Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
MorningStar

#12951 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

Upravo mi se borimo za sebe a oni za sebe , samo sto smo mi u svojoj zemlji a oni dodju i prave haos.
MorningStar

#12952 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

problemnatravunu wrote: 21/05/2020 19:59 Danas, ispred Binga na Stupu, ne znam koliko ih je bilo, strašno!
Ja od sad idem u Bingo u Lukavici, ovo stvarno nema smisla...
Odavno vec... mercator lozionicka bingo stup zaobilazim da nebi sebi napravio problem tj. Da nebi morao da reagujem pa ajde posle se vucaj po sudu.

U lukavici ni na mapi ih nema.
Naslovnica

#12953 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

Connaisseur Karlin wrote: 21/05/2020 20:08
AleksoMKD wrote: 21/05/2020 19:59
Connaisseur Karlin wrote: 21/05/2020 15:03

aha, ali je normlano da drzave forsiraju ratove i nisu dogovorne za vlastite posljedice ;-)

meni su uvijek welcomed , imajte empatije :thumbup:
Tacno, svima iz ratom zahvacenim drzava treba pomoci, samo kad bi znali ko je odakle, kada bi imali nekakav dokument ili pasos.....
svako se bori za vlastiti zivot kako zna i umije, zivto je pun iznenadjenja, nema potrbe biti ogranicenih pogleda ;-)
Da, svako se bori kako zna i umije, neko zakonski, a neko protivzakonito.
Mojih troje iz najblize familije se tako borili kako znaju i umiju. Izucili skole. Naucili jezik. Nasli poslodavca. Izganjali potrebne papire i digli sidro.
Jedno pere guzice u Svici, drugo u Njemackoj shljaka, jedno u Sloveniji rmba.
Sve s papirima, legalno 100%.
Protivzakonitu borbu koja se ovdje pokusava podastrijeti kao nesto ljudski i najnormalnije ne mogu da odobrim.
Ako sam ja zbog toga ogranicenih pogleda, onda se zaista izvinjavam, do mene je.
Connaisseur Karlin

#12954 Re: Migranti u BiH

Post by Connaisseur Karlin »

Naslovnica wrote: 21/05/2020 20:21

Tacno, svima iz ratom zahvacenim drzava treba pomoci, samo kad bi znali ko je odakle, kada bi imali nekakav dokument ili pasos.....
svako se bori za vlastiti zivot kako zna i umije, zivto je pun iznenadjenja, nema potrbe biti ogranicenih pogleda ;-)
Mojih troje iz najblize familije se tako borili kako znaju i umiju. Izucili skole. Naucili jezik. Nasli poslodavca. Izganjali potrebne papire i digli sidro.
Protivzakonitu borbu koja se ovdje pokusava podastrijeti kao nesto ljudski i najnormalnije ne mogu da odobrim.
Ako sam ja zbog toga ogranicenih pogleda, onda se zaista izvinjavam, do mene je.
do tebe je :thumbup:
MorningStar

#12955 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

Connaisseur Karlin wrote: 21/05/2020 20:23

Jesi li primila kojeg kuci ?
Naslovnica

#12956 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

Connaisseur Karlin wrote: 21/05/2020 20:23

AHA, kako da ne. :lol:
Zijo77

#12957 Re: Migranti u BiH

Post by Zijo77 »

