takvi poput vas, ce prvi zbrisati,jer imate novacGojeni H wrote:Treci pasos u 4 godine, onaj za salterom zavrce ocima.asker wrote:Pa kako ti vise ne dosadi? Pobjegla si, ok, uzivaj. Ubi se da nas ubjedis kako je Bosna karina od drzave i da treba bjezat. Sve si postove ulupala u objasnjavanju, sa smjeskom, kako su Bosnjaci ustvari Bosanci, kako je BiH neodrziva, kako ce na prvu petardu svi zgulit preko granice. Perfidno provlacis tezu da ko je mogao pobjegao je, a da i mi ostali mozemo uradili bi isto, ali eto nemozemo. Za koga ti nas smatras matere ti?
Ja sam na cetvrtom pasosu, 3 popunjena pecatima i vizama. Imas ove ljudi koji pisu a uspjesni su poduzetnici, profesori, doktori, a pisu iz Kalesije ili Zavidovica. Sta to tebi smeta?
Pokiselio 2 tone jabuke i da bjezim negdje, ne pada mi na pamet.
Taman skupio crkavice da uzmem kakve garsonjerice pa da i ja budem Sarajlijica ... Pritisli cetnici kod Grbavice, pa da branim Dozera i PM-a kad se oni nece sami branit' ... i da sad fatam jangiju ... Kud cu?
Rat u BiH zbog referenduma?
- Connaisseur Karlin
#1276 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
-
hAZNADAR
#1277 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Samo drzava ili bolje receno drzava moze proglasiti mobilizaciju, nabaviti streljivo, uniforme, okupiti oficirski kadar, osnovati divizije, nabaviti benzin, zalihe, love,...prog321 wrote:
Pa valjda Bosnjaci imaju neku organizaciju iza sebe.
Imaju ljude u vojsci, policiji, tajnoj sluzbi.
Mora postojati neki plan u slucaju secesije kao sto je referendum.
Ako to Bosnjaci nemaju onda ko ih jebe. Ne treba im drzava.
Ako si siguran da ce drzava to uraditi i da ima sredstva za to - onda OK. Ali nemoj prizivati mrtve glave u Mrkonjicu ako nemas pojma ko i kako ce tu doci i zapucati na granicnu sluzbu.
Konkretno u ovoj temi. Drzava u slucaju prave secesije ima naravno plan i naravno da vojska, generalstab ima planove u slucaju da.
Ali bojim se da ovaj referendum o proslavi dana nije dovoljna razlog za pokretanje te silne masinerije.
Osim toga - i da dodje do rata imas jedan drugi problem. Naime ne smijes pobijediti i da mozes. Ne mozes napraviti novu Oluju x 10.
Ko posalje milion ljudi u bijeg(koliko ih ima u RS) i time izazove humanitarnu katastrofu - ima protiv sebe cijeli svijet. Banjalucka regija sa svom silom ljudi i ne moze pobjeci preko mostova osim kolektivno plivati preko Save.
-
PM72
#1278 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Gojeni H wrote:Treci pasos u 4 godine, onaj za salterom zavrce ocima.asker wrote:Pa kako ti vise ne dosadi? Pobjegla si, ok, uzivaj. Ubi se da nas ubjedis kako je Bosna karina od drzave i da treba bjezat. Sve si postove ulupala u objasnjavanju, sa smjeskom, kako su Bosnjaci ustvari Bosanci, kako je BiH neodrziva, kako ce na prvu petardu svi zgulit preko granice. Perfidno provlacis tezu da ko je mogao pobjegao je, a da i mi ostali mozemo uradili bi isto, ali eto nemozemo. Za koga ti nas smatras matere ti?
Ja sam na cetvrtom pasosu, 3 popunjena pecatima i vizama. Imas ove ljudi koji pisu a uspjesni su poduzetnici, profesori, doktori, a pisu iz Kalesije ili Zavidovica. Sta to tebi smeta?
Pokiselio 2 tone jabuke i da bjezim negdje, ne pada mi na pamet.
Taman skupio crkavice da uzmem kakve garsonjerice pa da i ja budem Sarajlijica ... Pritisli cetnici kod Grbavice, pa da branim Dozera i PM-a kad se oni nece sami branit' ... i da sad fatam jangiju ... Kud cu?
Dobar.
