molim ambasadora kine da nam posalje i osoblje prvenstveno obuceno za rukovanje ovih respiratora jer ovi nasi neznaju te ni na kisik stavit, padnes u komu i rikavela... a usput i doktora i medicinskih sestara i tehnicara, ovi nasHi po bolovanjima... hvala braci kinezima.UPRILIČENA PRIMOPREDAJA
BiH od Kine dobila šest respiratora i više hiljada maski, stiže još medicinske pomoći
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12751 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- avenija
#12752 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Prvo smo uveliki najstrozije mjere u Evropi red je i da ih prvi ukinemo ukoliko ne zelimo da gledamo za mjesec dana totalni slom i glad i bijedu.
Necu da napominjem da su tek proslog petka u Srbiji zatvoreni kozmeticki saloni, frizerski, kladionice, butici itd..Cak su im trzni i ugostiteljstvo radili duze 14 dana, sto znaci da smo mi vec u daleko vecoj ekonomskoj dubiozi od mnogih zbog duzine trajanja zabrane.
Treba napomenuti da penzioneri od 12 sati ponovo su u totalnoj zabrani.
Necu da napominjem da su tek proslog petka u Srbiji zatvoreni kozmeticki saloni, frizerski, kladionice, butici itd..Cak su im trzni i ugostiteljstvo radili duze 14 dana, sto znaci da smo mi vec u daleko vecoj ekonomskoj dubiozi od mnogih zbog duzine trajanja zabrane.
Treba napomenuti da penzioneri od 12 sati ponovo su u totalnoj zabrani.
-
sumirprimus
#12753 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
TO NISU esencijalne stvari bez njih se moze i mora izdrzat.
zao mi je ali je tako.
bitne stvari rade. nisu ni stale..
zao mi je ali je tako.
bitne stvari rade. nisu ni stale..
-
sumirprimus
#12754 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
a hajmo malo realno, elektropirvreda i rudnici nisu ni stali.
nafta nije stala.
farmacije i lijekovi nisu stali.
prodaja duhanskih proizvoda i alkohola nije stala.
bingo kao monopolist vjerujem radi nikad bolje.
prodavnice, autodijelova, gradjevinske firme,namjestaja rade.
e sad dosta tih stvari koje prodaje su nasa domaca proizvodnja.
znaci. gdje steka? kafici, frizerski kladionice i hoteli?ok moracemo izdrzat.vanredno je stanje. poluvanredno rekao bih.
nafta nije stala.
farmacije i lijekovi nisu stali.
prodaja duhanskih proizvoda i alkohola nije stala.
bingo kao monopolist vjerujem radi nikad bolje.
prodavnice, autodijelova, gradjevinske firme,namjestaja rade.
e sad dosta tih stvari koje prodaje su nasa domaca proizvodnja.
znaci. gdje steka? kafici, frizerski kladionice i hoteli?ok moracemo izdrzat.vanredno je stanje. poluvanredno rekao bih.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12755 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
jesmo prije imali kladionice i turiste, nismo pa smo zivjeli i radili, bitno je da osnovne stvari ne stekaju, hoteli, putovanja, izleti, kina, restorani, kafici,itd moze se bez toga... skole online, rade osnovne radnje, vode, struje ima, interneta, tv itd... to sto sad neki pjevaci, glumci, muzicari, sportisti ne mogu zaradjivat honorare e zivo me zaboli ona stvar...
-
sumirprimus
#12756 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
kad pogledas realno skoro sve radi osim pobrojanog. dodaj zdravstvo, vatrogasce,policiju, pekare, pijace,.
novinare,it.ovce spisak je sve duzi
boje i lakovi
ima toga jos garant
novinare,it.ovce spisak je sve duzi
- olensoner
#12757 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Problem nastaje kada svi oni koji su radili (a nije ih malo) u ugostiteljstvu, hotelijerstvu i drugim usluznim sektorima vise ne budu u mogucnosti da placaju proizvode i usluge ovih koji rade.
-
sumirprimus
#12758 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
prebolicemo. i prezivicemo..prezivjeli smo i gore
jebte vanredno stanje a imam struju vodu grijanje internet hrane i pica..
nema kladara ne moram se sisat ni razmisljat o kafani i hotelu. niko se u goste ne najavljuje
pa kako okrenem i obrnem ovo je jos i dobro
samo da me ne zakaci i mila majka.ih
jebte vanredno stanje a imam struju vodu grijanje internet hrane i pica..
nema kladara ne moram se sisat ni razmisljat o kafani i hotelu. niko se u goste ne najavljuje
pa kako okrenem i obrnem ovo je jos i dobro
samo da me ne zakaci i mila majka.ih
- avenija
#12759 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ocekujes da te shvati lik koji je vec na sedmom decilitru vlahova ? Kad u aprilu budu kataklizmicki prihodi i upitne penzije 05 maja onda ce doci pametovati.
