Ekspanzija terorizma
-
aratet
#1251 Re: Ekspanzija terorizma
Ma mislim zbog toga sto se radi o sekularni drzavi.
- insomnia78
#1252 Re: Ekspanzija terorizma
Pa i katolicko svestenstvo se skoluje u FR
Nema to veze sa sekularnoscu
S moje sokoćalo
Nema to veze sa sekularnoscu
S moje sokoćalo
-
aratet
#1253 Re: Ekspanzija terorizma
Jesi upoznat kako to tamo funkcionise, kod nas su ti vjerski fakulteti u sastavu drzavnih kao npr. fakultet islamskih nauka i katolicki bogoslovni fakultet kao dio UNSA, pravoslavni bogoslovni je bio nekad dio UNSA, a sada postoji kao dio Univrtziteta u Istocnom Sarajevu.
Bas me zanima kako je to u jednoj sekularnoj drzavi uredjeno.
- Kombat
#1254 Re: Ekspanzija terorizma
to bi moglo i "naopako" zavrsiti...insomnia78 wrote:Vjerovatno da ima. Ne's ti skolovanja
Ne znam sta bi sa onom, odavno pokrenutom inicijativom o zaposljavanju vjerskih sluzbenika u zatvorima. Dosta ovih, naopakih se radikalizuje upravo tamo
Eno, organizacije francuskih muslimana pozivaju vjernike da u nedelju u sto vecem broju dodju na mise po katolickim crkvama i time pokazu svoje neslaganje sa Daeshovom politikom
S moje sokoćalo
- insomnia78
#1255 Ekspanzija terorizma
Mislim da je i ovdje slicno. Nisam bas upucen u francuski skolski sistem posto se ja nisam skolovao ovdje a dijete mi je jos malo za tog nivoa. Znam da postoje privatne osnovne i srednje jevrejske, katolicke i muslimanske skole.aratet wrote:Jesi upoznat kako to tamo funkcionise, kod nas su ti vjerski fakulteti u sastavu drzavnih kao npr. fakultet islamskih nauka i katolicki bogoslovni fakultet kao dio UNSA, pravoslavni bogoslovni je bio nekad dio UNSA, a sada postoji kao dio Univrtziteta u Istocnom Sarajevu.
Sekularizam ne znaci protjerivanje ili zabranu vjere
Edit: letimican pogled na googlu kaze da je teoloski fakultet u Strazburu jedini u FR koji je dio drzavnog univerziteta ostali su privatni
S moje sokoćalo
- mO k3
#1256 Re: Ekspanzija terorizma
najbolja opcija sve slo dolazi iz saudijske arabijeinsomnia78 wrote:Premijer najavio nogucnost zabrane finansiranja dzamija i islamskih centara iz vana kao i odlazak vjerskih sluzbenika na skolovanje van Fr
Predsjednik jucer odobrio osnivanje nacionalne garde koja ce biti sastavljena od rezervista.
Vec neko vrijeme traju i akcije prijavljivanja u rezervne sastave vojske i policije.
Gradjani ce nakon obuke povremeno pomagati policiji i vojsci u njihovim poslovima. Pa su i penzionisani policajci pozvani da se vrate i daju svoj doprinos
Hronicno fali ljudi
Kako i ne bi uzevsi u obzir da npr. jos od napada na CH ako ne i od prije vojska cuva preko 700 jevrejskih skola, centara i sinagoga te preko 1000 dzamija i islamskih centara u Francuskoj. Crkve i katedrale, osim nekih znacajnijih se nisu cuvale a ima ih 45 000 i to samo katolickih. Dodaj tu jos i ostale...
S moje sokoćalo
- insomnia78
#1257 Re: Ekspanzija terorizma
A oruzja su saudima prodali to je cudo jedno 
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- mO k3
#1258 Re: Ekspanzija terorizma
insomnia78 wrote:A oruzja su saudima prodali to je cudo jedno
S moje sokoćalo
mrsko mi to bilo napisati i ne samo to policijske snage sauda su skolovane u evropi ..... ma ima pun kurac toga ,ali evropa shuti
- insomnia78
#1259 Re: Ekspanzija terorizma
Premijer priznao gresku u pravosudju zahvaljujuci kojoj se ovaj debil nasao na slobodi sa nanognicom nakon samo godinu zatvora
Kaze ministar pravde, u pitanju je greska pravosudja ali to ne znaci da zakon nije dobar.
Elem, za nadati se da ce ovo makar uticati na neke pozitivne promjene u skorijoj buducnosti
S moje sokoćalo
Kaze ministar pravde, u pitanju je greska pravosudja ali to ne znaci da zakon nije dobar.