Ako ćemo ratovati da vas istočnjake vratimo i naselimo na dedovini - ozbiljno bi razmotrio ratnu opciju.Mada,veća je mogućnost ljudskog naselja na Marsu nego vratiti Bošnjaka sa asfalta na selo.
-
radostan dan
#1279 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Cekaj prvo ja, obecao sam @Pismonosi...zateznistub wrote:nije problem, daj mi samo link na temu na ppradostan dan wrote:
I ti isto generacijo, da postavis ovaj post na banjalucki forum, da se ne bi sumnjalo u tvoje namjere...
Evo ja cekam odobrenje bl administratora za registraciju...
Otisao da vidim,ima tema - referendum, poceo da citam od zadnje, 36.strane, stigao do 30., jos nisam naletio na pominjanje rata, da kad mi odobre ulaz mogu da priljepim onaj potresni post koji si i ti postavio...
Ti, zdravlje?
- zateznistub
#1280 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ti si lud...PM72 wrote:![]()
![]()
Dobar.
Ako ćemo ratovati da vas istočnjake vratimo i naselimo na dedovini - ozbiljno bi razmotrio ratnu opciju.Mada,veća je mogućnost ljudskog naselja na Marsu nego vratiti Bošnjaka sa asfalta na selo.
-
hAZNADAR
#1281 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Koje teritorije da se oslobode?MikroBelaj wrote:Upravo tako blitzcreig !!!arzuhal wrote:Kakav crni rat, godine straha, rovovi blatnjavi i krvave tranšeje, milijarde gelera, smrt na svakom ćošku, konvoji hrane i lijekova...To ko hoće neka mu u kući bude, i u ćumezu!
Mi govorimo o jednoj efikasnoj, brzoj i nezadrživoj vojno-redarstvenoj akciji koja traje hevtu maksimalno, a u cilju zaštite BiH i njenih građana, u cilju zaštite mira i ustavnog poretka
- Danguba
#1282 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ne poznajes Srbe dovoljno dobro i trenutnu situaciju kod njih.
Prosli put im je falilo teritorija - ovaj put ne jer su zadovoljni sa 49% BiH.
Prosli put su etnicki cistili - ovaj put ne trebaju jer je skoro "cisto".
Prosli put su se zanosili srpskim Sarajevom, oslobadjanjem Tuzle, Bihaca,.. - ovaj put ne zele te gradove ni na poklon.
Prosli put su isli na istrebljenje Bosnjaka ili protjerivanje - ovaj put im je stalo samo do ogradjivanja.
U najgorem slucaju mogu se naoruzati da obezbjede "granicu". Ali napasti Federaciju nece ni pod tackom razno. Mozda Brcko ako tu dodje do blokade njihovih komunikacija.
Dobro spomenu rampu u Mrkonjicu. OK, postave drzavnu granicu tu i sta onda?
Mene si opasno zaplasio.
Ocistili smo sto smo htjeli, pobili sta smo stigli, zaokruzili koliko nam dovoljno...ostaje da to branimo na entitetskoj granici...Gdjeeee? na entitetskoj granici.
- zateznistub
#1283 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
A šta da ti kažem, gura se nekako...odvelo me neki dan u kafanu poslije dugo vremena...pa me iznjelo...eto ti gdje je otišla kondicija...radostan dan wrote: Ti, zdravlje?
I jel to onaj banjaluka forum? tako nekako?
-
prog321
#1284 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
@Haznadar,
Sve zavisi kako ce se oruzani sukob odvijati.
Moze biti manji sukob sa zauzimanjem odredjenih strateskih tacki a moze i biti krvi do koljena.
Niko ne zna kakav ce tacno biti rezultat.
Ali da Bosnjaci moraju reagovati na referendum to je logican zakljucak; ako zele zivjeti dostojanstveno na ovim prostorima.
Sve zavisi kako ce se oruzani sukob odvijati.
Moze biti manji sukob sa zauzimanjem odredjenih strateskih tacki a moze i biti krvi do koljena.
Niko ne zna kakav ce tacno biti rezultat.
Ali da Bosnjaci moraju reagovati na referendum to je logican zakljucak; ako zele zivjeti dostojanstveno na ovim prostorima.
