Kutak za anti - VW trenutak

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#1276 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

arhivasvega wrote:
tempuser wrote:
arhivasvega wrote: E vidim da si konacno shvatio, zasto kupovati nesto precijinjeno, kad mozes bolje auto za manje para, a BTW Alfa 159 je skuplja od oktavije i nema čćđdžšž u imenu

Jos samo da objasnis kako kupiti skuplji auto od Octavie za manje para, a da neko na tom autu nije debelo popusio?! Tim se patentim malo bavi!
Evo ti primjer gnjolf 6 2010 dizel ne bitno koji cca 18000km. Fiat Bravo 2010 dizel ne bitno koji cca 10000km. Adac test 100 polovnih auta koja su presla 100000km Bravo na 6 mjestu, gnjolf tamo negdje 40 i neko mjesto. Eto prodaj octaviu i kupi Brava i sta te briga sto je neko popusio, pokusaj shvatit da ima ljudi koji voze auta, a ne ko vi ne vozis oktaviu nego pare
I ovo bi kao trebalo biti objasnjenje kako kupiti skupji auto za manje para? Osim toga, sta ako sam ja taj koji treba ga popusi prvi da bi ti kao dobro prosao?
Isto kao sto kupujes skuplji auto za manje para tako prvo do detalja izvedes racunicu ko je vise izgubio na kupovini/prodaji auta, a onda krenes sa supljom pricom kao ti eto vozis auto, a ja vozim pare!
Tu nema dalje rasprave! Lep pozdrav!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1277 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mali_milojica »

Pocelo se debelo kakiti,a sve manje konstruktivne price :roll:
mobsterc

#1278 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mobsterc »

Ista sudbina kao vw motora... :D
tempuser

#1279 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

mali_milojica wrote:Pocelo se debelo kakiti,a sve manje konstruktivne price :roll:
Kakvu konstruktivnu pricu ocekujes kad jedan pocne sa vrijednanjem samo na osnovu onoga sto neko vozi, a drugi na sasvim razuman odgovor o problemu koji je vidio krene sa preseravanjem kako je nesto smece i sa nekim satro sartaksticnom folovima, a pri tome argumenata 0!?
arhivasvega

#1280 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by arhivasvega »

tempuser wrote:
mali_milojica wrote:Pocelo se debelo kakiti,a sve manje konstruktivne price :roll:
Kakvu konstruktivnu pricu ocekujes kad jedan pocne sa vrijednanjem samo na osnovu onoga sto neko vozi, a drugi na sasvim razuman odgovor o problemu koji je vidio krene sa preseravanjem kako je nesto smece i sa nekim satro sartaksticnom folovima, a pri tome argumenata 0!?

Pa ako ko vrijedja onda ste to Vi VWovce, ti si prvi pitao koje ti auto vozis da sudis oKtaviJu , uostalom neznam sta se desi sa tobom, u avgustu si savjetovao forumase da kupe bilo koje auto za onoliko koliko im dozvoljava budzet, znaci ne bitno marka, dizel, benzin, nego gledat opste stanje auta i koliko je preslo, a sad nesto palamudis kao i emko, da te zovemo emko2 il ti je to ispod casti. Nego reci mi koliki ti monitor imas ???
tempuser

#1281 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by tempuser »

arhivasvega wrote: Pa ako ko vrijedja onda ste to Vi VWovce, ti si prvi pitao koje ti auto vozis da sudis oKtaviJu , uostalom neznam sta se desi sa tobom, u avgustu si savjetovao forumase da kupe bilo koje auto za onoliko koliko im dozvoljava budzet, znaci ne bitno marka, dizel, benzin, nego gledat opste stanje auta i koliko je preslo, a sad nesto palamudis kao i emko, da te zovemo emko2 il ti je to ispod casti. Nego reci mi koliki ti monitor imas ???
Vrijednjanje je kad neko upitne inteligencije krene da sudi o ljudima prema onome sto voze. Osim sto je moje pitanje bilo vezano za tvrdnju da je taj auto smece, ako je to vrijedanje onda je tvoje stanje jako zabrinjavajuce!
Sa mnom se desilo nista, nista sto sam ja napisao nije u kontri sa onim sto sam savjetovao u august, ali cinjenica da tebi jest najbolje govori na je moja prva kostatatija bila ispravna!
Ja se povlacim, a sve sto dalje napises si u pravu, samo pazi da jednom ne napises dva put!
arhivasvega

