Ukrajina

sumirprimus

#129726 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Pisalo se. Ovde vec o tome 180 dana je max i bolje ih salji kuci, vojnike, ili su walking dead i opasnost Po druge oko sebe.
Kazu ljudski um po tim istrazivanjima nije u stanju izdrzati duze ratnu traumu i stres be posljedica. Posljedice ce svakako biti samo je pitanje kolike.

P.s zapadna istrazivanja, da se odmah ogradim :mrgreen:
Last edited by sumirprimus on 31/10/2022 21:51, edited 1 time in total.
CrveniKuk

#129727 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

drug_profi wrote: 31/10/2022 20:42
CrveniKuk wrote: 31/10/2022 18:46 Kao da je neko znao,za raspravu koja se vodi na ovom forumu o opravdanosti i hladnoću prilikom gledanja ubijanja i ranjavanja Ruskih vojnika u Ukrajini. Nekoliko je forumaša,taj svoj postupak opravdao svojim ulogama koje nisu htjeli da dobiju prilikom agresije na R BiH. Postojali su vojnici koji su branili svoje porodice,komšije,svoj grad…silom prilika borili su protiv onih koji su imali slične ideje i zamisli,kao danas Rusi u Ukrajini. Oni ubijaju i razaraju zašto sto su to htjeli. Imali su mogućnost izbora….pogledajte do kraja ovaj snimak,molim vas…i samo da dodam,moj rahmetli brat je BIO DOBAR BRAT….
Tvoji postovi mi upadaju u oci. Vidi se da je iza njih bistar um i ispravan sistem vrijednosti.
Mozes biti siguran da si ponos svom bratu i porodici.
Hvala ti. Mnogo mi to znači!
drug_profi

#129728 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Maliodmene wrote: 31/10/2022 21:33
drug_profi wrote: 31/10/2022 20:50

Zapravo mu je eksplodirala ispred lica. Osim srapnela kojih je sigurno pun, detonacija mu je smrskala kosti lica i utjerala ih i lobanju. Glava mu izgleda kao ispuhana lopta. Dise ali ce ubrzo umrijeti.
Ovi tvoji upisi su bas nekako asmr
Ma odrvenis kad se nagledas vjeruj. Jedino sto me jos progoni ponekad su slike mrtve djece ispred ulaza, a i moje zamalo.
Krvi ko u prici. Koliko puta sam kuci krvav dolazi pa sa vrata vikao zeni, nije moja krv, ne sekiraj se.
Napadi panike dolazili, moras se sa njima iznijeti. Bilo je perioda kad sam okamenjen ispod deke lezao, bez snage da skupim hrabrost da izadjem.
Pa onda do potpune suprotnosti kad svi zalijezu, a ja se derem na njih diz'te se picke, pucamo. Znam da sam cak sutnuo jednog sto mi je inace na kurac isao sa stalnim krivinama. Pa posliej PTSP kad te neko samo ruzno pogleda, a ti poludis...
Brate, svi smo mi dijagnoze. Svi smo ostecena roba. A mogli smo biti sretni u zemlji koja to nije upoznala.
I evo sad ovog casa, ja nemam ni najmanje zadrske da kazem, da zelim da se sve to vrati onima koji su nam do donijeli. Upravo ovako kao na snimcima.
Da im glave lice na ispuhanu loptu.
sumirprimus

#129729 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Hehe juris im ne gine kad čučnu a čučnuće :bih:
sumirprimus

#129730 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Al cujj gargojl midzet :lol: :oops: :skoljka:
jednonogi_Jack

#129731 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Čitalac wrote: 31/10/2022 19:34 Koliko uopšte ima ovih helikoptera?
"On October 31, from 18:45 to 18:48, in the Beryslav district of the Kherson region, a unit of the anti-aircraft missile brigade of the Air Command "South" shot down two Russian attack helicopters Ka-52."
Imali su ih 90. Navodno ih je 25 oboreno (sa ova dva od sinoć).
drug_profi

#129732 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 31/10/2022 21:50
Hehe juris im ne gine kad čučnu a čučnuće :bih:
Referendumi, ovo, ono.... :mrgreen:
Distortion

#129733 Re: Ukrajina

Post by Distortion »

CrveniKuk

#129734 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Ukrajinski BTR-3,negdje napreduju,bar po opisu tweta. Vidi se,da je u Ukrajini kišovito i po onome sto smo imali priliku ranije vidjeti,poprilično je i blatnjavo. Znači,manevarski prostor se sužava na asfaltirane puteve.
drug_profi

#129735 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Jug, Herson žuto i plus.
drug_profi

#129736 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ovo nije bilo. Prekjucerasnji napad, ali snimci napada sa UAV.

