Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#126 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by I am Happy »

Iskreno boli me racku i za njega i za njegov ferrari :) Ali kada vidis na stranici ove firme koje masine imaju...jebes jedan obicni ferrari :)

Kada mogu gasiji, cele i ostali kurci vozati skupa auta i imati onlike pare.... ovaj bar ima legalno pokrice...
Kod nas je idalje glavni problem sto se ne vrsi ispitivanje porijekla imovine... nove vile,auta,stanovi,firme sjevaju sa svih strana.... niko nikome ne odgovara :D ako imas pare...radi sta hoces, kako si dosao do njih nije ni vazno ...
Zatamnjena stakla

#127 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Zatamnjena stakla »

Nisu mu dali garanciju ovi iz osiugranja, niko znači. :lol:
A nije iz Kiseljaka nego je iz Kaućuna il' Bilalovca. Selo.
Al' đaba nama sve i kad živiš u Sarajevu i praviš se da si opak i dođe ti lik iz sela sa ovim autom :lol: :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#128 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by PipiDugaDevetka »

Ivo Lola

#129 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Ivo Lola »

eto kaze vecina vas da je covjek posten i nek onda i vozi posteno auto
a za ove sto govore da bi radije uzeli audia a8, mislite da on nema par auta tog tipa :) ?

jos sto mi je drago, to je da je auto registrovano na ovim novim tablama na kojim pise BIH, cisto da se zna :)
i ako ikako ovo moze doc do vlasnika, druze molim te stavi neku diskretnu zastavicu lijepe nase na retrovizor, cisto kad odes u zagreb il beograd sa njim da ne mogu majmuni reci, ma to je garant neki "nas" iz bosne

sretno i kupi sebi jos 10 ovakvih ako ti je savjest cista
Saraj`vo

#130 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Saraj`vo »

Prošle godineu Makarskoj malo talaše i baš se čudimo kako nema auta sa našim tablama kad odjednom se ukaza
"yellow Lambo" na BH tablama. Lijepo vidjet. 8-) :bih:
suzzy_q

#131 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by suzzy_q »

Samo naprijed Bosanci - SAMO NAPRIJED!!!!

Nadam se sto vise ovakvih automobila u BiH!!!!
kojeime

#132 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by kojeime »

Treba razlikovati dva pojma, postenje i legalnost. Necu da sumnjam da je ovaj automobil legalno kupljen, znaci novac je zaradjen, vjerujem da je legalno zaradjen, sigurno je placen, placeni carina, porez, osiguranje... Dakle vjerujem da je legalno kupljen.

Da li je posteno kupljen, to je pitanje. Novac moze biti zaradjen legalno ali neposteno, bolje reci nemoralno. Dakle da li su radnici koji rade u kompaniji ciji vlasnik je kupito tak automobil posteno placeni ili rade prekovremeno za minimalac bez godisnjih odmora kako zakon kaze maksimalno nego 7 dana u godini, da li im se stedi na uslovima rada (zastitna oprema, zdravstvena zastita i ostalo), da li su placeni penziono i zdravstveno, da li su poslovi na kojima je taj novac zaradjen dobijeni posteno ili sa malo "prijateljskog uvjeravanja" da bi se dobili, i tako dalje.

Dakle, razdvojiti legalnost kupovine automobila, koja je vjerovatno neupitna, od postenja ili moralnosti nacina dolaska do novca za automobil. Pa ako su i legalnost i moralnost zadovoljene, svaka cast. Ako nisu, svako ima obraz, pa kako ga i da li ga odrzava cistim, to je drugo pitanje.

Ja samo uvjeren da su pojedini ljudi mnogo novca zaradili legalno, a da li su posteno/moralno, to je pitanje.

I da ostavimo sada po strani izreku koja vazi za sve bogatase a koja kaze, posten je on, samo ga ne pitaj kako je zaradio prvi milion. Ostali su zaradjeni legalno, ali ne pitaj za prvi.

A osim ljubomore u ovoj diskusiji ima jos jedna stvar, a to je nepovjerenje zaradjeno iskustvom. Mnogo puta smo bili prevareni, vidjeli smo mnogo primjera kako se veliki novac zaradjivao nemoralno i nelegalno, i ogroman broj ljudi posteno radi a ne moze da zaradi ni za kruh svaki dan, a ne za avakve automobile. Pa nam to iskustvo govori da je skoro pa nemoguce posteno doci do ovakvog automobila. Ko se na mlijeko opece i na jogurt puse.
Sitijevac2011

#133 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Sitijevac2011 »

A ako je okolo podmazivao i gurao da bi dobivao poslove, jel' to posteno zaradjeno ?
GoodTaste

#134 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by GoodTaste »

Drzao on njih na minimalcu sa ovakvom ili onakvom opremom on je ipak dao njima posao i zaradjuju za hljeb, a sta je uradilo pola forumasa u vezi toga ? Nista. Glume neku porotu jel posten il nije :-) Jebe se njega, covjek uziva. Dabogda sljedeci mu bio Bugatti i to pozlaceni ako je moguce ...

