Feedback

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
pirpa

#1276 Re: Feedback

Post by pirpa »

ne igram poker i pisem kako mislim bez uvijanja i ironije....a sad sto si ti pokusao da cetnicku mitomaniju prepises meni, nece da moze...jos nam ovde postavljas link SRNE i nadao si se da ce se naci kakav sljedbenik Riste Djoge da podrzi link koji si objavio..al naidze na tvrdo....

a to sto me ti i PM dozivljavate kao lazovom,dezinformatorom ni najmanje me ne dotice...sto vise...pokazuje pojedinim clanovima foruma vase ne znanje..al nije ni cudo, imali ste 22-23 god. kad ste se puske uhvatili

Woody wrote:HLADNOKRVNE UBICE I DALJE RADE U INSTITUCIJAMA:

http://www.srna.rs/novosti1/79315/hladn ... cijama.htm
ševama se mogu dosta krivicnih djela pripisati al da im se pokusava pripisati snajperisanje po demonstrantima pred skupstinom 92god. je jedna velika bolesna laz...posebno iz razloga sto se znaju imenima ljudi(licno obezbjedjenje Radovana Karadjica) koji su uhapseni u Holidej In-a i kod kojih su pronadjene snajperske puske...

Woody wrote:Znači, ako izbijemo snajperisanje pred skupštinom '92-e, "Ševama" preostaje:

1) Podmetanje eksploziva u redu za hljeb u V. Miskina i kasnije na Markalama;
2) Likvidacija civila u sarajevskim zatvorima, policijskim stanicama i vojnim komandama, silovanje Srpkinja, nakon štu su brutalno likvidirani, jednostavno izbacivani na ulicu da bi se podmetnuli kao žrtve ratnih događaja, granatiranja i slično;
3) 3.299 ubijenih civila srpske nacionalnosti u Sarajevu;
4) 126 logora za Srbe, uključujući i sabirni centar, formiran po ugledu na Nezavisnu Državu Hrvatsku, kroz koji je, uz torturu, prošlo više od 10.000 ljudi;

Mnogo je kume... Mnogo...

:-) :-) :-)
:lol: :lol: :lol:
PM72

#1277 Re: Feedback

Post by PM72 »

Ja ti javno kažem da si lažov i da izmišljaš stvari a ti me dematuj.Ako svoje laži dokažeš kao istinu - ja ću ti se javno izvinuti.Do tada ću te ofirati kad god slažeš.
pirpa

#1278 Re: Feedback

Post by pirpa »

ti i izvinjenje se niste sreli ni u putu....

a da bi nesto bilo demantovano prvo se mora konkretno iznjeti dokaz kojim se pobija iznjeta tvrdnja...sto naravno ti nisi uradio...vec kao neka baba ....jeste, nije, jeste, nije.... a u sustini nikakav konkretno odgovor da das koji pobija moje tvrdnje...

ja sam ti vec jednom rekao...posto se pravis znalac i da znas u Sarajevu i kuntu,pantu... raspitaj se u drzavnom tuziteljstvu ...do tad pusti mi se subjektivnog misljenja...

a sto se tice likvidacije koju su ,organizovali,izvrsili,zataskali celni ljudi prvog korpusa armije BiH koje se desilo pocetkom 94god kod parlamenta BiH.....sta mislis, sto se to ne jave ljudi koji su bili na tom djelu Sarajevske linije i oni mi ne kazu da lazem... vec se ti prasinaru javljas i nicim konkretnim da me demantujes.
Last edited by pirpa on 25/12/2017 21:55, edited 1 time in total.
pirpa

#1279 Re: Feedback

Post by pirpa »

Leutar dobio povjerljive dosjee Interpola

Tajni dogovori Tužiteljstva BiH, ministra sigurnosti BiH Tarika Sadovića, kao i generalnog direktora Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) sa Antom Prkačinom o davanju lažnog iskaza u istrazi o ubojstvu doministra MUP-a BiH Joze Leutara, te umiješanost Tarika Sadovića i Almira Džuve u prikrivanje i spriječavanje istrage o tajnim računima Bakira Izetbegovića u Austriji, jasno upućuju i na razloge zbog kojih je Bakir Izetbegović, danas kandidat za predsjednika Stranke demokratske akcije, od sarajevskog kriminalnog podzemlja i terorističkih grupa povezanih s bivšim odredom „El Mudžahedin“, naručio ubojstvo Joze Leutara.

