Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
dr_Evil

#12876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 05/12/2023 11:44 Ti Bosnjaci su bas lopovska nacija. Barem sudeci po tome.koliko ih je osudjeno. Valjda lopovski geni, nema sta drugo.
Znam da si ironican ali nisi daleko od istine. Bosnjaci jesu lopovska nacija, ali izgleda i nacija koja jos uvijek odredjen dio ljudi spreman sa moralom.

Ko ce bolan da prijavi HDZ marifetluke, pa niko normalan. Tih 500.000 Hrvata je davno odselilo, ostalo je ono sta nabrojah jucer, clanovi HDZ-a i jedan dio koji gleda svoj posao, nece naprdivat ovdje sa mnom i s tobom.
palermo

#12877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 05/12/2023 12:05
palermo wrote: 05/12/2023 11:44 Ti Bosnjaci su bas lopovska nacija. Barem sudeci po tome.koliko ih je osudjeno. Valjda lopovski geni, nema sta drugo.
Znam da si ironican ali nisi daleko od istine. Bosnjaci jesu lopovska nacija, ali izgleda i nacija koja jos uvijek odredjen dio ljudi spreman sa moralom.

Ko ce bolan da prijavi HDZ marifetluke, pa niko normalan. Tih 500.000 Hrvata je davno odselilo, ostalo je ono sta nabrojah jucer, clanovi HDZ-a i jedan dio koji gleda svoj posao, nece naprdivat ovdje sa mnom i s tobom.
Pricali smo jednom o selektivnoj pravdi, pa se ti razoccaro u mene :D . Rekoh ti tada, selektivna pravda nosi sa sobom teze posljedice od ciste nepravde.

A sto se tice HDZ- a pa valjda zivimo u istoj drzavi...jesmo li ? valjda marifetluke prijavljuje isti onaj koji je prijavio i Selmine marifetluke. Ili nije ?
Bosanski_kralj

#12878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bosanski_kralj »

Kao Bošnjak sa tugom mogu reći da je kod nas jako izražena parola "DAJ SAMO MENI". Lični interes je ispred svega..majke..oca..države..vjere...ma ispred svega.

Zato nam je i ovako kako nam je.
sumirprimus

#12879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 05/12/2023 12:05

po zadnjem popisu hrvata je pola miliona. samo zadnji popis je mjerodavan ako ih je 200k + izaslo na izbvore onda ih ima evile vise od 200k . dakle vodi se zvanicno cca 500k.
dr_Evil

#12880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 05/12/2023 12:09
Pricali smo jednom o selektivnoj pravdi, pa se ti razoccaro u mene :D . Rekoh ti tada, selektivna pravda nosi sa sobom teze posljedice od ciste nepravde.

A sto se tice HDZ- a pa valjda zivimo u istoj drzavi...jesmo li ? valjda marifetluke prijavljuje isti onaj koji je prijavio i Selmine marifetluke. Ili nije ?
I jos se ne slazemo oko selektivne pravde, ne iz filozofskih i moralnih razloga, nego zato sto ja vjerujem da selektivna pravda ce samo ojacati Bosnjake.

Ovo podebljano, naravno da nije. Zivimo u istoj drzavi ali ne zajedno nego jedni kraj drugih, prijave moraju doci od insajdera, a vjerujem i da istrazioci idu po nacionalnom kljucu. Ali u Cikijevom slucaju se mogu sloziti sa tobom iskljucivo jer je u pitanju ministar(generalno taj nivo), njega je mogao prijaviti bilo ko ko je dosao iza njega. Recimo ovako, ko god dodje iza Denisa Lasica, a ne posalje istog u zatvor, mozemo ga smatrati saucesnikom u kriminalu.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#12881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bobi »

tataćusak wrote: 04/12/2023 19:14 Jel moguće da su ovu temu preuzeli u potpunosti strani botovi.
Pa ovdje lik izjednačava karadžića koji je u hagu sa sda, eeee moji moderatori
Pa prijavi post ako misliš da krši pravila.Haj copy ovdje ko ce to listat :D da vidimo ko je to :D.
dr_Evil

#12882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 05/12/2023 12:23
po zadnjem popisu hrvata je pola miliona. samo zadnji popis je mjerodavan ako ih je 200k + izaslo na izbvore onda ih ima evile vise od 200k . dakle vodi se zvanicno cca 500k.
Daj sumire ne lupetaj, ni na popisu vas nije bilo zaprave 500k, a kamoli danas 12 godina poslije. Kod mene soliter poluprazan strahota proci kroz njega.

Ako ce ti dusi biti lakse ni popis Bosnjaka nije tacan.