Edit: tek sam sad skontao da je CGI .
Excel2

#129737 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Ovo ako nije igrica ne znam sta je.
karanana

#129738 Re: Ukrajina

Post by karanana »

lol, i ja htjedoh da pitam, kakav je ovo snimak, cuj snimak nacrtano, ali kontam ukri imaju nesto zajebano sto leti i snima iznad ruskog osinjaka.
drug_profi

#129739 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ma jebat ga, ucinilo mi se na pocetku da je origigi pa pozurih da zalijepim.
lonely_wolf

#129740 Re: Ukrajina

Post by lonely_wolf »

drug_profi wrote: 31/10/2022 21:50 Ma odrvenis kad se nagledas vjeruj. Jedino sto me jos progoni ponekad su slike mrtve djece ispred ulaza, a i moje zamalo.
Krvi ko u prici. Koliko puta sam kuci krvav dolazi pa sa vrata vikao zeni, nije moja krv, ne sekiraj se.
Napadi panike dolazili, moras se sa njima iznijeti. Bilo je perioda kad sam okamenjen ispod deke lezao, bez snage da skupim hrabrost da izadjem.
Pa onda do potpune suprotnosti kad svi zalijezu, a ja se derem na njih diz'te se picke, pucamo
. Znam da sam cak sutnuo jednog sto mi je inace na kurac isao sa stalnim krivinama. Pa posliej PTSP kad te neko samo ruzno pogleda, a ti poludis...
Brate, svi smo mi dijagnoze. Svi smo ostecena roba. A mogli smo biti sretni u zemlji koja to nije upoznala.
I evo sad ovog casa, ja nemam ni najmanje zadrske da kazem, da zelim da se sve to vrati onima koji su nam do donijeli. Upravo ovako kao na snimcima.
Podpoisujem, pogotovu ovo boldirano :run: :bih:
drug_profi

#129741 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

lonely_wolf wrote: 31/10/2022 22:37
drug_profi wrote: 31/10/2022 21:50 Ma odrvenis kad se nagledas vjeruj. Jedino sto me jos progoni ponekad su slike mrtve djece ispred ulaza, a i moje zamalo.
Pa onda do potpune suprotnosti kad svi zalijezu, a ja se derem na njih diz'te se picke, pucamo
. Znam da sam cak sutnuo jednog sto mi je inace na kurac isao sa stalnim krivinama. Pa posliej PTSP kad te neko samo ruzno pogleda, a ti poludis...
Podpoisujem, pogotovu ovo boldirano :run: :bih:
Marimahuna je bio lijek i za to. Dobro se opustiti, i naspavati bez nocnih mora. Sutra si skroz drugi covjek.
Odrastao sam uz Hard, Heavy, Azru i Kaktus. Nikad nisam htio nikakve supstance uzimati. Cuga ponekad i to je to.
U ratu jbt prvi put travku zarolam. I tvrdim da je opasna stvar za slabe karaktere, ali i lijek za mnoga stanja.
drug_profi

