Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12751 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

UPRILIČENA PRIMOPREDAJA
BiH od Kine dobila šest respiratora i više hiljada maski, stiže još medicinske pomoći

Image
molim ambasadora kine da nam posalje i osoblje prvenstveno obuceno za rukovanje ovih respiratora jer ovi nasi neznaju te ni na kisik stavit, padnes u komu i rikavela... a usput i doktora i medicinskih sestara i tehnicara, ovi nasHi po bolovanjima... hvala braci kinezima.
avenija

#12752 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avenija »

Prvo smo uveliki najstrozije mjere u Evropi red je i da ih prvi ukinemo ukoliko ne zelimo da gledamo za mjesec dana totalni slom i glad i bijedu.
Necu da napominjem da su tek proslog petka u Srbiji zatvoreni kozmeticki saloni, frizerski, kladionice, butici itd..Cak su im trzni i ugostiteljstvo radili duze 14 dana, sto znaci da smo mi vec u daleko vecoj ekonomskoj dubiozi od mnogih zbog duzine trajanja zabrane.
Treba napomenuti da penzioneri od 12 sati ponovo su u totalnoj zabrani.
sumirprimus

#12753 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

TO NISU esencijalne stvari bez njih se moze i mora izdrzat.
zao mi je ali je tako.
bitne stvari rade. nisu ni stale..
sumirprimus

#12754 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

a hajmo malo realno, elektropirvreda i rudnici nisu ni stali.
nafta nije stala.
farmacije i lijekovi nisu stali.
prodaja duhanskih proizvoda i alkohola nije stala.
bingo kao monopolist vjerujem radi nikad bolje.
prodavnice, autodijelova, gradjevinske firme,namjestaja rade.
e sad dosta tih stvari koje prodaje su nasa domaca proizvodnja.
znaci. gdje steka? kafici, frizerski kladionice i hoteli?ok moracemo izdrzat.vanredno je stanje. poluvanredno rekao bih.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12755 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

jesmo prije imali kladionice i turiste, nismo pa smo zivjeli i radili, bitno je da osnovne stvari ne stekaju, hoteli, putovanja, izleti, kina, restorani, kafici,itd moze se bez toga... skole online, rade osnovne radnje, vode, struje ima, interneta, tv itd... to sto sad neki pjevaci, glumci, muzicari, sportisti ne mogu zaradjivat honorare e zivo me zaboli ona stvar...
sumirprimus

#12756 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

kad pogledas realno skoro sve radi osim pobrojanog. dodaj zdravstvo, vatrogasce,policiju, pekare, pijace,. :lol: :-)
novinare,it.ovce spisak je sve duzi :D boje i lakovi :skoljka: ima toga jos garant
olensoner

#12757 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by olensoner »

Problem nastaje kada svi oni koji su radili (a nije ih malo) u ugostiteljstvu, hotelijerstvu i drugim usluznim sektorima vise ne budu u mogucnosti da placaju proizvode i usluge ovih koji rade.
sumirprimus

#12758 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

prebolicemo. i prezivicemo..prezivjeli smo i gore :bih:
jebte vanredno stanje a imam struju vodu grijanje internet hrane i pica..
nema kladara ne moram se sisat ni razmisljat o kafani i hotelu. niko se u goste ne najavljuje :lol:
pa kako okrenem i obrnem ovo je jos i dobro :D
samo da me ne zakaci i mila majka.ih :izet:
avenija

#12759 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avenija »

olensoner wrote: 10/04/2020 12:04 Problem nastaje kada svi oni koji su radili (a nije ih malo) u ugostiteljstvu, hotelijerstvu i drugim usluznim sektorima vise ne budu u mogucnosti da placaju proizvode i usluge ovih koji rade.
Ocekujes da te shvati lik koji je vec na sedmom decilitru vlahova ? Kad u aprilu budu kataklizmicki prihodi i upitne penzije 05 maja onda ce doci pametovati.
itekako

#12760 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by itekako »

pici wrote: 10/04/2020 11:58 jesmo prije imali kladionice i turiste, nismo pa smo zivjeli i radili, bitno je da osnovne stvari ne stekaju, hoteli, putovanja, izleti, kina, restorani, kafici,itd moze se bez toga... skole online, rade osnovne radnje, vode, struje ima, interneta, tv itd... to sto sad neki pjevaci, glumci, muzicari, sportisti ne mogu zaradjivat honorare e zivo me zaboli ona stvar...
zaboli te samo i iskljucivo iz razloga sto te direktno ne pogadja. a to je vec supakluk.
daj meni, a ostali neka crknu. ne ide tako. ustvari ide, a rezultate vidimo i osjecamo svi.

nama ne trebaju nikakve zabrane, policijski sat i slicna totalitarna sranja. nama trebaju pravila ponasanja u vanrednoj situaciji.
drzi odstojanje, ne unosi mi se u lice, ne grli me, nosi masku, peri ruke i dezinfikuj povrsine, stani u red prilikom ulaska u prodavnicu i slicno...