Leutar dobio povjerljive dosjee Interpola

Naime, upravo je Jozo Leutar, došavši na dužnost doministra MUP-a BiH, pokrenuo sveobuhvatnu istragu protiv Alije Izetbegovića, Bakira Izetbegovića, Harisa Silajdžića, Hasana Čengića, Senada Šahinpašića zv. Šaja i drugih, zbog pronevjere i nezakonitog prosvajanja novca sa tajnih računa BiH u Austriji tijekom prve polovine 1990.-ih godina.

Upravo je Leutar, kao prvi dužnosnik BiH, koji je pokrenuo istragu protiv Bakira Izetbegovića i ostalih, a kako doznajemo od naših izvora u Interpolu, zatražio i dobio od njemačkog Ureda Interpola u Wiesbadenu, te od austrijskog Ureda Interpola u Beču, dokumentaciju o istragama koje su vođene u Wiesbadenu, Muenchenu i Beču protiv istih osoba, a u svezi financijskih transakcija i tajnih računa kojima su prije svega raspolagali otac i sin Izetbegović, a po njihovim punomoćima i ostali osumnjičenici u ovoj istrazi.

Dokumentacija o tajnim računima u Austriji

Već početkom 1999. godine, neposredno prije atentata u Sarajevu, a prema našim informacijama sredinom veljače 1999. godine, Jozo Leutar primio je strogo povjerljive spise, odnosno tajni dosje o Interpolovoj istrazi protiv Izetbegovića u svezi njegove i povezanosti političkog vrha SDA sa međunarodnim terorizmom, te kaznenim djelima pranja novca preko tajnih računa u Austriji.

Leutar je, primjerice, kako to navodi naš izvor, dobio cjelovitu dokumentaciju koju je Interpol izuzeo prilikom pretresa banke Die Erste u Beču, te cjelokupnu dokumentaciju o raspolaganju financijskim sredstvima na tajnim računima te banke broj: 513 644 76 (dolarski), 00465151 (ATS), 501 16185.

Poseban dosje činila je dokumentacija o Izetbegovićevim prometima na tajnim računima kod Deutche Bank Frankfurt/M, i to tajnim računima broj 9359316 i 9362369.

Podaci o osobama povezanim s tajnim komitetom

Jozi Leutaru tada su ustupljeni i tajni dosjei istrage protiv članova tajnog komiteta za raspolaganje financijskim sredstvima sa tajnih računa u Austriji, i to: Husein Živalj, Irfan Ljevaković, Derviš Đurđević, Hasan Čengić, Senad Šahinpašić zv. Šaja, Sukarno Hassanein, Fatih Hassanein, Fahim Sejari, Muradif Pajt, Abdelaziz Zaher (rezident mreže u Zagrebu), Ševko Omerbašić, te dokumentaciju oduzetu u pretresima a vezno za tajne financijske transfere po Izetbegovićevom nalogu preko poduzeća Sejari, MIS AG, IGASA/IRO, Forino, Bondini, ZIO SAM, Bjercke, Euro Trade Center, Pentagram Corp, Renjas, Cenex, TWRA, Famso.

Naravno, kao sastavni dio ove istrage, Jozi Leutaru ustupljeni su i dokumenti o istrazi protiv Alije i Bakira Izetbegovića.

Iz popisa dokumentacije koju je Interpol ustupio tada Jozi Leutaru za potrebe njegove istrage razvidno je kako je istraga protiv mreže kojom su rukovodili Alija i Bakir Izetbegović, te njihovi najbliži suradnici, trajala kroz duže vremensko radzoblje i to u nekoliko zemlja, preko kojih je Izetbegovićeva mreža provodila svoje nezakonite operacije.

Dosjei s iskazima svjedoka

Tako su Leutaru tada ustupljeni dokumenti istrage ubojstava Juke Prazine i Lojo Taiba, istrage u Berlinu, Italiji, Mettmannu, Saarlandu, Švedskoj, istrage u Južnoj Africi i Obali Slonovače, istrage u SAD-u, istrage o povredama Zakona o atomskom oružju, istrage tajnih računa u Volksbank Stuttgart, Postbank Stuttgart, Cannstadter Volksbank, Postbank Muenchen, Deutche Bank Frankfurt/M.

