Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

vjeshalica

#12801 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

Karikaturist wrote: 23/06/2021 06:04 Niste normalni.. kljucajte temu ovo postaje leglo bolesnika.
jedna je hasta ovdje nema ih vise...doduse u nekoliko primjeraka
treba se postaviti pitanje, ciji su motivi da slobodno psihopata piskara godinama na temi,i odjednom se pojave 2,3 profila koji paralelno pisu iste stvari i istim tonom
totalni promasaj moderature
vjeshalica

#12802 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

uvijekIInikadI wrote: 23/06/2021 06:50
vjeshalica wrote: 23/06/2021 01:19 nezz zasto histerisete oko obrisanih snimaka
da ste posteni ne bi brisali
zasto su snimci trn u oku?
vjerovatno zato sto na njima se vidi ono sto se ne bi trebalo vidjeti
...iz istog razloga kao i drugi dokazni materijal koji je nestao, npr. krvavi džemper
normalno da je tako nema nista drugo da bude
postavlja se pitanje sto sestrica nije okacila na instagram fotografije koje su nacinjene od strane policije
policija je morala uslikati alisu sa povredama
a ne "slike od jaranice" i slike iz kuce
kakve operacije kakvi bakraci i gluparije nakon 5 godina
JThomas

#12803 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

svako je nekad u životu dobio batine. ali uglavnom se sjeća da je dobio batine, a ne da ne zna je li dobio batine, je li udario u drvo ili ga je udario kombi pa mu napravio šljivu i zatvorio oko. jebo sad krivičarske ujdurme, je li bio u crnoj ili teget majici, kod kuće nekad moraš na svjetlo izaći da vidiš je li crna ili teget. uopšte o tome ne govorim. nego da ni okvirno "ne znaš" šta je bilo.

mi ne možemo tačno znati što joj je određen pritvor. ali sve su šanse da nešto kaže da ne zna, a imaju dokazi za suprotno.
Last edited by JThomas on 23/06/2021 08:28, edited 1 time in total.
td_maajka

#12804 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Ne treba se njihovim piskaranjem zamarati previse, nek rade sta zele. Ima sva medicinska dokumentacija, pa sud ce odluciti :thumbup:
drugtito2011

#12805 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by drugtito2011 »

vjeshalica wrote: 23/06/2021 07:14
uvijekIInikadI wrote: 23/06/2021 06:50
vjeshalica wrote: 23/06/2021 01:19 nezz zasto histerisete oko obrisanih snimaka
da ste posteni ne bi brisali
zasto su snimci trn u oku?
vjerovatno zato sto na njima se vidi ono sto se ne bi trebalo vidjeti
...iz istog razloga kao i drugi dokazni materijal koji je nestao, npr. krvavi džemper
normalno da je tako nema nista drugo da bude
postavlja se pitanje sto sestrica nije okacila na instagram fotografije koje su nacinjene od strane policije
policija je morala uslikati alisu sa povredama
a ne "slike od jaranice" i slike iz kuce
kakve operacije kakvi bakraci i gluparije nakon 5 godina
MeŠČini da se pojavila panika u stranačkim redovima. Nikad više botova na ovoj temi. Ipak jedno se mora priznati, da su neumorni obzirom da rade za sendviče. Šta bi tek bilo da se dobije i dnevnica uz sendviče.

Ovi pišu kako je degutantno nazvati nekoga "faćkalica", ali nije degutantno sakrivati ubicu 5+ godina. Ne bih se čudio da napišu kako je Dženan izvršio samoubistvo, kao što smo i mi sami sebe granatirali 92-95.
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#12806 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Impressum »

drugtito2011 wrote: 23/06/2021 08:35 Ovi pišu kako je degutantno nazvati nekoga "faćkalica"
tako je
ispravno je debela faćkalica
drugtito2011

#12807 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by drugtito2011 »

Impressum wrote: 23/06/2021 08:40
drugtito2011 wrote: 23/06/2021 08:35 Ovi pišu kako je degutantno nazvati nekoga "faćkalica"
tako je
ispravno je debela faćkalica
Bila je debela, ali je smršala u zatvoru pa je opet samo faćkalica
pinkman

#12808 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinkman »

vjeshalica wrote: 22/06/2021 23:31
pinkman wrote: 22/06/2021 23:23
vjeshalica wrote: 22/06/2021 23:18

po zakonu, sud moze usmeno izdati nalog za pretres,na zahtjev tuzioca, i to se opet po zakonu naknadno stenografski zabiljezi, napise i ovjeri

osim toga ako se izvrsi pretres bez naredbe i svjedoka onda se obajvestava tuzioc ima.i to u zakonu kad i kako se provodi
U kojem clanu Zakona ima pretres bez naredbe sudije (usmene ili pismene)?
Član 64

Pretresanje bez naredbe i svjedoka

(1) Ovlašćeno službeno lice može ući u stan i druge prostorije bez naredbe i bez svjedoka i, po potrebi, izvršiti pretresanje ako stanar tog stana to želi, ako neko zove u pomoć, ako je potrebno uhvatiti počinioca krivičnog djela koji je zatečen na djelu ili radi sigurnosti ljudi i imovine, ako se u stanu ili drugoj prostoriji nalazi lice koje se po naredbi Suda ima pritvoriti ili prinudno dovesti ili koje se tu sklonilo od gonjenja.

