Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
Connaisseur Karlin

#1276 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Connaisseur Karlin »

Gojeni H wrote:
asker wrote:Pa kako ti vise ne dosadi? Pobjegla si, ok, uzivaj. Ubi se da nas ubjedis kako je Bosna karina od drzave i da treba bjezat. Sve si postove ulupala u objasnjavanju, sa smjeskom, kako su Bosnjaci ustvari Bosanci, kako je BiH neodrziva, kako ce na prvu petardu svi zgulit preko granice. Perfidno provlacis tezu da ko je mogao pobjegao je, a da i mi ostali mozemo uradili bi isto, ali eto nemozemo. Za koga ti nas smatras matere ti?
Ja sam na cetvrtom pasosu, 3 popunjena pecatima i vizama. Imas ove ljudi koji pisu a uspjesni su poduzetnici, profesori, doktori, a pisu iz Kalesije ili Zavidovica. Sta to tebi smeta?

Pokiselio 2 tone jabuke i da bjezim negdje, ne pada mi na pamet.
Treci pasos u 4 godine, onaj za salterom zavrce ocima.

Taman skupio crkavice da uzmem kakve garsonjerice pa da i ja budem Sarajlijica ... Pritisli cetnici kod Grbavice, pa da branim Dozera i PM-a kad se oni nece sami branit' ... i da sad fatam jangiju ... Kud cu?
takvi poput vas, ce prvi zbrisati,jer imate novac :)
hAZNADAR

#1277 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by hAZNADAR »

prog321 wrote:
Pa valjda Bosnjaci imaju neku organizaciju iza sebe.
Imaju ljude u vojsci, policiji, tajnoj sluzbi.
Mora postojati neki plan u slucaju secesije kao sto je referendum.
Ako to Bosnjaci nemaju onda ko ih jebe. Ne treba im drzava. :-D
Samo drzava ili bolje receno drzava moze proglasiti mobilizaciju, nabaviti streljivo, uniforme, okupiti oficirski kadar, osnovati divizije, nabaviti benzin, zalihe, love,...

Ako si siguran da ce drzava to uraditi i da ima sredstva za to - onda OK. Ali nemoj prizivati mrtve glave u Mrkonjicu ako nemas pojma ko i kako ce tu doci i zapucati na granicnu sluzbu.

Konkretno u ovoj temi. Drzava u slucaju prave secesije ima naravno plan i naravno da vojska, generalstab ima planove u slucaju da.

Ali bojim se da ovaj referendum o proslavi dana nije dovoljna razlog za pokretanje te silne masinerije.

Osim toga - i da dodje do rata imas jedan drugi problem. Naime ne smijes pobijediti i da mozes. Ne mozes napraviti novu Oluju x 10.
Ko posalje milion ljudi u bijeg(koliko ih ima u RS) i time izazove humanitarnu katastrofu - ima protiv sebe cijeli svijet. Banjalucka regija sa svom silom ljudi i ne moze pobjeci preko mostova osim kolektivno plivati preko Save.
PM72

#1278 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by PM72 »

Gojeni H wrote:
asker wrote:Pa kako ti vise ne dosadi? Pobjegla si, ok, uzivaj. Ubi se da nas ubjedis kako je Bosna karina od drzave i da treba bjezat. Sve si postove ulupala u objasnjavanju, sa smjeskom, kako su Bosnjaci ustvari Bosanci, kako je BiH neodrziva, kako ce na prvu petardu svi zgulit preko granice. Perfidno provlacis tezu da ko je mogao pobjegao je, a da i mi ostali mozemo uradili bi isto, ali eto nemozemo. Za koga ti nas smatras matere ti?
Ja sam na cetvrtom pasosu, 3 popunjena pecatima i vizama. Imas ove ljudi koji pisu a uspjesni su poduzetnici, profesori, doktori, a pisu iz Kalesije ili Zavidovica. Sta to tebi smeta?

Pokiselio 2 tone jabuke i da bjezim negdje, ne pada mi na pamet.
Treci pasos u 4 godine, onaj za salterom zavrce ocima.