Poseban dio dokumentacije činili su dosjei sa iskazima svjedoka u Interpolovoj istrazi protiv Izetbegovićeve mreže, i to iskazi: Murid Duliman, Derviš Đurđević, Munir Jusić, Sukarno Ali Hassanein, Ingrid Kellner, Aiman Morad, Ervin Šabović, Ghassan Saleh, Atif Alagić, Fikret Bakić, Mustafa Bašić, Emri Bešić, Ole Bjercke, Paolo Bondini, Karin Braun, Roland Bullacher, Emin Čatić, Ibrahim Čelić, Amer Cviko, Mirsada Đonlagić, Adnan Dulančić, Jasna Dulančić, Hasan Džano, Bernhard Edelmann, Salko Granov, Osman Hadžić, Muhamed Hadžimuratović, Sulejman Hadžiredžepović, Suljo Halalkić, Huso Hasković, Munir Jusić, Selman Jusović, Zulfo Kaminić, Hasan Karović, Mustafa Karović, Silvie Keselova, Srećko Kos, Enes Kulenović zv. Alija, Izet Kundo, Aziz Kuratović, Ahmet Maksumić, Azer Maksumić, Esnef Memić, Ismet Memić, Sifet Memić, Uzeir Memić, Muhamed Mešović, Bećir Merdžić, Muhamed Moranjkić, Philippe Muck, Dirk Mueller, Azer Ramadanović, Ervin Šabović, Mirsada Šahinpašić, Izet Salčin, Emin Seho, Fahim Sejari.

Sadović i Džuvo sakrili Interpolove dosjee

Nakon što je od Interpola preuzeo navedene dosjee i dokumentaciju, Leutar je u tajnosti pokrenuo istragu o tajnim računima Alije i Bakira Izetbegovića, te njihovoj mreži preko koje su izvlačili novac sa tajnih računa u Austriji, ali i veze političkog vrha SDA sa međunarodnim terorizmom.

Dokumentacija kojom je raspolagao Jozo Leutar, odnosno tajni dosjei koje je preuzeo u tajnosti od Interpola neposredno prije smrti, bili su za Bakira Izetbegovića dovoljan razlog za organiziranje i narudžbu Leutarevog ubojstva, koje je odradio uz pomoć kriminalnog podzemlja pod vodstvom Ismeta Bajramovića Ćele, te uz pomoć pripadnika nekadašnjeg odreda „El Mudžahedin“ sastavljenog od islamskih terorista.

Danas, kako doznajemo, te tajne dosjee koje je od Interpola preuzeo Jozo Leutar, skrivaju Tarik Sadović i Almir Džuvo kako bi onemogućili bilo kakvu istragu protiv Bakira Izetbegovića i drugih koje ovi dosjei mogu teško i ozbiljno kompromitirati i inkiriminirati.
TheMule

#1280 Re: Feedback

Post by TheMule »

pirpa, mozes li jos samo napisati kako su ulovili ovog vojvodu? da nije slucajno zarobljen u pofalickoj bitci? gore su svi glavni bili za JNA i cetnike, i kuce i kafane im
Vega_Brothers

#1281 Re: Feedback

Post by Vega_Brothers »

Svašta se nazivalo "četničkim vojvodama".

U Srebreniku je djelovao izvjesni SDS - ovac Stokan Marković, samoproglašeni vojvoda. U općini od 30 000 Bošnjaka i 5 000 Srba on je otvoreno četnikovao i tvrdio da će to sve biti srpsko, hodajući uokolo u prikladnom četničkom dekoru. Čak je zahtjevao da Bošnjaci potpisuju "lojalnost" u toj općini gdje su Srbi činili 13% stanovništva. Lola umislio da je u Prijedoru. Nisu ga ni uzimali ozbiljno, više kao ludu. Odmah na početku agresije živog su ga uhvatili, svezali za neko drvo i prebili na mrtvo ime a onda ga jednostavno pustili da zauvjek napusti prostor Srebrenika.

