Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
golman

#12851 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by golman »

Kikibombona wrote: 15/03/2021 16:02
Alfaromeo wrote: 15/03/2021 13:59 Citajuci ovo imam osjecaj
kao da se kod nas vec zapucalo
Pozdrav iz Kotora
Kako funkcionisu Srbi i Crnogorci u Kotoru, inace u zivotu?

Sta su po nacionalnosti Skaljarci i Kavcani? :D

Kakav je politicki profil glasaca Demokrata?
Dio te ekipe je stvarno mafija, a dio obicni probisvjeti i drogerasi. Njih politika ne zanima mnogo. Bar veliku vecinu. I nacionalno su izmijesani.
Kad izadjes iz tunela Vrmac prema Kotoru, Kavaci su lijevo, a Skaljari desno..na ulazu u Kotor.
Capljina74

#12852 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

sandzokan wrote: 15/03/2021 22:20
Capljina74 wrote: 15/03/2021 22:15
Ču!

Prandjed šjeko i lijevo i desno...

Još od južnog rimskog carstva vuče korenje!
:lol: :lol: :lol: pravi cg odgovor, care. :thumbup:

Znači dobra prilika. A, kumašine, kakvi su običaji kod tih starocrnogoraca? Trebam li da šiljem ljude, što da činim? :zoka:
Najmanje serdar da si...
Capljina74

#12853 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Alfaromeo wrote: 15/03/2021 22:29 Citam ovdje neko ce da nas mijenja
za nesto
Evo ja bi svoju zenu da mijenjam
Za 2 po 18 ako moze
e da li su
Hrvatice, Srpkinje Bosnjakinje
meni vala nije bitno
ili Sam fulo skroz temu
Jesi li ti normalan?

Ja i sa ovom jednom jedva duram!

Ja ljudi... Sve poludilo...
Capljina74

#12854 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Emiremir33 wrote: 15/03/2021 22:43
sandzokan wrote: 15/03/2021 22:20
Capljina74 wrote: 15/03/2021 22:15
Ču!

Prandjed šjeko i lijevo i desno...

Još od južnog rimskog carstva vuče korenje!
:lol: :lol: :lol: pravi cg odgovor, care. :thumbup:

Znači dobra prilika. A, kumašine, kakvi su običaji kod tih starocrnogoraca? Trebam li da šiljem ljude, što da činim? :zoka:
Kad smo kod tih običaja sjetim se odmah pokojnog Živka Nikolića,i njegovih filmova o Crnogorcima,sad dali je bio spin 80 tih ,da su mu Crnogorci žestoko zamjerili što ih ismijava Čapljina@ da slučajno neznaš šta o ovome....
Moj tetak Ljepotu poroka ni da zamisli... O Djekni uhhh... Izlazio ako se to gleda, jer je rodom iz tog kraja.

U ime naroda su mrzili jer ih je ogolio.

Imao je problema sa političarima i vlastima CG.
Last edited by Capljina74 on 15/03/2021 23:33, edited 1 time in total.
Alfaromeo

#12855 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Alfaromeo »

Capljina74 wrote: 15/03/2021 23:21
Alfaromeo wrote: 15/03/2021 22:29 Citam ovdje neko ce da nas mijenja
za nesto
Evo ja bi svoju zenu da mijenjam
Za 2 po 18 ako moze
e da li su
Hrvatice, Srpkinje Bosnjakinje
meni vala nije bitno
ili Sam fulo skroz temu
Jesi li ti normalan?

Ja i sa ovom jednom jedva duram!

Ja ljudi... Sve poludilo...

Ma nisam
ali kontam bolje da me tako 2 mladje no
jedna starka, ali dobro
no dje ono stadosmo
A da oko zena
:)
kiligonzales

#12856 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by kiligonzales »

EVO MENE SKORO PA DVIJE GODINE U CG. SARAJLIJA U PODGORICI. SADA U TUZIMA OPET.

Milosevic je krenuo od CG, evo i Vucic. Dugo su Srbi barem otkad je Mile lomili zube pokusavajuci srusiti Milu. Milo jeste zamah dao pomenutima zakonom o imovini vjerskih zajednica, ali bice da ih kao i prije kontinuirana medijska masinerija iz Srbije gazi uporedo sa crkvom. Bice da je i EU malo Mile dosta, pa se pristupom u NATO i otvaranjem novih poglavlja moralo dati i drugoj strani sansa na fer izbore. Sada se oni desavaju, ali Milov DPS je podjedinacno najaca partija. Ipak Demokrate predvodjene Becicem su onaj do juce uljuljkani dio Crne Gore probudili i sada pisu neku novu satro gradjansku pricu, ko biva su patriote, ali itekako vuku prosrpskim stavovima.

