Feedback

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
pirpa

#1251 Re: Feedback

Post by pirpa »

Woody wrote:HLADNOKRVNE UBICE I DALJE RADE U INSTITUCIJAMA:

http://www.srna.rs/novosti1/79315/hladn ... cijama.htm
ševama se mogu dosta krivicnih djela pripisati al da im se pokusava pripisati snajperisanje po demonstrantima pred skupstinom 92god. je jedna velika bolesna laz...posebno iz razloga sto se znaju imenima ljudi(licno obezbjedjenje Radovana Karadjica) koji su uhapseni u Holidej In-a i kod kojih su pronadjene snajperske puske..
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#1252 Re: Feedback

Post by Woody »

Znači, ako izbijemo snajperisanje pred skupštinom '92-e, "Ševama" preostaje:

1) Podmetanje eksploziva u redu za hljeb u V. Miskina i kasnije na Markalama;
2) Likvidacija civila u sarajevskim zatvorima, policijskim stanicama i vojnim komandama, silovanje Srpkinja, nakon štu su brutalno likvidirani, jednostavno izbacivani na ulicu da bi se podmetnuli kao žrtve ratnih događaja, granatiranja i slično;
3) 3.299 ubijenih civila srpske nacionalnosti u Sarajevu;
4) 126 logora za Srbe, uključujući i sabirni centar, formiran po ugledu na Nezavisnu Državu Hrvatsku, kroz koji je, uz torturu, prošlo više od 10.000 ljudi;

Mnogo je kume... Mnogo...

:-) :-) :-)
:lol: :lol: :lol:
agent_zero

#1253 Re: Feedback

Post by agent_zero »

pirpa wrote:
agent_zero wrote: Dosta je i Srba na ovom popisu.
nemoj da te cudi, bilo je i muslimana u brigadi Kralj Tvrtko...

tko god nije imao muda za puske i ostale vojne obaveze, oni su se masovno prikljucivali brigadi K.T. ...
Znam ja to vrlo dobro, nego samo opaska gore, da se ne misli da su samo i sve Hrvati.
Maraschino

#1254 Re: Feedback

Post by Maraschino »

Woody wrote:HLADNOKRVNE UBICE I DALJE RADE U INSTITUCIJAMA:

http://www.srna.rs/novosti1/79315/hladn ... cijama.htm
Prenosis ovo:

- jer se slazes sa clankom ili
- kako razmisljaju djikani u brlogu
seln

#1255 Re: Feedback

Post by seln »

Woody wrote:Znači, ako izbijemo snajperisanje pred skupštinom '92-e, "Ševama" preostaje:

2) Likvidacija civila u sarajevskim zatvorima, policijskim stanicama i vojnim komandama, silovanje Srpkinja, nakon štu su brutalno likvidirani, jednostavno izbacivani na ulicu da bi se podmetnuli kao žrtve ratnih događaja, granatiranja i slično;
4) 126 logora za Srbe, uključujući i sabirni centar, formiran po ugledu na Nezavisnu Državu Hrvatsku, kroz koji je, uz torturu, prošlo više od 10.000 ljudi;

Neee, bre...logora za srbe je bilo 1260... svima Hanka gnjecila stiklom jaja.
Za ne povjerovati, tako debeo a tako providan. :-)
seln

#1256 Re: Feedback

Post by seln »

Woody wrote:Znači, ako izbijemo snajperisanje pred skupštinom '92-e, "Ševama" preostaje:

Vec sam prijavio, ali ako neko nije primjetio: uhljup tvrdi da su "Markale muslimansko delo".
pirpa

#1257 Re: Feedback

Post by pirpa »

....
Last edited by pirpa on 21/11/2017 21:12, edited 1 time in total.
pirpa

#1258 Re: Feedback

Post by pirpa »

Kako su Alispahić, Mujezinović i Ugljen prisluškivali Pejanovića, Halilovića, Ganića....

