Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BlackCaviar

#1276 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Dolazi li u obzir kupovina sa neta? Kakav dizajn tražiš? Što bi rekli, da može i na odijelo, ili da bude svakodnevni sat?
Don Zivconi

#1277 Re: Satovi

Post by Don Zivconi »

BlackCaviar wrote:Dolazi li u obzir kupovina sa neta? Kakav dizajn tražiš? Što bi rekli, da može i na odijelo, ili da bude svakodnevni sat?
jel mislis na ronilacko odijelo :lol: može i jedno i drugo gledao sam ove citizen meni su dobri a naravno i kupovina preko neta nije iskljucena bar bude znatno jeftinije nego kad ga kupujes kod nas. sto se dizajna tice onaj koji na prvi pogled legne nista odredjeno.
mayab

#1278 Re: Satovi

Post by mayab »

Ivo Lola wrote:
BlackCaviar wrote:Odmah da odgovorim od Swatcha jer se ne mogu popravljati, tj. potrošna su roba. Casio, Citizen (mada njih imaš mnogo u Sa), ima i Festina... Ma samo nemoj neke divlje marke. Nađi nešto da ti se sviđa, guglaj malo kakav je i ukoliko je uredu, vratiš se i kupiš.
ne mogu druze ali je toliko pouzdan da im i ne treba, postoji razlog zasto se ne mogu otvoriti
swatch je golf 2 medju satovima, nema se sta na njemu pokvariti :)

ja jedan nosim 4 godine
naravno uvijek on moze naletiti na nesto sto ima gresku, ali zato kazem da za te pare jedino gleda sta mu se svidja izgledom vise
a festinu za dvije stoje nek ne uzima, kakva je festina od 200 maraka ?
to sastave mozda od dijelova sto im je ostalo :)
Imam Swatch Irony chronograph, kupljen 1997, radi i dan danas, mozda 3-4 puta mijenjao bateriju, i dva puta polirao staklo (koje to nije zapravo-nazalost)
BlackCaviar

#1279 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

Don Zivconi wrote:
BlackCaviar wrote:Dolazi li u obzir kupovina sa neta? Kakav dizajn tražiš? Što bi rekli, da može i na odijelo, ili da bude svakodnevni sat?
jel mislis na ronilacko odijelo :lol: može i jedno i drugo gledao sam ove citizen meni su dobri a naravno i kupovina preko neta nije iskljucena bar bude znatno jeftinije nego kad ga kupujes kod nas. sto se dizajna tice onaj koji na prvi pogled legne nista odredjeno.

Vidi šta ima na skywatches. Mislim da ne šalju u Bosnu, ali da makar vidiš kakvih modela Citizen ima i kakve su cijene otprilike, jer u tom segmentu rulaju oni :thumbup:

http://www.skywatches.com.sg/reviews/ci ... atches.htm

Ja bih izabrao ovog legendarnog Citizena

shin

#1280 Re: Satovi

Post by shin »

Image

:D

Jos malo ima posla na njemu.
vukojebina

#1281 Re: Satovi

Post by vukojebina »

ponovih se jednom festinom...onako, za svaki dan, za svaku priliku...prezadovoljan..

Image
hladan.preminger

#1282 Re: Satovi

Post by hladan.preminger »

vukojebina wrote:ponovih se jednom festinom...onako, za svaki dan, za svaku priliku...prezadovoljan..

Image

Odlican. Gdje si uzeo i koliko je?
Ako se moze znati.
vukojebina

#1283 Re: Satovi

Post by vukojebina »

Graz, austrija... 170 eura...a tako se krece cijena i po ebay-u...
Ivo Lola

#1284 Re: Satovi

Post by Ivo Lola »

samo pazi na ovaj kljuc za navijanje, kad ode mozes se j...t
ja sam ga otkino i evo dva mjeseca sam bez sata, u servisu kazu da dio dolazi iz spanije i da nije do njih, cekaju da njima jave iz sarajeva da je stigo

a o satu mislim sve najbolje, inace nebi imao jedan slican :)
Qler

#1285 Re: Satovi

Post by Qler »

Samo da vratim temu na prvu stranu :)
hladan.preminger

#1286 Re: Satovi

Da li ima u BiH kupiti Suunto satova, i gdje (ako ima)?
Zanimaju me modeli: Core, Ambit ili X10.
Hvala na pomoci!
touch brain

#1287 Re: Satovi

Post by touch brain »

ja sad skupljam pare i dvoumim se dali da kupim ovog macka :-)

