Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
-
Latte
#1251 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Merlin ga hejterima zavuko do sedmog rebra
- Better Man
#1252 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
I da dom još jednu odličnu emisju nekad na MTV, a to je Alternative Nation.dale cooper wrote:
Ma znam, ali nijedan od tih kanala nije ni do koljena jednom "120 Minutes" iz starih vremena. Ili "Headbanger's Balla"
za ljubitelje ljućih zvukova.Arctic Monkeys, QOTSA su u principu već establirani bendovi prihvaćeni u
mainstreamu, iako dobri naravno. Na "120 Minutes" si baš mogao čuti najnovije, cutting edge stvari koje su se tek probijale
u tadašnjem undegroundu. Recimo kompletan shoegaze pokret sa početka devedesetih sa My Bloody Valentine, Ride
i Slowdive. Sve je to premijerno bilo prikazivano u to vrijeme u ovoj emisiji.
- supercali
#1253 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
pa i na bibera ode milion ljudi jel to znaci da je muzicka desetka?Logovan wrote:Pa naravno.__Phoenix__ wrote:Ne dolaze mu sigurno vidjeti novo odijelo i vrckavi nastup...Logovan wrote: Pa ja, muzička nula, ali kojoj na koncert dolazi na hiljade i hiljade ljudi gdje god da ode i koju god cijenu karata da stavi.
Svi ga mrze zbog ovih ili onih razloga, a svi mu dolaze na koncert.
- Better Man
#1254 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Znam ga ja često sresti u gradu. Mislim da je Maji Milinković svirao gitaru na njenpm albumu.LSD wrote:ne zna niko gdje je Tula sad, je li živ taj covjekali zna se da mu je valj'o od samog pocetka i da ga je ovaj šutnuo ko prljavu čarapu
https://bs.wikipedia.org/wiki/Merlin_%28grupa%29
evo, tu ima nekih podataka
-
dezurni_ucenik
#1255 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Bude AlterNation i sada na MTV Adria.Better Man wrote:I da dom još jednu odličnu emisju nekad na MTV, a to je Alternative Nation.dale cooper wrote:
Ma znam, ali nijedan od tih kanala nije ni do koljena jednom "120 Minutes" iz starih vremena. Ili "Headbanger's Balla"
za ljubitelje ljućih zvukova.Arctic Monkeys, QOTSA su u principu već establirani bendovi prihvaćeni u
mainstreamu, iako dobri naravno. Na "120 Minutes" si baš mogao čuti najnovije, cutting edge stvari koje su se tek probijale
u tadašnjem undegroundu. Recimo kompletan shoegaze pokret sa početka devedesetih sa My Bloody Valentine, Ride
i Slowdive. Sve je to premijerno bilo prikazivano u to vrijeme u ovoj emisiji.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1256 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Hm, uz duzno postovanje momci, ne bih se slozio.ultima_palabra wrote:Isti kurac, prije rata obojica imali po par slusljivih pjesama, poslije rata nijednu.Muhamed Đakmić wrote:Ja mislim da je ovo što Čola pravi u posljednje vrijeme odron. A to misli i svako sa mrvom muzičkog ukusa.
I nije mu koncert na Koševu bio ni blizu Merlinovog, mislim da nije ni 50 hiljada bilo.
Merlin je iritantan pojavom, ljigavac pravi... a Cola onako, ni smrdi ni mirise.
Inace dosta govori o muzickoj sceni Balkana kad su najpopularniji likovi koji su zenit karijere imali prije 30-35 godina.
Čolin album "Zavičaj" ima tekstualno neke od najjačih pjesama koje je on snimio ("Svadbarskim sokakom", "Kao moja mati (Dino napisao
Album "Kad pogledaš me preko ramena" i saradnja sa Bregom mu realno nisu trebali. Jer ono je na granici slušljivosti, Severina stajl, ali i na tom albumu imaju dobre pjesme "Ljubavnici" i "Pamuk".
