Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1251 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Dozer wrote:Katarina, kao prvo, zamolicu da mi ne trpas u usta, tj. prste, rijeci i stavove koje nisam izrekao/napisao. Pokazi mi gdje sam bilo kome ovdje rekao da je glup?
Ja samo ponekad kazem da je narod glup, u kompletu, i to se odnosi na sve u BiH bez obzira na etnicku pripadnost, a uvijek se odnosi na politicki kontekst.

Mozda nekome nije jasan moja stav, ali nije problem ni to pojasniti - Brena me savrseno ne zanima ni po kojem osnovu. Nit' sam je kad slusao u smislu da kupujem njene CD-ove, nit' sam ikad otisao na njen koncert, ali to istovremeno ne znaci da ne znam ko je, sta je, odakle je, sta i kako pjeva. Ono sto pokusavam reci na ovoj temi nije nista drugacije od onoga sto je hrasno38 vrlo dobro rekao i s cim se u potpunosti slazem.

Medjutim, kako sam i rekao u prethodnom postu, svi koji imaju nesto protiv odrzavanja ovog koncerta, to su trebali pokazati djelom, a ne laprdanjem po internetu. Iskazite, gospodo, gradjansko nezadovoljstvo. Neko je toj Breni odobrio dolazak i odrzavanje koncerta, zar ne? E pa, kako i rekoh, svi ste trebali uzeti transparente u ruke, pisati peticije, aktivirati se, i mozda biste nesto i postigli. A ovo nije nista drugacije od bilo cega i ranije, po bilo kom pitanju, gdje se mnogi samo late tastature, a kad treba izaci na ulicu i nesto zaista pokusati promijeniti - onda se sjedi u kafanai, u bastici, cucla se kafica i onima koji se bune se smije u lice kao nekakvim budalama. Dakle, sve ovo je, kako i Gog rece - klasicno preseravanje.
dođeš na temu...... joj još uvijek o tome pričate.... :lol: . I onda kao nisi ti ništa rekao. Ali, ok, hajdemo na to tvoje prizivanje balvan revolucije ili kako je već zoveš. Vidiš meni je post od hrasno 38 (onaj koji kao oduševljava) jednako licemjeran kao i Brenin intervju. Čovjek se angažuje oko nečega u dozi koliko može. ali i to malo je bolje nego ništa. Sad, što bi ti i Hrasno htjeli neke revolucije, popravak države i da sve ide po vašem receptu, to je vaš problem. Ovdje nema visoke politike. Dolazi pjevljaka, koja je obukla uniformu pardon safari komplet :D , dželatima ovog grada i treba da budemo sretni i veseli. Kad nismo onda zašto se ne bunimo protiv ostalim problema. Ma, da, demagogija i to malo žešća. Što, eto, ti i Hrasno 38 ne idete na ulicu pa sprovodite to što drugima savjetujete da čine4. Zašto da ne, kad ste tako pametni.
to je jednostavno pokušaj začepljivanja usta i ovo malo otpora što ima, a nekome je limitacija i intelektualna i materijalna ovo piskaranje na netu. Pa shvati i nas ograničene i imaj pieteta ;-)
Dozer

#1252 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Dozer »

Za pocetak, procjecan IQ kod insana je oko 110, sa 170 si prestigao i Ajnstajna.
Drugo, ja nit' sam SDP-ovac nit' mi pada na pamet da to budem. Sva pamet "naroda" je upravo i ovdje pokazana na preko 50 stranica prazne price, bez ikakve fizicke akcije, mlacenje prazne slame bez ikakvih stvarnih rezultata. O kakvim grupama pricas? Kakvom zatvaranju grupa?

A pod "narod" ja uvijek mislim na bosanskohercegovacki narod, tj. naciju, a u to spadaju svi gradjani BiH bez obzira na svoju etnicku i versku pripadnost.