Vidio sam da se zbog tog premlaćivanja nekima i sudilo, "ratni zločin".
karanana

#1282 Re: Feedback

Post by karanana »

evo ja cak malo i zaguglo da vidim pise li se ista o tom sarajevskom voji.
sta god da ukucam pojavjuju se samo rezultati za njegovog dzeda. kontam da bi barem onaj sokolacki slavic net nesto napisao o tom uberchetniku zrtvi zavere u kafani shtokholm. ali ni oni ni da ga spomenu. kakva sramota za takvog velikana. valjda, sto neko vec rece, nije stigao da pokaze i dokaze svoju glavnocu.
PM72

#1283 Re: Feedback

Post by PM72 »

pirpa wrote:ti i izvinjenje se niste sreli ni u putu....

a da bi nesto bilo demantovano prvo se mora konkretno iznjeti dokaz kojim se pobija iznjeta tvrdnja...sto naravno ti nisi uradio...vec kao neka baba ....jeste, nije, jeste, nije.... a u sustini nikakav konkretno odgovor da das koji pobija moje tvrdnje...

ja sam ti vec jednom rekao...posto se pravis znalac i da znas u Sarajevu i kuntu,pantu... raspitaj se u drzavnom tuziteljstvu ...do tad pusti mi se subjektivnog misljenja...

a sto se tice likvidacije koju su naredili,organizovali,izvrsili,zataskali celni ljudi prvog korpusa armije BiH koje se desilo pocetkom 94god kod parlamenta BiH.....sta mislis, sto se to ne jave ljudi koji su bili na tom djelu Sarajevske linije i oni mi ne kazu da lazem... vec se ti prasinaru javljas i nicim konkretnim da me demantujes.
Grohotom se smijem.Grohotom."Da bi nešto bilo dematovano mora se iznjeti dokaz kojim se pobija iznjeta tvrdnja". :lol: .Ti nisi u stanju iznjeti ni konkretno ime i prezime,mjesto događaja niti vrijeme i da to neko demantuje?

Kako se zvao taj tvoj glavni četnički vojvoda,kad je ubijen i gdje?
Gdje je držao kafanu Štokholm u Sarajevu? Lokacija mi treba.
Koji komandant iz Blekinog potoka je ubijen prilikom izviđanja na Žuči?
Ko i kada je ubijen zoljom u Titovoj ulici.
Ko je i kada ubijen pred parlamentom BiH? Ime i datum.Koji načelnik bezbjednosti Prvog korpusa?

Zar si tolika havetinja da misliš da će neko ići u državno tužilaštvo da dokazuje tvoje budalaštine?Nasmijavaš me .Imaš li ikakav dokaz da nisam juče sletio na sarajevski aerodrom vozeći MiG 29? :D
PM72

#1284 Re: Feedback

Post by PM72 »

karanana wrote:evo ja cak malo i zaguglo da vidim pise li se ista o tom sarajevskom voji.
sta god da ukucam pojavjuju se samo rezultati za njegovog dzeda. kontam da bi barem onaj sokolacki slavic net nesto napisao o tom uberchetniku zrtvi zavere u kafani shtokholm. ali ni oni ni da ga spomenu. kakva sramota za takvog velikana. valjda, sto neko vec rece, nije stigao da pokaze i dokaze svoju glavnocu.

Ma nema ni te kafane a kamoli vojvoda... :lol:
TheMule

#1285 Re: Feedback

Post by TheMule »

Ma svaki SDS stab je imo cetnike koji su bili pod nekim vojvodom. Na ovom forumu se samo zna za onog sa Grbavice, jer Sarajevo je od sebilja do C.Vile - pa ja! A za one iz Rajlovca-Zabrdja- Vogosce, Pofalica- Koseva, Trebevica, niko nije ni cuo.

Ovaj Derikonja je zaplatio odmah u junu

Image
pirpa

#1286 Re: Feedback

Post by pirpa »

znaju to ovde mnogi.... jedni se ne javljaju sto ne zele a drugi zbog moguci komplikacija..kako god bilo vojvoda ne doceka svojih 5 min....

helem nejse vojvoda i ostala bagra...mene interesuje nasa bagra..prvenstveno, narucioci,organizatori likvidacija nacelnika 115brigade....
PM72

#1287 Re: Feedback

Post by PM72 »

:lol:

Nek si nam iznio TRAŽENE dokaze...
PM72

#1288 Re: Feedback

Post by PM72 »

TheMule wrote:Ma svaki SDS stab je imo cetnike koji su bili pod nekim vojvodom. Na ovom forumu se samo zna za onog sa Grbavice, jer Sarajevo je od sebilja do C.Vile - pa ja! A za one iz Rajlovca-Zabrdja- Vogosce, Pofalica- Koseva, Trebevica, niko nije ni cuo.

Image
Po tebi su imali vojvoda ko mi desetara?
TheMule

#1289 Re: Feedback

Post by TheMule »

PM72 wrote:
TheMule wrote:Ma svaki SDS stab je imo cetnike koji su bili pod nekim vojvodom. Na ovom forumu se samo zna za onog sa Grbavice, jer Sarajevo je od sebilja do C.Vile - pa ja! A za one iz Rajlovca-Zabrdja- Vogosce, Pofalica- Koseva, Trebevica, niko nije ni cuo.