Komisija u sastavu Nijaz Duraković, Hasib Dazdarević i Izet Muhamedagić dobili su zadatak od Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine da ispitaju neregularnosti i zloupotrebe unutar MUP-a i Službe državne bezbjednosti RBIH. Saslušavani su Bakir Alispahić, Nedžad Ugljen i Enver Mujezinović. Prilikom njihovog svjedočenja oni su, zapravo, slagali Komisiju Predsjedništva RBiH da nikada nisu nelegalno prisluškivali, da su teroristi iz "Ševa" "heroji", da iz MUP-a nije nstala droga, da nisu vršili neovlašteno praćenje i slušanje članova Predsjedništva Republike BiH.

Bivši načelnik Službe državne bezbjednosti Sarajevo, Munir Alibabić, je u opširnom pismu koje je uputio predsjedniku Predsjedništva Republike BiH augusta 1994.godine informisao o brojnim neregularnostima koje se događaju unutar MUP-a RBiH.

"Mujezinović svjesno prozivodi neprijatelje, svjesno je proizvodio netrpeljivosti između Sefera i Pušine, mene i ministra Alispahića" napisat će Alibabić dodajući kako Mujezinovićevo ponašanje nije i ne može biti slučajno jer ga je "agresija na Republiku BiH zatekla u centrali KOS-a u Beogradu".

Pored ovih tvrdnji Alibabić je napisati da unutar MUP-a postoji jedinica za likvidacije "Ševe" ali će Nedžad Ugljen, priikom saslušanja, kazati "da su Ševe heroji čija imena ne želi u štampi".

Prilikom saslušanja na optužbu da se vrši nelegalno prisluškivanje, tadašnji ministar MUP-a Bakir Alispahić će ustvrditi da je "nelegalno prisluškivanje kriminal" te da se to u njegovom mandatu ne događa.

Ipak, dokumenti će demantovati Alispahića, Mujeznovića i Ugljena. Ugljenovi "heroji iz Ševa" će, uskoro će pokazati svjedočenja, dokazi ali i dokumenti koji su pronađeni, bit će, zapravo, obične prljave ubice koji su likvidirali, uglavnom civile.

Za teroriste iz "Ševa" će se uskoro dokazati da su likvidirali Admiru Ismić, Boška Brkića, zarobljene golobrade vojnike iz Velikog parka, Medihu Halilović, Edina Rondića, kao i nekolicinu civila koje je Šošić lično likvidirao snajperom, o čemu je BNN pisao kada je pronašao dokument i svjedoke Šošićeve likvidacije žene koja je prala šerpe na okupiranoj Grbavici. O svemu ovome svjedočila su još tri pripadnika Službe državne bezbjednosti Republike BiH ali do danas optužnica niti iz jednog tužilaštva u BiH jednsotavno nema. Da li to znači da su "Ševe", zapravo radile za sistem koji je krvlju branio stolice!?

S druge strane, kada je riječ o prisluškivanju tu su, ponovo, dokumenti demnatovali Alispahića, Ugljena, i Mujezinovića kojisu tvrdili da se članovi PRedsjedništva RbiH ne slušaju a da za one koji se slušaju "imaju papiri".

Naime Služba državne bezbjednosti prisluškivala je razgovore člana Predsjedništva RBiH Ejupa Ganića, pratila i prisluškivala člana Predsjedništva RBiH Mirka Pejanovića pod kodnim imenom "Šekspir", pratili su i prisluškivali prvog komandanta ARBiH i člana Ratnog Predsjedništva RBiH Sefera Halilovića, pratili i prisluškivali lokalne komandante Kerima Lučarevića, Sakiba Puškara, Ismeta Hadžića i druge.

Kada je u pitanju slušanje svih navedenih funkcionera o njihovom praćenju i slušanju ne postoji niti jedan, legalno i zakonski pisani trag da su navedeni funkcioneri i komandanti slušati u skladu sa zakonom a to je, kako će Alispahić kazati Komisiji, "kriminal". I zaista jeste bio, Alispahićev kriminal.

S obzirom da je Alibabićevo pismo predsjedniku Predsjedništva RBiH Izetbegoviću uznemirilo duhove unutar tajne službe, Alispahić, Ugljen i Mujezinović krenut će u akciju "pokrivanja papirima" nelegalnih praćenja i prisluškivanja kao i, pokazat će se, uništavanja dokaza.

