Ekspanzija terorizma

Post Reply
aratet

#1251 Re: Ekspanzija terorizma

Post by aratet »

Ma mislim zbog toga sto se radi o sekularni drzavi.
insomnia78

#1252 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Pa i katolicko svestenstvo se skoluje u FR
Nema to veze sa sekularnoscu

S moje sokoćalo
aratet

#1253 Re: Ekspanzija terorizma

Post by aratet »

Jesi upoznat kako to tamo funkcionise, kod nas su ti vjerski fakulteti u sastavu drzavnih kao npr. fakultet islamskih nauka i katolicki bogoslovni fakultet kao dio UNSA, pravoslavni bogoslovni je bio nekad dio UNSA, a sada postoji kao dio Univrtziteta u Istocnom Sarajevu.
Bas me zanima kako je to u jednoj sekularnoj drzavi uredjeno.
Kombat

#1254 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kombat »

insomnia78 wrote:Vjerovatno da ima. Ne's ti skolovanja
Ne znam sta bi sa onom, odavno pokrenutom inicijativom o zaposljavanju vjerskih sluzbenika u zatvorima. Dosta ovih, naopakih se radikalizuje upravo tamo

Eno, organizacije francuskih muslimana pozivaju vjernike da u nedelju u sto vecem broju dodju na mise po katolickim crkvama i time pokazu svoje neslaganje sa Daeshovom politikom

S moje sokoćalo
to bi moglo i "naopako" zavrsiti... :run:
insomnia78

#1255 Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

aratet wrote:Jesi upoznat kako to tamo funkcionise, kod nas su ti vjerski fakulteti u sastavu drzavnih kao npr. fakultet islamskih nauka i katolicki bogoslovni fakultet kao dio UNSA, pravoslavni bogoslovni je bio nekad dio UNSA, a sada postoji kao dio Univrtziteta u Istocnom Sarajevu.
Bas me zanima kako je to u jednoj sekularnoj drzavi uredjeno.
Mislim da je i ovdje slicno. Nisam bas upucen u francuski skolski sistem posto se ja nisam skolovao ovdje a dijete mi je jos malo za tog nivoa. Znam da postoje privatne osnovne i srednje jevrejske, katolicke i muslimanske skole.
Sekularizam ne znaci protjerivanje ili zabranu vjere

Edit: letimican pogled na googlu kaze da je teoloski fakultet u Strazburu jedini u FR koji je dio drzavnog univerziteta ostali su privatni

S moje sokoćalo
mO k3

#1256 Re: Ekspanzija terorizma

Post by mO k3 »

insomnia78 wrote:Premijer najavio nogucnost zabrane finansiranja dzamija i islamskih centara iz vana kao i odlazak vjerskih sluzbenika na skolovanje van Fr

Predsjednik jucer odobrio osnivanje nacionalne garde koja ce biti sastavljena od rezervista.

Vec neko vrijeme traju i akcije prijavljivanja u rezervne sastave vojske i policije.
Gradjani ce nakon obuke povremeno pomagati policiji i vojsci u njihovim poslovima. Pa su i penzionisani policajci pozvani da se vrate i daju svoj doprinos
Hronicno fali ljudi

Kako i ne bi uzevsi u obzir da npr. jos od napada na CH ako ne i od prije vojska cuva preko 700 jevrejskih skola, centara i sinagoga te preko 1000 dzamija i islamskih centara u Francuskoj. Crkve i katedrale, osim nekih znacajnijih se nisu cuvale a ima ih 45 000 i to samo katolickih. Dodaj tu jos i ostale...

S moje sokoćalo
najbolja opcija sve slo dolazi iz saudijske arabije
insomnia78

#1257 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

A oruzja su saudima prodali to je cudo jedno :D

S moje sokoćalo
mO k3

#1258 Re: Ekspanzija terorizma

Post by mO k3 »

insomnia78 wrote:A oruzja su saudima prodali to je cudo jedno :D

S moje sokoćalo
:thumbup:
mrsko mi to bilo napisati i ne samo to policijske snage sauda su skolovane u evropi ..... ma ima pun kurac toga ,ali evropa shuti
insomnia78