Elem, za nadati se da ce ovo makar uticati na neke pozitivne promjene u skorijoj buducnosti
S moje sokoćalo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1260 Re: Ekspanzija terorizma
Bogam ta Francuska u obavjestajno sigurnosnom smislu ispada prava banana republika 
- insomnia78
#1261 Re: Ekspanzija terorizma
Ko radi taj i grijesi
Samo sto se to njima pocesto desava u zadnje vrijeme
Ko ce docekati izbore
S moje sokoćalo
Samo sto se to njima pocesto desava u zadnje vrijeme
Ko ce docekati izbore
S moje sokoćalo
- insomnia78
#1262 Ekspanzija terorizma
Glede toga. Ovdje kod mene akcija neki dan. Hapse nekakvog lika, ekstremno opasan. To su panciri, sljemovi, stitovi ko u filmovima. Ne nadju ga taj dan. Uhapse ga sutradan
Citam poslije toga u novinama. Lik Alzirac, ima djela ko B. Ćopić, nevezano za terorizam nego kriminal, hapsen, osudjivan i izmedju ostalog treb'o biti protjeran 2015-e a on godinu poslije ima stan u centru grada
Evo nadjoh sliku

S moje sokoćalo
Citam poslije toga u novinama. Lik Alzirac, ima djela ko B. Ćopić, nevezano za terorizam nego kriminal, hapsen, osudjivan i izmedju ostalog treb'o biti protjeran 2015-e a on godinu poslije ima stan u centru grada
Evo nadjoh sliku

S moje sokoćalo
- Connaisseur Karlin
#1263 Re: Ekspanzija terorizma
Mozda budu regovali iz VatikanaBlack swan wrote:Jebo katolike![]()
-
Novak20
#1264 Re: Ekspanzija terorizma
A možda bi trebala reagovati administracija foruma.Connaisseur Karlin wrote:Mozda budu regovali iz VatikanaBlack swan wrote:Jebo katolike![]()
- insomnia78
#1265 Re: Ekspanzija terorizma
Nema ljudi
Po, minimum dvojica na jednu crkvu to ti je vec 90 000 ljudi
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1266 Re: Ekspanzija terorizma
Ma znam da ko radi taj i grijesi, ali nekako sam bio utiska da te ozbiljne drzave imaju sve pod kontrolom i da je i haos iskontrolisan.
Hm kad ovako napisem to ne zvuci nespojivo sa ovim sto se desava. Ali sad ici u teorije zavjere, ne da mi se.
Mada generalno mislim da je terorizam za zapadni svijet isto sto i komunizam poslije drugog svjetskog rata. Goldstein iz 1984.
Samo sto sad nema crvenog telefona, ni nacerenog krkana Hruscova, ni lepog jebaca Kenedija, ni ozbiljnog Breznjeva ni kauboja Regana. A ponajmanje onog sto se svidjao gospoji Tacer
Hm kad ovako napisem to ne zvuci nespojivo sa ovim sto se desava. Ali sad ici u teorije zavjere, ne da mi se.
Mada generalno mislim da je terorizam za zapadni svijet isto sto i komunizam poslije drugog svjetskog rata. Goldstein iz 1984.
Samo sto sad nema crvenog telefona, ni nacerenog krkana Hruscova, ni lepog jebaca Kenedija, ni ozbiljnog Breznjeva ni kauboja Regana. A ponajmanje onog sto se svidjao gospoji Tacer
- insomnia78
#1267 Re: Ekspanzija terorizma
'rana je dobra i mlogo je imaZvizdac81 wrote:kakvaj 'rana?insomnia78 wrote:Glede toga. Ovdje kod mene akcija neki dan. Hapse nekakvog lika, ekstremno opasan. To su panciri, sljemovi, stitovi ko u filmovima. Ne nadju ga taj dan. Uhapse ga sutradan
Evo nadjoh sliku
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- insomnia78
#1268 Re: Ekspanzija terorizma
Sumnjam da je inskonstruisano. Blize se izbori a ovo ce ih definitivno kostati_BataZiv_0809 wrote:Ma znam da ko radi taj i grijesi, ali nekako sam bio utiska da te ozbiljne drzave imaju sve pod kontrolom i da je i haos iskontrolisan.
Nije to samo u Fr ni Aut i Njemacka nisu nista bolje
Eno u Aut izbjeglice, Sirijci ubili i opljackali nekakvog Srbina. Uhapseni i vec od ranije poznati policiji. Tuce, kradje i sl i naravno kao takvi nisu protjerani
Jednostavno isto ko da su zateceni (mislim na zapad)
S moje sokoćalo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1269 Re: Ekspanzija terorizma
Ali fakat mi nije jasno kako je moguce da su tako "s koca i konopca" (je li se tako kaze) primili milion ljudi.