#1282 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by arhivasvega »

tempuser wrote:
arhivasvega wrote: Pa ako ko vrijedja onda ste to Vi VWovce, ti si prvi pitao koje ti auto vozis da sudis oKtaviJu , uostalom neznam sta se desi sa tobom, u avgustu si savjetovao forumase da kupe bilo koje auto za onoliko koliko im dozvoljava budzet, znaci ne bitno marka, dizel, benzin, nego gledat opste stanje auta i koliko je preslo, a sad nesto palamudis kao i emko, da te zovemo emko2 il ti je to ispod casti. Nego reci mi koliki ti monitor imas ???
Vrijednjanje je kad neko upitne inteligencije krene da sudi o ljudima prema onome sto voze. Osim sto je moje pitanje bilo vezano za tvrdnju da je taj auto smece, ako je to vrijedanje onda je tvoje stanje jako zabrinjavajuce!
Sa mnom se desilo nista, nista sto sam ja napisao nije u kontri sa onim sto sam savjetovao u august, ali cinjenica da tebi jest najbolje govori na je moja prva kostatatija bila ispravna!
Ja se povlacim, a sve sto dalje napises si u pravu, samo pazi da jednom ne napises dva put!

Sta se nerviras, jedva procita sta si napisao od tipfelera, polako, laganica, haj u biblioteku sa svojom oktavijom pa malo citaj, trebat ce ti. Vozdrica
supercali

#1283 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

Goran je sifra svoje vrste al si ti arghiva peglativan da bi gorana citao cijeli dan samo da tebe ne citam
Popusti sa tim djecijim forama i nekakvim svojim kompleksima
Kako ima kompleksasa koji su zadrti u vezi vw-a ti si njihov kontraprodukt
Normalni vw-ovci s pravom nekad prozivaju anti vw-ovce ko komplekase koji ne mogu kupiti vw i sl
arhivasvega

#1284 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by arhivasvega »

supercali wrote:Goran je sifra svoje vrste al si ti arghiva peglativan da bi gorana citao cijeli dan samo da tebe ne citam
Popusti sa tim djecijim forama i nekakvim svojim kompleksima
Kako ima kompleksasa koji su zadrti u vezi vw-a ti si njihov kontraprodukt
Normalni vw-ovci s pravom nekad prozivaju anti vw-ovce ko komplekase koji ne mogu kupiti vw i sl

Pa ako te nerviram jednostavno preskaci moje postove, a kompleksa nemam, ne znam na osnovu cega si zakljucio da imam kompleks pretpostavljam od VW, jednostavno ne zelim da budem jos jedna ovca u stadu, zato i vozim talijana, a ne zato sto nemam para.
supercali

#1285 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

Srecom preskacem al rekoh da ti sapnem pametnu da sebi uradis bolje al jok ti opet isto
Sam9 ti nastavi
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1286 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by konektovan »

Ja kont'o supercali i arhivasvega isti likovi, bar kad je stil pisanja u pitanju. :mrgreen:
arhivasvega

#1287 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by arhivasvega »

konektovan wrote:Ja kont'o supercali i arhivasvega isti likovi, bar kad je stil pisanja u pitanju. :mrgreen:

Ne znam sta hoces da kazes ??? Djecacki ili ??? Ovdje je zabranjeno mladjim od 30 da ostavljaju misljenje ili ... Haj nekad cemo i mi doci u tvoje godine i rado cemo te se sjecati
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1288 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by konektovan »

arhivasvega wrote:
konektovan wrote:Ja kont'o supercali i arhivasvega isti likovi, bar kad je stil pisanja u pitanju. :mrgreen:

