑21/05/2020 14:51 Al se je Sattler razmahao.Misli ako na pismu ima stembilj EU da moze svoju i EU nesposobnost preko ledja BiH lomiti.
Treba gospodinu reci da su ilegalne izbjeglice iz EU na Balkan dosle.Te silne pare sto po balkanu trose neka u osiguravanje granica EU uloze a ove iz BiH neka u EU - Grcku vrate ( od tud su i dosli).Grcima su obecali u rijesavanju krize pomoci pa su ih na cijedilu ostavili.Narod im vjerovao i na kraju i sam zrtva postao.
Kako je licemjer samo datume podjele pomoci nastimo.
Samo neka nasi ministri dobro pripaze. Pomoc EU koja se za zdravstveni sektor dodjeljuje ima poseban budzet i nema veze sa ovom ilegalnom invazijom.Za migrantsku krizu budzet EU je zaseban.
http://www.uskinfo.ba/vijest/sattler-ce ... 8QKNQc9R1k
-
biscanka2
- Nowicki
#12931 Re: Migranti u BiH
Ljudi svašta pišu jer im je preko glave migranata. Ne žele ih u svojim zemljama. Potpuno razumljivo.vrbas1979 wrote: ↑21/05/2020 12:50 Ovdje sam iskopirao dijelove postova na samo posljednje dvije stranice sa ovog foruma.
Užasno i zabrinjavajuće kako ljudi nazivaju druge ljude, koliko ih silno žele zatvoriti iza žice, kako im žele nanositi bol, koliko su željni krvi i nasilja.
Da li je ovo normalno razmišljanje:
- "ko će ih uredno strpati i situirati iza visoke ograde od 5 metara..."
- "bitno je da odjebu odavdje pa milom ili silom..."
- "Pendrečio bih ja i migrante i vas zajedno s njima..."
- "Na snimku se nista ne vidi osim dvije lakse upotrebw nesmrtonosne sile..:"
- "Ko žali ove klošarcine..."
- "Ma batina je iz raja izasla..."
- "On bi da nasa policija legne a bagra po njima da udara..."
- "steta sto ne lomi im kosti i sarajevska policija..."
- "Dzaferovicu bi trebalo dobro usi izvucu..."
- "pokupiti i zatvarati pod stražom..."
- P308
#12932 Re: Migranti u BiH
Prije dva dana u garazi u Mercatoru 20-ak migranata se izmedju sebe potuklo
Dok je policija dosla, razbjezali su se.
- Janjicar
#12933 Re: Migranti u BiH
Vrh mi je kad neko u raspravi napiše da se pitaju građani BiH

-
Naslovnica
#12934 Re: Migranti u BiH
Nisam znao da se u Pakistanu, Bangladešu, Tunisu, Iranu, Maroku, Indiji - forsiraju ratovi?!Connaisseur Karlin wrote: ↑21/05/2020 15:03aha, ali je normlano da drzave forsiraju ratove i nisu dogovorne za vlastite posljedice![]()
meni su uvijek welcomed , imajte empatije![]()
Nemam empatije za ilegalce.
Rijetki među njima zaslužuju empatiju.
- Connaisseur Karlin
#12935 Re: Migranti u BiH
ne pratis desavanja u doticnim drzavamaNaslovnica wrote: ↑21/05/2020 17:18Nisam znao da se u Pakistanu, Bangladešu, Tunisu, Iranu, Maroku, Indiji - forsiraju ratovi?!Connaisseur Karlin wrote: ↑21/05/2020 15:03aha, ali je normlano da drzave forsiraju ratove i nisu dogovorne za vlastite posljedice![]()
Rijetki među njima zaslužuju empatiju.
ne moras imati empatiju, srecom nismo svi isti
-
Naslovnica
#12936 Re: Migranti u BiH
Pratim dešavanja u dotičnim državama.Connaisseur Karlin wrote: ↑21/05/2020 17:20ne pratis desavanja u doticnim drzavamaNaslovnica wrote: ↑21/05/2020 17:18Nisam znao da se u Pakistanu, Bangladešu, Tunisu, Iranu, Maroku, Indiji - forsiraju ratovi?!Connaisseur Karlin wrote: ↑21/05/2020 15:03
aha, ali je normlano da drzave forsiraju ratove i nisu dogovorne za vlastite posljedice![]()
Rijetki među njima zaslužuju empatiju.![]()
ne moras imati empatiju, srecom nismo svi isti![]()
I drago mi je da nismo svi isti.