Bez obzira na sve sto se desava, ova ekipica na vlasti nije cvrsta i trzavice postoje jer ciljevi nisu usaglaseni, a ima i sujete, DF bi rado u obracun sa DF i nemanjka im revansizma, a ovi drugi pokusavaju da mirno egzistiraju izmedju DF i DPS, ono vlast smo ali ne zelimo u obracun sa DPSom i prosloscu te stranke.
zilog

#12857 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

HerrFlick999 wrote: 15/03/2021 20:20
zilog wrote: 15/03/2021 17:48
HerrFlick999 wrote: 15/03/2021 15:04

Pa dobro, nadam se da ziv ostao od uzasa moga posta :roll: .

Prvo, sovinizam je blaga rijec za sve sta je ovde ispisano o Srbima. Gradjani ili cak ljudska bica drugoga reda je mala kontrukcija za ovih posljednjih 50tak strana ovoga posta. Bicu slobodan primjetiti da niko ruzne rijeci na racun Bosnjaka ili etnickih Crnogoraca nije napisao, ukljucujuci i mene. Iz toga proizilazi pitanje, ko bi ovde trebao naciste i holokaust spominjati?

Drugo, nije pitanje samo kriminala na sta ti pokusavas spustiti nivo price. Pitanje je kriminalnoga i represivnoga rezima, 30 godina jednovlasti i jednoumnja, 30 godina bande koja je od ideoloskih komunista preko noci izrasla u velikorspske patriote, pa onda morfirala u branitelje crnogorske drzave i identiteta, sve da bi zastitila sebe. Ta politika i ta prica je napokon dozivjela poraz. To svakom normalnom covjeku treba da bude drago. Crna Gora sa obzirom na svoj potencijal treba da bude najmanje Slovenija, a ne da se poredi sa Albanijom ili Srbijom po standardu.

Uglavnom, ako se zarati u CG kroz jedno deset godina, eto moga posta kao posten dokaz da nisam bio u pravu. Ali ako se ne zapuca, eto ti teme od 513 strana da svjedoci nivou sovinizma koji je ovde nazalost opsteprihvacen. :-)
Dodjete na ovaj forum i pisanjem o bilo kakvom obliku DF-ovog ucesca u CG vlasti i svojim nepriznavanjem/nepoznavanjem onoga na sta smo osjetljivi, vrijedjate vecinu forumske populacije. Jos nas optuzujete za sovinizam... :roll:

Prvo, svaki oblik generalisanja prema Srbima se na forumu itekako kaznjava. Ako ti to nije jasno, pogledaj malo istoriju podjeljenih banova.

Drugo, sta god pokusao meni da pricas o tih 30 godina, odmah da te zaustavim. Imam dovoljno godina da se jako dobro sjecam i prevrata '88/89. i desavanja naroda, a kasnije i granata i snajpera u reziji istih onih koji su pravili i Desavanje i Prevrat. Zato nemoj meni da pricas o 30 godina.
Prijatelju, sad okreces pricu jer znas da si pojeo vnago bespotrebno. Prva stvar, ja nisam "dosli smo", nego sam dosao licno. Sama kolicina fraza "oni/dosli ste/vi/onih" dovoljno govori kakav si covjek. A na stranu, usao sam ti na profil, glavne teme su ti Srbija, CG, Rusija, Mile Dodik i slicne. Tako da je meni sve jasno o cemu se radi.
Ja ne znam sta sam lose uradio sa svoja 3 posta ovde koji su bili jako korektni i ticali su se politike i izbora. Dosao da prebacimo koju oko izbora u CG, medjutim gledam 50 strana najgorega pisanja o tome kako su Srbi ovaki i onakvi. Kazes radi moderacija posao? Ja upravo to i tvrdim, da je ovakva kolicina sovinizna opsteprihvacena i da cak i moderatori ne vide problem u ovome svemu. I nesto se mislim, prije cu ja ovde dobiti ban jer sam ukazao na sovinizam i mrznju ovde, nego neko ko raspiruje, ali dobro. :-)

I buduci da izgleda uopste ne poznajes politiku klimu u CG, svi "ti" sto ih spominjes su nekada bili glavne patrijote(ali srpske tad), te su vecinom ucestvovali/radili "to" cega se ti sjecas. Skoro niko iz opozicije nije iz toga doba, niti ima kakve veze sa tim. Tako da malo se upoznaj sa politickom situacijom tamo, uvijek ima vremena kasnije za mrznju. To je makar ovde lako.
Kada kazem "dodjete", time mislim da si hiljadusedamstoprvi koji pocinje pricu kao da DF i Andrija Mandic nemaju nikakvu historiju. Kao da se 30. avgusta nisu presretali autobusi sa "Turcima" iz Sarajeva i da ne nabrajam dalje.
Kada si mi gledao profil, jesi li nasao da generaliziram Srbe? Izvuci citat...