#129742 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

A svapska medEcina...
CrveniKuk

#129743 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

drug_profi wrote: 31/10/2022 21:50
Maliodmene wrote: 31/10/2022 21:33

Ovi tvoji upisi su bas nekako asmr
Ma odrvenis kad se nagledas vjeruj. Jedino sto me jos progoni ponekad su slike mrtve djece ispred ulaza, a i moje zamalo.
Pa onda do potpune suprotnosti kad svi zalijezu, a ja se derem na njih diz'te se picke, pucamo. Znam da sam cak sutnuo jednog sto mi je inace na kurac isao sa stalnim krivinama. Pa posliej PTSP kad te neko samo ruzno pogleda, a ti poludis...
Mene je,kao dijete u ratu,znala zaprepastiti količina same mržnje,koja se vidjela iz postupaka agresora na nas grad i državu,jer bili smo izloženi svakodnevnom granatiranju,snaperisanju i mučenju stanovnika grada Sarajeva. Među tim stanovnicima,bio je i veliki dio djece. U jednom trenutku,dok sam bježao od granata,snajpera (živio sam u Aleji snajpera),razvijao si metode i načine preživljavanja. Znao sam, kao dijete, po ispaljenu i zvuku granate/mine,da li će pasti negdje blizu mene ili će preletjeti preko i pasti na mjesto sa kojeg necu biti zivotno ugrožen. Neću,nikad zaboraviti na jednu scenu,kada je pala granata,blizu jedne zgrade,na Pofalicima. Tada je bila ranjena jedna žena,krvi je bilo svugdje oko tog mjesta. Onako zbunjen i zgrožen,upao mi u oci jedan nas vojnik (žena je već bila odvučena u hitnu,bolnicu),koji je na taj prizor krvi i jedne ljudske tragedije,dok je gledao to mjesto,mirno i opušteno jeo neki sendvič. Vjerovatno,on je preživio mnogo teze trenutke i taj prizor bio mu je uobičajen i vjerovatno sasvim NORMALAN.Sjećam se i reakcije,moje licno,kada su granate,tamo nekad 93-94-95 padale sasvim blizu mene,kao dijete,poslije detonacije,na trenutak se sagnem ili kratkotrajno prekinem nešto sto sam radio prije pada granate,da bi poslije toga sasvim mirno i bez velikog uzbuđenja,kada vidim da mi nije ništa, nastavio gdje sam i stao. Onako hladno,jer navikao sam se na te prizore i one su bile sasvim NORMALNE za mene.Viđao sam mrtve i ranjenje,ali znam da sam se najviše začudio,kada su nam javili da je jedan nas komisija,koji je bio star UMRO. Ono, umro čovjek u ratu. Ne možeš da vjeruješ,da u miru normalna stvar kada neko umre u ratu postane nenormalana.Takode,ovo je bilo poslije rata, sjećam na TV je bio prenos,isječak sa suđenja u Hagu,za opsadu i granatiranje grada Sarajeva. Svjedok je bio momak,koji je svjedočio o snajperisanju sa Špicaste stijene od strane četnika i on je tada imao 13 godina. Kada je tužilaštvo završilo sa ispitivanjem,znam da je odbrana u jednom trenutku, sobzirom da je on iznio mnoge podatke o vrsti i tipovima naoružanja sa kojim je njegovo naselje granatirano,da su ga optužili da je on ustvari bio vojnik (tada je imao 13 godina),jer je znao mnogo o oruziju i da je samim tim,on licno bio legitimna meta. Kreteni nisu znali, da smo sve to NAUČILI da bi preživjeli,jer sto si znao vise o tome,bila je veća mogućnost preživljavanja.Koliko sam se osjećao ponižen i obezvrijeđen u ratu,osjećao sam kao pokretna meta,nad kojom se neki kreten sa Grbavice iživljavao. Međutim,nisam srećom razvio patološku mržnju,ali sam se tada radovao vijestima sa radija i TV (kada smo imali struje) o pogibiji cetnickih vojnika,jer znao sam, da su oni bili glavni i osnovni razlog patnje mene,moje porodice,komisija….ja tu patnju nisam tražio niti sam je želio,kao nijedan čovjek u mom gradu. I da, bio sam zahvalan našim vojnicima,koji su u nemogućim uslovima,branili ne samo moj život,nego i jedan mali dio mog dostojanstva. Ostao sam živ i ostao sam čovjek. Uvijek ću vam biti zahvalan,da živim milion godina, rado ću pričati o vama i vašoj hrabrosti,kada je cijeli svijet digao od nas ruke. Znao sam,dok ste vi živi i ja ću imati veću šansu da preživim i zivim. Za mene ste bili i ostali heroji,moji Supermeni. Kada se samo sjetim,onih uniformi od čohe,kojih je bilo u različitim bojama (bila je i naradzasta) sa kojim su vas oblačili,vaseg oruzija i municije koje ste imali…..samo istinski heroji mogli su ostati i boriti se, a svi vi ste bili samo obični ljudi prije agresije. Kako sam ponosan,sto imao priliku da upoznam mnoge od vas (živio sam haman na prvoj liniji). Bili ste moj uzor i primjer iz kojeg sam mnogo naučio u životu.
Svako ima mogućnost izbora,izbor četnika kao i Ruskih vojnika u Ukrajini je los,jer on znaci ubijanje i uništavanje. I ne samo to,ljudi u Ukrajini su izloženi mučenju,kao sto bili i mi,a oni su ti koji ih muče.Nisam za mučenje i iživljavanje na zarobljenim vojnicima,ali za njihovu pogibiju ili ranjavanje,nemam empatiju niti ću je ikad imati. NO PASARAN!!
Mrvice_ba