- Connaisseur Karlin
#12937 Re: Migranti u BiH
a ti s nastavi nervirati jer ti smetajuNaslovnica wrote: ↑21/05/2020 17:21Pratim dešavanja u dotičnim državama.Connaisseur Karlin wrote: ↑21/05/2020 17:20ne pratis desavanja u doticnim drzavamaNaslovnica wrote: ↑21/05/2020 17:18
Nisam znao da se u Pakistanu, Bangladešu, Tunisu, Iranu, Maroku, Indiji - forsiraju ratovi?!
Rijetki među njima zaslužuju empatiju.![]()
ne moras imati empatiju, srecom nismo svi isti![]()
I drago mi je da nismo svi isti.![]()
![]()
-
Naslovnica
#12938 Re: Migranti u BiH
Ne nerviram se.
Smetaju mi otprilike kao i sve ostalo što nije kako treba u ovoj državi, kao i svakom normalnom.
Smetaju mi otprilike kao i sve ostalo što nije kako treba u ovoj državi, kao i svakom normalnom.
- denimb
#12939 Re: Migranti u BiH
Ne vidjeh ostavljate li adrese gdje prihvatate te "ljude", je li ih saljete na vikendice ili su u kuci s vama? Evo dvojca klosare na ulici, dobacuju prolaznicima, fino izgledaju, ovo su hirurzi u najmanju ruku, pa ako ima jos mjesta kod tebe da ih usmjerimo?vrbas1979 wrote: ↑21/05/2020 12:50 Ovdje sam iskopirao dijelove postova na samo posljednje dvije stranice sa ovog foruma.
Užasno i zabrinjavajuće kako ljudi nazivaju druge ljude, koliko ih silno žele zatvoriti iza žice, kako im žele nanositi bol, koliko su željni krvi i nasilja.
- Nike af1 white
#12940 Re: Migranti u BiH
budi uvjeren toliko posla ces imati pri vadjenju ovih stvari da ces se sam banovativrbas1979 wrote: ↑21/05/2020 12:50 Ovdje sam iskopirao dijelove postova na samo posljednje dvije stranice sa ovog foruma.
- Rothmans
#12941 Re: Migranti u BiH
Ljudi se osjecaju ugrozeno , naravno da ce ovako reagovati. Nema tu nista cudno ,ustvari potpuno normalna reakcija na prijetnju koju predstavljaju osobe poput ilegalnih migranata.vrbas1979 wrote: ↑21/05/2020 12:50 Ovdje sam iskopirao dijelove postova na samo posljednje dvije stranice sa ovog foruma.
- Cherry-Cherry
#12942 Re: Migranti u BiH
Treba početi koristiti silu.

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#12943 Re: Migranti u BiH
U Istocnom Sarajevu nijednog jedinog.
- Maraschino
- Maraschino
#12945 Re: Migranti u BiH
Ovdje je vec dugo ugrozena sigurnost gradjana a imovina se pali i devastira. U takvim uslovima u kojima te drzava ne stiti ili djelimicno treba se samoorganizovati i stati na granice opstina gdje ulaze. Ako dodje policija da reaguje neka ona radi to sto bi gradjani radili da se zastite.
Ovo je velika politicka igra gdje jedni glume da se nista ne desava pa nista i ne poduzimaju a drugi znaju o cemu se radi ali nemaju snage i mogucnosti sa time se nositi.
Nece jos dugo proci kada ce ovaj problem eskalirati na svoj nacin i nikome nece biti dobro a poslije neka traze krivca umjesto na vrijeme da reaguju i zatvore rupe i priliv novih a stare stave pod kontrolu.
Ovo je velika politicka igra gdje jedni glume da se nista ne desava pa nista i ne poduzimaju a drugi znaju o cemu se radi ali nemaju snage i mogucnosti sa time se nositi.
Nece jos dugo proci kada ce ovaj problem eskalirati na svoj nacin i nikome nece biti dobro a poslije neka traze krivca umjesto na vrijeme da reaguju i zatvore rupe i priliv novih a stare stave pod kontrolu.