-
dječak sa šibicama
#1285 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
To bi mogla biti solidna antiratna propaganda, obecas Focacima i Gorazdanima da ce se u slucaju pobjede vratiti u Ustipracu, Medjedju, Stragacinu, Focansku Jabuku, da se vise nece morati patiti na sarajevskom vrelom asfaltu... i dobijes par hiljada zestokih protivnika rata 
- bleee_sa
#1286 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ako će se šveđani vratit u Foču ja ću prvi pušku uzet 
- ABH017
#1287 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Gojeni H wrote:Mene interesuje koji problem Srbi zele rijesiti.Connaisseur Karlin wrote:Mene interesira: Ko odvje prica o pocetku rata i ko zeli prvi zapucati!!!Gojeni H wrote: Koji problem Srbi zele rijesiti?
Tako je. Čemu referendum?
- MikroBelaj
#1288 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Nekontas?hAZNADAR wrote:Koje teritorije da se oslobode?MikroBelaj wrote:Upravo tako blitzcreig !!!arzuhal wrote:Kakav crni rat, godine straha, rovovi blatnjavi i krvave tranšeje, milijarde gelera, smrt na svakom ćošku, konvoji hrane i lijekova...To ko hoće neka mu u kući bude, i u ćumezu!
Mi govorimo o jednoj efikasnoj, brzoj i nezadrživoj vojno-redarstvenoj akciji koja traje hevtu maksimalno, a u cilju zaštite BiH i njenih građana, u cilju zaštite mira i ustavnog poretka
Nema oslobadjanja teritorija,samo hapsenje onih koji narusavaju ustavni poredak BiH !
Kontas sad?
- zateznistub
#1289 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ne'š gledat otaj film...bleee_sa wrote:Ako će se šveđani vratit u Foču ja ću prvi pušku uzet
- bleee_sa
#1290 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ne moraš ti ba, ti si dalekozateznistub wrote:Ne'š gledat otaj film...bleee_sa wrote:Ako će se šveđani vratit u Foču ja ću prvi pušku uzet
-
dječak sa šibicama
#1291 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
... cujte srpski dobrovoljci bando cetnici, necemo u Stragacinu dok smo zivi mi!
-
hAZNADAR
#1292 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Malo si polupao loncice al nema veze. Hoce to u zanosu.Danguba wrote:Ne poznajes Srbe dovoljno dobro i trenutnu situaciju kod njih.
Prosli put im je falilo teritorija - ovaj put ne jer su zadovoljni sa 49% BiH.
Prosli put su etnicki cistili - ovaj put ne trebaju jer je skoro "cisto".
Prosli put su se zanosili srpskim Sarajevom, oslobadjanjem Tuzle, Bihaca,.. - ovaj put ne zele te gradove ni na poklon.
Prosli put su isli na istrebljenje Bosnjaka ili protjerivanje - ovaj put im je stalo samo do ogradjivanja.
U najgorem slucaju mogu se naoruzati da obezbjede "granicu". Ali napasti Federaciju nece ni pod tackom razno. Mozda Brcko ako tu dodje do blokade njihovih komunikacija.
Dobro spomenu rampu u Mrkonjicu. OK, postave drzavnu granicu tu i sta onda?
Mene si opasno zaplasio.
Ocistili smo sto smo htjeli, pobili sta smo stigli, zaokruzili koliko nam dovoljno...ostaje da to branimo na entitetskoj granici...Gdjeeee? na entitetskoj granici.Gdje ti je to bolan ili kada pocinjete sa balvanima?
Svasta cu dozivjeti ovdje.
-
PM72
#1293 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Lesi se vraća kući al' fočak nikad.zateznistub wrote:Ne'š gledat otaj film...bleee_sa wrote:Ako će se šveđani vratit u Foču ja ću prvi pušku uzet
- MikroBelaj
#1294 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Connaisseur Karlin wrote:rekako je da ce rat zapoceti Bosnjaci,eto sad znamo dogovorhAZNADAR wrote:
A covjeka,..![]()
Govorim kako jeste. Ovo vise nije 92-ga. Cetnici su odradili jednu fazu i ne moraju to ponavljati.
Sad im prestoji nesto skroz drugo.
To je jedino naopako.
Shvati da ne moraju napadati Federaciju, Tuzla, Bihac ih vise ne interesuju - zele okean izmedju.
