Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Latte

#1251 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Latte »

Merlin ga hejterima zavuko do sedmog rebra
Better Man

#1252 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Better Man »

dale cooper wrote:
Ma znam, ali nijedan od tih kanala nije ni do koljena jednom "120 Minutes" iz starih vremena. Ili "Headbanger's Balla"
za ljubitelje ljućih zvukova. :mrgreen: Arctic Monkeys, QOTSA su u principu već establirani bendovi prihvaćeni u
mainstreamu, iako dobri naravno. Na "120 Minutes" si baš mogao čuti najnovije, cutting edge stvari koje su se tek probijale
u tadašnjem undegroundu. Recimo kompletan shoegaze pokret sa početka devedesetih sa My Bloody Valentine, Ride
i Slowdive. Sve je to premijerno bilo prikazivano u to vrijeme u ovoj emisiji.
I da dom još jednu odličnu emisju nekad na MTV, a to je Alternative Nation.
supercali

#1253 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by supercali »

Logovan wrote:
__Phoenix__ wrote:
Logovan wrote: Pa ja, muzička nula, ali kojoj na koncert dolazi na hiljade i hiljade ljudi gdje god da ode i koju god cijenu karata da stavi.
Ne dolaze mu sigurno vidjeti novo odijelo i vrckavi nastup...
Pa naravno.
Svi ga mrze zbog ovih ili onih razloga, a svi mu dolaze na koncert. :D
pa i na bibera ode milion ljudi jel to znaci da je muzicka desetka?
Better Man

#1254 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Better Man »

LSD wrote:ne zna niko gdje je Tula sad, je li živ taj covjek :? ali zna se da mu je valj'o od samog pocetka i da ga je ovaj šutnuo ko prljavu čarapu

https://bs.wikipedia.org/wiki/Merlin_%28grupa%29

evo, tu ima nekih podataka
Znam ga ja često sresti u gradu. Mislim da je Maji Milinković svirao gitaru na njenpm albumu.
dezurni_ucenik

#1255 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dezurni_ucenik »

Better Man wrote:
dale cooper wrote:
Ma znam, ali nijedan od tih kanala nije ni do koljena jednom "120 Minutes" iz starih vremena. Ili "Headbanger's Balla"
za ljubitelje ljućih zvukova. :mrgreen: Arctic Monkeys, QOTSA su u principu već establirani bendovi prihvaćeni u
mainstreamu, iako dobri naravno. Na "120 Minutes" si baš mogao čuti najnovije, cutting edge stvari koje su se tek probijale
u tadašnjem undegroundu. Recimo kompletan shoegaze pokret sa početka devedesetih sa My Bloody Valentine, Ride
i Slowdive. Sve je to premijerno bilo prikazivano u to vrijeme u ovoj emisiji.
I da dom još jednu odličnu emisju nekad na MTV, a to je Alternative Nation.
Bude AlterNation i sada na MTV Adria.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1256 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by _BataZiv_0809 »

ultima_palabra wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Ja mislim da je ovo što Čola pravi u posljednje vrijeme odron. A to misli i svako sa mrvom muzičkog ukusa.

I nije mu koncert na Koševu bio ni blizu Merlinovog, mislim da nije ni 50 hiljada bilo.
Isti kurac, prije rata obojica imali po par slusljivih pjesama, poslije rata nijednu.

Merlin je iritantan pojavom, ljigavac pravi... a Cola onako, ni smrdi ni mirise.

Inace dosta govori o muzickoj sceni Balkana kad su najpopularniji likovi koji su zenit karijere imali prije 30-35 godina.
Hm, uz duzno postovanje momci, ne bih se slozio.

Čolin album "Zavičaj" ima tekstualno neke od najjačih pjesama koje je on snimio ("Svadbarskim sokakom", "Kao moja mati (Dino napisao :D ), "Sačuvaj me bože njene ljubavi", "Bentbaša", "Zavičaj") i poprilično miriše na Sarajevo i Bosnu, što nije mala stvar za umjetnika koji je 30 godina u Beogradu i što je meni još karakternije-pjeva na ijekavici.

Album "Kad pogledaš me preko ramena" i saradnja sa Bregom mu realno nisu trebali. Jer ono je na granici slušljivosti, Severina stajl, ali i na tom albumu imaju dobre pjesme "Ljubavnici" i "Pamuk".