I Dino je snimio neke mnogo jake pjesme, to se slažem, ali generalno kod njega nervira forsiranje nečega što mu ne leži. Mislim tegoba ga je slušati kad daje intervju. Pokušao sam na FTV pogledati "Čarobnjak sa Alifakovca", prije toga gostovanje kod Ivana Ivanovića, ne mogu da ga hebeš
- Not My Idea
#1257 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Inace, text pjesme Kao moja mati je jedan od najbolesnijih i ponizavajucih u historiji
Ti nikad neces biti kao moja mati
sto je bila, ocu mom
kraljica, sluskinja, sve
al' nikada po svom
Ti nikad neces znati ljubav dati
kao sto je ona ocu mom
dala sve sto imala je
sve da sacuva dom
Ti nikad neces biti kao moja mati
sto je bila, ocu mom
kraljica, sluskinja, sve
al' nikada po svom
Ti nikad neces znati ljubav dati
kao sto je ona ocu mom
dala sve sto imala je
sve da sacuva dom
- Ljakan
#1258 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
tekst je vrlo incestoidan 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1259 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
mogle bi se vi malo ugledati na taj tekst.
- insomnia78
- Not My Idea
#1261 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Gledaj ove bagre sto odma salete kao leshinari 
- Raigor Stonehoof
#1262 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
LSD wrote:ne zna niko gdje je Tula sad, je li živ taj covjekali zna se da mu je valj'o od samog pocetka i da ga je ovaj šutnuo ko prljavu čarapu
https://bs.wikipedia.org/wiki/Merlin_%28grupa%29
evo, tu ima nekih podataka
tula daj funky
-
ovo_mi_je_nick
#1263 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Dobro ga je hadžija otpjevao
- velikibrnjo
#1264 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
malamirha wrote:jasno mi je da ovi sa mihrivoda ne mrdaju dupetom, nazalost doslje pokupovase stanove i kuce u najljepsim dijelovima grada i donesose rurane navike samo njima prihvatljive. vratise nas u pedesete godine proslog vijeka.velikibrnjo wrote:ja kad vidim mirhice sta pises, skontam da su ti ruralci i sandzaklije daleko bolji od sarajevaca koji se kunu u pogled sa mihrivoda a glavom u plafon svog dnevnog boravka od 2x2m udarajumalamirha wrote:kad pogledam ko dolazi od izvodjca u budvu,beograd,zagreb......dodje mi da placem.idem na koncerte,plaltim zestoko. samo jednoma da odrzi koncert neko dobar......
znam da toga biti nece.dovoljni su nam ovi nizerazredni narodnjaci.ovaj grad naselise rularci i sandzaklije,kad to spojis ....dobijes sarajevo.
ono malo sto nas osta nije dovoljno za bilo sta. davimo se u glibu primitivizma.cevljanovici su ovo!!!!!!!!!!!!!!
Nije te niko vratio no ste ostali tamo, niste makli dalje od taksi standa
a ako je ko i uspio kao dino merlin onda pljujete i pjenite
-
dpjokala26
#1265 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
ma,ni do zenice same.Velkoski wrote:mogle bi se vi malo ugledati na taj tekst.
-
rio5
-
rio5
-
RtrnOfSalisbury
#1268 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
men se od aide pricinjela darkica
siluetno izgledaju slicno izuzimajuc kosu. izgleda da darkica nije u ekipi a aida je u slicnim gabaritima ko i darkica iako izbjegaje luk u cevapima, jal kalorije jal miris ? dinko od tome djonsa pokupio to da iza njeg stoje sve same ljepotice, bilo da vole il ne vole luk 
-
AmirBaa
#1269 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Ocigledno dijaspora najvise drk* na ove dinine domoljubne pjesme...tuga
- zagortenej
-
Foxx
#1271 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Hop, hop.. Dino u Kombak Areni u oktobru. Beograd, inace.... 
- pirmin
#1272 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Uci ce u enciklopedije kao utemeljitelj novog pravca - selam rock-a. 
-
ovo_mi_je_nick
#1273 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
Cener od ulaznice je cener bio to selam ili hvaljen isus ili nesto trece. 70.000 milja cenera
- Logovan
#1274 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
I opet će biti masa ljudi, ni šibica neće moći stati, ali eto čovjek je plagijator, veze nema o pjevanju, bla, bla.Foxx wrote:Hop, hop.. Dino u Kombak Areni u oktobru. Beograd, inace....
- Raigor Stonehoof
#1275 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?
pa masa ljudi bude i na cecinom koncertu, jel to znaci da ona zna pjevat?
to sto ga ljudi slusaju ne amnestira ga od plagiranja i zavijanja
to sto ga ljudi slusaju ne amnestira ga od plagiranja i zavijanja