-
PM72
#12946 Re: Migranti u BiH
Sve je dobro dok ne padne mrtva glava...
Vrlo zajebana situacija.Mladi ljudi koje je neko "naložio" da ih na zapadu čekaju pečene kokoši a euri rastu po granama.I zapeli ovdje u ovoj našoj vukojebini.Nije im lako.Zatvoreni u tim migrantskim centrima,podjeljeni na klanove,ima svoju strunjaču i porciju graha a vrijeme ide...ja se samo sjetim kako nam je bilo u ratu kad opucaš mjesec ili dva linije,smrdiš ko tvor a kasni ti smjena...to mi je bilo teže nego mjesec rova.Odmah smo dizali bunu,prijetili napuštanjem linije a jednom smo ispucali u zrak svu municiju u znak "protesta"...
Ako ih ne počnu vraćati nazad ili ako im se ne dozvoli prolazak dalje ( u šta ne vjerujem) - svašta će biti.Nemožeš ih godinama držati u kampu.Pašće mrtva glava a onda će se sav bijes sručiti prema njima.Oni će biti krivi i platiće ceh,za sve naše poslijertne nepravde ,lopovluke pa do Fikrine maline i respiratora.Najlakše će biti iskaliti bijes na njima.
Vrlo zajebana situacija.Mladi ljudi koje je neko "naložio" da ih na zapadu čekaju pečene kokoši a euri rastu po granama.I zapeli ovdje u ovoj našoj vukojebini.Nije im lako.Zatvoreni u tim migrantskim centrima,podjeljeni na klanove,ima svoju strunjaču i porciju graha a vrijeme ide...ja se samo sjetim kako nam je bilo u ratu kad opucaš mjesec ili dva linije,smrdiš ko tvor a kasni ti smjena...to mi je bilo teže nego mjesec rova.Odmah smo dizali bunu,prijetili napuštanjem linije a jednom smo ispucali u zrak svu municiju u znak "protesta"...
Ako ih ne počnu vraćati nazad ili ako im se ne dozvoli prolazak dalje ( u šta ne vjerujem) - svašta će biti.Nemožeš ih godinama držati u kampu.Pašće mrtva glava a onda će se sav bijes sručiti prema njima.Oni će biti krivi i platiće ceh,za sve naše poslijertne nepravde ,lopovluke pa do Fikrine maline i respiratora.Najlakše će biti iskaliti bijes na njima.
- problemnatravunu
#12947 Re: Migranti u BiH
Danas, ispred Binga na Stupu, ne znam koliko ih je bilo, strašno!
Ja od sad idem u Bingo u Lukavici, ovo stvarno nema smisla...
Ja od sad idem u Bingo u Lukavici, ovo stvarno nema smisla...
- Maraschino
#12948 Re: Migranti u BiH
Pale su mrtve glave ali medju njima. Nisu to nasa djeca pa nam je malo lakse.
Mislim da ih je vise od 10 okoncalo zivot samo u BiH.
Sve dok se istocna granica ne obezbijedi imat cemo ovaj problem.
Mislim da ih je vise od 10 okoncalo zivot samo u BiH.
Sve dok se istocna granica ne obezbijedi imat cemo ovaj problem.
- AleksoMKD
#12949 Re: Migranti u BiH
Tacno, svima iz ratom zahvacenim drzava treba pomoci, samo kad bi znali ko je odakle, kada bi imali nekakav dokument ili pasos.....Connaisseur Karlin wrote: ↑21/05/2020 15:03aha, ali je normlano da drzave forsiraju ratove i nisu dogovorne za vlastite posljedice![]()
- Connaisseur Karlin
#12950 Re: Migranti u BiH
svako se bori za vlastiti zivot kako zna i umije, zivto je pun iznenadjenja, nema potrbe biti ogranicenih pogledaAleksoMKD wrote: ↑21/05/2020 19:59Tacno, svima iz ratom zahvacenim drzava treba pomoci, samo kad bi znali ko je odakle, kada bi imali nekakav dokument ili pasos.....Connaisseur Karlin wrote: ↑21/05/2020 15:03aha, ali je normlano da drzave forsiraju ratove i nisu dogovorne za vlastite posljedice![]()