@Katarina
Za tvoju informaciju, ja sam na ulici bio uvijek kada je to trebalo. Ti? Nesto te se ne sjacam...
Last edited by Dozer on 24/05/2009 13:33, edited 1 time in total.
bluetrain

#1253 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by bluetrain »

ružmarin-a wrote:
bluetrain wrote:kada bi se kojim slučajem rahmetli miles davis vratio sa onog svijeta i odlučio održati koncert u zetri, vecina sarajlija bi tog besmrtnika zamjenila za običnog umproforca. ljudi moji zar ne vidite da je pitanje isključivo estetsko, nikako političko!!!

nekrofilsko-šunodvske sklonosti prema sredovječnoj pjevačici ne treba politizirati. predlažem da kupci karte za koncert u cijeni dobiju i psihoterapiju!!!

:lol: :lol:

ma sta fali Breni ba
ne znam za brenu ali njena publika ima kronični nedostatak dobrog ukusa..
bach

#1254 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by bach »

ružmarin-a wrote:
bluetrain wrote:kada bi se kojim slučajem rahmetli miles davis vratio sa onog svijeta i odlučio održati koncert u zetri, vecina sarajlija bi tog besmrtnika zamjenila za običnog umproforca. ljudi moji zar ne vidite da je pitanje isključivo estetsko, nikako političko!!!

nekrofilsko-šunodvske sklonosti prema sredovječnoj pjevačici ne treba politizirati. predlažem da kupci karte za koncert u cijeni dobiju i psihoterapiju!!!

:lol: :lol:

ma sta fali Breni ba
Fali joj ovo BA. Made in Bosnia.

Priča izvještačeno kao da je rođena na Kalemegdanu, a ne u dubokoj bosanskoj provincije. Nema u njoj ništa bosansko, osim gluposti.
JBT

#1255 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by JBT »

Licno, niti sam kad bio niti cu kad biti (osim ako se neko cudo ne desi) na koncertu Lepe Brene. Razlog: stvar ukusa. Ali, zabranjivati nekome da pjeva u Zetri, a pri tome ne propagira fasizam i mrznju, je cista budalestina. Neka "peva" i neka ide ko hoce. Ovako se "predstavnici naroda" pozivaju na narod i zele zabraniti koncert, a narod puni Zetru. I, sto je najveci paradox, 90% tih posjetioca na koncertu na izborima glasa za istu stranku za koju glasaju i ljudi koji zele zabraniti taj isti koncert.
U svemu tome, oslanjajuci se na komentar postovanog Hrasno 38, mogu ustvrditi da se pojedine organizacije skrivaju iza pridjeva "patriotski" da bi i dalje teret problema prebacivali na banalne "probleme" nastavljajuci raditi na odrzavanju trenutnog stanja koje jede objekat patriotizma (BiH) kao rak rana, ali u kojemu se "patrioti" vrlo dobro snalaze i za koji znaju, da ako nestane, onda ce i oni sami biti u opasnosti.
Ljigavo. :sad:
oldplague

#1256 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by oldplague »

Dozer wrote:Za pocetak, procjecan IQ kod insana je oko 110, sa 170 si prestigao i Ajnstajna.
Drugo, ja nit' sam SDP-ovac nit' mi pada na pamet da to budem. Sva pamet "naroda" je upravo i ovdje pokazana na preko 50 stranica prazne price, bez ikakve fizicke akcije, mlacenje prazne slame bez ikakvih stvarnih rezultata. O kakvim grupama pricas? Kakvom zatvaranju grupa?

A pod "narod" ja uvijek mislim na bosanskohercegovacki narod, tj. naciju, a u to spadaju svi gradjani BiH bez obzira na svoju etnicku i versku pripadnost.
Vidjeti u rječniku pod - ironija. :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol:
Dozer

#1257 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Dozer »

sorry...skontah da si ozbiljan/na :)
KatarinaKosaca

#1258 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Dozer wrote:@Katarina
Za tvoju informaciju, ja sam na ulici bio uvijek kada je to trebalo. Ti? Nesto te se ne sjacam...
Da li se poznajemo?

