Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

Blackjack21

#12726 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Blackjack21 »

E moj cvaja na šta spade.
uglavnomja

#12727 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

vjeshalica wrote: 22/06/2021 20:56
uglavnomja wrote: 22/06/2021 20:50
jer ovo nema logike

odbrana je jedno, a trenutno zdravlje, koje moze dovesti do gubitka bebe nesto sasvim drugo
a valjda su i sestre ukljucene u odbranu, bar upoznate sa tim
sto se toliko sikirate za fačkalicu ????

pogledaj!
https://www.vecernji.ba/vijesti/u-zensk ... ce-1233402
Kada sam ga rodila, sin je bio uz mene i još 30 osuđenica. Bilo mu je fenomenalno jer su ga sve nosile, ljuljale i tepale mu. Bio nam je prava zanimacija, poput lutkice. Prijateljica koja radi u kuhinji stalno je njemu prvom pripremala juhe, rižu na mlijeku i griz, a keksa i soka imao je u izobilju. Imao je svoj krevetić i igračke. Vrijeme nam je puno brže prolazilo dok je bio ovdje, a i ja sam mu bila posvećena 24 sata dnevno, što možda ne mogu ni neki roditelji koji su na slobodi - navela je ova osuđenica.
pitam za SUDSKU ODLUKU o zabrani iznosenja zdravstvenog stanja trudne zene
YouAreMyDestiny

#12728 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Kako aktivna odbrana može biti zdravstveno stanje?
td_maajka

#12729 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

Joj, evo Muradifa opet, samo je ovaj put Mufid...
Od svega toga sto si rekao je jedino tacno da bi se zeljelo pritvoriti i Burzicku, a vidjet cemo da li ce moci. Onaj ko ju je do sad stitio je u svakom slucaju odustao od nje.

@uglavnomja imaju to sestre Mutap sigurno, tu informaciju, napisemno ja nemam, osim u vidi pominjanja u clanku.
Nina Kisić i Goran Dragović govorili su i o zdravstvenom stanju njihove branjenice Alise Ramić, ranije Mutap, ali je sutkinja Tatjana Kosović zabranila da se to spominje u javnosti.
Ima i u drugim clancima, mediji su prenijeli, a ovo je iz:
https://zurnal.info/novost/24094/alisi ... en-pritvor
suspect_zero

#12730 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

i agree wrote: 22/06/2021 20:27 https://crna-hronika.info/oglasila-se-p ... ije/258391

Nek joj makar obezbjede doktora,treba covjek bit bez obzira na sve.
Mislim da je ovo prenapuhano :oops: .....sigurno je da ima liječničku pomoć kao i sve zatvorenice, čak su zatvorenici i u prednosti...ne čekaju na zakazivanje termina, sve pretrage koje traže se izvrše, naročito prema trudnicama.
Ide se sada na empatiju kod javnosti, koja opet i jeste empatična prema ženama koje čekaju dijete :) neka joj je hairli porod i dijete živo i zdravo :-D ...al' sve ovo ne može da amnestira od toga da je na neki način umješana u ubistvo isto nečijeg sina, na koji način i kako neka se utvrdi i dotična kazni.
td_maajka

#12731 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

klix wrote: 22/06/2021 21:09 Kako aktivna odbrana može biti zdravstveno stanje?
eh, pa.
:thumbup:
vjeshalica

#12732 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

uglavnomja wrote: 22/06/2021 21:04
pitam za SUDSKU ODLUKU o zabrani iznosenja zdravstvenog stanja trudne zene
pa imala je epilepsiju od ranije i to se pricalo o tome poznata stvar
to sto su mutapovi odlucili da prave zrtvu od nje javno to je njihov prpblem
Mer11

#12733 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mer11 »

5 godina su šutili, dok su bili zaštićeni. Da je Alisa stvarno bila oštećena kako govore udružila bi se sa porodicom Memić da pomogne da se počinioci nađu i kazne. Na kraju krajeva (kako oni kažu) i nju su udarili, momka joj ubili... ne vidim većeg razloga da se baciš u potragu i staneš sa obitelji Memić. Ali ona, njeni postupci, i postupci i ponašanje njene porodice sve do sad govore protiv nje.
vjeshalica

#12734 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

i da se ama bas nista nije sjetila ili joj nadoslo za 5 godina?
fackalica se za to vrijeme potrudila da postane "postena zena"
dzolix

#12735 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Image
Dali je Ozegovic cijelo vrijeme bio sa policajcima .
Dali su svi bili skupa oko video nadzora.
uglavnomja

#12736 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

td_maajka wrote: 22/06/2021 21:15 Joj, evo Muradifa opet, samo je ovaj put Mufid...
Od svega toga sto si rekao je jedino tacno da bi se zeljelo pritvoriti i Burzicku, a vidjet cemo da li ce moci. Onaj ko ju je do sad stitio je u svakom slucaju odustao od nje.