O prisluškivanju Mirka Pejanovića nestat će svi dokazi izuzev nekolicine Pejanovićevih prisluškivanih razgovora a nikada nije pokrenuta procedura o nelegalnom slušanju što je krivično djelo.

O prisluškivanju Sefera Halilovića napravit će antidatirane dokumente koje su potpisivala neovlaštena lica. Alispahić će Komisjii izjaviti da mu ne pada "na pamet da sluša članove Predsjedništva taman i da mu Alija Izetbegović kaže. Ako hoćeš, bujrum šefe potpiši i ja ću slušati" kazat će Alispahić što će biti još jedna od brojnih neistina u vezi za zloupotrebom tajne službe u privatne, KOS-ovske, profiterske ali i SDA-ove stranačke svrhe.

Ipak Alispahić, Ugljen i Mujezinović su, zapravo, vršili klasično kršenje zakona o unutrašnjim poslovima i zakona o državnoj bezbjednosti, što će rezultirati smrtnim posljedicama jer su prisluškivanje i praćenje određenih lica, kao u slučaju generala Halilovića, iskorišteni za pokušaj njegovog ubistva i ubistvo članova njegove porodice.

Dokumenti o praćenju i prisluškivanju Halilovića otkriće da je "saglasnost" za Halilovićevo prisluškivanje potpisao komandant "Ševa" Nedžad Ugljen koji to nije mogao uraditi po zakonu jer je u vrijeme kada je dokument napravljen šef tajne službe bio Jozo Jozić koji je morao, ali nije dao odobrenje za Halilovićevo praćenje i prisluškivanje. Bio je to dokaz antidatiranosti dokumenta. Nadalje za Halilovićevo ali i Pejanovićevo praćenje i prisluškivanje trebala je odluka predsjednika Predsjedništva RBiH, pismena, ali ni ona nije postojala a Alispahić je sam naglasio da bez pismene odluke nikoga neće slušati što će se pokazati kao laž.

Također, u dokumentu o praćenju Halilovića upisane su adrese na kojima će se on nalaziti tek od kraja 1993. i početkom 1994. a dokument, je, zapravo, napravljen sa datumom juni 1993. što je bio još jedan dokaz o zlupotrebi tajne službe. Zanimljivo Mujezinović, Alispahić i Ugljen su u dokumentu o uvoenju mjera, recimo, Haliloviću napisali "da vrši opstrukcije odluka Predsjedništva RBiH" što je paradoskalno jer je Halilović i sam bio član Ratnog Predsjedništva RBiH.

Pored toga za Halilovića su napisali "da posredstvom obavještajnog centra u Republici Hrvatskoj zagovara preuzimanje komande OSRBiH" što je, također, bilo smiješno i paradoksalno jer je upravo hrvatski predsjednik Franjo Tuđman višestruko tražio Halilovićevu smjenu i proglasio ga neprijateljem Hrvatske.

Postavlja se pitanje kome su, ako Predsjedništvo RBiH to od njih nije tražilo niti je predsjednik Izetbegović dao takvu pismenu odluku, Alispahić, Mujezinović i Ugljen davali prisluškivane razgovore najznačajnih ličnosti Republike BiH!? Za koga je ovaj KOS-ovsi trojac radio kada im je osnovi posao bio prisluškivanje i praćenje članova Predsjedništva i komandanata RBiH i izazivanje njihovih međusobnih sukoba kao, zapravo, vrhunske operacije KOS-a.

Nadalje vrlo je indikativno da Alispahić, Ugljen i Mujezinović nisu znali, recimo namjere Fikreta Abdića kojeg su prisluškivali ili su, pak, namjerno pustili da Abdić otpočne bratoubilački sukob?

Pored svega, treba spomenuti i to da je iz centrale MUP-a RBiH i Službe državne bezbjednosti RBiH oko desetak radnika koji su slušali i pratili Pejanovića, Ganića, Halilovića i druge funkcionere, prebjegli na agresrsku stranu i sa sobom odnijeli najtajnije podatke države RBiH!