Ova situacija sa ilegalnim migrantima bi trebala biti interesantna našim istoričarima, sociolozima, psiholozima, politikolozima itd! Ali, interesantno nema nekog velikog interesa! Ovo govorim zbog očigledne nesposobnosti jednog naroda da zaštiti sebe od bilo koje spoljne opasnosti! U kakvoj to državi živimo? Zašto smo u prošlom imali desetine hiljada ubijenih i nekoliko stotina hiljada raseljenih po svijetu? Odbranili smo u teškim uslovima nekoliko gradova, ali smo sačuvali i državu BiH. Danas, nismo u stanju odbraniti te gradove od najezde ilegalnih hordi migranata. Pošto SDA neće da se bavi ovim problemom (bar dok ne počnu padati mrtve glave), a druge stranke nemaju kapacitet, nameće se logičan zaključak da će nas te horde ilegalnih migranata zamijeniti kao narod. Tako ćemo nestati, a sa nama i država BiH! Ovo nije proces koji će se se brzo završiti! Trajaće to godinama! Oni će dolaziti, za njih će se graditi prvo kampovi pa onda stalna naselja, Bakir će izjaviti da oni postaju dio nas, Džaferović će se pobrinuti za dobijanje državljanstava! Ne tvrdim da SDA baš ima stvarne namjere da ih naseljava, ali ako prešutno pristaje na novu realnost, ako bezpogovorno sluša ove evropske licemjere kao što je Satler, šta očekivati nego naseljavanje! Finasijski će to Evropa pokrivati nekoliko godina, a onda će jednostavno zavrnuti pipu! Saopštenje iz Brisela će nas upozoriti da je Evropa dovoljno potrošila i da domaći političari i domaće institucije moraju preuzeti dalju brigu! Da imamo ponosa kao narod, zatražili bi od SDA i drugih stranaka energičan odgovor već danas! Tražilili bi da se problem odmah počne rješavati čak i po cijenu da jedemo travu ukoliko EU zaprijeti ovo što je Satler rekao! Još uvijek nije kasno i nije komplikovano. Identifikacija, odbijanje azila za one koji ne ispunjavaju uslove i deportacija.
Maraschino

#12958 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

Mijo, nije ovo problem jednog naroda ili jedne stranke, ovo je globalni problem i tako se treba rjesavati a do tada treba rupu zacepiti.
sumirprimus

#12959 Re: Migranti u BiH

Post by sumirprimus »

Jedini nacin kako bi trebalorijesiti ovaj problem je na drzavnom nivou i to je najcudnije sto ovi iz MZ ne insistiraju na tome. Nego se nama u federaciji potura kukavicje jaje.
Ako dodje do toga da se moramo braniti po opstinama ko 93ce ili nedaj boze licno jbo ti nas sve skupa.
Upalite bar mrak neko je ugasio svjetlo.
sumirprimus

#12960 Re: Migranti u BiH

Post by sumirprimus »

Gledam ih silaze s majevice magistralom bez pratnje..
Strahota u najavi.
escobar__

#12961 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

Niko ovdje još nije svjestan haosa koji predstoji.

Bukvalno će doći vrijeme kad građani ove zemlje neće smjet na ulicu (izlazit će samo u stanju potrebe) od ovih afroazijskih divljaka.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#12962 Re: Migranti u BiH

Post by konektovan »

MorningStar wrote: 21/05/2020 20:11
problemnatravunu wrote: 21/05/2020 19:59 Danas, ispred Binga na Stupu, ne znam koliko ih je bilo, strašno!
Ja od sad idem u Bingo u Lukavici, ovo stvarno nema smisla...
Odavno vec... mercator lozionicka bingo stup zaobilazim da nebi sebi napravio problem tj. Da nebi morao da reagujem pa ajde posle se vucaj po sudu.

U lukavici ni na mapi ih nema.
Vrlo cesto sam u bingu stup, i ne sjecam se kad je i jedan prisao, vecinom guraju kolica. U mercatoru prije par dana, osiguranje ih bukvalno ganja po garazi, a oni se kriju iza onih stubova, licilo na nekakvu igru... :mrgreen:
Mene samo strah da se ovo sranje ne pusti do te mjere, da ce se gradjani BiH, bolje reci jednog dijela federacije, morati obracunavati sa njima i rijesavati problem u nedostatku adekvatnog drzavnog odgovora na ovu tematiku, koja je svakim danom sve komplikovanija.
Maraschino

#12963 Re: Migranti u BiH

Post by Maraschino »

sumirprimus wrote: 21/05/2020 21:05 Gledam ih silaze s majevice magistralom bez pratnje..
Strahota u najavi.
Kako?

