palermo wrote: ↑05/12/2023 13:14
Rekoh ti selektivna pravda samo radja dublju nepravdu. Razumio ti ili ne.
Mi zivimo u istoj drzavi, isti zakoni bi se trebali odnositi na sve, ukoliko nije tako....onda svaka prica o borbi protiv korupcije, nepotizma i slicnih stvari je bespredmetna. Onda sa pravom mozes pricati o udaru na Bosnjake ili bilokoga drugog. Ili kad si se vec dotakao Gaze, prihvatajuci tezu o ciscenju ispred svoji vrata, ti zapravo opravdavas tezu koja kaze, da nije Hamasa, sve bi bilo ok. Procistimo nase redove i sve ce biti kako treba.
Razumijem ja tvoju tezu oko selektivne pravde, i pod generalno je ispravno, ali slabo primjenjiva u nasem slucaju. Sve dok imamo politicare sa orasima u dzepu nikad necemo uspjeti kao nacija, jer uvijek ce ih neko moci ucijeniti za nesto - pa taman i da su im namjere casne oni ih nece moci provesti u djelo. Mi sami moramo zahtijevati da se ocistimo od kukolja, a onda cemo biti 10 koraka ispred ostalih. Covicu je nestao original dokument sa sudjenja pa nije otisao u zatvor, ko ima taj original i da li moze vuci neke poteze zahvaljujuci istom.
Uporedba Hamasa sa Bosnom moze biti ispravna, ali ne na nacin tvoje intepretacije. Hamas je stvoren da unisti Palestince i da ih unisti kao politicki narod, kakav su bili i postali prije nego im je Hamas ubacen. Slicno mogu reci i za SDA, Dzemu ubili, Pozderca u zatvor, a doveli robijase sta im je SANU napravila otpusno pismo.
I da Palestinci moraju procistiti svoje redove, ali borba nikad ne staje dok ne budu slobodni.