Alispahić, Mujezinović i Ugljen ove radnike tajne službe su pustili da odu, namjerno ili ne, jer su očito bili prezauzeti progonom bh.patriota pa su im, ispred nosa, otišli četnički špijuni na agresorsku stranu dok su oni, istovremeno, od bh.patriota proizvodili neprijatelje u opkoljenom Sarajevu štoje Alibabić napisao Izetbegoviću augusta 1994.godine.

Redakcija BNN

(Nastaviće se)

Izvor:
BNN.BA

Image

Image

Image

Image
Zokipfc

#1259 Re: Feedback

Post by Zokipfc »

pirpa wrote:a sto pojedoh govno ja na onoj temi kao braneci tebe i tvoju objektivnost...al haj nema veze..sad znam ....

nego da se vratim na ovo sto si pisao....

koliko je meni poznato iz haskih procesa(tolimir i ostali) srpska mitomanska strana je pokusava da prepise masakar V-Miskina .Markale ARBiH al su haski vjestaci, balisticari pobili srpske tvrdnje...
sto se tice likvidacija civila iz Sarajevski zatvora..toga je bilo..i neka je...vecina tih likvidirani su bili finansijeri, organizatori,saradnici srpskih grupa koji su jos 91god. dolazili po srpskim selima i dizali nacionaline tenzije...tako vam je zaplatio na pocetku rata glavni vojvoda i komandir cetnickih jedinica u Sarajevu sa tri metka u plucima...a kontao je evo rata i da obnovi porodicno prezime iz drugog svjetskog rata...al kurac, crvi ga pojedose prije nego je i rat krenuo kako treba....
ja bi licno volio da je ova cifra koju spominjes istinita al (na moju) zolost nije istina i suvisno da dalje komentarisem nebulozu...posebno ako se uzme u obzir da je bilo kakav srbin (bolestan,star,nepoznat) vrijedio kao nasa dva zarobljena covjeka...
seln wrote:

Neee, bre...logora za srbe je bilo 1260... svima Hanka gnjecila stiklom jaja.
Za ne povjerovati, tako debeo a tako providan. :-)
U pitanju je sarkazam... Tacke 1,2,3,4 su tacno kopirane iz teksta SRNA-e...

Ali @Seln je tu vidio sansu da se docepa 'cetnickog padobranca' Woodyja. I to bez rucne :D
PM72

#1260 Re: Feedback

Post by PM72 »

Pirpa wrote
sto se tice likvidacija civila iz Sarajevski zatvora..toga je bilo..i neka je...vecina tih likvidirani su bili finansijeri, organizatori,saradnici srpskih grupa koji su jos 91god. dolazili po srpskim selima i dizali nacionaline tenzije...tako vam je zaplatio na pocetku rata glavni vojvoda i komandir cetnickih jedinica u Sarajevu sa tri metka u plucima...a kontao je evo rata i da obnovi porodicno prezime iz drugog svjetskog rata...al kurac, crvi ga pojedose prije nego je i rat krenuo kako treba....
Pojasni o kome se radi.

A što se tiče Woody-a ,zar niste prepoznali zezanciju?
seln

#1261 Re: Feedback

Post by seln »

Zokipfc wrote:
Ali @Seln je tu vidio sansu da se docepa 'cetnickog padobranca' Woodyja. I to bez rucne :D
A, neeee... nije Moody cetnik.
Moody je sve po potrebi... ARBiH, HVO, Dodikov telal... plati, pa klati.
Da mu ISIL ponudi jednu zgodnu robinju, zacas bi Moody spoznao Allaha i pisao himne o herojskoj borbi pravovjernih.
seln

#1262 Re: Feedback

Post by seln »

PM72 wrote:
A što se tiče Woody-a ,zar niste prepoznali zezanciju?
Kao onda kad su se zapisi iz njegovog crnog teftera do u tacku i zarez poklapali sa bljuvotinama stormfonta?
PM72

#1263 Re: Feedback

Post by PM72 »

Seln,

Dobar si momak.I nisi glup ali me nekad zaista iznenadiš.
seln

#1264 Re: Feedback

Post by seln »