Treba stati na Banj Brdo i sve zaustaviti.
Ovi uzimaju pare da ih prebacuju iz Srbije u BiH i samo im pokazu cestu za Tuzlu.

Treba tome stati u kraj.
spreca

#12964 Re: Migranti u BiH

Post by spreca »

Maraschino wrote: 21/05/2020 22:23
sumirprimus wrote: 21/05/2020 21:05 Gledam ih silaze s majevice magistralom bez pratnje..
Strahota u najavi.
Kako?

Ovi uzimaju pare da ih prebacuju iz Srbije u BiH i samo im pokazu cestu za Tuzlu.

Treba tome stati u kraj.
Treba njih upucivati Gradisku Bosanski novi.....sve im objasniti gdje se lako moze preci iz shumadije u Hrvatsku
MorningStar

#12965 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

Maraschino wrote: 21/05/2020 22:23
Strahota u najavi.
Kako?

Treba tome stati u kraj.
U autobus i istovariti kod zvornika pa kome dojadi.
Zijo77

#12966 Re: Migranti u BiH

Post by Zijo77 »

U slučaju nekakvih fizičkih sukoba, naši će uvijek izvući deblji kraj protiv migranata! Jednostavno, mi Bošnjaci nismo kao Srbi ili Hrvati koji su u stanju za kratko vrijeme formirati povelike skupine za ulične obračune ili demonstracije! Da se ne lažemo, mi Bošnjaci smo prilično neosjetljivi za druge Bošnjake! U Bihaću ovaj haos traje tri godine. Prošle godine su im ilegalni momci uništili turističku sezonu! Da li smo pokazali zabrinutost i empatiju? U Sarajevu je bilo napada na naše građane, samo su zataškani. Jedan momak prije dvije godine završio u bolnici sa puknućem lobanje i teškim povredama nakon napada blizu tunela prema Ciglanama. Njegova i izjava jednog svjedoka u blizini je jasno i precizno ukazivala da se radi o četiri migranta. Slučaj je zataškan, a puštena je u opticaj priča da je napadnut od svojih vršnjaka iz škole. Interesantno, policija nikad nije objavila koji su to vršnjaci iz njegove škole. Logično je bilo da ih je lako identifikovati i uhvatiti. Volio bih da me neko demantuje ako se sjeća ovog slučaja! Tada je vladala klima koju je kreirala SDA da niko ne smije migrante krivo pogledati! Na Otoci je jedan stariji čovjek ostao bez novčanika i bio je sav krvav kada je došla policija! Bilo je još takvih slučajeva, a niti jedan zabilježeni slučaj napada nekog našeg čovjeka na migrante. Sjećate se slučaja zaštitara na Otoci koji je samo radio svoj posao i priveo migranta lopova! Ekspresno je reagovala SDA i zamislite, iznapadala migranta!
Problem predstavlja i činjenica da je Radončić prilično kompromitovan političar koji je donedavno bio u sukobu sa SDA, a sada je u koaliciji! SDA mu očigledno ne pomaže u rješavanju problema nego čak preko svojih botova po portalima unaprijed omalovažava i ismijava njegov plan o identifikaciji i deportaciji! Vrijeme je da se SDA natjera na otvaranje karata što se tiče ilegalnih migranata! To treba istjerati na čistac prije izbora!
Zijo77

#12967 Re: Migranti u BiH

Post by Zijo77 »

OPS. Mea culpa! Napisao sam pogrešno da je SDA u slučaju migranta lopova, iznapadala migranta. Ustvari je u brzom saopštenju nakon incidenta, napala zaštitara!
SmokingMan

#12968 Re: Migranti u BiH

Post by SmokingMan »

Naša divna bošnjačka harakiri politika, dovoljo da se pravi problem ne vidi dalje od gute novčanica.
CPT