Ne znam sta hoces da kazes ??? Djecacki ili ??? Ovdje je zabranjeno mladjim od 30 da ostavljaju misljenje ili ... Haj nekad cemo i mi doci u tvoje godine i rado cemo te se sjecati
Ja se izvinjajem ako sam nekoga uvriJedio. :mrgreen:
arhivasvega

#1289 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by arhivasvega »

konektovan wrote:
arhivasvega wrote:

Ja se izvinjajem ako sam nekoga uvriJedio. :mrgreen:
Ma nisi me uvrijedio naprotiv ja od starijih uzimam savjete
Seawolf

#1290 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Seawolf »

Izvinjavam se zbog prekidanja ove interesantne diskusije, samo da iznesem jedno svoje zapažanje.

Vezano je uz rezanje troškova u V.A.G. koncernu za ono za šta su nas drugarice iz marketinga uvijek upozoravale da "nije trošak" - reklame.

U pretposljednjem broju Auto-Motor-und-Sporta (broj 21, od 1. oktobra), reklame za vozila iz V.A.G. koncerna zauzimale su punih 12 (dvanaest) strana: 4 na udarnom mjestu uz naslovnicu za Porsche, 4 za Audi, dvije za VW Passat GTE, jedna za VW T6 i jedna za Škodu Superb Combi.

U posljednjem broju (broj 22, od četvrtka 15. oktobra), njihove reklame su zauzimale svega dvije strane: na 4 i 5 stranici reklama za Porsche 911 Targa 4S.

Jesu ofalili.
direstraits0078

#1291 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by direstraits0078 »

Seawolf wrote:Izvinjavam se zbog prekidanja ove interesantne diskusije, samo da iznesem jedno svoje zapažanje.

Vezano je uz rezanje troškova u V.A.G. koncernu za ono za šta su nas drugarice iz marketinga uvijek upozoravale da "nije trošak" - reklame.

U pretposljednjem broju Auto-Motor-und-Sporta (broj 21, od 1. oktobra), reklame za vozila iz V.A.G. koncerna zauzimale su punih 12 (dvanaest) strana: 4 na udarnom mjestu uz naslovnicu za Porsche, 4 za Audi, dvije za VW Passat GTE, jedna za VW T6 i jedna za Škodu Superb Combi.

U posljednjem broju (broj 22, od četvrtka 15. oktobra), njihove reklame su zauzimale svega dvije strane: na 4 i 5 stranici reklama za Porsche 911 Targa 4S.

Jesu ofalili.
Zbog svjeCke krize nemam za rizle... :)
emko1234

#1292 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by emko1234 »

arhivasvega wrote:

Hoće da kaže da pišeš ko polupismeno ili blago retardirano dijete uzrasta do 12 godina s četiri razreda osnovne škole bez dopunske nastave.

Nebitno a ne ne bitno, glagol i ne odvojeno, samo dio mojih zapažanja. A ove pizdarije koje si pisao, ne pada mi na pamet da komentarišem.
golfiista

#1293 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by golfiista »

emko1234 wrote:
arhivasvega wrote:

Hoće da kaže da pišeš ko polupismeno ili blago retardirano dijete uzrasta do 12 godina s četiri razreda osnovne škole bez dopunske nastave.

Nebitno a ne ne bitno, glagol i ne odvojeno, samo dio mojih zapažanja. A ove pizdarije koje si pisao, ne pada mi na pamet da komentarišem.
Lektore, možda imaš više od četiri osnovne i koji dopunski sat, ali bi trebao znati da ovakve stvari ne bi trebale biti predmetom lektorisanja, prvo nismo na času gramatike, a drugo, mnogo važnije, sve je pravilno dok se ljudi razumiju, ali ovo posljednje nisi mogao pročitati na netu, već samo iskusiti. Za iskustvo treba mnogo više od 32-inčnog monitora :skoljka:
emko1234

#1294 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by emko1234 »

Nisu predmet lektorisanja niti sam lektorisao, samo sam se nadovezao na ono što je čovjek iznad mene napisao, da postoje osnovane sumnje da su ovaj arhiv i respo isti likovi. Ja sam se samo složio i dao čovjeku malo bliže objašnjenje zašto sumnjam i ja u to između ostalih.
ado-šampion