Ko odlučuje kad je vrijeme za ulicu a kad ne?
Dozer

#1259 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Dozer »

Vrijeme za ulicu je kada na nju izadje 3 ili 5.000 ljudi sa zahtjevima za promjenom stvari koje sviju bole (sifra: Mrnjavac, Ljubica, i sl.). Ili tebe, mozda, ove stvari nisu doticale? Kao sto te ni sada ne doticu? Ah, da...tebe dotice Brenin koncert. Pa zasto nisi na ulici i ne trazis njegovu zabranu?
oldplague

#1260 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by oldplague »

JBT wrote:Licno, niti sam kad bio niti cu kad biti (osim ako se neko cudo ne desi) na koncertu Lepe Brene. Razlog: stvar ukusa. Ali, zabranjivati nekome da pjeva u Zetri, a pri tome ne propagira fasizam i mrznju, je cista budalestina. Neka "peva" i neka ide ko hoce. Ovako se "predstavnici naroda" pozivaju na narod i zele zabraniti koncert, a narod puni Zetru. I, sto je najveci paradox, 90% tih posjetioca na koncertu na izborima glasa za istu stranku za koju glasaju i ljudi koji zele zabraniti taj isti koncert.
U svemu tome, oslanjajuci se na komentar postovanog Hrasno 38, mogu ustvrditi da se pojedine organizacije skrivaju iza pridjeva "patriotski" da bi i dalje teret problema prebacivali na banalne "probleme" nastavljajuci raditi na odrzavanju trenutnog stanja koje jede objekat patriotizma (BiH) kao rak rana, ali u kojemu se "patrioti" vrlo dobro snalaze i za koji znaju, da ako nestane, onda ce i oni sami biti u opasnosti.
Ljigavo. :sad:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
KatarinaKosaca

#1261 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Dozer wrote:Vrijeme za ulicu je kada na nju izadje 3 ili 5.000 ljudi sa zahtjevima za promjenom stvari koje sviju bole (sifra: Mrnjavac, Ljubica, i sl.). Ili tebe, mozda, ove stvari nisu doticale? Kao sto te ni sada ne doticu? Ah, da...tebe dotice Brenin koncert. Pa zasto nisi na ulici i ne trazis njegovu zabranu?
Opet te pitam da li se poznajemo pa ti znaš gdje i kad sam bila i šta i gdje sam radila?

Dalje, opet demagogija. Kao ako si na vooj temi, znači da te se samo ovo dotiče i ništa drugo. Pa, eto , jeste, tako je. Mene se ništa drugo ne dotiče samo ovo. Neki problem imaš sa mojom mentalnom limitacijom? Opet ti kažem, imaj pieteta ti pametni i inteligentni prema nižim od sebe. U tome se i ogleda ljudska veličina, a ne u neprekidnom ponavljanju kako si pametan :D
ružmarin-a

#1262 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by ružmarin-a »

@bach: kako možeš reć' glupost, ccccccc, povuci riječ, pod hitno

ona je Fahreta, a sta ćeš joj otišla tamo, udala se za Bobu i kraj....

helem,je l' se sjećate vica kad je Breni cigo dao pare da mu otpjeva pjesmu, a ona mu rekla ne može kupiti ni toalet papir za ponuđenu sumu?

Cigo joj rekao: nisam znaoda si tolka sera, pobudio bih ja više....

izvinite na uzražavanju....
Dozer

#1263 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Dozer »

Ma nisam ja "pametan" Katarina, kako ti to sarkasticno pokusavas prezentirati. Ali mislim da realan jesam. U svakom slucaju, samo ti nastavi sa bojkotom koncerta, garantujem da ces uspjeti. Mislim da su i Tihic i cijela SDA na tvojoj i strani ostalih koji su protiv koncerta, a to ce svesrdno pokazati i dokazati sjedenjem u prvom safu. Pozdrav.

P.S. Usput receno, koliko je meni poznato, Brena je onda bila u Brckom kako bi izvukla oca koji je bio i u zivim stitovima organizovanim od strane VRS-a. Jel' stvarno vjerujete da je ona to mogla izvesti tek tako, bez ikakve protuusluge? Smijesno... Ali, samo nastavite.
Last edited by Dozer on 24/05/2009 13:52, edited 1 time in total.
bluetrain

#1264 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by bluetrain »

NAGRADNO PITANJE: svatko tko ne vidi nijednu drugu razliku osim u uniformi za nagradu dobija besplatnu kartu za koncert lepe brene u sarajevu.