#1259 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Premijer priznao gresku u pravosudju zahvaljujuci kojoj se ovaj debil nasao na slobodi sa nanognicom nakon samo godinu zatvora
Kaze ministar pravde, u pitanju je greska pravosudja ali to ne znaci da zakon nije dobar. :D
Elem, za nadati se da ce ovo makar uticati na neke pozitivne promjene u skorijoj buducnosti

S moje sokoćalo
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1260 Re: Ekspanzija terorizma

Post by _BataZiv_0809 »

Bogam ta Francuska u obavjestajno sigurnosnom smislu ispada prava banana republika :-)
insomnia78

#1261 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Ko radi taj i grijesi
Samo sto se to njima pocesto desava u zadnje vrijeme
Ko ce docekati izbore

S moje sokoćalo
insomnia78

#1262 Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Glede toga. Ovdje kod mene akcija neki dan. Hapse nekakvog lika, ekstremno opasan. To su panciri, sljemovi, stitovi ko u filmovima. Ne nadju ga taj dan. Uhapse ga sutradan
Citam poslije toga u novinama. Lik Alzirac, ima djela ko B. Ćopić, nevezano za terorizam nego kriminal, hapsen, osudjivan i izmedju ostalog treb'o biti protjeran 2015-e a on godinu poslije ima stan u centru grada :D
Evo nadjoh sliku
Image

S moje sokoćalo
Connaisseur Karlin

#1263 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Connaisseur Karlin »

Black swan wrote:Jebo katolike :mrgreen: :sax:
Mozda budu regovali iz Vatikana :D
Novak20

#1264 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Novak20 »

Connaisseur Karlin wrote:
Black swan wrote:Jebo katolike :mrgreen: :sax:
Mozda budu regovali iz Vatikana :D
A možda bi trebala reagovati administracija foruma.
insomnia78

#1265 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Nema ljudi
Po, minimum dvojica na jednu crkvu to ti je vec 90 000 ljudi

S moje sokoćalo
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1266 Re: Ekspanzija terorizma

Post by _BataZiv_0809 »

Ma znam da ko radi taj i grijesi, ali nekako sam bio utiska da te ozbiljne drzave imaju sve pod kontrolom i da je i haos iskontrolisan.

Hm kad ovako napisem to ne zvuci nespojivo sa ovim sto se desava. Ali sad ici u teorije zavjere, ne da mi se.

Mada generalno mislim da je terorizam za zapadni svijet isto sto i komunizam poslije drugog svjetskog rata. Goldstein iz 1984.

Samo sto sad nema crvenog telefona, ni nacerenog krkana Hruscova, ni lepog jebaca Kenedija, ni ozbiljnog Breznjeva ni kauboja Regana. A ponajmanje onog sto se svidjao gospoji Tacer :evil:
insomnia78

#1267 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Zvizdac81 wrote:
insomnia78 wrote:Glede toga. Ovdje kod mene akcija neki dan. Hapse nekakvog lika, ekstremno opasan. To su panciri, sljemovi, stitovi ko u filmovima. Ne nadju ga taj dan. Uhapse ga sutradan
Citam poslije toga u novinama. Lik Alzirac, ima djela ko B. Ćopić, nevezano za terorizam nego kriminal, hapsen, osudjivan i izmedju ostalog treb'o biti protjeran 2015-e a on godinu poslije ima stan u centru grada :D
Evo nadjoh sliku
Image

S moje sokoćalo
kakvaj 'rana?
'rana je dobra i mlogo je ima

S moje sokoćalo
insomnia78

#1268 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:Ma znam da ko radi taj i grijesi, ali nekako sam bio utiska da te ozbiljne drzave imaju sve pod kontrolom i da je i haos iskontrolisan.

Hm kad ovako napisem to ne zvuci nespojivo sa ovim sto se desava. Ali sad ici u teorije zavjere, ne da mi se.

Mada generalno mislim da je terorizam za zapadni svijet isto sto i komunizam poslije drugog svjetskog rata. Goldstein iz 1984.