(2) Ovlašćeno službeno lice može pretresti lice bez naredbe za pretresanje i bez prisutnosti svjedoka:

a) pri izvršenju naredbe o dovođenju,

b) prilikom lišenja slobode,

c) ako postoji sumnja da to lice posjeduje vatreno ili hladno oružje,

d) ako postoji sumnja da će sakriti, uništiti ili riješiti se predmeta koji se trebaju od njega oduzeti i upotrijebiti kao dokaz u krivičnom postupku.

(3) Nakon izvršenja pretresanja bez naredbe za pretresanje i i bez prisustva svjedoka, ovlašćeno službeno lice mora odmah podnijeti izvještaj Tužiocu, koji će o tome obavijestiti sudiju za prethodni postupak. Izvještaj mora sadržavati razloge pretresanja bez naredbe i svjedoka.
Da ok, ali svejedno u praksi se to ne desava. Ja znam sa slucaj kad je zena ubijena, a niko joj nije pomogao jer nisu mogli uci u stan. To je malo radikalan primjer, ali svejedno uvijek ide nalog.

I to pismeni. Evo u ovom stenogramu pise:
Međutim, nakon nekoliko pokušaja, dobili su sudinicu, Galibu Katicu, nakon obrazloženja zbog čega bi trebala sudinica dati nalog za izuzimanje izvještaja Ad hoc tijela, odbila ih je, kazavši da ne može dati usmeni nalog zbog loših praksi, te kazala da podnesu zahtjev redovnom procedurom.
Znaci i usmeni nalog je problematican. Dakle, snimke iz hotela je vjerovarno necija (ne)namjerna greska. To je i Sehovic rekao da je propust policije.
dzolix

#12809 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

i agree wrote: 22/06/2021 22:15
dzolix wrote: 22/06/2021 21:52
skafiskafsnjak wrote: 22/06/2021 21:34 A Memic je rekao da struje nije samo.tako.nestalo nego su kablovi presjeceni. To je dokazano..
Znam to .Kasikarem prignjeceni kablovi a unutra napukli i doslo do nestanka.
Dali je Ozegovic cijelo vrijeme ili bilo ko sa recepcije bio zajedno sa policajcima dok su radili oko video nadzora.
Da li je Ozegovic sam pregledavo snimke?
Veca je sansa da jeste pregledavao sam v. snimke. Tu radi, to mu je i poso.
Da bi se izbrisali neki snimci teoretski dovoljno je oznaciti strelicom i kliknuti misem, znaci 1 sekunda da se pokrene brisanje.
td_maajka

#12810 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Samo jedna mala observacija:

- ova tema je otvorena onda kada je mahala pocela pricati o umjesanosti Budnja u slucaj
- do sad su botovi par puta „davali“ i Ziju Mutapa i Dalidu Burzic ovdje, u fazonu: „ako je bilo greske, oni su je napravili“ ili „ako nije Ljubo, onda je jedino mogao biti Zijo“
- sad, kada je uhapsen uposlenik hotela Ilidza, pronalazi se argumentacija kako su snimci, eto, mozda i obrisani namjerno, iako se u to nastavlja sumnjati uprkos vjestacenju, ali sigurno to nije niko ko je vezan za hotele uradio, nego je bila „greska“ policajaca i samo to

Ako do sada i nisam sumnjala u umjesanost Budnja, od sada sam 100% sigurna da jesu. Dva tala botova, jedni „brane“ Budnju, drugi Alisu, a jedni druge podrzavaju. :zoka:

“Ostavljam mogucnost” da sam pogresno shvatila sve to i molim druge forumase, da ne “nasjedaju” na moju teoriju zavjere. :thumbup:
drugtito2011

#12811 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by drugtito2011 »

dzolix wrote: 23/06/2021 08:46
Dali je Ozegovic cijelo vrijeme ili bilo ko sa recepcije bio zajedno sa policajcima dok su radili oko video nadzora.
Da bi se izbrisali neki snimci teoretski dovoljno je oznaciti strelicom i kliknuti misem, znaci 1 sekunda da se pokrene brisanje.
Nećeš vjerovati ali postoji i druga opcija, Recover Data from an Hard Drive, ako se radi o jednom HDD. Ali ako je HDD zamijenjen i na isti prebačeno samo ono što treba biti vidjeno, onda imamo problem.
foton

#12812 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foton »

ti se nekad pravis pametan a nekad ne bas pametan. probaj na svom kompjuteru pobrisati jedan fajl. vidjeces da nije dovoljno samo kliknuti misem. eh sad probaj pobrisati nekoliko pazljivo odabranih fajlova. pa ih bas pobrisati da ih nema nigdje. koliko si puta kliknuo?
a ono "nesta struje, stade hard diska memorije" je prica za malu djecu koja ne znaju kako hdd funkcionise i koji je tok informacija prilikom kopiranja sa jednog medija na drugi.

