dođeš na temu...... joj još uvijek o tome pričate....Dozer wrote:Katarina, kao prvo, zamolicu da mi ne trpas u usta, tj. prste, rijeci i stavove koje nisam izrekao/napisao. Pokazi mi gdje sam bilo kome ovdje rekao da je glup?
Ja samo ponekad kazem da je narod glup, u kompletu, i to se odnosi na sve u BiH bez obzira na etnicku pripadnost, a uvijek se odnosi na politicki kontekst.
Mozda nekome nije jasan moja stav, ali nije problem ni to pojasniti - Brena me savrseno ne zanima ni po kojem osnovu. Nit' sam je kad slusao u smislu da kupujem njene CD-ove, nit' sam ikad otisao na njen koncert, ali to istovremeno ne znaci da ne znam ko je, sta je, odakle je, sta i kako pjeva. Ono sto pokusavam reci na ovoj temi nije nista drugacije od onoga sto je hrasno38 vrlo dobro rekao i s cim se u potpunosti slazem.
Medjutim, kako sam i rekao u prethodnom postu, svi koji imaju nesto protiv odrzavanja ovog koncerta, to su trebali pokazati djelom, a ne laprdanjem po internetu. Iskazite, gospodo, gradjansko nezadovoljstvo. Neko je toj Breni odobrio dolazak i odrzavanje koncerta, zar ne? E pa, kako i rekoh, svi ste trebali uzeti transparente u ruke, pisati peticije, aktivirati se, i mozda biste nesto i postigli. A ovo nije nista drugacije od bilo cega i ranije, po bilo kom pitanju, gdje se mnogi samo late tastature, a kad treba izaci na ulicu i nesto zaista pokusati promijeniti - onda se sjedi u kafanai, u bastici, cucla se kafica i onima koji se bune se smije u lice kao nekakvim budalama. Dakle, sve ovo je, kako i Gog rece - klasicno preseravanje.
to je jednostavno pokušaj začepljivanja usta i ovo malo otpora što ima, a nekome je limitacija i intelektualna i materijalna ovo piskaranje na netu. Pa shvati i nas ograničene i imaj pieteta