I Dino je snimio neke mnogo jake pjesme, to se slažem, ali generalno kod njega nervira forsiranje nečega što mu ne leži. Mislim tegoba ga je slušati kad daje intervju. Pokušao sam na FTV pogledati "Čarobnjak sa Alifakovca", prije toga gostovanje kod Ivana Ivanovića, ne mogu da ga hebeš :roll: I nisam jedini.
Not My Idea

#1257 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Not My Idea »

Inace, text pjesme Kao moja mati je jedan od najbolesnijih i ponizavajucih u historiji

Ti nikad neces biti kao moja mati
sto je bila, ocu mom
kraljica, sluskinja, sve
al' nikada po svom :-)
Ti nikad neces znati ljubav dati
kao sto je ona ocu mom
dala sve sto imala je
sve da sacuva dom
Ljakan

#1258 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Ljakan »

tekst je vrlo incestoidan :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1259 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Velkoski »

mogle bi se vi malo ugledati na taj tekst.
Not My Idea

#1261 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Not My Idea »

Gledaj ove bagre sto odma salete kao leshinari :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#1262 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Raigor Stonehoof »

LSD wrote:ne zna niko gdje je Tula sad, je li živ taj covjek :? ali zna se da mu je valj'o od samog pocetka i da ga je ovaj šutnuo ko prljavu čarapu

https://bs.wikipedia.org/wiki/Merlin_%28grupa%29

evo, tu ima nekih podataka

tula daj funky 8-)

velikibrnjo

#1264 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by velikibrnjo »

malamirha wrote:
velikibrnjo wrote:
malamirha wrote: :thumbup: kad pogledam ko dolazi od izvodjca u budvu,beograd,zagreb......dodje mi da placem.idem na koncerte,plaltim zestoko. samo jednoma da odrzi koncert neko dobar...... :( znam da toga biti nece.dovoljni su nam ovi nizerazredni narodnjaci.ovaj grad naselise rularci i sandzaklije,kad to spojis ....dobijes sarajevo. :angry: ono malo sto nas osta nije dovoljno za bilo sta. davimo se u glibu primitivizma.cevljanovici su ovo!!!!!!!!!!!!!! :facepalm:
ja kad vidim mirhice sta pises, skontam da su ti ruralci i sandzaklije daleko bolji od sarajevaca koji se kunu u pogled sa mihrivoda a glavom u plafon svog dnevnog boravka od 2x2m udaraju
jasno mi je da ovi sa mihrivoda ne mrdaju dupetom, nazalost doslje pokupovase stanove i kuce u najljepsim dijelovima grada i donesose rurane navike samo njima prihvatljive. vratise nas u pedesete godine proslog vijeka. :?

Nije te niko vratio no ste ostali tamo, niste makli dalje od taksi standa
a ako je ko i uspio kao dino merlin onda pljujete i pjenite :wink:
dpjokala26

#1265 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by dpjokala26 »

Velkoski wrote:mogle bi se vi malo ugledati na taj tekst.
ma,ni do zenice same. :balkanac:
RtrnOfSalisbury

#1268 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by RtrnOfSalisbury »

men se od aide pricinjela darkica :sad: siluetno izgledaju slicno izuzimajuc kosu. izgleda da darkica nije u ekipi a aida je u slicnim gabaritima ko i darkica iako izbjegaje luk u cevapima, jal kalorije jal miris ? dinko od tome djonsa pokupio to da iza njeg stoje sve same ljepotice, bilo da vole il ne vole luk :-D
AmirBaa

#1269 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by AmirBaa »

rio5 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=0fBP0Q2_GvY

:bih: :bih: uzivajte moji bosanci
Ocigledno dijaspora najvise drk* na ove dinine domoljubne pjesme...tuga :(
Foxx

#1271 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Foxx »

Hop, hop.. Dino u Kombak Areni u oktobru. Beograd, inace.... :mrgreen:
pirmin

#1272 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by pirmin »

Uci ce u enciklopedije kao utemeljitelj novog pravca - selam rock-a. :D
ovo_mi_je_nick

#1273 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by ovo_mi_je_nick »

Cener od ulaznice je cener bio to selam ili hvaljen isus ili nesto trece. 70.000 milja cenera
Logovan

#1274 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Logovan »

Foxx wrote:Hop, hop.. Dino u Kombak Areni u oktobru. Beograd, inace.... :mrgreen:
I opet će biti masa ljudi, ni šibica neće moći stati, ali eto čovjek je plagijator, veze nema o pjevanju, bla, bla. :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#1275 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Raigor Stonehoof »

pa masa ljudi bude i na cecinom koncertu, jel to znaci da ona zna pjevat?

to sto ga ljudi slusaju ne amnestira ga od plagiranja i zavijanja ;-)
Post Reply