GLUPO JE I NESVRSIHODNO TVRDITI DA SU TI PODACI SLUCAJNO POBRISANI. Hajde budite mastoviti, ova prica ne prolazi.
uvijekIInikadI

#12813 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uvijekIInikadI »

i agree wrote: 22/06/2021 22:15 Da li je Ozegovic sam pregledavo snimke?
Otkad je poso recepcionera da pregledava snimke?
preselio na ahiret

#12814 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

foton wrote: 23/06/2021 09:06

ti se nekad pravis pametan a nekad ne bas pametan. probaj na svom kompjuteru pobrisati jedan fajl. vidjeces da nije dovoljno samo kliknuti misem. eh sad probaj pobrisati nekoliko pazljivo odabranih fajlova. pa ih bas pobrisati da ih nema nigdje. koliko si puta kliknuo?
a ono "nesta struje, stade hard diska memorije" je prica za malu djecu koja ne znaju kako hdd funkcionise i koji je tok informacija prilikom kopiranja sa jednog medija na drugi.

GLUPO JE I NESVRSIHODNO TVRDITI DA SU TI PODACI SLUCAJNO POBRISANI. Hajde budite mastoviti, ova prica ne prolazi.
Normalno da ne prolazi,prolazi kod onog sto nema veze sa informatikom,disk mora sav da strada kako bi bilo nesto pobrisano a to samo dio da je nestao je prica za maloumnike.
Last edited by preselio na ahiret on 23/06/2021 09:16, edited 1 time in total.
preselio na ahiret

#12815 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

uvijekIInikadI wrote: 23/06/2021 09:11
Dobro pitanje.
pinkman

#12816 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinkman »

td_maajka wrote: 23/06/2021 08:56 Samo jedna mala observacija:

- ova tema je otvorena onda kada je mahala pocela pricati o umjesanosti Budnja u slucaj
- do sad su botovi par puta „davali“ i Ziju Mutapa i Dalidu Burzic ovdje, u fazonu: „ako je bilo greske, oni su je napravili“ ili „ako nije Ljubo, onda je jedino mogao biti Zijo“
- sad, kada je uhapsen uposlenik hotela Ilidza, pronalazi se argumentacija kako su snimci, eto, mozda i obrisani namjerno, iako se u to nastavlja sumnjati uprkos vjestacenju, ali sigurno to nije niko ko je vezan za hotele uradio, nego je bila „greska“ policajaca i samo to

Ako do sada i nisam sumnjala u umjesanost Budnja, od sada sam 100% sigurna da jesu. Dva tala botova, jedni „brane“ Budnju, drugi Alisu, a jedni druge podrzavaju. :zoka:

“Ostavljam mogucnost” da sam pogresno shvatila sve to i molim druge forumase, da ne “nasjedaju” na moju teoriju zavjere. :thumbup:
Pa zar nije Nermin Sehovic na Face TV rekao da se ne rade tako uvidjaji? Kad su ove stvari nema vikenda, odmora i sl., nego se 24 sata radi?

Logika kaze da ne bi bili obrisani da je izuzeto kako treba. A svakako da trebaju i u hotelu da odgovaraju.
dzolix

#12817 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Zavisi kako je bilo podeseno.Nemam pojima kakve su bile opcije na kompjuteru od Hotela . Dovoljno je doci na fajl strelicom ako je bio uopste fajl, kliknes desnim misem otvara se prozor meni :hoces li delete ili kopiranje i jos svasta.Ako je jos podeseno da ne ide obrisano u korpu za otpatke vec da bas obrise ili da totalno obrise onda bi to sve moglo biti i za par sekundi.
2.3,4,5 sekundi da se pokrene(zapocne) brisanje.
td_maajka

#12818 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

pinkman wrote: 23/06/2021 09:29
td_maajka wrote: 23/06/2021 08:56 Samo jedna mala observacija:

Pa zar nije Nermin Sehovic na Face TV rekao da se ne rade tako uvidjaji? Kad su ove stvari nema vikenda, odmora i sl., nego se 24 sata radi?