Image
Po tebi su imali vojvoda ko mi desetara?
Sam Seselj je imenovao preko 20 vojvoda, a ko zna kolko je bilo ovih samo-proglasenih. Sta mislis, da ce neko kupiti oruzje, okupiti 50 'eroja, donirati svinjce za razanj, ispeci rakiju, opljackati citavo selo, a da se ne zove vojvoda i da mu se ne napise bar jedna epska pesma i melodija za gusle?
PM72

#1290 Re: Feedback

Post by PM72 »

Slažem se s tobom ali gore imenovana presona niti je bila četnički vojvoda niti je držao kafanu Štokholm niti je ubijen sa tri metka u Sarajevu.Ovdje tragamo za istinom jer će ovo sve ostati zapisano.Bolje da je hiljadu drugih zijanilo nego on. :wink:
pirpa

#1291 Re: Feedback

Post by pirpa »

PM traga za istinom.. :lol: :lol:

Dobar si, dobar si...
Shvatam ja šta ti radiš od početka al sam uvjek ostavljao mogućnost da me prenosi... Zato sam i išao sa opširnijim odgovorima.

Nego :mrgreen: šta ti misliš... Što se to ne jave borci koji su bili krajem 93god. i pocetkom 94god. Na liniji.. Jevrejsko groblje... Skenderija... Parlament.... Muzej. Što me to oni ne nazovu lažovom ;-)

Davno sam ja napisao na temi- Grbavica... Da razlog mog javljanje nije zbog običnih vojnika i da ne očekujem da će se i jedan od njih javiti...na ovom forumu ih ima desetak koje ja po pisanju prepoznajem...
razlog njihovog ne javljanje ja u potpunosti razumijem.
Svjesni su ljudi gdje žive...

A ti sad ponovo nastavi tvrditi kategorično da ne pričam istinu.. :kiss:
PM72

#1292 Re: Feedback

Post by PM72 »

pirpa wrote:
A ti sad ponovo nastavi tvrditi kategorično da ne pričam istinu..
Dokaži bar jednu od svojih stavki.Samo jednu.
TheMule

#1293 Re: Feedback

Post by TheMule »

Nedobrovoljac wrote:

Image
Taj glavni vojvoda je prije rata. Vojvoda Kojo je u ratu poginuo, ako i to nije lazirano, jer ga nema u Tomicevom groblju.
I ova slika je sa Tomicevog sajta, samo ovaj Kojo nije na virtualnom groblju iz ko zna kojeg razloga
PM72

#1294 Re: Feedback

Post by PM72 »

Ne treba koristiti taj sokolački sajt kao izvor nekih relevantnih informacija.Obično plagijatorsko i propagandno smeće.U tom svom "virtuelnom" groblju ima podatke o 1600 poginulih četnika na području Sarajeva s tim da je na spisak ubacio i one koji su poginuli kao pripadnici drinskog korpusa a poginuli oko Zvornika,Bratunca ili Srebrenice.Pa navodi kako je u manastiru na Romaniji uklesano 4000 imena poginulih Srba u i oko Sarajeva kurvanjski krijući kako je među tih 4000 poginulih ubačen i Gavrilo Princip i ostala bagra što ubi Ferdinanda pa žrtve iz Prvog i Drugog svjetskog rata kao i ubijeni četnici i njihovi jataci u periodu 1945 - 1953.I četnici i partizani i civili - sve je to uklesano na manastirskim zidovima i tih 4000 imena vodi se kao muslimanske žrtve iz devedesetih godina :-) Njihovi vojni odsjeci barataju cifrom od oko 2200 poginulih pripadnika VRS i MUP-a RS kao i strani dobrovoljci.