#1295 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by ado-šampion »

amar1994 wrote:Image
Image
Image
Image
Image
vau kako zanimljiv enterijer golfa :-)
Malo kasno, ali jbg covjek se mora nekad odmoriti od 10 sati dnevno gledanja u monitor, a kad ce ako ne za vikend. :-)

Po meni, ja kad bih birao striktno po interijerima Golf je prvi. Mazda je isto dobra (uz dosta copy-paste), Astra isto nije losa. Focusa i Civica ne bih ni dzaba. Ko da su se djeca igrala. A jbt Focus i izgleda dobro kakav je Civic. :shock: Japanci su nekad bili makar jednostavni ako ne lijepi, sta sad rade s ovim interijerima (minus Mazda), to je bogu plakat. :sad:

Sto se tice generalno ovih auta, po meni subjektivno Golf unutra izgleda za 2 klase skuplje auto od Focusa. Za ostale ne znam. Samo ove Svabe pratim. :D

Neko se dotakao Pezoa. Pezo i generalno PSA automobili imaju jednu veliku manu, a to je da enormno gube na cijeni. Otvoris samo Kramarovu stranicu, imas tri godine stare 508 s dobrom opremom po 20 k. Ja sam sjedio u tom jednom 508 kad sam gledao sebi auto i generalno mi nije legla unutrasnjost. Ne izgleda on lose, ali sjedi se dosta visoko, kao u Citroenima, a to se meni nikako ne svidja. Sto se toga tice bolje mi je legao prvi 308, a i on je na granici, da se osjecam ugodno za volanom moram maksimalno spustiti sjedalo a ja sam samo 188. U Bembari moze jos 10 centi dole kad se namjestim. :D
Meni su se inace Pezoi svidjali uvijek izgledom, ali ovi zadnji model, 208, 308, mi ne leze nikako, sto vani, a posebno ne unutra.
arhivasvega

#1296 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by arhivasvega »

emko1234 wrote:Nisu predmet lektorisanja niti sam lektorisao, samo sam se nadovezao na ono što je čovjek iznad mene napisao, da postoje osnovane sumnje da su ovaj arhiv i respo isti likovi. Ja sam se samo složio i dao čovjeku malo bliže objašnjenje zašto sumnjam i ja u to između ostalih.

Da si pametan kao sto nisi skontao bi da sam se pojavio onog trenutka kada si rekao da ne zelis vise da pricas osim sa par ljudi, sto ce reci da sam samo pokusao da te isprovociram ali lagano neofirno ne bili se ponovo pojavio i takodje pregledaj moje postove nema ih puno i kao sto se moze vidjeti samo tebe jebem jer si klasicni debil. Haj malo predji na svoje ljubavne forume kada zavrsis sa sekretaricom i kukaj kako su zene vake i nake. Napaceni imbecilu ...
ado-šampion

#1297 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by ado-šampion »

Malo sam citao oko Dizelgejt afere za vikend. Kao sto sam i pretpostavljao, koga uhvatise - toga i jebase.

Sve je krenulo od testiranja americko-njemackog sajveta za cistocu u transportu ICCT, koji je testirao 15 modela razlicitih marki s dizel motorima, da provjere koliko dizelski motori ispunjavaju Euro 6 normu u praksi. To vjerovatno dosta ljudi ovdje zna, ali nije zgoreg da se napise. Testiranje je bilo anonimno sto se tice modela, zna se samo da su medju tih 15 bila tri modela za americko trziste, Jetta (NOx katalizator), Passat (SCR) i BMW X5.
Od svih 15 testiranih modela, jedino je X5 u vecini slucajeva ispunjavao Euro 6 normu za NOx emisije u praksi. I to ne u svim situacijama. Od tih 15, 6 nije ispunilo ni Euro 4, a samo 2 su bila na granici norme Euro 5. Znaci 12 od 15 su ispod Euro 5 u praksi, a deklarativno su Euro 6.

