Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mislim da su sretni ljudi kojima je to jedini cilj u životu
manje su sretni tražitelji sreće i smisla
pare su dobar ali ne i jedini uvjet za sreću sa parama možeš biti sretan a i ne moraš
ali bez para možeš dobar dio vremena biti uskraćen... a opet i ne moraš
pare su dobar ali ne i jedini uvjet za sreću sa parama možeš biti sretan a i ne moraš
Sve'dno zivot nema pravila. Jedino ako ih narod kroji, pa se vodi po njima. Sta je sreca, jel' pare mogu kupit' sve pa cak i srecu ili je to relativan pojam?
konfučije wrote:
Stoga, upijte riječi mudrog konfučija, istinsko osvajačko bogatstvo kod muškarca je jedino u njegovoj zrelosti a to se novcem ne može kupiti.
ovisi kako i zasto trosis novac,oh,da,novac ziasta ima smisla,i naravno,nemanje novca defitivno uskracuje mnoga zadovoljstva,a drugo,novac je jedan od uvjeta srece,naravno,ikljuciv uslov je zdravlje
"sa parama mozes biti sretan,a i ne moras" ...
ma sa parama je ipak lakse,kako god preokrenemo smisao srece
konfučije wrote:
Stoga, upijte riječi mudrog konfučija, istinsko osvajačko bogatstvo kod muškarca je jedino u njegovoj zrelosti a to se novcem ne može kupiti.
Sve zavizi koga šta čini sretnim. Ja mogu hljeba i vode ako sam emotivno zadovoljna.
Lova može biti samo dodatno sredstvo za lagodniji život, ali i kamen oko vrata.
Iz ličnog iskustva, uvijek sam se bolje slagala sa momcima koji su imali manje para. Veze su bile smislenije.
Ovi što imaju bjesna auta i gute u džepu misle da su Bogom dani i da se cijeli svijet vrti samo oko njih.
Bogat čovjek je čovjek koji zna uživati u malim i sitnim ovozemaljskim stvarima..Recimo meni je to moja djevojka, ribolov, lov, vožnja biciklom, kino, vožnja autom, šetnja, elektronika, posao i dr..
Tuzla_BHF wrote:Bogat čovjek je čovjek koji zna uživati u malim i sitnim ovozemaljskim stvarima..Recimo meni je to moja djevojka, ribolov, lov, vožnja biciklom, kino, vožnja autom, šetnja, elektronika, posao i dr..
mostarac wrote:Mislim da sam vec pisao na ovoj temi al sustina je ovo
Sa dvije marke, a i bez para moze se imati djevojka i to dugorocno. Pitanje je samo kakva i da li to zadovoljava tvoje zelje. Bez novca mozes imati djevojku koja je ocajna u ljubavi i koju bas nije islo po tom pitanju u zivotu, mozes imati i razvedenu koja bi u tebi da pronadje utjehu i bijeg od stvarnosti, mozes imati i neku bivsu sponzorusu koja je prohakana i trazi posljednju priliku za uplovljavanje u bracne vode bilo kakve, mozes imati i neku koja nije imala momka do svoje tridesete pa daj sta das.
Sa dvije marke ne mozes i neces moci imati djevojku koja je drama zgodna i lijepa i moze da bira i koja zadovoljava neke vece kriterije i prohtjeve i to iz jednostavnog razloga, a to je da moze da bira izmedju vise potencijalnih kandidata istih fizickih predispozicija (psiholoske na pocetku valjda jos ne poznaje dovoljno dobro) i eventualnih finansijskih i intelektualnih potencijala i nema nikakav razlog da umjesto onog sa 50 maraka u dzepu veceras izabere onog sa 2 KM. Svijet je okrutan ali stvari tako stoje.
Ljepota i novac jesu bitni i bili su oduvijek.
Znaci sa 2 KM ne mozes imati "kvalitet". Ko nema kupuje sta moze, a ko ima bira. Sa 2 KM mozes imati "kvalitet" samo ako je na prvu izvjesno da ces za godinu ili dvije te 2 KM pretvoriti u 2.000 ili vise.
P.S. sa 2 KM mozes imati i onu koja je bas lijepa ukoliko si iz nekog veceg grada, a ona iz neke vukojebine pa bi da se uda i pobjegne sa sela u grad.