PM72 wrote:Seln,

Dobar si momak.I nisi glup ali me nekad zaista iznenadiš.
Nije to nista, moj PM... ponekad iznenadim i sam sebe. Uglavnom gluposcu.
Ali, otkako sam se be uhvatio u lazi, ne vjerujem vise nikome (ovo sam naravno ukrao), a ponajmanje nekome ko je promijenio toliko uniformi kao Moody.
PM72

#1265 Re: Feedback

Post by PM72 »

Ma dobar si ti nego ne bih se ni javljao da Pirpa opet ne počinje sa opisima događaja za koje je samo on čuo.Unuk Save Derikonje bio glavni četnički vojvoda i držao kafanu Štokholm pa ubijen sa tri metka u sred Sarajeva. :lol: :lol: :lol: :lol: Niti sam čuo za unuka Save Derikonje niti je bio kakav "glavni" četnički vojvoda niti znam gdje je kafana Štokholm u kojoj se se okupljali Karadžić,Šešelj,Arkan :lol: :lol: :lol:

Doduše,bila je nekad reklama "Nugatino i mašta mogu svašta"...
karanana

#1266 Re: Feedback

Post by karanana »

Ko je glavni sarajevski vojvoda koji je dobio 3 metka?
pirpa

#1267 Re: Feedback

Post by pirpa »

nekad davno si pokusao da mi objasnis i moralises da nije fino da iznosim javno detalje iz privatnih poruka.. :lol: :lol:

pirpa nema oraha u dzepovima PM...
pirpa

#1268 Re: Feedback

Post by pirpa »

.
Last edited by pirpa on 23/06/2017 00:31, edited 1 time in total.
karanana

#1269 Re: Feedback

Post by karanana »

Sta ovo ima biti privatno?

Ako je taj bio glavni vojvoda i komandant, nije to samo tebi reko nego je glavni iz razloga sto je to svako prizno. Fakat ne znam sta je tu od infa samo za privatnu kkmunikaciju. I da si ga ti rokno pirpa ni tad ne bi bilo. Mozda.
Hvala PM na infu. Nikad cuo. Prezime mi malo zvuci poznato, ali ne znam zasto. Ima li mozda baja neku pjesmu o njemu?
TheMule

#1270 Re: Feedback

Post by TheMule »

Nije famozan zato sto nije imo sansu da radi svoja zlodjela. Fino covjek kaze, neko ga rokno odmah!
PM72

#1271 Re: Feedback

Post by PM72 »

pirpa wrote:nekad davno si pokusao da mi objasnis i moralises da nije fino da iznosim javno detalje iz privatnih poruka.. :lol: :lol:

pirpa nema oraha u dzepovima PM...
Ja ne iznesoh tvoje "privatnosti" nego nebuloze o događajima za koje si samo ti čuo.Mnogo pratiš sumnjive sajtove i propagandu.Mnogo.Kakav unuk Save Derikonje,kakve upucane vojvode.Četnička kafana Štokholm u Sarajevu? :-) Ili neki fočak upucan zoljom u Titovoj ili smaknuće nekakvog bezbjednjaka pred Skupštinom? Kako ono napisa - komandant iz Blekinog potoka upucan prilikom izviđanja na Žuči? :-) Šta ima neko iz "Blekinog potoka" izviđati na Žuči? Znaš li ti uopšte teren oko Sarajeva i čije su bile zone odgovornosti?svakoga dana sve više napreduješ.
karanana

#1272 Re: Feedback

Post by karanana »

vojvoda je toliko poznat da ga bolje poznajemo po tome sto ga zovemo "unuk save derikonje" nego da ga zovemo njegovim krstenim imenom.
PM72

#1273 Re: Feedback

Post by PM72 »

karanana wrote:vojvoda je toliko poznat da ga bolje poznajemo po tome sto ga zovemo "unuk save derikonje" nego da ga zovemo njegovim krstenim imenom.
Možda je bio "ilegalac" ili četnički Džems Bond pa se tako kamuflirao da do dan danas nismo čuli za njega.Naslušao se Pirpa priča o dedama koji su tako efikasno krili partizane da im ni nakon 70 godina nisu našli kostiju.

