A moj pipi, ko ce nahraniti 10 kantona, svaki kanton po desetak ministarstava, manje ili vise, naravno, kantonalne vlade, razni "sizovi i interesne zajednice" (sada se vise ne zovu sizovi i interesne zajednice, ali to im je nekako pandan za ove razno-razne "agencije"), svako ministarstvo ima ministra, naravno, doministra, svaki ministar i doministar po nekoliko savjetnika, dakle, svaki ima po nekoliko savjetnika, ne zaboravimo opcine, federalnu vladu, naravno, ne zaboravimo ni to da haman svaki od pobrojanih
namjestenika ima bijesan sluzbeni auto, a kupuje se novi sa smjenom starog "namjestenika" novim.....nabrojao sam onako oflje, bez nekog reda, ali mi je vec i od ovoga muka......ma ko ce sve to naplacati......voda se ne moze iz kamena cijediti, mozemo mi voliti ili ne voliti onaj drugi entitet, ali im je administracija koju trebaju
nadolmiti vise nego DESET puta manja.......sad ce neko reci "oni vise kradu od ovih nasih"....ja ne znam da li i ko krade, govorim o onim "vidljivim" parametrima.......povraca mi se od ovih aparatcika.....jasno je da svaka vlast mora imati vladu (i policiju i zdravstvo i skolstvo), ali nacin na koji se to kod nas radi i nacin na koji se vladini apartcici MNOŽE - e, od toga mi se povraca! Uzimaju, uzimaju, ali od svoga bijesa ne vide da se nema vise gdje i od koga uzeti. Moze mozda jos malo, ali pri kraju je sehara, ako je to ikada i bila - sehara. Prije bih rekao poderana carapa.
Znam da ovo sto pisem nije tema ovoga topica, tako da se osvrnem i na Ferrari i da kazem bravo care, nadam se ca ih biti jos u tvojoj ergeli, sto znaci da ce biti i kakvih radnih mjesta za one kojima to treba i slobodno bez kompleksa idi i na kafu sa njim, ali i razvuci ga njemackim autobahnovima! Uopce ne ulazim u diskusiju da li je nabavljen legalno ili ilegalno - Ferrari je tema, a ne legalnost businessa vlasnika - tako da je sve ostalo, ako postoje indicije, stvar kiminalisticke policije, a to me ne zanima, neka svako radi svoj posao.