sa druge strane, treba nam neko ko ce uspostaviti sistem da ti glumci i pjevaci i danas zive od svog rada... zasto da glumci ne igraju live predstave putem livestreama koji bi se placao, fudbaleri da igraju pred praznim tribinama ali da se utakmica gleda putem placenog livestreama, pjevaci da imaju koncerte u oblacima i prodaju online karte.......... al jok, ko ce pravit sistem, ko ce pokrenuti BHTelecom da se ukljuci, ko ce sve to koordinirati, zahmet je to.
lakse zabraniti, ukinut, rastjerat, ugasiti......
sumirprimus

#12761 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

vidi fudinog i matematike :lol: :kiss: za tebe druze prof.dr sta god gledali, ajatolah! :) :D
zasto ad hominem, ja kazem kako jeste. sve neophodno radi.
to sve pobrojano sto ne radi na minimalcu su i radili.a nije neophodno za zivot.
imamo iskustvo i iz gorih situacija i prezivjeli smo.
i izvukli se.izvuci cemo se i iz ovog.
sve te stvari cinile su zivot laksim i podnosljivijim. sad valja malo sttegnut kais. sta ces, globalna je zajebancija, nije da nismo navikli.
narod gdje ljudi rade za 500 600 stoja mjesecno prica o recesiji. cudan smo mi narod def.. :kiss: :bih:
bice bolje. uvijek bude
seoBIH

#12762 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

sumirprimus wrote: 10/04/2020 11:51 a hajmo malo realno,
Mozes li nam reci u kojoj drzavnoj kompaniji ti radis? :)
sumirprimus

#12763 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

seoBIH wrote: 10/04/2020 12:11
sumirprimus wrote: 10/04/2020 11:51 a hajmo malo realno,
Mozes li nam reci u kojoj drzavnoj kompaniji ti radis? :)
u precjednistvu sto pitas? :)
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#12764 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by izvrsni direktor »

Trosite li pare na odlaske na utakmice, u kino, kupujete li pivo ko prije? Kospe? Jedete li sladolede ko prije korone? Vodite li djecu u igraonice gdje se placa? Idete li zubaru sad? Je li ko od vas u aprilu ili martu namjestaj mijenjao? Kupujete li grickalice za djecje rodjendane npr sad dok traje korona? Je li vam na pameti kupiti janje mesa i kbasica za rostilj sad? Odakle su kupovali ti hoteli meso i povrce? Vodu?
E vidite, neko je to sve proizvodio i zaradjivao pare i plate od toga. Ipak nije samo rijec o kladionicama i hotelima kako vi tako ograniceno vidite jbt
seoBIH

#12765 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

Zato sto nemas veze sa životom. Ne brini se, mozda trenutno ne osjetis i leze kes, ali ces osjetiti sigurno. Cuj realno sve radi. Jebemu majku, pa je li se pomjerite iz vase ulice? Hajd otidji do Varesa pa pogledaj sta i kako radi.

Mi trebamo svi propasti kako bismo znali kako je drugima.
sumirprimus

#12766 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

pola tih stvari radim i sad. al fakat :lol:
avenija

#12767 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avenija »

izvrsni direktor wrote: 10/04/2020 12:12 Trosite li pare na odlaske na utakmice, u kino, kupujete li pivo ko prije? Kospe? Jedete li sladolede ko prije korone? Vodite li djecu u igraonice gdje se placa? Idete li zubaru sad? Je li ko od vas u aprilu ili martu namjestaj mijenjao? Kupujete li grickalice za djecje rodjendane npr sad dok traje korona? Je li vam na pameti kupiti janje mesa i kbasica za rostilj sad? Odakle su kupovali ti hoteli meso i povrce? Vodu?
E vidite, neko je to sve proizvodio i zaradjivao pare i plate od toga. Ipak nije samo rijec o kladionicama i hotelima kako vi tako ograniceno vidite jbt
Ocekujes od ljudi koji su u podne na sedmom decilitru vlahova da razumiju to ? Njima su Solak i slicni idoli.
sumirprimus

#12768 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

seoBIH wrote: 10/04/2020 12:13 Zato sto nemas veze sa životom. Ne brini se, mozda trenutno ne osjetis i leze kes, ali ces osjetiti sigurno. Cuj realno sve radi. Jebemu majku, pa je li se pomjerite iz vase ulice? Hajd otidji do Varesa pa pogledaj sta i kako radi.

sta cu u varesu? zar nisu odatle svi pobjegli u zenicu i sarajevo ??
ono kad hoce nesto da dokaze al nije kapacitet pa krene od najvece rupe :-)
sumirprimus