#12969 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

vrbas1979 wrote: 21/05/2020 12:50 Ovdje sam iskopirao dijelove postova na samo posljednje dvije stranice sa ovog foruma.
Užasno i zabrinjavajuće kako ljudi nazivaju druge ljude, koliko ih silno žele zatvoriti iza žice, kako im žele nanositi bol, koliko su željni krvi i nasilja.
Da li je ovo normalno razmišljanje:

- "ko će ih uredno strpati i situirati iza visoke ograde od 5 metara..."
- "bitno je da odjebu odavdje pa milom ili silom..."
- "Pendrečio bih ja i migrante i vas zajedno s njima..."
- "Na snimku se nista ne vidi osim dvije lakse upotrebw nesmrtonosne sile..:"
- "Ko žali ove klošarcine..."
- "Ma batina je iz raja izasla..."
- "On bi da nasa policija legne a bagra po njima da udara..."
- "steta sto ne lomi im kosti i sarajevska policija..."
- "Dzaferovicu bi trebalo dobro usi izvucu..."
- "pokupiti i zatvarati pod stražom..."
sto je sasvim "ok".... zamisli da isto napises za neku drugu grupu ljudi koja ja za sobom ostavila hiljade mrtvih i silovanih...
CPT

#12970 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Connaisseur Karlin wrote: 21/05/2020 15:03
AleksoMKD wrote: 21/05/2020 13:10
Kao sto nije normalno da se stotine hiljada pa ili milion - dva ljudi bez dokumenata slobodno secu preko 2 kontinenta i 30ak drzava.

A interesantno da vise nema "refugees welcome" kao pre 5 godina....... pitam se zasto?
aha, ali je normlano da drzave forsiraju ratove i nisu dogovorne za vlastite posljedice ;-)

meni su uvijek welcomed , imajte empatije :thumbup:
Znaci spreman si prihvatiti bar desetak hiljada ljudi iz Sirije? Afganistana? Iraka?
Nike af1 white

#12971 Re: Migranti u BiH

Post by Nike af1 white »

CPT wrote: 21/05/2020 23:37
vrbas1979 wrote: 21/05/2020 12:50 Ovdje sam iskopirao dijelove postova na samo posljednje dvije stranice sa ovog foruma.
Užasno i zabrinjavajuće kako ljudi nazivaju druge ljude, koliko ih silno žele zatvoriti iza žice, kako im žele nanositi bol, koliko su željni krvi i nasilja.

sto je sasvim "ok".... zamisli da isto napises za neku drugu grupu ljudi koja ja za sobom ostavila hiljade mrtvih i silovanih...
sasvim je okay da i ti kojeg usvojis inzinjera janez jansa da postane a mi da loma odahnemo od lemanja njih 🤣🤣🤣
MorningStar

#12972 Re: Migranti u BiH

Post by MorningStar »

Sjetite se ... no quoting the annoying janez wahabbi :D
CPT

#12973 Re: Migranti u BiH

Post by CPT »

Nike af1 white wrote: 21/05/2020 23:40

sasvim je okay da i ti kojeg usvojis inzinjera janez jansa da postane a mi da loma odahnemo od lemanja njih 🤣🤣🤣
kad so pored onoliko "medicinara" iz SM sprdas za "inzinjerima" :-)
Nike af1 white

#12974 Re: Migranti u BiH

Post by Nike af1 white »

CPT wrote: 21/05/2020 23:42
Nike af1 white wrote: 21/05/2020 23:40

kad so pored onoliko "medicinara" iz SM sprdas za "inzinjerima" :-)
pa kad branis inzinjere i arapski sljam usvojis kojeg pa vidis sam na svojoj kozi kako ih je trpiti da vidis ljepote kad nalete na alipasinom na volej kako skice 😎😎 pijani i nadrogirani
SmokingMan

#12975 Re: Migranti u BiH

Post by SmokingMan »

Ma ovaj paušalno izvukao iz postova ono što zadovoljava njegovu teoriju o "ksenofobiji", ne shvativiši koncept svakog od postova ponaosob. Nije za svakoga da se bavi (wannabe) aktivizmom.
Locked