Ko tu onda mora prvi zapucati? Eto da izbjegnem reci zapoceti rat.![]()
Blitzkrieg na Bosanjcki nacin opaMikroBelaj wrote:Upravo tako blitzcreig !!!arzuhal wrote:Kakav crni rat, godine straha, rovovi blatnjavi i krvave tranšeje, milijarde gelera, smrt na svakom ćošku, konvoji hrane i lijekova...To ko hoće neka mu u kući bude, i u ćumezu!
Mi govorimo o jednoj efikasnoj, brzoj i nezadrživoj vojno-redarstvenoj akciji koja traje hevtu maksimalno, a u cilju zaštite BiH i njenih građana, u cilju zaštite mira i ustavnog poretka![]()
ne zelim ubijanje djece,starih osoba,neduznih civila,kojih najvise strada u svakom ratuABH017 wrote:Ahaaa.. Treba zaboraviti na genocide počinjene prije 20 i kusur godina i ozvaničiti klanja, silovanja, masovna strijeljanja i nagraditi one koji su to činili u ime te iste teritorije.Connaisseur Karlin wrote:
aha , a radi teritorija bi se trebalo opet pucatii tako svekih nekoliko decenija treba prakticirati rat sa uzimanjem,pa ponovnim,oduzimanjem teritorija
ocigledno,ratovanjem se ne rjesavaju problemi,vec izkljucivo pomjeranje teritorija i ubijanje naroda!
U čemu je razlika sad i prije 25 godina?
Strah te da izhod ovaj put bude nepovoljan?![]()
ja nisam BiH drzavljanka,zato nemam nikakv strah vezan za teritorijalnu ppodjelu,pardon,vi ste vec 25 godina teritorijalno podjeljeni

- zateznistub
#1295 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ha? Šta? Đe sam,ba? Evo me buljim u Kedaš sa nostalgijom...bleee_sa wrote:Ne moraš ti ba, ti si dalekozateznistub wrote:Ne'š gledat otaj film...bleee_sa wrote:Ako će se šveđani vratit u Foču ja ću prvi pušku uzet![]()
- Danguba
#1296 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
arzuhal wrote:Kakav crni rat, godine straha, rovovi blatnjavi i krvave tranšeje, milijarde gelera, smrt na svakom ćošku, konvoji hrane i lijekova...To ko hoće neka mu u kući bude, i u ćumezu!
-
radostan dan
#1297 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Nemoj samo gusti sok, od njega sise rastu...zateznistub wrote:A šta da ti kažem, gura se nekako...odvelo me neki dan u kafanu poslije dugo vremena...pa me iznjelo...eto ti gdje je otišla kondicija...radostan dan wrote: Ti, zdravlje?
I jel to onaj banjaluka forum? tako nekako?
Da.
- ABH017
#1298 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pa upravo ti što bi da se igraju s referenduma hoće da potvrde ubijanje djece, starih osoba, nedužnih civila. Da ih nisu džaba ubijali, jel?Connaisseur Karlin wrote: ne zelim ubijanje djece,starih osoba,neduznih civila,kojih najvise strada u svakom ratu
ja nisam BiH drzavljanka,zato nemam nikakv strah vezan za teritorijalnu ppodjelu,pardon,vi ste vec 25 godina teritorijalno podjeljeni
Znači da se isplati. Jel?
- MikroBelaj
#1299 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Mrzim te,ne daji im ideje,ja se taman ponado ide novo ratodječak sa šibicama wrote:To bi mogla biti solidna antiratna propaganda, obecas Focacima i Gorazdanima da ce se u slucaju pobjede vratiti u Ustipracu, Medjedju, Stragacinu, Focansku Jabuku, da se vise nece morati patiti na sarajevskom vrelom asfaltu... i dobijes par hiljada zestokih protivnika rata
Last edited by MikroBelaj on 02/09/2016 20:38, edited 1 time in total.
- zateznistub
#1300 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Kakav gusti, šlagiro be se kad bi ga samo prinjeo ustima...radostan dan wrote:Nemoj samo gusti sok, od njega sise rastu...zateznistub wrote:A šta da ti kažem, gura se nekako...odvelo me neki dan u kafanu poslije dugo vremena...pa me iznjelo...eto ti gdje je otišla kondicija...radostan dan wrote: Ti, zdravlje?
I jel to onaj banjaluka forum? tako nekako?![]()
Da.