I ono oni idu niko ih ne smije zaustaviti. A mene i tebe bi bez pasosa uhvatili vec u Sremskoj raci (dobro mene bi ranije pustili jer sam salonac
).
Mislim ako im fali radne snage, a definitno fali, ne prce se dovoljno, brate dragi snizi kriterije, eto ti iz bivse Jugoslavije, Ukrajine, Bjelorusije, Moldavije koliko hoces ljudi. Obrazovanih (cijeli istocni blok ima i dalje vrhunsko medicinsko i tehnicko osoblje), nema potrebe za nekom pretjeranom integracijom, jer ljudi su Evropljani i to je to.
Ne znam
Koji izbori idu tu kod tebe? Kad ce Olandez da odleti?
I ono oni idu niko ih ne smije zaustaviti. A mene i tebe bi bez pasosa uhvatili vec u Sremskoj raci (dobro mene bi ranije pustili jer sam salonac
Mislim ako im fali radne snage, a definitno fali, ne prce se dovoljno, brate dragi snizi kriterije, eto ti iz bivse Jugoslavije, Ukrajine, Bjelorusije, Moldavije koliko hoces ljudi. Obrazovanih (cijeli istocni blok ima i dalje vrhunsko medicinsko i tehnicko osoblje), nema potrebe za nekom pretjeranom integracijom, jer ljudi su Evropljani i to je to.
Ne znam
Koji izbori idu tu kod tebe? Kad ce Olandez da odleti?
- insomnia78
#1270 Re: Ekspanzija terorizma
Predsjednicki, doduse dogodine
Ma kakva radna snaga. Ruzno je reci ali ova ekipa je beskorisna po tom pitanju
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
-
detroit-mercy
#1271 Re: Ekspanzija terorizma
Kako ces kontrolisati nekog tinejdzera kome se jedno jutro digne cuna i naum padne mu da ode priklat kjafirainsomnia78 wrote:Sumnjam da je inskonstruisano. Blize se izbori a ovo ce ih definitivno kostati_BataZiv_0809 wrote:Ma znam da ko radi taj i grijesi, ali nekako sam bio utiska da te ozbiljne drzave imaju sve pod kontrolom i da je i haos iskontrolisan.
Nije to samo u Fr ni Aut i Njemacka nisu nista bolje
Eno u Aut izbjeglice, Sirijci ubili i opljackali nekakvog Srbina. Uhapseni i vec od ranije poznati policiji. Tuce, kradje i sl i naravno kao takvi nisu protjerani
Jednostavno isto ko da su zateceni (mislim na zapad)
S moje sokoćalo
Druga stvar, mi te neke stvari gledamo iz nase perspektive gdje religija nikada nije bila primarna stvar, pola raje ti na kamaru stavi i Titu i Muhameda i hazreti Fatimu i Dzizisa. Ovi su rasli u drugom okruzenju gdje ako Kur'an ne stavis na pravo mjesto on te je u stanju za glavu skratiti. Totalno dva razlicita svijeta.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1272 Re: Ekspanzija terorizma
Ko bi mogao uzeti? Sarkozi?insomnia78 wrote:Predsjednicki, doduse dogodine
S moje sokoćalo
- insomnia78
#1273 Re: Ekspanzija terorizma
Pojma nemam_BataZiv_0809 wrote:Ko bi mogao uzeti? Sarkozi?insomnia78 wrote:Predsjednicki, doduse dogodine
S moje sokoćalo
Vjerovatno, zavisi koga ce kandidovati
Znam ko nece sigurno
S moje sokoćalo
-
aratet
#1274 Re: Ekspanzija terorizma
Sta je ovo u Pristini
Priština: U stampedu nakon pucnjave povrijeđeno više od 40 osoba
http://www.klix.ba/vijesti/regija/prist ... /160730009

Priština: U stampedu nakon pucnjave povrijeđeno više od 40 osoba
http://www.klix.ba/vijesti/regija/prist ... /160730009
Nakon incidenta, koji je se dogodio sinoć poslije 23.00, policija je upozorila građane da izbjegavaju korištenje vatrenog oružja na skupovima bilo koje vrste.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1275 Re: Ekspanzija terorizma
zar vecina crkava nije pretvorena u diskoteke ili su ih otkupili iz islamske zajedniceinsomnia78 wrote:Nema ljudi
S moje sokoćalo
takve informacije kolaju uokolo