Image
Don Zivconi

#1288 Re: Satovi

Post by Don Zivconi »

touch brain wrote:ja sad skupljam pare i dvoumim se dali da kupim ovog macka :-)

Image
I koliko je macak para :)
touch brain

#1289 Re: Satovi

Post by touch brain »

oko 5 000 eura :D bez popusta do 20 %
Image

u stvari prva zelja mi je bila Planet Ocean 45.50mm Titanium Liquidmetal Chronograph ali on je 10000 eura i zato ce ostat zelja :(
Image
kojeime

#1290 Re: Satovi

Post by kojeime »

hladan.preminger wrote:Da li ima u BiH kupiti Suunto satova, i gdje (ako ima)?
Zanimaju me modeli: Core, Ambit ili X10.
Hvala na pomoci!
Nema. Najblize Hrvatska.

Za cijenu X10 mozda je bolje kupiti "obicni" sat i neku Garmin rucnu navigaciju :) Kupis obican sat do 100 KM samo za vrijeme, puls/kalori/itd metar za 100KM i do 500KM za Garmin navigaciju sa kompasom, altimetrom, barometrom i ostalim djidjama. I dobijes sve sto X10 moze i puno vise. Samo sto je X10 sminka, sve u rucnom satu, to stoji.

Pretpostavljam da ti takav sat treba za sportske aktivnosti tipa planinarenja, biciklizma, orijentacije. avanturizma (hodanja raznim, nepoznatim, terenima) ili slicno.

Ja sam uglavnom pristalica posebnih uredjaja za svaku funkciju. Uredjaji koji imaju sve u jednom sve funkcije obavljaju prosjecno, kada kupujes uredjaje posebno za svaku funkciju za one funkcije koje ti nisu previse vazne kupis relativno jeftin uredjaj koji radi pristojno, za vazne funkcije kupis vrhunski uredjaj koji svoju funkciju obavlja besprijekorno.
funnyMe

#1291 Re: Satovi

Post by funnyMe »

pozz svima ,,
mrsko mi prelistavat stranice i trazit,,,
interesuje me da li je iko kupovao satove preko ebay-a ,, mislim ove skuplje,,, ako ima ko , da li je plaćao carinu i porez, i postoji li neka caka da se to izbjegne ( nista od toga da ako imam nekog IN USA pa da mi ponese)
hvala
touch brain

#1292 Re: Satovi

Post by touch brain »

funnyMe wrote:pozz svima ,,
interesuje me da li je iko kupovao satove preko ebay-a ,, mislim ove skuplje,,, ako ima ko , da li je plaćao carinu i porez, i postoji li neka caka da se to izbjegne ( nista od toga da ako imam nekog IN USA pa da mi ponese)
hvala
nisam ali znam ljude koji su kupovali i sve je bilo ok..porez i carina se placaju i nema nacina da neplatis osim ako nemas nekog ko ti radi u carini

btw, jedan momak iz zagreba koji radi sa mnom na brodu je kupio 2 sata (sebi i jos nekom)i kad je dosao na hr granicu stavio oba dva na ruke..kad su mu carinici vidjeli 2 sata htjeli su mu puci porez ( pomorci ne placaju porez ako se koristi za osobnu upotrebu)..kad su ga pitali kako to da koristi 2 sata on im je fino objasnio da jedan ide po americkom a drugi po nasem vremenu :D i nije platio porez ni na jedan
funnyMe

#1293 Re: Satovi

Post by funnyMe »

touch brain wrote:
hvala
nisam ali znam ljude koji su kupovali i sve je bilo ok..porez i carina se placaju i nema nacina da neplatis osim ako nemas nekog ko ti radi u carini

btw, jedan momak iz zagreba koji radi sa mnom na brodu je kupio 2 sata (sebi i jos nekom)i kad je dosao na hr granicu stavio oba dva na ruke..kad su mu carinici vidjeli 2 sata htjeli su mu puci porez ( pomorci ne placaju porez ako se koristi za osobnu upotrebu)..kad su ga pitali kako to da koristi 2 sata on im je fino objasnio da jedan ide po americkom a drugi po nasem vremenu :D i nije platio porez ni na jedan
ahahahahahhaha ,,, ko bi se sjetio tog u tom momentu,, cccc,,,
sat sam naumio kupit na amazonu i poslat ga rođaku na adresu koji se nalazi u americi, i da mi ga on pošalje, da napiše nesto na našem jeziku tipa sretan rođendan ,, bla bla, gluposti, i nece oni znat koliko je placen sat, sto znaci da nece znat koliko tacno da naplate carinu i porez ,,, :)
touch brain