Sto se ostalog tice, dobro je da znas o cemu se radi, da ovdje ljudi nisu vise blecci, koji puse svaku nebulozu. Da postoje ljudi, koji ce vam, bez mrznje, u lice, reci sta je pravo, a sta nije. Nemate nikakav monopol na istinu...

Ako si mi gledao profil, mogao si naci da sam rekao da sam se u Zeti okupao vise puta nego neki u moru. To sto vi, jucegovici, mislite da ste svu pamet ovog svijeta pokupili time sto se vrtite malo okolo, pa meni pricate o Crnoj Gori - to je vas problem.

I najvaznije, nisi ti samo objavio tri posta. Ti si NAS optuzio za sovinizam.
Kikibombona

#12858 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

Djelovanje Mila Djukanovica u narednom periodu je veoma ograniceno. On ne moze pricati o ekonomiji, borbi protiv kriminala i korupcije, stranim investicijama, povecanju plata i penzija itd. Bio je vlast 30 godina i te teme automatski otpadaju.

On nema izbora nego nastaviti koristiti teske politicke i nacionalne teme, govoriti o prijetnji za opstanak drzave, o opasnostima koje vrebaju iz Beograda i Moskve.

...

Ni ovi rezultati u Niksicu njemu ne idu u prilog. Demokratski front, koji je Milo sve ove godine koristio kao babarogu, je dozivio tezak pad.

Vladu vode umjereni i pomiriteljski raspolozeni Srbi (makar deklarativno) poput Becica i Krivokapica, koji se otvoreno protive utjecaju Beograda i koji govore da ce braniti nezavisnost Crne Gore. Treci kljucni faktor je Albanac Abazovic.

Aleksa Becic je ponikao u srpskom SNP-u, a Krivokapic je priznao da je glasao protiv nezavisnosti Crne Gore. Medjutim, jedan i drugi isticu da bi sada glasali drugacije da ih se pita. Mozda lazu, ali tako kazu. Jedan i drugi su vjernici SPC, uzivaju njihovu podrsku, ali to je njihovo pravo da vjeruju u sta zele. Uglavnom, oni ne zele pricati o nacionalnim temama, narocito Becic, koji uopste ne zeli govoriti o svojim nacionalnim ubjedjenjima. Rekao bih, mnogo su mudriji od DF-a koji nastupa kao ekstremna srpska stranka. Milu Djukanovicu puno vise odgovara DF koji srbuje i negira crnogorstvo, nego Becic i Krivokapic koji uopste ne zele pricati o svom identitetu.

...

Krivokapic je danas rekao da 50% Crnogoraca glasa na nevidjeno, da ih ne zanima program. Medjutim, ona druga polovica, koja donosi prevagu, moze na jednu ili drugu stranu.

I to je sansa za srpske stranke. Ako urade dobar posao na privrednom planu, Milo nece imati nikakve sanse. Svi uposlenici javnih preduzeca i njihove porodice su glasale za Mila, ne zato sto ga narocito vole, vec sto se plase za posao. Ako pod vlascu Srba osjete sigurnost, ako im se poboljšaju uslovi rada, eto njih na drugu stranu.

Marko Kovačević je uoci izbora rekao da ce 90% uposlenika TV Niksic dobiti otkaz nakon izbora. Mozete misliti kakva je to motivacija za glasanje.

...

Ne znam da li se ikad iko, nakon sto je prethodno vladao 30 godina, nakon gubitka izbora vratio na vlast!?? Ako Milo u tome uspije, zasluzuje spomenik u centru Njujorka.