Logika kaze da ne bi bili obrisani da je izuzeto kako treba. A svakako da trebaju i u hotelu da odgovaraju.
ama, naravno.
pa davno je utvrdjeno da ima osnova za disciplinsko kaznjavanje, ali je doslo do zastare. da li ima krivicne odgovornosti, vjerovatno je Tuzilastvo BiH vec procijenilo.

ja pricam o botovima, a ne o razmisljanju obicnog gradjanina, koji - naravno - i u jednom i drugom vidi problem.

ima izvjestaj elektrodistribucije, kaze “kradja kabla”. kradja kabla nije, ako se kabal slucajno presjece.

ima vjestacenje SIPA-e, koje kaze: tad i tad obrisani snimci za dane 8., 9., 10. (cini mi se i 11., ali nisam sigurna) februar 2016, ne kaze, HDD ostecen ili nestali svi snimci.
yasaq

#12819 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by yasaq »

teoretski da jedan klik misem ali nije bas tako ako se radi o namjenskom uredjaju za nadzor i snimanje. Cak i izuzimanje snimaka nije copy/paste operacija jer svaki proizvodjac nadzora ima svoju enkripciju i prilikom exporta snimaka fajlovi se exportuju u format koji se ne moze otvoriti bez prateceg enkripcijskog kljuca koji se generira prilikom exporta snimaka. Isto tako brisanje snimaka se ne moze uraditi bez admin autorizacije odnosno administratorskog username i password-a. Dakle ko god je obrisao snimke imao je potpuni pristup sistemu
r_faruk

#12820 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by r_faruk »

uglavnomja wrote: 22/06/2021 22:36
pinkman wrote: 22/06/2021 22:28 Valjda je stvar ko je obrisao.

Trebalo bi znati ko je sve imao pristup racunaru, u koliko sati, ima li kamera usmjerena prema racunaru da se vidi ko sve upravlja racunarom, da li ima remote pristup racunaru gdje su snimci, itd.

Takodjer, sta je na tim snimcima. Sta su vidjeli policajci. Dalje, ima li njihove odgovornosti jer se sjecam da je Sehovic na Face rekao da je greska sto nisu izuzeli centralnu jedinicu, pa im struja ne bi bila bitna. Mislim da je spominjao dvije neke ekipe policajaca.
koliko se sjecam prvi put je policija otisla samoinicijativno i bez naloga i ovi su im dpbrovoljno dali da pregledaju snimke
ne znam drugi put?
treci put su imali nalog za izuzimanje snimaka
da bi izuzeli centralnu jedinicu morali su imati nalog za to
Pa da li se sada moze koristiti saznanje policajaca o tome sta je na snimcima? Koliko sam shvatio policija je pregledala te snimke i zna sta je na njima...
Impressum
Location: njih je zivot razocarao dok skakucu jer ne mrze Bosnu koja je sampion oooo oooo oooo

#12821 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Impressum »

uvijekIInikadI wrote: 23/06/2021 09:11
hajde bogati
i ti pitas previse
Iker C

#12822 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Iker C »

Policajci su pregledali snimak i u sl. zabiljesci su opisali sta su vidjeli na snimku.
zijancer

#12823 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Ako je moguca verzija koju je dzolix pominjao - da je udar vozilom izazvao sve povrede na dzenanu i alisi u jednom cugu, onda ne bi smjelo biti rana na donjoj strani prstiju i koljenima (bar sto se dzenana tice).
Ostaje samo mogucnost da su povrede izazvane u dva navrata. Necim/Palicom sa ekserom, prvo sa zadnje strane (ustaju, mozda ne oboje), a onda sprijeda.

Spoiler
Show
Slike odjece su na snimku hitbe pomoci, a opisi na dokumentima sa pravosude.ba
vjeshalica

#12824 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

da budemo precizni, oni tvrde da je prilikom nestanka struje zbog kopanja u blizini koje je prekinulo kabal, doslo do brisanja video zapisa

smijesno

da li vam je ikada nestalo struje kuci i da li vam se operativni sistem nakon ponovnog dolaska iste, obrisao?
ono sto ste imali na vasem kompu je ostalo,ili npr da vam je baterija se ispraznila uglavnom da vam je doslo do prekida struje ali vas operativni sistem i snimljene datoteke su ostale neobrisane
ing-ecc

#12825 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ing-ecc »

zijancer wrote: 23/06/2021 09:59 Ako je moguca verzija koju je dzolix pominjao - da je udar vozilom izazvao sve povrede na dzenanu i alisi u jednom cugu, onda ne bi smjelo biti rana na donjoj strani prstiju i koljenima (bar sto se dzenana tice).
Ostaje samo mogucnost da su povrede izazvane u dva navrata. Necim/Palicom sa ekserom, prvo sa zadnje strane (ustaju, mozda ne oboje), a onda sprijeda.

Spoiler
Show
Slike odjece su na snimku hitbe pomoci, a opisi na dokumentima sa pravosude.ba
To je nemoguca verzija.
Locked