Taman skupio crkavice da uzmem kakve garsonjerice pa da i ja budem Sarajlijica ... Pritisli cetnici kod Grbavice, pa da branim Dozera i PM-a kad se oni nece sami branit' ... i da sad fatam jangiju ... Kud cu?
:thumbup: :kiss:
Dobar.
Ako ćemo ratovati da vas istočnjake vratimo i naselimo na dedovini - ozbiljno bi razmotrio ratnu opciju.Mada,veća je mogućnost ljudskog naselja na Marsu nego vratiti Bošnjaka sa asfalta na selo.
radostan dan

#1279 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by radostan dan »

zateznistub wrote:
radostan dan wrote:
I ti isto generacijo, da postavis ovaj post na banjalucki forum, da se ne bi sumnjalo u tvoje namjere...
Evo ja cekam odobrenje bl administratora za registraciju... :zoka:
nije problem, daj mi samo link na temu na pp
Cekaj prvo ja, obecao sam @Pismonosi... :mrgreen: cekam da mi administrador odobri ulaz.
Otisao da vidim,ima tema - referendum, poceo da citam od zadnje, 36.strane, stigao do 30., jos nisam naletio na pominjanje rata, da kad mi odobre ulaz mogu da priljepim onaj potresni post koji si i ti postavio...
Ti, zdravlje?
zateznistub

#1280 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by zateznistub »

PM72 wrote: :thumbup: :kiss:
Dobar.
Ako ćemo ratovati da vas istočnjake vratimo i naselimo na dedovini - ozbiljno bi razmotrio ratnu opciju.Mada,veća je mogućnost ljudskog naselja na Marsu nego vratiti Bošnjaka sa asfalta na selo.
Ti si lud... :lol:
hAZNADAR

#1281 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by hAZNADAR »

MikroBelaj wrote:
arzuhal wrote:Kakav crni rat, godine straha, rovovi blatnjavi i krvave tranšeje, milijarde gelera, smrt na svakom ćošku, konvoji hrane i lijekova...To ko hoće neka mu u kući bude, i u ćumezu!

Mi govorimo o jednoj efikasnoj, brzoj i nezadrživoj vojno-redarstvenoj akciji koja traje hevtu maksimalno, a u cilju zaštite BiH i njenih građana, u cilju zaštite mira i ustavnog poretka :mrgreen:
Upravo tako blitzcreig !!!
Koje teritorije da se oslobode?
Danguba

#1282 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Danguba »

Ne poznajes Srbe dovoljno dobro i trenutnu situaciju kod njih.
Prosli put im je falilo teritorija - ovaj put ne jer su zadovoljni sa 49% BiH.
Prosli put su etnicki cistili - ovaj put ne trebaju jer je skoro "cisto".
Prosli put su se zanosili srpskim Sarajevom, oslobadjanjem Tuzle, Bihaca,.. - ovaj put ne zele te gradove ni na poklon.
Prosli put su isli na istrebljenje Bosnjaka ili protjerivanje - ovaj put im je stalo samo do ogradjivanja.

U najgorem slucaju mogu se naoruzati da obezbjede "granicu". Ali napasti Federaciju nece ni pod tackom razno. Mozda Brcko ako tu dodje do blokade njihovih komunikacija.

Dobro spomenu rampu u Mrkonjicu. OK, postave drzavnu granicu tu i sta onda?

Mene si opasno zaplasio.

Ocistili smo sto smo htjeli, pobili sta smo stigli, zaokruzili koliko nam dovoljno...ostaje da to branimo na entitetskoj granici...Gdjeeee? na entitetskoj granici. :-) Gdje ti je to bolan ili kada pocinjete sa balvanima?
zateznistub

#1283 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by zateznistub »

radostan dan wrote: Ti, zdravlje?
A šta da ti kažem, gura se nekako...odvelo me neki dan u kafanu poslije dugo vremena...pa me iznjelo...eto ti gdje je otišla kondicija...