Mislim da Srbi moraju dobro zasrati da bi Mila vratili u zivot.
sandzokan

#12859 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sandzokan »

Emiremir33 wrote: 15/03/2021 22:43
Kad smo kod tih običaja sjetim se odmah pokojnog Živka Nikolića,i njegovih filmova o Crnogorcima,sad dali je bio spin 80 tih ,da su mu Crnogorci žestoko zamjerili što ih ismijava Čapljina@ da slučajno neznaš šta o ovome....
Meni su ti crnogorski običaji interesantni. Ove sandžačke sam vidio, bar većinu, pa mi više nisu zanimljivi.
Capljina74 wrote: 15/03/2021 23:19
Najmanje serdar da si...
:lol: :lol: Vala kumašine dobro si mi šuknuo, mora se priznat :lol: Ja kontao da te šiljem u prosce a ti tako haha sunce ti žeženo :mrgreen:

Hvala ti što me nasmija, maloprije čitam da je umro Marijo Pejić i baš mi ga je bilo žao jer sam ga malo poznavao ali sam ga cijenio, tako da me ova tvoja zajebancija malo oraspoloži.
zarko.filip

#12860 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zarko.filip »

Hemsworth30 wrote: 15/03/2021 11:35
Duka Dizel II wrote: 15/03/2021 11:28
Hemsworth30 wrote: 15/03/2021 11:21 I još jednom ponavljam, Dodik je isto kriminalac ali na to oči zatvarate. Putin je diktator, na to oči zatvarate. Nije ni pichkousti ništa bolji od njih ali je savladao demagogiju kao niko drugi no vi ste jedino za "slobodno društvo" u Crnoj Gori. Slobodno znači srpsko. Zašto ne navijate da se skine Đukan, DPS i SDP iznjedre nove ljude i tako procg stranke nastave vladati Crnom Gorom?
A zašto ne osudite miješanje SPC u izbore? Pa ovo je 21. vijek. Šta crkva ima sa politikom... Licemjerje level pro max. Ponavljam.
Gradjani Crne Gore na demokratskim izborima smenjuju bivši režim i ja ne znam zašto si ti ljut zbog toga. :oops:
Zbog autobusa iz Trebinja, Bileće i Beograda jučer. Kao prekodrinska praksa iz Srebrenice. Možete se radovati, ignorisati činjenice jer kad vam se kaže istina twistate temu ali Zapad sigurno širenje ruskog utjecaja ka Mediteranu neće dopustiti. Nikom treba utjecaj nazadne države na Balkanu.
Idemo opet.Muftija Zukorlic je 2016 glasao u Srebrenici.
Sad sto je neko to usavrsio i povecao broj takvih glasaca ne daje tebi za pravo da budes licimjeran.Narocito kada ti se kaze istina.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#12861 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Challenger_ »

:lol:
Capljina74

#12862 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Hemel

#12863 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Hemel »

Tegeltija je ponovno uzburkao duhove na Twitteru, ovoga puta komentarom na izborne rezultate u Nikšiću.

"Pored pobjede, koja nije nila upitna, bitno je znati da su izbori u Nikšiću (drugom gradu po veličini u CG) bili svojevrsni popis stanovništva, iz kojeg je vodljivo da u Nikšiću živi oko 52,4% srba i 47,6 % svih ostalih. A kažu da je Nikšić ogledalo cijele Crne Gore", poručio je Tegeltija.

No, Tegeltija tu nije stao.

„Srbi su najveći narod na zapadnom Balkanu i izuzetno državotvoran narod. Srbi znaju praviti države, napravili su ih baš mnogo kroz istoriju. Zato ne treba potcjenjivati i olako odbacivati srpski poziv za unutrašnji dogovor u BIH. Kad ga odbacite i neprihvatite šta je alternativa?“, poručio je savjetnik Milorada Dodika.
Celo bi pravio velikusrbiju uz bh placu.
vatrogasac

#12864 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by vatrogasac »

Vidi se čak iz Amerike koliko je prosto k'o pasulj.
15 Mar 2021

Profesor na vašingtonskom Univerzitetu Johns Hopkins Daniel Serwer optužio je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da, “provođenjem kampanje u Crnoj Gori, BiH i na Kosovu”, pokušava “izgraditi de facto Veliku Srbiju”.

On je za Glas Amerike (VOA), odgovarajući na pitanje “da li će rezultat izbora u Nikšiću ohrabriti predsjednika Srbije da i dalje bude uključen u dešavanja u Crnoj Gori’”, rekao da “Vučić smatra da provodi veoma uspješnu kampanju u Crnoj Gori, kao i u Bosni i Hercegovini i na Kosovu”.

“Vučić pokušava izgraditi de facto Veliku Srbiju, koju su Milošević i Dobrica Ćosić željeli. To je srpski program, modernizovan za današnji Balkan”, tvrdi Serwer, poznat kao veliki kritičar srpskih vlasti, prenio je Tanjug.

Na pitanje VOA “da li i dalje vidi snažan utjecaj SPC-a na političkoj sceni”, Serwer je odgovorio da “misli da je utjecaj Srpske pravoslavne crkve prilično snažan”.