#12769 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

avenija wrote: 10/04/2020 12:14
izvrsni direktor wrote: 10/04/2020 12:12 Trosite li pare na odlaske na utakmice, u kino, kupujete li pivo ko prije? Kospe? Jedete li sladolede ko prije korone? Vodite li djecu u igraonice gdje se placa? Idete li zubaru sad? Je li ko od vas u aprilu ili martu namjestaj mijenjao? Kupujete li grickalice za djecje rodjendane npr sad dok traje korona? Je li vam na pameti kupiti janje mesa i kbasica za rostilj sad? Odakle su kupovali ti hoteli meso i povrce? Vodu?
Ocekujes od ljudi koji su u podne na sedmom decilitru vlahova da razumiju to ? Njima su Solak i slicni idoli.
ko vama fudo stari sdaovac. al vas levati po svim osnovama :lol: :kiss:
imas li ti sta konkretnije al ozbiljno?* samo kukas jebte, otvorice se kafici no sikiriki. :thumbup: :D
dzipalo

#12770 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dzipalo »

olensoner wrote: 10/04/2020 12:04 Problem nastaje kada svi oni koji su radili (a nije ih malo) u ugostiteljstvu, hotelijerstvu i drugim usluznim sektorima vise ne budu u mogucnosti da placaju proizvode i usluge ovih koji rade.
A i ovi sto rade ne znaju koliko ce jos dugo raditi jer narod ne trosi pare. Trosi se samo na ono sto je prijeka potreba, ostalo se cuva za ne daj Boze, a ko imalo zna o ekonomiji zna da takvo stanje donosi havariju i nije odrzivo ni kratkorocno a kamo li dugorocno (ovi koji pricaju da samo par stvari ne radi ocigledno ne znaju ni toliko).

Koliko bahati ljudi moraju biti da ne vide dalje od svog nosa, pa ih ne pogadja sto "samo" 15.000 ljudi ne radi. Ne razumiju da to za sobom vuce milion drugih stvari koje zbog toga nece dobro raditi i da cemo svi osjetiti bez obzira sto smo u IT-u, gradjevini i ostalim granama koje jos uvijek rade.
dzipalo

#12771 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dzipalo »

sumirprimus wrote: 10/04/2020 12:13 pola tih stvari radim i sad. al fakat :lol:
Pola. A jos malo sacekaj pa neces ni pola.
Last edited by dzipalo on 10/04/2020 12:20, edited 1 time in total.
seoBIH

#12772 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

hehe kako se lako smijati sada, vidjet cemo kada i ti dodjes u tu situaciju. Ako moj komsija bude gladan, ja budem gladan, neces ni ti biti spokojan.
sumirprimus

#12773 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

dzipalo wrote: 10/04/2020 12:19
Pola. A jos malo sacekaj pa nece ni pola.
nema veze i to je za ljude kako svima tako i meni :thumbup:
ne mos pobjec sad nit iz koze nit iz bosne.
sta bude bice :thumbup: postujte odredbe ,
manje kukanja i kmecanja jer cemo tako sebi i svojima unijet dodatni nepotrebni nemir.
proci ce i ovo, sve prodje :thumbup: :bih:
sumirprimus

#12774 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

seoBIH wrote: 10/04/2020 12:20
hehe kako se lako smijati sada, vidjet cemo kada i ti dodjes u tu situaciju. Ako moj komsija bude gladan, ja budem gladan, neces ni ti biti spokojan.
:lol: odakle si druze ako nije tajna?
itekako

#12775 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by itekako »

sumirprimus wrote: 10/04/2020 12:14
seoBIH wrote: 10/04/2020 12:13 Zato sto nemas veze sa životom. Ne brini se, mozda trenutno ne osjetis i leze kes, ali ces osjetiti sigurno. Cuj realno sve radi. Jebemu majku, pa je li se pomjerite iz vase ulice? Hajd otidji do Varesa pa pogledaj sta i kako radi.

sta cu u varesu? zar nisu odatle svi pobjegli u zenicu i sarajevo ??
ono kad hoce nesto da dokaze al nije kapacitet pa krene od najvece rupe :-)
branis neodbranjivo!

sam si rekao da pola od nabrojanog radis i danas. to je ok.
recimo da si na takve stvari u nekom normalnom vremenu na sve to trosio lupam 400KM mjesecno. danas zbog situacije si to upolovio. dakle, nedostaje tih tvojih 200KM. i kod mene je isto. nedostaje i mojih 200KM. itd.
nekom seljackom racunicom, znaci da ce se i budzet upoloviti. upolovljen budzet znaci smanjenje plata za pola, smanjenje javnih radova za pola, servisiranje dugova manje za pola, razvoj manje za pola itd......
iduci mjesec imas vec pola manje, pa ne govorimo o 200KM koje trosis i danas na takve stvari, nego je to sad vec 100KM. opet pola manje.
opet budzet manji za pola u odnosu na prosli mjesec.......
da tjeramo do nule!?!
Locked