I jel to onaj banjaluka forum? tako nekako?
prog321

#1284 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

@Haznadar,
Sve zavisi kako ce se oruzani sukob odvijati.
Moze biti manji sukob sa zauzimanjem odredjenih strateskih tacki a moze i biti krvi do koljena.
Niko ne zna kakav ce tacno biti rezultat.
Ali da Bosnjaci moraju reagovati na referendum to je logican zakljucak; ako zele zivjeti dostojanstveno na ovim prostorima.
dječak sa šibicama

#1285 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dječak sa šibicama »

To bi mogla biti solidna antiratna propaganda, obecas Focacima i Gorazdanima da ce se u slucaju pobjede vratiti u Ustipracu, Medjedju, Stragacinu, Focansku Jabuku, da se vise nece morati patiti na sarajevskom vrelom asfaltu... i dobijes par hiljada zestokih protivnika rata :D
bleee_sa

#1286 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by bleee_sa »

Ako će se šveđani vratit u Foču ja ću prvi pušku uzet :mrgreen:
ABH017

#1287 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by ABH017 »

Gojeni H wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Gojeni H wrote: Koji problem Srbi zele rijesiti?
Mene interesira: Ko odvje prica o pocetku rata i ko zeli prvi zapucati!!!
Mene interesuje koji problem Srbi zele rijesiti.
:thumbup:
Tako je. Čemu referendum?
MikroBelaj

#1288 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by MikroBelaj »

hAZNADAR wrote:
MikroBelaj wrote:
arzuhal wrote:Kakav crni rat, godine straha, rovovi blatnjavi i krvave tranšeje, milijarde gelera, smrt na svakom ćošku, konvoji hrane i lijekova...To ko hoće neka mu u kući bude, i u ćumezu!

Mi govorimo o jednoj efikasnoj, brzoj i nezadrživoj vojno-redarstvenoj akciji koja traje hevtu maksimalno, a u cilju zaštite BiH i njenih građana, u cilju zaštite mira i ustavnog poretka :mrgreen:
Koje teritorije da se oslobode?
Nekontas?

Nema oslobadjanja teritorija,samo hapsenje onih koji narusavaju ustavni poredak BiH !

Kontas sad?
zateznistub

#1289 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by zateznistub »

bleee_sa wrote:Ako će se šveđani vratit u Foču ja ću prvi pušku uzet :mrgreen:
Ne'š gledat otaj film... :jok:
bleee_sa

#1290 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by bleee_sa »

zateznistub wrote:
Ne moraš ti ba, ti si daleko :mrgreen: :kiss:
dječak sa šibicama

#1291 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dječak sa šibicama »

... cujte srpski dobrovoljci bando cetnici, necemo u Stragacinu dok smo zivi mi!
hAZNADAR

#1292 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by hAZNADAR »

Danguba wrote:
Ne poznajes Srbe dovoljno dobro i trenutnu situaciju kod njih.
Prosli put im je falilo teritorija - ovaj put ne jer su zadovoljni sa 49% BiH.
Prosli put su etnicki cistili - ovaj put ne trebaju jer je skoro "cisto".
Prosli put su se zanosili srpskim Sarajevom, oslobadjanjem Tuzle, Bihaca,.. - ovaj put ne zele te gradove ni na poklon.
Prosli put su isli na istrebljenje Bosnjaka ili protjerivanje - ovaj put im je stalo samo do ogradjivanja.

U najgorem slucaju mogu se naoruzati da obezbjede "granicu". Ali napasti Federaciju nece ni pod tackom razno. Mozda Brcko ako tu dodje do blokade njihovih komunikacija.

Dobro spomenu rampu u Mrkonjicu. OK, postave drzavnu granicu tu i sta onda?

Mene si opasno zaplasio.

Ocistili smo sto smo htjeli, pobili sta smo stigli, zaokruzili koliko nam dovoljno...ostaje da to branimo na entitetskoj granici...Gdjeeee? na entitetskoj granici. :-) Gdje ti je to bolan ili kada pocinjete sa balvanima?
Malo si polupao loncice al nema veze. Hoce to u zanosu.
:roll:

Svasta cu dozivjeti ovdje. :lol:
PM72

#1293 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by PM72 »

zateznistub wrote:
Lesi se vraća kući al' fočak nikad.
MikroBelaj

#1294 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by MikroBelaj »

hAZNADAR wrote:
A covjeka,.. :roll:

Govorim kako jeste. Ovo vise nije 92-ga. Cetnici su odradili jednu fazu i ne moraju to ponavljati.
Sad im prestoji nesto skroz drugo.