“I ona se toga ne stidi. Jasno je uključena. Definitivno je na jednoj strani političke jednačine, smatra Serwer.

https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... dkKslVh1RA
Capljina74

#12865 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

Vučić i Milo su poslovni partneri.

O čemu ti?

Prvi čovjek koji je progovorio o tome i bio protivkandidat Vučiću u SNS je nestao.

Novinar Tabloida nasao da je izvedena obdukcija na njemu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12866 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by pici »

pita novinar cetalja koji nosi trobojku pa cija je to zastava, kaje nasHa... najgori cetalji su ovi crnogorski, durmitorci, Milo hapsi sve i nadji kaki goli otok na pucini i nos govna...
Capljina74

#12867 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Capljina74 »

pici wrote: 16/03/2021 11:57 pita novinar cetalja koji nosi trobojku pa cija je to zastava, kaje nasHa... najgori cetalji su ovi crnogorski, durmitorci, Milo hapsi sve i nadji kaki goli otok na pucini i nos govna...
Bolan,
trobojka je crnogorska. Misliš, Dritane hapsi...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12868 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by pici »

Capljina74 wrote: 16/03/2021 13:36
pici wrote: 16/03/2021 11:57 pita novinar cetalja koji nosi trobojku pa cija je to zastava, kaje nasHa... najgori cetalji su ovi crnogorski, durmitorci, Milo hapsi sve i nadji kaki goli otok na pucini i nos govna...
Bolan,
naravno sve su trobojke srbs... pardom nasHe... sarajevski arnaut jednog poslanika, neg se poklopi usima ev srbende ga i ne spominju u novoj niksickoj vlasti, svi oko jednog cilja, svi srbi u jednoj drzavi, napokom ce na ljeto mjest u grcku ic na srbsko more...
spreca

#12869 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by spreca »

pici wrote: 16/03/2021 13:42
Bolan,
naravno sve su trobojke srbs... pardom nasHe... sarajevski arnaut jednog poslanika, neg se poklopi usima ev srbende ga i ne spominju u novoj niksickoj vlasti, svi oko jednog cilja, svi srbi u jednoj drzavi, napokom ce na ljeto mjest u grcku ic na srbsko more...
Dritan ce biti odbacen ko kurton,ali se moze pohvaliti da je jedini siptar bio u Apostolskoj vlasti
HerrFlick999

#12870 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by HerrFlick999 »

Bolan,
Msm, cisto istine onako radi. Trobojka im je zastava jedno 300 godina, jos prije prve jugoslavije, tamo 1905. A dvoglavi orao je jos od ranije.

https://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Montenegro
hillbill

#12871 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by hillbill »

spreca wrote: 16/03/2021 14:19

Bolan,
Dritan ce biti odbacen ko kurton,ali se moze pohvaliti da je jedini siptar bio u Apostolskoj vlasti

ti zaboravio....Rahmana Morinu i Sejdu Bajramovica......sve je isto samo njega nema
Alfaromeo

#12872 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Alfaromeo »

HerrFlick999 wrote: 16/03/2021 15:17
Bolan,
Msm, cisto istine onako radi. Trobojka im je zastava jedno 300 godina, jos prije prve jugoslavije, tamo 1905. A dvoglavi orao je jos od ranije.

Dritane hapsi
dobra ti ova
svasta se ovdje nauci
cak i da je trobojka
Patentirana
Made by Draza Mihajlovic
spreca

#12873 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by spreca »

hillbill wrote: 16/03/2021 17:20
spreca wrote: 16/03/2021 14:19

ti zaboravio....Rahmana Morinu i Sejdu Bajramovica......sve je isto samo njega nema
uh kako da se ih ne sjecam,pogotovo Sejdu Bajramija ,zastavnika :lol:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#12874 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Challenger_ »

Alfaromeo wrote: 16/03/2021 17:25 Dritane hapsi
dobra ti ova
svasta se ovdje nauci
cak i da je trobojka
Patentirana
Made by Draza Mihajlovic
Dražina zastava je zastava četničkog pokreta sa mrtvačkom glavom i zastava Kraljevine Jugoslavije, jugoslovenska trobojka.
Bossona

#12875 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Bossona »

HerrFlick999 wrote: 16/03/2021 15:17
Bolan,

:lol: :lol: :lol:

Nicholas I of Montenegro (1860-1910)

Image

Flag of Montenegro (1910–1918).svg

Image

https://flagmakers.co.uk/media/yhjdixpx ... wnload.pdf
Post Reply