Je li iko od vas čuo za kafanu Štokholm u Sarajevu? Dolazio Arkan,Šešelj,Tintor,Karadžić...i Pirpa. :D Ja nisam.
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#1274 Re: Feedback

Post by Woody »

Pa @pirpa, ba...

Otkri ti karte prije kraja partije. A ja taman htio da se "odložim", pa sada neću. Idem na hand ;-)

Eeee, Bog ti dao bolju pamet. Mislio sam da malo brže vežeš, ali ode ti... Daaaleko... Malo ti je trebalo

Pa ljepoto moja, ja sam ti samo naveo o kakvim ti nebulozama pišeš, i na kakve se izvore "oslanjaš", a ti odmah: "sto se tice likvidacija civila iz Sarajevski zatvora..toga je bilo..i neka je...vecina tih likvidirani su bili finansijeri, organizatori,saradnici srpskih grupa koji su jos 91god. dolazili po srpskim selima i dizali nacionaline tenzije - trebalo je njih sve porokat i prije početka rata (čuj?)-ja bi licno volio da je ova cifra koju spominjes istinita al (na moju) zolost nije istina i suvisno da dalje komentarisem nebulozu...posebno ako se uzme u obzir da je bilo kakav srbin (bolestan,star,nepoznat) vrijedio kao nasa dva zarobljena covjeka... :-) :-) :-)

Valja li to tako @pirpa? Ha? Razočarao si me :sad: Pa, jebo ga ti, mi smo roknuli šta god smo MOGLI roknut. Šta nismo mogli - NISMO. I, peke

Hajde da je to @sele napisao, ne bi me čudilo. Ja da napišem "osvanuo je lijep i sunčan dan", @sele bi vidio neka tri prsta u tome. A, šta ću mu ja... Lijepo sam mu govorio da potraži pomoć, ali - JOK!

I opet ti počinješ ubacivati nekakve "tajanstvene ličnosti", prvo je bio n'akav komandant koji je roknut ispred predsjedništva četničkom zoljom za kojega niko nikada nije čuo, pa sad unuk četničkog vojvode za koga opet niko nikada nije čuo... Šta je sljedeće? Mulder i Scully vas vode bespućima povijesne zbiljnosti?

Jah, kako vam se djeco moja završava svaka teorija zavjere. "Zavjera nikad ne bude otkrivena, a otkrivači završe karijeru kao stalni priređivači kolumni u "Trećem oku" ili kakvom drugom "renomiranom" Sajmu alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti. Bogi ti bio na pomoći. Ali, brinem se stvarno :roll: Nemoj me ti više braniti, vodi ti računa o sebi i svom zdravlju.

Pozdrav domovini :thumbup:
pirpa

#1275 Re: Feedback

Post by pirpa »

PM72 wrote:
Ja ne iznesoh tvoje "privatnosti" nego nebuloze o događajima za koje si samo ti čuo.Mnogo pratiš sumnjive sajtove i propagandu.Mnogo.Kakav unuk Save Derikonje,kakve upucane vojvode.Četnička kafana Štokholm u Sarajevu? :-) Ili neki fočak upucan zoljom u Titovoj ili smaknuće nekakvog bezbjednjaka pred Skupštinom? Kako ono napisa - komandant iz Blekinog potoka upucan prilikom izviđanja na Žuči? :-) Šta ima neko iz "Blekinog potoka" izviđati na Žuči? Znaš li ti uopšte teren oko Sarajeva i čije su bile zone odgovornosti?svakoga dana sve više napreduješ.
Komunikacija privatnim porukama između dva korisnika je privatna stvar... Helem nejse

Nemam ja više živaca naglabati se sa tobom PM.. A pošto se predstavljaš kao osoba koja poznaje kuntu, pantu i sva sarajevska dešavanja... onda bi ti preporučio da se raspitaš u državnom tužiteljstvu da li vode strage o stvarima koje ja ovde pišem..... Do tad, zaobilazi moje komentare....
Post Reply