Tuzla_BHF wrote:Bogat čovjek je čovjek koji zna uživati u malim i sitnim ovozemaljskim stvarima..Recimo meni je to moja djevojka, ribolov, lov, vožnja biciklom, kino, vožnja autom, šetnja, elektronika, posao i dr..
mostarac wrote:Mislim da sam vec pisao na ovoj temi al sustina je ovo
Sa dvije marke, a i bez para moze se imati djevojka i to dugorocno. Pitanje je samo kakva i da li to zadovoljava tvoje zelje. Bez novca mozes imati djevojku koja je ocajna u ljubavi i koju bas nije islo po tom pitanju u zivotu, mozes imati i razvedenu koja bi u tebi da pronadje utjehu i bijeg od stvarnosti, mozes imati i neku bivsu sponzorusu koja je prohakana i trazi posljednju priliku za uplovljavanje u bracne vode bilo kakve, mozes imati i neku koja nije imala momka do svoje tridesete pa daj sta das.
Sa dvije marke ne mozes i neces moci imati djevojku koja je drama zgodna i lijepa i moze da bira i koja zadovoljava neke vece kriterije i prohtjeve i to iz jednostavnog razloga, a to je da moze da bira izmedju vise potencijalnih kandidata istih fizickih predispozicija (psiholoske na pocetku valjda jos ne poznaje dovoljno dobro) i eventualnih finansijskih i intelektualnih potencijala i nema nikakav razlog da umjesto onog sa 50 maraka u dzepu veceras izabere onog sa 2 KM. Svijet je okrutan ali stvari tako stoje.
Ljepota i novac jesu bitni i bili su oduvijek. Znaci sa 2 KM ne mozes imati "kvalitet". Ko nema kupuje sta moze, a ko ima bira. Sa 2 KM mozes imati "kvalitet" samo ako je na prvu izvjesno da ces za godinu ili dvije te 2 KM pretvoriti u 2.000 ili vise.
P.S. sa 2 KM mozes imati i onu koja je bas lijepa ukoliko si iz nekog veceg grada, a ona iz neke vukojebine pa bi da se uda i pobjegne sa sela u grad.
Chischo wrote:Je li moguce imati curu kad nemas para?
Ne mislim sad da imas skupocjene aute i da je vodis na skupocjene vecere, ali postoji li neki minimum finansijske stabilnosti?
Evo u mom slucaju, za veceras imam 2KM za izlazak a sutra ko zna?
nije samo da je moguce imat curu ako nemas para vec mozes i djece imat hejbet , vanbracnih samo ti pokusaj pas vidit!
Chischo wrote:Je li moguce imati curu kad nemas para?
Ne mislim sad da imas skupocjene aute i da je vodis na skupocjene vecere, ali postoji li neki minimum finansijske stabilnosti?
Evo u mom slucaju, za veceras imam 2KM za izlazak a sutra ko zna?
Moguce ali u sadasnje vrijeme tesko vecina gleda lovu(primjer izadjite u Lukavac) ali se moze naci samo treba pogoditi.........( I meni se desilo da mi ex-girl nakon 2 i po god ode sa tipom u njemacku kojeg je upoznala na netu...jbg sta ces ima vise love,papiri ovo ono) ali sve je moguce sretno
cava wrote:Sve zavizi koga šta čini sretnim. Ja mogu hljeba i vode ako sam emotivno zadovoljna.
Lova može biti samo dodatno sredstvo za lagodniji život, ali i kamen oko vrata.
Iz ličnog iskustva, uvijek sam se bolje slagala sa momcima koji su imali manje para. Veze su bile smislenije.
Ovi što imaju bjesna auta i gute u džepu misle da su Bogom dani i da se cijeli svijet vrti samo oko njih.
inače na forumu hr pratim raspade veza... skoro svaka treća duga veza pukne kad muško ostane bez posla... nikad nisam čuo da veza pukne kad žensko dobije nogaru...
čuo sam da je lik prodao kolekciju stripova kad je žena ostala bez posla da mogu živjeti
inače na forumu hr pratim raspade veza... skoro svaka treća duga veza pukne kad muško ostane bez posla... nikad nisam čuo da veza pukne kad žensko dobije nogaru...
čuo sam da je lik prodao kolekciju stripova kad je žena ostala bez posla da mogu živjeti
naravno da je bitno;ovdje mladi cijene zaradjen novac,kako paze,i ne furaju bijes kad je iz licnog dzepa ,drugaijce je trostiti novac iskljucivo od roditelja
ovdje je mnogo osoba ostalo bez posla,i nisam jos cula da je pukla veza je je on ostao bez posla