#1294 Re: Satovi

Post by touch brain »

funnyMe wrote:
ahahahahahhaha ,,, ko bi se sjetio tog u tom momentu,, cccc,,,
sat sam naumio kupit na amazonu i poslat ga rođaku na adresu koji se nalazi u americi, i da mi ga on pošalje, da napiše nesto na našem jeziku tipa sretan rođendan ,, bla bla, gluposti, i nece oni znat koliko je placen sat, sto znaci da nece znat koliko tacno da naplate carinu i porez ,,, :)
nebi da ti kvarim planove ali postoji nesto sto se zove seriski broj....ako carina nemoze saznat kupovnu cijenu,onda ti oni izvrse procjenu i na osnovu te procjene ti lupe porez
hladan.preminger

#1295 Re: Satovi

hvala

Ja sam kupovao sat za ebay-a i naplatili su mi carinu 10%, pa na to 17% pdv-a. Otprilike na sat od 300 KM dodje ti 100-110 KM dazbina.

Najbolji nacin je da ti narucis i platis, a posaljes na adresu nekoga u USA, ako ce ubrzo dolaziti da ti donese.
hladan.preminger

#1296 Re: Satovi

Nema. Najblize Hrvatska.

Za cijenu X10 mozda je bolje kupiti "obicni" sat i neku Garmin rucnu navigaciju :) Kupis obican sat do 100 KM samo za vrijeme, puls/kalori/itd metar za 100KM i do 500KM za Garmin navigaciju sa kompasom, altimetrom, barometrom i ostalim djidjama. I dobijes sve sto X10 moze i puno vise. Samo sto je X10 sminka, sve u rucnom satu, to stoji.

Pretpostavljam da ti takav sat treba za sportske aktivnosti tipa planinarenja, biciklizma, orijentacije. avanturizma (hodanja raznim, nepoznatim, terenima) ili slicno.

Ja sam uglavnom pristalica posebnih uredjaja za svaku funkciju. Uredjaji koji imaju sve u jednom sve funkcije obavljaju prosjecno, kada kupujes uredjaje posebno za svaku funkciju za one funkcije koje ti nisu previse vazne kupis relativno jeftin uredjaj koji radi pristojno, za vazne funkcije kupis vrhunski uredjaj koji svoju funkciju obavlja besprijekorno.
Od 3 predlozena odbacio sam X10, nakon pregleda par reviewa. Nije isplativa investicija. Bas kako ti kazes, za manje para se mogu uzeti bolji uredjaji.

Ambit je isto poskup, tako da cu najvjerovatnije uzeti Core i korsiti ga u Kombinaciji sa HTC WildFire+SportstrackLive koji sam kupio i koji odlicno funkcionise, pogotovo kada se upoloada na njihovu stranicu. Podaci su fenomenalni.

Hvala drug na pomoci!
funnyMe

#1297 Re: Satovi

Post by funnyMe »

http://www.amazon.com/gp/aw/d/B005FMZSS ... tches?is=l

Interesuje me da li ima u sarajevu igdje kupit ovaj sat??
Vidio sam da isti ovakav ima na pik-u al ga momak prodaje za 400 km,,
I vi sto se razumijete u satove da mi kazete da li se isplati ovaj sat uzimat i kakva je invicta uopce???
vukojebina

#1298 Re: Satovi

Post by vukojebina »

Uuuu invicta boli glava, moj jaran ima par satova, fan invicte, jos ni sa jednim nije imo problema...i stvarno gdje god se pojavi sa invictom, mami poglede...a i poskupi su, znam da je on taj jedan model narucio iz amerike, preko 500 dolara na snizenju ga platio...
touch brain

#1299 Re: Satovi

Post by touch brain »

funnyMe wrote:http://www.amazon.com/gp/aw/d/B005FMZSS ... tches?is=l

Interesuje me da li ima u sarajevu igdje kupit ovaj sat??
Vidio sam da isti ovakav ima na pik-u al ga momak prodaje za 400 km,,
I vi sto se razumijete u satove da mi kazete da li se isplati ovaj sat uzimat i kakva je invicta uopce???
iako spada u "jeftine" satove (do 1000$), omjer cijene i kvalitete je dobar....isto sto nemozes npr kupit golfa i ocekivat od njega da bude rolls royce tako nemozes ni ocekivat cuda od ovog sata...ali opet kazem omjer cijene i kvalitete je dobar
Last edited by touch brain on 21/04/2012 17:44, edited 1 time in total.
BlackCaviar

#1300 Re: Satovi

Post by BlackCaviar »

E ako je Invicta "boli glava" onda ne znam stvarno :shock: :?
Post Reply