Samo sto sad nema crvenog telefona, ni nacerenog krkana Hruscova, ni lepog jebaca Kenedija, ni ozbiljnog Breznjeva ni kauboja Regana. A ponajmanje onog sto se svidjao gospoji Tacer :evil:
Sumnjam da je inskonstruisano. Blize se izbori a ovo ce ih definitivno kostati
Nije to samo u Fr ni Aut i Njemacka nisu nista bolje
Eno u Aut izbjeglice, Sirijci ubili i opljackali nekakvog Srbina. Uhapseni i vec od ranije poznati policiji. Tuce, kradje i sl i naravno kao takvi nisu protjerani
Jednostavno isto ko da su zateceni (mislim na zapad)

S moje sokoćalo
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1269 Re: Ekspanzija terorizma

Post by _BataZiv_0809 »

Ali fakat mi nije jasno kako je moguce da su tako "s koca i konopca" (je li se tako kaze) primili milion ljudi.

I ono oni idu niko ih ne smije zaustaviti. A mene i tebe bi bez pasosa uhvatili vec u Sremskoj raci (dobro mene bi ranije pustili jer sam salonac :P ).

Mislim ako im fali radne snage, a definitno fali, ne prce se dovoljno, brate dragi snizi kriterije, eto ti iz bivse Jugoslavije, Ukrajine, Bjelorusije, Moldavije koliko hoces ljudi. Obrazovanih (cijeli istocni blok ima i dalje vrhunsko medicinsko i tehnicko osoblje), nema potrebe za nekom pretjeranom integracijom, jer ljudi su Evropljani i to je to.

Ne znam :-)

Koji izbori idu tu kod tebe? Kad ce Olandez da odleti?
insomnia78

#1270 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Predsjednicki, doduse dogodine
Ma kakva radna snaga. Ruzno je reci ali ova ekipa je beskorisna po tom pitanju

S moje sokoćalo
detroit-mercy

#1271 Re: Ekspanzija terorizma

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ma znam da ko radi taj i grijesi, ali nekako sam bio utiska da te ozbiljne drzave imaju sve pod kontrolom i da je i haos iskontrolisan.

Sumnjam da je inskonstruisano. Blize se izbori a ovo ce ih definitivno kostati
Nije to samo u Fr ni Aut i Njemacka nisu nista bolje
Eno u Aut izbjeglice, Sirijci ubili i opljackali nekakvog Srbina. Uhapseni i vec od ranije poznati policiji. Tuce, kradje i sl i naravno kao takvi nisu protjerani
Jednostavno isto ko da su zateceni (mislim na zapad)

S moje sokoćalo
Kako ces kontrolisati nekog tinejdzera kome se jedno jutro digne cuna i naum padne mu da ode priklat kjafira :-) . Nemoguce, ne mozes upratiti svakog jebenog kriminalca koji se jedno jutro probudi, mamuran od alkohola i gudre i skonta da mu je zivot sav sjeban pa ode da prolije malo krvi ne bi li se iskupio na onom svijetu.
Druga stvar, mi te neke stvari gledamo iz nase perspektive gdje religija nikada nije bila primarna stvar, pola raje ti na kamaru stavi i Titu i Muhameda i hazreti Fatimu i Dzizisa. Ovi su rasli u drugom okruzenju gdje ako Kur'an ne stavis na pravo mjesto on te je u stanju za glavu skratiti. Totalno dva razlicita svijeta.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1272 Re: Ekspanzija terorizma

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote:Predsjednicki, doduse dogodine

S moje sokoćalo
Ko bi mogao uzeti? Sarkozi?
insomnia78

#1273 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote:Predsjednicki, doduse dogodine

S moje sokoćalo
Ko bi mogao uzeti? Sarkozi?
Pojma nemam
Vjerovatno, zavisi koga ce kandidovati
Znam ko nece sigurno :D

S moje sokoćalo
aratet

#1274 Re: Ekspanzija terorizma

Post by aratet »

Sta je ovo u Pristini

Priština: U stampedu nakon pucnjave povrijeđeno više od 40 osoba

http://www.klix.ba/vijesti/regija/prist ... /160730009
Nakon incidenta, koji je se dogodio sinoć poslije 23.00, policija je upozorila građane da izbjegavaju korištenje vatrenog oružja na skupovima bilo koje vrste.
:shock: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1275 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Truba »

insomnia78 wrote:Nema ljudi
Po, minimum dvojica na jednu crkvu to ti je vec 90 000 ljudi

S moje sokoćalo
zar vecina crkava nije pretvorena u diskoteke ili su ih otkupili iz islamske zajednice
takve informacije kolaju uokolo
Post Reply