-
itekako
#12760 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
zaboli te samo i iskljucivo iz razloga sto te direktno ne pogadja. a to je vec supakluk.pici wrote: ↑10/04/2020 11:58 jesmo prije imali kladionice i turiste, nismo pa smo zivjeli i radili, bitno je da osnovne stvari ne stekaju, hoteli, putovanja, izleti, kina, restorani, kafici,itd moze se bez toga... skole online, rade osnovne radnje, vode, struje ima, interneta, tv itd... to sto sad neki pjevaci, glumci, muzicari, sportisti ne mogu zaradjivat honorare e zivo me zaboli ona stvar...
daj meni, a ostali neka crknu. ne ide tako. ustvari ide, a rezultate vidimo i osjecamo svi.
nama ne trebaju nikakve zabrane, policijski sat i slicna totalitarna sranja. nama trebaju pravila ponasanja u vanrednoj situaciji.
drzi odstojanje, ne unosi mi se u lice, ne grli me, nosi masku, peri ruke i dezinfikuj povrsine, stani u red prilikom ulaska u prodavnicu i slicno...
sa druge strane, treba nam neko ko ce uspostaviti sistem da ti glumci i pjevaci i danas zive od svog rada... zasto da glumci ne igraju live predstave putem livestreama koji bi se placao, fudbaleri da igraju pred praznim tribinama ali da se utakmica gleda putem placenog livestreama, pjevaci da imaju koncerte u oblacima i prodaju online karte.......... al jok, ko ce pravit sistem, ko ce pokrenuti BHTelecom da se ukljuci, ko ce sve to koordinirati, zahmet je to.
lakse zabraniti, ukinut, rastjerat, ugasiti......
-
sumirprimus
#12761 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
vidi fudinog i matematike
za tebe druze prof.dr sta god gledali, ajatolah!
zasto ad hominem, ja kazem kako jeste. sve neophodno radi.
to sve pobrojano sto ne radi na minimalcu su i radili.a nije neophodno za zivot.
imamo iskustvo i iz gorih situacija i prezivjeli smo.
i izvukli se.izvuci cemo se i iz ovog.
sve te stvari cinile su zivot laksim i podnosljivijim. sad valja malo sttegnut kais. sta ces, globalna je zajebancija, nije da nismo navikli.
narod gdje ljudi rade za 500 600 stoja mjesecno prica o recesiji. cudan smo mi narod def..
bice bolje. uvijek bude
zasto ad hominem, ja kazem kako jeste. sve neophodno radi.
to sve pobrojano sto ne radi na minimalcu su i radili.a nije neophodno za zivot.
imamo iskustvo i iz gorih situacija i prezivjeli smo.
i izvukli se.izvuci cemo se i iz ovog.
sve te stvari cinile su zivot laksim i podnosljivijim. sad valja malo sttegnut kais. sta ces, globalna je zajebancija, nije da nismo navikli.
narod gdje ljudi rade za 500 600 stoja mjesecno prica o recesiji. cudan smo mi narod def..
bice bolje. uvijek bude
- seoBIH
#12762 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mozes li nam reci u kojoj drzavnoj kompaniji ti radis?
-
sumirprimus
#12763 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#12764 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Trosite li pare na odlaske na utakmice, u kino, kupujete li pivo ko prije? Kospe? Jedete li sladolede ko prije korone? Vodite li djecu u igraonice gdje se placa? Idete li zubaru sad? Je li ko od vas u aprilu ili martu namjestaj mijenjao? Kupujete li grickalice za djecje rodjendane npr sad dok traje korona? Je li vam na pameti kupiti janje mesa i kbasica za rostilj sad? Odakle su kupovali ti hoteli meso i povrce? Vodu?
E vidite, neko je to sve proizvodio i zaradjivao pare i plate od toga. Ipak nije samo rijec o kladionicama i hotelima kako vi tako ograniceno vidite jbt
E vidite, neko je to sve proizvodio i zaradjivao pare i plate od toga. Ipak nije samo rijec o kladionicama i hotelima kako vi tako ograniceno vidite jbt
- seoBIH
#12765 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zato sto nemas veze sa životom. Ne brini se, mozda trenutno ne osjetis i leze kes, ali ces osjetiti sigurno. Cuj realno sve radi. Jebemu majku, pa je li se pomjerite iz vase ulice? Hajd otidji do Varesa pa pogledaj sta i kako radi.
Mi trebamo svi propasti kako bismo znali kako je drugima.
-
sumirprimus
#12766 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
pola tih stvari radim i sad. al fakat 
- avenija
#12767 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ocekujes od ljudi koji su u podne na sedmom decilitru vlahova da razumiju to ? Njima su Solak i slicni idoli.izvrsni direktor wrote: ↑10/04/2020 12:12 Trosite li pare na odlaske na utakmice, u kino, kupujete li pivo ko prije? Kospe? Jedete li sladolede ko prije korone? Vodite li djecu u igraonice gdje se placa? Idete li zubaru sad? Je li ko od vas u aprilu ili martu namjestaj mijenjao? Kupujete li grickalice za djecje rodjendane npr sad dok traje korona? Je li vam na pameti kupiti janje mesa i kbasica za rostilj sad? Odakle su kupovali ti hoteli meso i povrce? Vodu?