Evo fact sheet kome se da da cita, a ima i citava studija ko ima jos vise vremena :-) :

http://www.theicct.org/sites/default/fi ... eet_EN.pdf

Vozilo C je pouzdano X5, prilicno pouzdano H je Jetta.

Nakon sto su ovi rezultati objelodanjeni, odredjeni americki cuvari okolisa su se uzbudili i trazili ocitovanje od VWa i tako je sve krenulo.

Dodatno na to, nekad 2014. godine, jedan institut u jednoj njemackoj saveznoj pokrajini je testirao 3 dizel modela za evropsko koja su bila deklarativno Euro 6, Passat CC 2.0 TDI, BMW 320d i Mazda 6 dizel. Pokazalo se da ni jedan nije Euro 6 po kolicnini NOxa, a jedino BMW je u nekim situacijama bio na razini Euro 5. Mazda u vecini slucajeva nije dobacila ni od Euro 4.

Sve ovo je uzrokovalo to da ce se navodno od 2017. uvesti strozije testiranje normi u praksi, posto se dosad sve radilo u laboratoriju. U USA se cak nije radilo uopste nego su proizvodjaci sami radili.
johntra

#1298 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by johntra »

I opet se vraćamo na početak priče, a to je: VW NIJE MOGAO ISPUNITI NI TE LABORATORIJSKE USLOVE BEZ VARALICE. full stop.
condy

#1299 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

Meni enterijer od Honde ne valja. Previše digitalnih displeja, previše zakrivljen centralni displej, dva otvora za hlađenje na desnoj konzoli, ružno vala.

Mazda sa prve slike je nekako najdopadljivija. Otmjeno i fino.
Ova Mazda sa druge slike, nekako izgleda nedovršeno, bez završne obrade, ukrasnih detalja, pretinac najlošije izgleda.

Golf previše svjetal unutra i već odavno viđen centralni greben kod prethodnog Passata. Centralni vozačev displej već godinama isti...Mjenjač je vrhunski.

Ford, kao igračka, nisam ljubitelj takvih vozila i ovih raznih tipkica kao kod Forda i Opela.
amar1994

#1300 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:
amar1994 wrote:Image
Image
Image
Image
Image
vau kako zanimljiv enterijer golfa :-)
Malo kasno, ali jbg covjek se mora nekad odmoriti od 10 sati dnevno gledanja u monitor, a kad ce ako ne za vikend. :-)

Po meni, ja kad bih birao striktno po interijerima Golf je prvi. Mazda je isto dobra (uz dosta copy-paste), Astra isto nije losa. Focusa i Civica ne bih ni dzaba. Ko da su se djeca igrala. A jbt Focus i izgleda dobro kakav je Civic. :shock: Japanci su nekad bili makar jednostavni ako ne lijepi, sta sad rade s ovim interijerima (minus Mazda), to je bogu plakat. :sad:

Sto se tice generalno ovih auta, po meni subjektivno Golf unutra izgleda za 2 klase skuplje auto od Focusa. Za ostale ne znam. Samo ove Svabe pratim. :D

Neko se dotakao Pezoa. Pezo i generalno PSA automobili imaju jednu veliku manu, a to je da enormno gube na cijeni. Otvoris samo Kramarovu stranicu, imas tri godine stare 508 s dobrom opremom po 20 k. Ja sam sjedio u tom jednom 508 kad sam gledao sebi auto i generalno mi nije legla unutrasnjost. Ne izgleda on lose, ali sjedi se dosta visoko, kao u Citroenima, a to se meni nikako ne svidja. Sto se toga tice bolje mi je legao prvi 308, a i on je na granici, da se osjecam ugodno za volanom moram maksimalno spustiti sjedalo a ja sam samo 188. U Bembari moze jos 10 centi dole kad se namjestim. :D
Meni su se inace Pezoi svidjali uvijek izgledom, ali ovi zadnji model, 208, 308, mi ne leze nikako, sto vani, a posebno ne unutra.
meni ne leze od prestanka proizvodnje 06 modela,sve poslije: 07,08 mi se ne svidjaju nikako, 406 najljepsi pezo :)
Post Reply