KatarinaKosaca

#1265 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Dozer wrote:Ma nisam ja "pametan" Katarina, kako ti to sarkasticno pokusavas prezentirati. Ali mislim da realan jesam. U svakom slucaju, samo ti nastavi sa bojkotom koncerta, garantujem da ces uspjeti. Mislim da su i Tihic i cijela SDA na tvojoj i strani ostalih koji su protiv koncerta, a to ce svesrdno pokazati i dokazati sjedenjem u prvom safu. Pozdrav.
Moraš shvatiti da mene u konkretnom slučaju niti zanima SDA niti Tihić niti i jedna partija, nego grad kji je stradavao i branioci iz Diobrovoljačke koji če možda istu noć biti hapšeni. Dakle, ima nešto i iznad poltičkih stranaka i nije sve u njima i na njima. To kao SK, oni i samo oni. :lol: . prema tome, ako te sda zanima u bilo kom smislu, piši im pismo, idi kod njih, radi šta hoćeš, mene u ovom slučaju ne zanimaju.
bluetrain

#1266 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by bluetrain »

svoju karu možete preuzeti na internet stranicama: http://www.allworldsmorons.com :thumbup:
oldplague

#1267 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by oldplague »

bluetrain wrote:svoju karu možete preuzeti na internet stranicama: http://www.allworldsmorons.com :thumbup:
I pošto je kara? :lol: :lol: :lol:
Dozer

#1268 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Dozer »

Pa vidis, Kaca, ja cijeli rat provedoh upravo ovdje. Prezivjeh kako vec prezivjeh i radih sto radih, ali to te ionako ne zanima i nije ni tema. Ali, jel' ti stvarno mislis da imas vise nekakvog prava od mene, kao aktivnosg branioca, da pricas o bilo cemu na relaciji cetnici-BiH-branioci-patriotizam, itd.? Jesi li stvarno ozbiljna?
muha_sa

#1269 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by muha_sa »

ovo vi jos o Breni :? gluho bilo :D
ja haman cio stan okrecih a vi ni prstom da mrdnete--hajte ba meni na mobu :D valja mi ovo oribat--puno mi valjak kaplje :D
Havana prijatelju--zamjeni malo mimu--mogu je ledja uscaknut :D

Image
KatarinaKosaca

#1270 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Dozer wrote:Pa vidis, Kaca, ja cijeli rat provedoh upravo ovdje. Prezivjeh kako vec prezivjeh i radih sto radih, ali to te ionako ne zanima i nije ni tema. Ali, jel' ti stvarno mislis da imas vise nekakvog prava od mene, kao aktivnosg branioca, da pricas o bilo cemu na relaciji cetnici-BiH-branioci-patriotizam, itd.? Jesi li stvarno ozbiljna?

Gdje sam ja napisala da imam neko pravo manje ili više? Daj, ne izmišljaj i ne podmeći. Ja sam rekla šta mene u ovom slučaju iritira i da ne idem u dubokoumne i visokopolitičke teme. Ti bi sad radi Brene pravio balvan revoluciji ili mjenjao vlast. Vlast se mijenja na izborima, a ovo je nešto drugo. I ja sam aktivni branioc. Bez puške, ali u civilnom dijelu obrane zemlje i ne mislim da imam više, a niti manje prava na relaciji etnici-BiH-branioci-patriotizam, itd. A na to, opet nemamo monopol ni mi koji smo aktivno učestvovali u obrani.
Neelix

#1271 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Neelix »

sta vam je baaaaaaaaaaa :D

sve do kraja sveeetaaa, dalekih planeeetaaa, za tobom bih isla jaaaa
Image
Toffee karamela

#1272 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Toffee karamela »

Dozer wrote:Ma nisam ja "pametan" Katarina, kako ti to sarkasticno pokusavas prezentirati. Ali mislim da realan jesam. U svakom slucaju, samo ti nastavi sa bojkotom koncerta, garantujem da ces uspjeti. Mislim da su i Tihic i cijela SDA na tvojoj i strani ostalih koji su protiv koncerta, a to ce svesrdno pokazati i dokazati sjedenjem u prvom safu. Pozdrav.