A ako ce ti opet dusi biti lakse, popis nije zvanican dokument tj rezultati nisu sluzbeno prihvaceni i ne moze se koristiti ni za sto, zahvali Draganu i Dodiku za to.
tramvajtrojka

#12883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

dr_Evil wrote: 05/12/2023 12:27

I jos se ne slazemo oko selektivne pravde, ne iz filozofskih i moralnih razloga, nego zato sto ja vjerujem da selektivna pravda ce samo ojacati Bosnjake.

Ovo podebljano, naravno da nije. Zivimo u istoj drzavi ali ne zajedno nego jedni kraj drugih, prijave moraju doci od insajdera, a vjerujem i da istrazioci idu po nacionalnom kljucu. Ali u Cikijevom slucaju se mogu sloziti sa tobom iskljucivo jer je u pitanju ministar(generalno taj nivo), njega je mogao prijaviti bilo ko ko je dosao iza njega. Recimo ovako, ko god dodje iza Denisa Lasica, a ne posalje istog u zatvor, mozemo ga smatrati saucesnikom u kriminalu.
Ma palermo svrbi jer je Selmo u pitanju a ne Ante tacno sa nacionalističke strane gleda pravdu, a ne gleda sta je taj mumin pocinio drzavi i njezinom opstanku, ljudini nije problem sto je taj Selmo umanjio sposobnost njegove odbrane neg sto nije hrvat il srbin za sudom :lol:
sumirprimus

#12884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 05/12/2023 12:30
sumirprimus wrote: 05/12/2023 12:23
Daj sumire ne lupetaj, ni na popisu vas nije bilo zaprave 500k, a kamoli danas 12 godina poslije. Kod mene soliter poluprazan strahota proci kroz njega.

Ako ce ti dusi biti lakse ni popis Bosnjaka nije tacan.

A ako ce ti opet dusi biti lakse, popis nije zvanican dokument tj rezultati nisu sluzbeno prihvaceni i ne moze se koristiti ni za sto, zahvali Draganu i Dodiku za to.
nas? ko smo to mi? i onda pricate o nacionalizmu i sovinizmu ali kontra strane... :zzzz:
odgovor je kolega netoćan. pokusajte ponovo.

p.s kod tebe u norveskoj? a to se ne racuna jel... :D ti si u mostaru jelte :D
Login77777

#12885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

tramvajtrojka wrote: 05/12/2023 12:33

Ma palermo svrbi jer je Selmo u pitanju a ne Ante tacno sa nacionalističke strane gleda pravdu, a ne gleda sta je taj mumin pocinio drzavi i njezinom opstanku, ljudini nije problem sto je taj Selmo umanjio sposobnost njegove odbrane neg sto nije hrvat il srbin za sudom :lol:
Ko to palerma jos za ozbiljno shvata… :mrgreen:
dr_Evil

#12886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 05/12/2023 12:36
nas? ko smo to mi? i onda pricate o nacionalizmu i sovinizmu ali kontra strane... :zzzz:
odgovor je kolega netoćan. pokusajte ponovo.

p.s kod tebe u norveskoj? a to se ne racuna jel... :D ti si u mostaru jelte :D
Za mene si Hrvat, i to sa krajnje desnog spektra. Sta ima tu nacionalisticko ili sovinisticko. Izrazavas stavove i misljenja koja pripadaju HDZ grupaciji, pratis iste tipove kao i ostatak mladezi, prema tome ja nemam razloga da mislim da si nesto drugo.

Licno te ne poznajem, a na ribu nisi htio da dodjes pa da te upoznam. Ja kreiram tvoju licnost u svojoj glavi iskljucivo na onome sta pisese i zastupas jer nista drugo nemam.

Nema tu nista nacionalisticko i sovinisticko. Isto kao sto nije antisemitizam reci da je politika Izraela genocidna. Mada je i antisemitizam pogresna rijec.
palermo

#12887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

tramvajtrojka wrote: 05/12/2023 12:33

Ne, palerma svrbi sto je Ante zasticen bolje od.medjeda u sumi.....i nista tu nije nacionalisticki, palermo samo gleda i vidi.....

P.s doduse, moram priznati da je razumljivo da je pogled iz svajcarske sveobuhvatniji , kao recimo od tvoga prike...
dr_Evil

#12888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 05/12/2023 12:52

Ne, palerma svrbi sto je Ante zasticen bolje od.medjeda u sumi.....i nista tu nije nacionalisticki, palermo samo gleda i vidi.....

P.s doduse, moram priznati da je razumljivo da je pogled iz svajcarske sveobuhvatniji , kao recimo od tvoga prike...
I sve dok je Ante zasticen bolje od medjeda u sumi treba da bude dopusteno svakom Bosnjaku da unistava domovinu kradjom, kriminalom, korupcijom i nepotizmom. Treba da bude dozvoljeno svakom Bosnjaku da radi financijskih interesa uskog kruga ljudi oslabi mogucnost Bosnjaka da se brane.