Uz ostala propagandna sranja navedeno je kako su srpske snage morale zapaliti Zetru 1992 jer su Muslimani na početku rata dovodili Hanku Paldum i ostale muslimanske pjevače koji su u toj dvorani organizovali koncerte i da je muzika odjekivala do Ilijaša.To samo bolestan um može smisliti.Bolestan i pokvaren.
pirpa

#1295 Re: Feedback

Post by pirpa »

FB status- Hamed Pijevac Lukomirak -"Akrapi"

Kako bi bilo lijepo ,casno,dostojanstveno kako i zasluzuju nasi poginuli drugovi da drugi dan bajrama dodju njihovi saborci sa svojom djecom,suprugama,roditeljima ko ih jos ima i sa njihovim familijama doci na njihova vjecna prebivalista,prouciti im fatihu ,pomoliti se,traziti od boga ono sto su zasluzili ,vjecni mir ,Dzenet...al ovako covjek nemoze otici bas tad,bas tad kad tu dodju oni "oni"koji su prvi pobjegli i vratili se samo da bi pokupovali ono sto smo odbranili i opet nasim parama,certifikatima koji su i izmisljenji zbog tih ljudi,kad nebi dolazili oni ljigavci sto su svercovali duhan,cigare ,brasno dok smo mi krvarili,kad nebi bilo onih smradova iz opstine sto dodju da se slikaju i da ih neko vidi tu...ali moji poginuli drugovi,moja braco,vi koji tu lezite vi sa kojima sam dijelio jednu cigaru na nas deset..vi kojih sam dosta nosio i gledao vase zadnje udisaje ovog prolaznog zivota..kao sto abd vidite i znate da i mi dodjemo nebiramo datume,ne slikamo se i znajte ja nasa djeca znaju bas sve o vama i da se mole zajedno sa vama da dobijete ono sto ste i zasluzili Dzenet i milost boziju..Amin
KENJAC

#1296 Re: Feedback

Post by KENJAC »

Vidovdan 1914 - Vidovdan 2017
Gavro , heroj a ne zlocinac !
PM72

#1297 Re: Feedback

Post by PM72 »

Tad smo bili u EU a mahniti Gavro sjeba nam budućnost.
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#1298 Re: Feedback

Post by Woody »

KENJAC wrote:Vidovdan 1914 - Vidovdan 2017
Kako kome...

Ako vjeruješ da su Slovenci-alpski Srbi, Hrvati-Srbi katolici, Bošnjaci-poturčeni Srbi, Crnogorci-ionako Srbi, Makedonci-Srbi sa govornom manom, Šiptari- prikriveni Srbi, koji samo mimikrijom oponašaju prave Albance, Mađari-Srbi koji ne zanju to reći, Rumuni-Vlasi (a oni su ionako Srbi), Grci-najstariji Srbi na svijetu... Onda je Gavro H/Eroj

Ako, pak vjeruješ da su Srbi-Vlasi, doseljeni divljaci sa Kavkaza koji spavaju na drveću okačeni repovima, genocidaši po genetskom genu, turski đugumaši, krivci za 10 genocida nad Bošnjacima, barbari koji se bune protiv svakog uređenja (hrvatske) države, trulo tkivo EUrope, đikani, borci protiv najhumanijeg/najtolerantnijeg/najprogresivnijeg društva koje je Osmansko carstvo i vascijeli Svijet ikada imalo... Onda je Gavro Zločinac po definiciji.
pirpa

#1299 Re: Feedback

Post by pirpa »

Image

Image
KENJAC

#1300 Re: Feedback

Post by KENJAC »

Woody wrote:
KENJAC wrote:Vidovdan 1914 - Vidovdan 2017
Kako kome...

Ako vjeruješ da su Slovenci-alpski Srbi, Hrvati-Srbi katolici, Bošnjaci-poturčeni Srbi, Crnogorci-ionako Srbi, Makedonci-Srbi sa govornom manom, Šiptari- prikriveni Srbi, koji samo mimikrijom oponašaju prave Albance, Mađari-Srbi koji ne zanju to reći, Rumuni-Vlasi (a oni su ionako Srbi), Grci-najstariji Srbi na svijetu... Onda je Gavro H/Eroj

Ako, pak vjeruješ da su Srbi-Vlasi, doseljeni divljaci sa Kavkaza koji spavaju na drveću okačeni repovima, genocidaši po genetskom genu, turski đugumaši, krivci za 10 genocida nad Bošnjacima, barbari koji se bune protiv svakog uređenja (hrvatske) države, trulo tkivo EUrope, đikani, borci protiv najhumanijeg/najtolerantnijeg/najprogresivnijeg društva koje je Osmansko carstvo i vascijeli Svijet ikada imalo... Onda je Gavro Zločinac po definiciji.
Ops, ode ti daleko. Ja sam mislio da je sve pocelo od toga sto je mangup uso u jednosmjernu. A ZOBS se tad morao postovat !
Post Reply