P.S. Usput receno, koliko je meni poznato, Brena je onda bila u Brckom kako bi izvukla oca koji je bio i u zivim stitovima organizovanim od strane VRS-a. Jel' stvarno vjerujete da je ona to mogla izvesti tek tako, bez ikakve protuusluge? Smijesno... Ali, samo nastavite.
:lol: :lol: :lol: A ha ha ha štitovi? A od koga si to čuo majke ti? Je li i to ona negdje onako podmuklo plasirala nadajući se da će doći do nečijih lakovjernih ušiju?

A vidiš ja sam čula sasvim drugu priču i to od ljudi koje sam u ljeto '92 sretala na hrvatskoj teritoriji koja se nalazi tačno preko puta Brčkog...da je njen tata svesrdno pomagao četnicima, osobito ovim novopridošlim iz Srbije koji se nisu baš najbolje snalazili u gradu...pa da im se ne bi omaklo da zakolju kojeg Srbina ili njegovo dijete, služio im je kao vodič po gradu. Pretpostavimo da je samo pola tačno od ovog što su pričale naše izbjeglice, opet je to jako daleko od onoga što nam cajka sinoć pokuša sa suzama u okicama plasirati na CD.

"Blago siromašnima duhom njihovo je kraljevstvo nebesko" indeed.
KatarinaKosaca

#1273 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Dozer wrote: Jel' stvarno vjerujete da je ona to mogla izvesti tek tako, bez ikakve protuusluge? Smijesno... Ali, samo nastavite.
Ja vjerujem da uopće nije trebala ići u Brčko da izvuče oca, da se to sa lovom, a pogotovo lovom koju je ona imala tad izvuče bez da si fizički prisutan. Mislim da prisustvo uopće nije potrebno.
Luke Perry

#1274 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Luke Perry »

Toffee karamela wrote:
A vidiš ja sam čula sasvim drugu priču i to od ljudi koje sam u ljeto '92 sretala na hrvatskoj teritoriji koja se nalazi tačno preko puta Brčkog...da je njen tata svesrdno pomagao četnicima, osobito ovim novopridošlim iz Srbije koji se nisu baš najbolje snalazili u gradu...pa da im se ne bi omaklo da zakolju kojeg Srbina ili njegovo dijete, služio im je kao vodič po gradu.Pretpostavimo da je samo pola tačno od ovog što su pričale naše izbjeglice , opet je to jako daleko od onoga što nam cajka sinoć pokuša sa suzama u okicama plasirati na CD.

"Blago siromašnima duhom njihovo je kraljevstvo nebesko" indeed.
Evo ja necu da pretpostavljam :roll:
Edin 24,5

#1275 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Edin 24,5 »

Dakle, ovdje se radi o pitanju principa grada s obzirom na ono sto je prozivio u svojoj nedavnoj proslosti i sto je mnogima od nas obiljezilo zivote.

Ma koliko nekom izgledalo trivijalno, jer se u biti radi o samo jednoj turbo-folk pevaljki, ipak mislim da grad mora pokazati princip i ne dozvoliti bilo kome za koga i u najmanjim naznakama izgleda da bi ga mogao ismijati, da zaradjuje velike novce i ostvaruje svoje licne pobjede preko njegovih gradjana.

Nisam clan nikakvih grupa "ne koncertu" i slicno, i ovo je moj prvi osvrt na ovaj dogadjaj, za koji se nadam da ce biti otkazan.

Vidimo ovih dana sta nam radi ista ta politika mirotvorstva, dobrosusjedskih odnosa, "nemesanja politike", koju Brena promovise, samo zato sto smo beskicmenjaci.

Ne budimo to!

Moramo vec jedanput presjeci.
Zbog nas.
Locked