To je jedino naopako.

Shvati da ne moraju napadati Federaciju, Tuzla, Bihac ih vise ne interesuju - zele okean izmedju.

Ko tu onda mora prvi zapucati? Eto da izbjegnem reci zapoceti rat.
rekako je da ce rat zapoceti Bosnjaci,eto sad znamo dogovor :D
MikroBelaj wrote:

Blitzkrieg na Bosanjcki nacin opa :D

ABH017 wrote:
aha , a radi teritorija bi se trebalo opet pucati :-) i tako svekih nekoliko decenija treba prakticirati rat sa uzimanjem,pa ponovnim,oduzimanjem teritorija :-x ocigledno,ratovanjem se ne rjesavaju problemi,vec izkljucivo pomjeranje teritorija i ubijanje naroda!
Ahaaa.. Treba zaboraviti na genocide počinjene prije 20 i kusur godina i ozvaničiti klanja, silovanja, masovna strijeljanja i nagraditi one koji su to činili u ime te iste teritorije.

U čemu je razlika sad i prije 25 godina?
Strah te da izhod ovaj put bude nepovoljan? :D :lol:
ne zelim ubijanje djece,starih osoba,neduznih civila,kojih najvise strada u svakom ratu

ja nisam BiH drzavljanka,zato nemam nikakv strah vezan za teritorijalnu ppodjelu,pardon,vi ste vec 25 godina teritorijalno podjeljeni
Image
zateznistub

#1295 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by zateznistub »

bleee_sa wrote:
zateznistub wrote:
Ne moraš ti ba, ti si daleko :mrgreen: :kiss:
Ha? Šta? Đe sam,ba? Evo me buljim u Kedaš sa nostalgijom...
Danguba

#1296 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Danguba »

Mi govorimo o jednoj efikasnoj, brzoj i nezadrživoj vojno-redarstvenoj akciji koja traje hevtu maksimalno, a u cilju zaštite BiH i njenih građana, u cilju zaštite mira i ustavnog poretka
:mrgreen:
:thumbup:
radostan dan

#1297 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by radostan dan »

zateznistub wrote:
A šta da ti kažem, gura se nekako...odvelo me neki dan u kafanu poslije dugo vremena...pa me iznjelo...eto ti gdje je otišla kondicija...

Nemoj samo gusti sok, od njega sise rastu... :mrgreen:
Da.
ABH017

#1298 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by ABH017 »

Connaisseur Karlin wrote: ne zelim ubijanje djece,starih osoba,neduznih civila,kojih najvise strada u svakom ratu

ja nisam BiH drzavljanka,zato nemam nikakv strah vezan za teritorijalnu ppodjelu,pardon,vi ste vec 25 godina teritorijalno podjeljeni
Pa upravo ti što bi da se igraju s referenduma hoće da potvrde ubijanje djece, starih osoba, nedužnih civila. Da ih nisu džaba ubijali, jel?

Znači da se isplati. Jel?
MikroBelaj

#1299 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by MikroBelaj »

dječak sa šibicama wrote:To bi mogla biti solidna antiratna propaganda, obecas Focacima i Gorazdanima da ce se u slucaju pobjede vratiti u Ustipracu, Medjedju, Stragacinu, Focansku Jabuku, da se vise nece morati patiti na sarajevskom vrelom asfaltu... i dobijes par hiljada zestokih protivnika rata :D
Mrzim te,ne daji im ideje,ja se taman ponado ide novo rato :D
Last edited by MikroBelaj on 02/09/2016 20:38, edited 1 time in total.
zateznistub

#1300 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by zateznistub »

radostan dan wrote:
zateznistub wrote:

Nemoj samo gusti sok, od njega sise rastu... :mrgreen:
Da.
Kakav gusti, šlagiro be se kad bi ga samo prinjeo ustima...
Locked