@uglavnomja imaju to sestre Mutap sigurno, tu informaciju, napisemno ja nemam, osim u vidi pominjanja u clanku.
Nina Kisić i Goran Dragović govorili su i o zdravstvenom stanju njihove branjenice Alise Ramić, ranije Mutap, ali je sutkinja Tatjana Kosović zabranila da se to spominje u javnosti.
znaci sutkinja je to zabranila

ovo je za suda u strazburu, osim ako nije, po obicaju, nesto ispusteno ili frizirano
td_maajka

#12737 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

uglavnomja wrote: 22/06/2021 21:31
td_maajka wrote: 22/06/2021 21:15 Joj, evo Muradifa opet, samo je ovaj put Mufid...

ovo je za suda u strazburu, osim ako nije, po obicaju, nesto ispusteno ili frizirano
ima sutkinja svoje razloge.
malo cemo se morati strpiti, pa cemo mozda i mi saznati te razloge :)
skafiskafsnjak

#12738 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by skafiskafsnjak »

dzolix wrote: 22/06/2021 21:29 Image
Dali je Ozegovic cijelo vrijeme bio sa policajcima .
Dali su svi bili skupa oko video nadzora.
A Memic je rekao da struje nije samo.tako.nestalo nego su kablovi presjeceni. To je dokazano...
GAU8

#12739 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

skaljicmufid wrote: 22/06/2021 20:48 Priča ima i nastavak.

Vrhovni sud Federacije izvjesno donesi osuđujuću presudu za Seferovića nakon sudijskih godišnjih odmora, ova priča je kako sam već ranije kazao potekla od čovjeka čija supruga radi kao savjetnica u Vrhovnom sudu Federacije, a nastavak priče je u tome da su sada u Državnom tužilaštvu u velikoj nedoumici i ozbiljnim problemima, nakon što su doznali za takvu buduću presudu Vrhovnog suda.

Prema istom izvoru, u Državnom tužilaštvu došli su do tzv point of no return, tačke bez povratka, za koju nisu više sigurni smiju li je prijeći i nastaviti svojim putem, ali ovaj put bez mogućnosti povratka.

Ozbiljna opcija Državnog tužilaštva koja se danima razmatra je (savjetnica se povjerila drugoj savjetnici) da Državno tužilaštvo ishodi, zapravo iznudi priželjkivanu oslobađajuću presudu Vrhovnog suda Federacije i tako konvalidira, "pokrije" svoje dosadašnje radnje, time .što će spektakularno lišiti slobode i pritvoriti bivšu Glavnu Kantonalnu tužiteljicu Dalidu Burzić i bivšeg Kantonalnog tužitelja Murisa Ćatu koji je vodio početnu istragu.

Ali, kako u Državnom tužilaštvu nisu sigurni da li bi to bilo dovoljno da sudsko vijeće Vrhovnog suda Federacije promijeni svoju planiranu odluku, to su sada u Državnom tužilaštvu u "pat poziciji" i čekaju da se desi neko "čudo", poput bilo kakvog priznanja bilo kojeg od nekih od pritvorenih lica.

U suprotnom, ukoliko ne spriječe donošenje oslobađajuće presude, očekivati je da će Federalno tužilaštvo pokrenuti svoju istragu koja će neočekivano mnoge pogoditi.
A koji si ti padobranac sada ako smijem pitati :lol:
vjeshalica

#12740 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

zasto je za strazbura?
ko je bio prisutan na rocistu cuo je
YouAreMyDestiny

#12741 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Otkud ljudima ovakve informacije?
pinkman

#12742 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinkman »

td_maajka wrote: 22/06/2021 21:34

Zdravstveni podaci su vrlo osjetljivi i nigdje se ne iznose. Ovo su, koliko shvatim, stvari koje nemaju veze s amnezijom. Pretpostavljam za tu trudnocu.
dzolix

#12743 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

skafiskafsnjak wrote: 22/06/2021 21:34 A Memic je rekao da struje nije samo.tako.nestalo nego su kablovi presjeceni. To je dokazano..
Znam to .Kasikarem prignjeceni kablovi a unutra napukli i doslo do nestanka.
Dali je Ozegovic cijelo vrijeme ili bilo ko sa recepcije bio zajedno sa policajcima dok su radili oko video nadzora.
uglavnomja

#12744 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

td_maajka wrote: 22/06/2021 21:34

ma jah
Billy The Pljuc

#12745 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

Dokle se došlo, ah da...