-
sumirprimus
#12768 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
sta cu u varesu? zar nisu odatle svi pobjegli u zenicu i sarajevo ??seoBIH wrote: ↑10/04/2020 12:13 Zato sto nemas veze sa životom. Ne brini se, mozda trenutno ne osjetis i leze kes, ali ces osjetiti sigurno. Cuj realno sve radi. Jebemu majku, pa je li se pomjerite iz vase ulice? Hajd otidji do Varesa pa pogledaj sta i kako radi.
ono kad hoce nesto da dokaze al nije kapacitet pa krene od najvece rupe
-
sumirprimus
#12769 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ko vama fudo stari sdaovac. al vas levati po svim osnovamaavenija wrote: ↑10/04/2020 12:14Ocekujes od ljudi koji su u podne na sedmom decilitru vlahova da razumiju to ? Njima su Solak i slicni idoli.izvrsni direktor wrote: ↑10/04/2020 12:12 Trosite li pare na odlaske na utakmice, u kino, kupujete li pivo ko prije? Kospe? Jedete li sladolede ko prije korone? Vodite li djecu u igraonice gdje se placa? Idete li zubaru sad? Je li ko od vas u aprilu ili martu namjestaj mijenjao? Kupujete li grickalice za djecje rodjendane npr sad dok traje korona? Je li vam na pameti kupiti janje mesa i kbasica za rostilj sad? Odakle su kupovali ti hoteli meso i povrce? Vodu?
imas li ti sta konkretnije al ozbiljno?* samo kukas jebte, otvorice se kafici no sikiriki.
-
dzipalo
#12770 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A i ovi sto rade ne znaju koliko ce jos dugo raditi jer narod ne trosi pare. Trosi se samo na ono sto je prijeka potreba, ostalo se cuva za ne daj Boze, a ko imalo zna o ekonomiji zna da takvo stanje donosi havariju i nije odrzivo ni kratkorocno a kamo li dugorocno (ovi koji pricaju da samo par stvari ne radi ocigledno ne znaju ni toliko).
Koliko bahati ljudi moraju biti da ne vide dalje od svog nosa, pa ih ne pogadja sto "samo" 15.000 ljudi ne radi. Ne razumiju da to za sobom vuce milion drugih stvari koje zbog toga nece dobro raditi i da cemo svi osjetiti bez obzira sto smo u IT-u, gradjevini i ostalim granama koje jos uvijek rade.
-
dzipalo
#12771 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pola. A jos malo sacekaj pa neces ni pola.
Last edited by dzipalo on 10/04/2020 12:20, edited 1 time in total.
- seoBIH
#12772 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
hehe kako se lako smijati sada, vidjet cemo kada i ti dodjes u tu situaciju. Ako moj komsija bude gladan, ja budem gladan, neces ni ti biti spokojan.
-
sumirprimus
#12773 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
nema veze i to je za ljude kako svima tako i meni
ne mos pobjec sad nit iz koze nit iz bosne.
sta bude bice
manje kukanja i kmecanja jer cemo tako sebi i svojima unijet dodatni nepotrebni nemir.
proci ce i ovo, sve prodje
-
sumirprimus
#12774 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
itekako
#12775 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
branis neodbranjivo!sumirprimus wrote: ↑10/04/2020 12:14sta cu u varesu? zar nisu odatle svi pobjegli u zenicu i sarajevo ??seoBIH wrote: ↑10/04/2020 12:13 Zato sto nemas veze sa životom. Ne brini se, mozda trenutno ne osjetis i leze kes, ali ces osjetiti sigurno. Cuj realno sve radi. Jebemu majku, pa je li se pomjerite iz vase ulice? Hajd otidji do Varesa pa pogledaj sta i kako radi.
ono kad hoce nesto da dokaze al nije kapacitet pa krene od najvece rupe![]()
sam si rekao da pola od nabrojanog radis i danas. to je ok.
recimo da si na takve stvari u nekom normalnom vremenu na sve to trosio lupam 400KM mjesecno. danas zbog situacije si to upolovio. dakle, nedostaje tih tvojih 200KM. i kod mene je isto. nedostaje i mojih 200KM. itd.
nekom seljackom racunicom, znaci da ce se i budzet upoloviti. upolovljen budzet znaci smanjenje plata za pola, smanjenje javnih radova za pola, servisiranje dugova manje za pola, razvoj manje za pola itd......
iduci mjesec imas vec pola manje, pa ne govorimo o 200KM koje trosis i danas na takve stvari, nego je to sad vec 100KM. opet pola manje.
opet budzet manji za pola u odnosu na prosli mjesec.......
da tjeramo do nule!?!