Vjeruj mi i da razumijem to sta pricas. To dodje kao sto kad pogledam slike Gaze pa kazem "Putko baci je vise". Sve je za ljude.
palermo

#12889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 05/12/2023 13:07
palermo wrote: 05/12/2023 12:52

I sve dok je Ante zasticen bolje od medjeda u sumi treba da bude dopusteno svakom Bosnjaku da unistava domovinu kradjom, kriminalom, korupcijom i nepotizmom. Treba da bude dozvoljeno svakom Bosnjaku da radi financijskih interesa uskog kruga ljudi oslabi mogucnost Bosnjaka da se brane.

Vjeruj mi i da razumijem to sta pricas. To dodje kao sto kad pogledam slike Gaze pa kazem "Putko baci je vise". Sve je za ljude.
Rekoh ti selektivna pravda samo radja dublju nepravdu. Razumio ti ili ne.

Mi zivimo u istoj drzavi, isti zakoni bi se trebali odnositi na sve, ukoliko nije tako....onda svaka prica o borbi protiv korupcije, nepotizma i slicnih stvari je bespredmetna. Onda sa pravom mozes pricati o udaru na Bosnjake ili bilokoga drugog. Ili kad si se vec dotakao Gaze, prihvatajuci tezu o ciscenju ispred svoji vrata, ti zapravo opravdavas tezu koja kaze, da nije Hamasa, sve bi bilo ok. Procistimo nase redove i sve ce biti kako treba.
laik1981

#12890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laik1981 »

Pa i medju samim Bosnjacima postoji selektivna pravda. Nisu svi u istoj ravni. Neko za metar drva dobije robije, a neko ne dobije za milionske kradje, al valjda lakse sve okretati na mlin nacionalizma.
dr_Evil

#12891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 05/12/2023 13:14

Mi zivimo u istoj drzavi, isti zakoni bi se trebali odnositi na sve, ukoliko nije tako....onda svaka prica o borbi protiv korupcije, nepotizma i slicnih stvari je bespredmetna. Onda sa pravom mozes pricati o udaru na Bosnjake ili bilokoga drugog. Ili kad si se vec dotakao Gaze, prihvatajuci tezu o ciscenju ispred svoji vrata, ti zapravo opravdavas tezu koja kaze, da nije Hamasa, sve bi bilo ok. Procistimo nase redove i sve ce biti kako treba.
Razumijem ja tvoju tezu oko selektivne pravde, i pod generalno je ispravno, ali slabo primjenjiva u nasem slucaju. Sve dok imamo politicare sa orasima u dzepu nikad necemo uspjeti kao nacija, jer uvijek ce ih neko moci ucijeniti za nesto - pa taman i da su im namjere casne oni ih nece moci provesti u djelo. Mi sami moramo zahtijevati da se ocistimo od kukolja, a onda cemo biti 10 koraka ispred ostalih. Covicu je nestao original dokument sa sudjenja pa nije otisao u zatvor, ko ima taj original i da li moze vuci neke poteze zahvaljujuci istom.

Uporedba Hamasa sa Bosnom moze biti ispravna, ali ne na nacin tvoje intepretacije. Hamas je stvoren da unisti Palestince i da ih unisti kao politicki narod, kakav su bili i postali prije nego im je Hamas ubacen. Slicno mogu reci i za SDA, Dzemu ubili, Pozderca u zatvor, a doveli robijase sta im je SANU napravila otpusno pismo.

I da Palestinci moraju procistiti svoje redove, ali borba nikad ne staje dok ne budu slobodni.
internazionale

#12892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by internazionale »

Osudiš sda kriminalca i sda-ovci se odmah kriju iza Bošnjaka.
Sda-ovci su oboljelo tkivo Bošnjaka, bruka i sramota Bošnjaĉkog naroda
RunnerX

#12893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by RunnerX »

Još jedan zeleni ode u prdekanu. Mašala, samo neka nastave. :bih:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#12894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sime_cipol »

Bosanski_kralj wrote: 05/12/2023 12:21 Kao Bošnjak sa tugom mogu reći da je kod nas jako izražena parola "DAJ SAMO MENI". Lični interes je ispred svega..majke..oca..države..vjere...ma ispred svega.