#129744 Re: Ukrajina

Post by Mrvice_ba »

drug_profi wrote: 31/10/2022 22:52 A svapska medEcina...
Sumnjam, viseeda je propaganda. Njemacko oružje se nije proslavilo, u siriji leopardi otvarani ko konzerve. Pzh2000 u Ukrajini katastrofa ziva.
geralt

#129745 Re: Ukrajina

Post by geralt »

Mrvice_ba wrote: 31/10/2022 23:05 Sumnjam, viseeda je propaganda. Njemacko oružje se nije proslavilo, u siriji leopardi otvarani ko konzerve. Pzh2000 u Ukrajini katastrofa ziva.
Prevelika je generalizacija da se tenk iz 1970-ih, haubica iz 1990-ih, i AA sistem iz 2000-ih koje su napravile tri razlicite firme isto posmatraju. Ako ne valja haubica (a slazem se da ne valja, i ja sam se razocarao), ne znaci da i IRIS-T ne valja.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#129746 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

sumirprimus wrote: 31/10/2022 21:46 Pisalo se. Ovde vec o tome 180 dana je max i bolje ih salji kuci, vojnike, ili su walking dead i opasnost Po druge oko sebe.
Kazu ljudski um po tim istrazivanjima nije u stanju izdrzati duze ratnu traumu i stres be posljedica. Posljedice ce svakako biti samo je pitanje kolike.

P.s zapadna istrazivanja, da se odmah ogradim :mrgreen:
baš Orke libo tuki za zapadnim istraživanjima😂

koga je Mordor zajahao nema mu vadione dok ne krepa
Distortion

#129747 Re: Ukrajina

Post by Distortion »

zipoo

#129748 Re: Ukrajina

Post by zipoo »

Rusima je izgleda jedini spas da se bore za Ukrajinu. Posalji familiju negdje i vici slava ukraina
drug_profi

#129749 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Ima ovj tw nalog, poceo sam da ga pratim, mozda bi i on mogao navratiti na forum. Cini mi se do sad da ima dobre izvore. Dok ne zajebe, prenosim ga.

drug_profi

#129750 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

CrveniKuk wrote: 31/10/2022 22:55 Međutim,nisam srećom razvio patološku mržnju,ali sam se tada radovao vijestima sa radija i TV (kada smo imali struje) o pogibiji cetnickih vojnika
Ima kod mene u ulici (ŽF) spomenik poginulim od granatiranja.
U masakru su ubijeni: Elma Geko, Slavojka Govedarica, Semir Haseta, Amina Hećo, Ajdin Hodžić, Ibrahim Huskić, Vinko Lončar, Silvijo Mačorović i Božidar Šuka
Primjetićeš razna imena.
A ja ću ti reći ovo. Bošnjačka imena su djeca od 1 do 7 godina, a ostala "ćafirska" su odrasli ljudi koji su gledali djecu kako se igraju.
Sve dobri i fini ljudi. Dobre komšije, koje očigledno nisu znale šta se sprema.
Uz to 38 ranjenih lakše i teže. Komšija Pero ostao bez desne ruke.
Jedna mina od 82 mm na asfalt.
Zato ne možeš mrzit, jer vidiš da tu nisu bili Srbi protiv Bošnjaka, već đubrad, govna, izmet i otpad ljudske vrste, protiv nas, protiv djece, protiv mirnih ljudi.
I zato je merak vidjet kako glava nekog takvoga postaje nalik ispuhanoj lopti.

A svima koji bi ratovali, da vide i da znaju kakav je to pakao. I šta trotil+čelik urade mesu.
Post Reply