Ljubo je, nema veze više s čim al' Ljubo je definitivno, Alisa ne laže, ima Hamneziju, treba je svakako staviti pod nazor, nedaobog u takvom stanju danas-sutra će zaboraviti dijete negdje kad se jednom aBd ostvari k'o majka, jbga neće se sjetiti da ima dijete, pajel, Zijo i Jole se znaju još otakako su se prije 30 godina upoznali na pecanju na Buškom jezeru, redovno se to prijateljstvo održavalo na raznim ribarskim destinacijama, Dupovac i ostali uniformisani su samo iz neznanja i traljavosti pravili propuste, jbga ne znaju ljudi pos'o al' su radili najbolje što su znali, šta reći o tužiocima KS, isti problem k'o i ovi prethodni a uz to definitivno nemaju iskustva u kriminalistici, kod Budnje u 'otelu je fakat došlo do nestanka snimaka video kamera zbog nestanka struje, šta zna struja o datumima i vremenima, ona nešto ukine a nešto ostavi, struja je to, ne kaže se džaba lud k'o struja, o zdravstvenom sistemu nema potrebe da se govori, svi smo se uvjerili i uvjeravamo u efikasnost istog danas a zamislite samo kako je tada bilo, kad smo mnogo više ljekara i uopšteno medicinskog osoblja imali u zemlji.

Ne znam iskreno jesam li šta preskočio al' ako neko ovo gore napisano ne može razumjeti onda jbga.
i agree

#12746 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by i agree »

dzolix wrote: 22/06/2021 21:52
skafiskafsnjak wrote: 22/06/2021 21:34 A Memic je rekao da struje nije samo.tako.nestalo nego su kablovi presjeceni. To je dokazano..
Znam to .Kasikarem prignjeceni kablovi a unutra napukli i doslo do nestanka.
Dali je Ozegovic cijelo vrijeme ili bilo ko sa recepcije bio zajedno sa policajcima dok su radili oko video nadzora.
Da li je Ozegovic sam pregledavo snimke?
pinkman

#12747 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinkman »

Valjda je stvar ko je obrisao.

Trebalo bi znati ko je sve imao pristup racunaru, u koliko sati, ima li kamera usmjerena prema racunaru da se vidi ko sve upravlja racunarom, da li ima remote pristup racunaru gdje su snimci, itd.

Takodjer, sta je na tim snimcima. Sta su vidjeli policajci. Dalje, ima li njihove odgovornosti jer se sjecam da je Sehovic na Face rekao da je greska sto nisu izuzeli centralnu jedinicu, pa im struja ne bi bila bitna. Mislim da je spominjao dvije neke ekipe policajaca.
uglavnomja

#12748 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

pinkman wrote: 22/06/2021 22:28 Valjda je stvar ko je obrisao.

Trebalo bi znati ko je sve imao pristup racunaru, u koliko sati, ima li kamera usmjerena prema racunaru da se vidi ko sve upravlja racunarom, da li ima remote pristup racunaru gdje su snimci, itd.

Takodjer, sta je na tim snimcima. Sta su vidjeli policajci. Dalje, ima li njihove odgovornosti jer se sjecam da je Sehovic na Face rekao da je greska sto nisu izuzeli centralnu jedinicu, pa im struja ne bi bila bitna. Mislim da je spominjao dvije neke ekipe policajaca.
koliko se sjecam prvi put je policija otisla samoinicijativno i bez naloga i ovi su im dpbrovoljno dali da pregledaju snimke
ne znam drugi put?
treci put su imali nalog za izuzimanje snimaka
da bi izuzeli centralnu jedinicu morali su imati nalog za to
dzolix

#12749 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

pinkman wrote: 22/06/2021 22:28 aljda je stvar ko je obrisao.

Budnjo je na face tv reko da nema kamere koja gleda dio za pregled video nadzora na recepciji.Nema kamere ni prema kompu. Dali je komp. imo remote aktivaciju o tome nema informacija u javnosti.
pinkman

#12750 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinkman »

dzolix wrote: 22/06/2021 22:49
pinkman wrote: 22/06/2021 22:28 aljda je stvar ko je obrisao.

Budnjo je na face tv reko da nema kamere koja gleda dio za pregled video nadzora na recepciji.Nema kamere ni prema kompu. Dali je komp. imo remote aktivaciju o tome nema informacija u javnosti.
To vjerovatno da se ne snimaju pasosi i sl,. radi licnih podataka. Ali mozda ima nesto sa vece udaljenosti sto daje privatnost, a opet se vidi osoba koja je za racunarom.

Buduci da su najavili dizanje optuznice u iducih 30 dana, vjerujem da ce vise biti poznato.

Ono sto vidim da je dosta vezano za izvjestaj Ad hoc komisije (Klix objavio isti).
Locked