Zato nam je i ovako kako nam je.
To si ti nesto pomijesao. To su ti balije, a ne Bosnjaci.
Login77777

#12895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

Av Av sta je ovo… :izet:
dr_Evil

#12896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Login77777 wrote: 05/12/2023 14:55 Av Av sta je ovo… :izet:
Spoiler
Show
Av Av u akciji spasavanja vojnika Bakira. Nista drugo. Za sve ce biti kriva samovolja lokalnih partijskih organa. Vec vidjeno.
palermo

#12897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 05/12/2023 13:26
palermo wrote: 05/12/2023 13:14

Razumijem ja tvoju tezu oko selektivne pravde, i pod generalno je ispravno, ali slabo primjenjiva u nasem slucaju. Sve dok imamo politicare sa orasima u dzepu nikad necemo uspjeti kao nacija, jer uvijek ce ih neko moci ucijeniti za nesto - pa taman i da su im namjere casne oni ih nece moci provesti u djelo. Mi sami moramo zahtijevati da se ocistimo od kukolja, a onda cemo biti 10 koraka ispred ostalih. Covicu je nestao original dokument sa sudjenja pa nije otisao u zatvor, ko ima taj original i da li moze vuci neke poteze zahvaljujuci istom.

Uporedba Hamasa sa Bosnom moze biti ispravna, ali ne na nacin tvoje intepretacije. Hamas je stvoren da unisti Palestince i da ih unisti kao politicki narod, kakav su bili i postali prije nego im je Hamas ubacen. Slicno mogu reci i za SDA, Dzemu ubili, Pozderca u zatvor, a doveli robijase sta im je SANU napravila otpusno pismo.

I da Palestinci moraju procistiti svoje redove, ali borba nikad ne staje dok ne budu slobodni.
Prica " ocistimo.nasu avliju prvo " ili " iskorijenimo nas.korov pa.onda mozemo pricati " je jedna od nauspjesnije plasiranih prica od strane agresorskih i antidrzavnih politika. Prihvatanje te teze odnosno njena implementacija u praksi nista drugo ne znaci nego pristajanje na sopsteni rezervat u kojem ti se eto daje mogucnost da nesto odlucujes, al uz jasna ogranicenja dokle i kako. I naravno uz unaprijed dobijeni blagoslov.

Oko Hamas, palestine, poredjenja sa SDA i slicno ne bih. Jednostavno, to nije moja prica.
dr_Evil

#12898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 05/12/2023 15:19
Prica " ocistimo.nasu avliju prvo " ili " iskorijenimo nas.korov pa.onda mozemo pricati " je jedna od nauspjesnije plasiranih prica od strane agresorskih i antidrzavnih politika. Prihvatanje te teze odnosno njena implementacija u praksi nista drugo ne znaci nego pristajanje na sopsteni rezervat u kojem ti se eto daje mogucnost da nesto odlucujes, al uz jasna ogranicenja dokle i kako. I naravno uz unaprijed dobijeni blagoslov.

Oko Hamas, palestine, poredjenja sa SDA i slicno ne bih. Jednostavno, to nije moja prica.
Stvaranje teritorije koja je potpuna zarasla u nemoral i kriminal je jedan od najuspjesnije plasiranih agresorskih projekata. Presuda Selmi je ocit primjer toga, uspjesna suradnja sa agresorskom drzavom na stetu vlastite domovine. I onda Selmo treba kao da nas predstavlja u nekim pregovorima, a agresor u stanju u svakom trenutku izvaditi papir koji moze Selmu,a potencijalno i njegovog sefa da odvede iza resetaka.

Ne znam susjed.. sta je tu je. Pluralizam.
palermo

#12899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 05/12/2023 15:36
palermo wrote: 05/12/2023 15:19

Stvaranje teritorije koja je potpuna zarasla u nemoral i kriminal je jedan od najuspjesnije plasiranih agresorskih projekata. Presuda Selmi je ocit primjer toga, uspjesna suradnja sa agresorskom drzavom na stetu vlastite domovine. I onda Selmo treba kao da nas predstavlja u nekim pregovorima, a agresor u stanju u svakom trenutku izvaditi papir koji moze Selmu,a potencijalno i njegovog sefa da odvede iza resetaka.

Ne znam susjed.. sta je tu je. Pluralizam.
Zamisljam kako hapse Hasu Pekusica dok Dika sjedi u kaficu i ispija kafu :D . I narod svekoliki bosnjacki kako aplaudira. Sve pluralisticki....

Srecom susjed, mi u Mostaru jos nismo toliko mahniti...
dr_Evil

#12900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 05/12/2023 16:17
Zamisljam kako hapse Hasu Pekusica dok Dika sjedi u kaficu i ispija kafu :D . I narod svekoliki bosnjacki kako aplaudira. Sve pluralisticki....

Srecom susjed, mi u Mostaru jos nismo toliko mahniti...
Poveo bi Haso sa sobom iza resetaka polovinu HDZ-a, jel ono Ljubo potpisivao kruzne tokove od par miliona. Srecom susjed, ima nas u Mostaru sta pamtimo.
Locked