Ovaj sto rece da stavi bosansku zastavu na njega pored tabli :-) pa da mu neko razbije, ogrebe auto kada ode negdje van zemlje :-) ionako bi mu ovde pola forumasa i ostalih u drzavi rado razbili/ogrebali auto vec sada. :-)
Mr.Penguin

#135 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Mr.Penguin »

Treba otvoriti temu "Šta mi imamo od toga da je neko kupio Ferrari FF 2012 i hoce li nam to život promijeniti na bolje ?"
Sitijevac2011

#136 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Sitijevac2011 »

Kad' bolje razmislim, ova tema i pojedini ljudi na ovoj temi su sve što nije uredu sa ovom rupom od države.
kojeime

#137 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by kojeime »

Ne, ovakvo razmisljanje nam cini rupu od drzave:

"Drzao on njih na minimalcu sa ovakvom ili onakvom opremom on je ipak dao njima posao i zaradjuju za hljeb"

Da smo na nivou ameba, dakle da je jedini cilj u zivotu otici na posao, vratiti se, pojesti, spavati, otici na posao i tako cijeli zivot, citirano bi bilo ispravno. Mozes gledati to na ovaj nacin. Nije on njima dao da zaradjuju za hljeb vec ih je iskoristio da njemu zarade za auto. A hljeb im je omogucio da jedu jer moraju raditi, bez hljeba su mrtvi, a mrtav covjek ne moze raditi, zar ne? Ali nista drugo osim pojesti hljeba i ne mogu. To jeste, ako je tako. Mozda covjek stvarno dobro placa radnike, postuje radnicka prava i zakon o radu. Tako da ne govorim o konkretnoj osobi jer ne znam, govorim o citiranom stavu.
kojeime

#138 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by kojeime »

Mr.Penguin wrote:Treba otvoriti temu "Šta mi imamo od toga da je neko kupio Ferrari FF 2012 i hoce li nam to život promijeniti na bolje ?"
Nece nam zivot promijeniti na bolje, ali simbolicki moze biti interesantno.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#139 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

BiH
Nikšić proglasio bankrot Federacije BiH?

A da je prethodna FBiH vlast samo malo bolje pripazila,...
Revolucionar ★

#140 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Revolucionar ★ »

Tamo oko kafica kod pravnog faxa uvijek neke dobre masinerije . U subotu bas parkiran zuti porsche baxter cini mi se , a cesto tu zateknem i audija r8, nize malo vazda parkiran novi audi tt , bude i jaguara .. kakvo je ono okupljaliste ondje zivota vam :lol:
phil manzanera

#141 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by phil manzanera »

PipiDugaDevetka wrote:BiH
Nikšić proglasio bankrot Federacije BiH?

A da je prethodna FBiH vlast samo malo bolje pripazila,...

A moj pipi, ko ce nahraniti 10 kantona, svaki kanton po desetak ministarstava, manje ili vise, naravno, kantonalne vlade, razni "sizovi i interesne zajednice" (sada se vise ne zovu sizovi i interesne zajednice, ali to im je nekako pandan za ove razno-razne "agencije"), svako ministarstvo ima ministra, naravno, doministra, svaki ministar i doministar po nekoliko savjetnika, dakle, svaki ima po nekoliko savjetnika, ne zaboravimo opcine, federalnu vladu, naravno, ne zaboravimo ni to da haman svaki od pobrojanih namjestenika ima bijesan sluzbeni auto, a kupuje se novi sa smjenom starog "namjestenika" novim.....nabrojao sam onako oflje, bez nekog reda, ali mi je vec i od ovoga muka......ma ko ce sve to naplacati......voda se ne moze iz kamena cijediti, mozemo mi voliti ili ne voliti onaj drugi entitet, ali im je administracija koju trebaju nadolmiti vise nego DESET puta manja.......sad ce neko reci "oni vise kradu od ovih nasih"....ja ne znam da li i ko krade, govorim o onim "vidljivim" parametrima.......povraca mi se od ovih aparatcika.....jasno je da svaka vlast mora imati vladu (i policiju i zdravstvo i skolstvo), ali nacin na koji se to kod nas radi i nacin na koji se vladini apartcici MNOŽE - e, od toga mi se povraca! Uzimaju, uzimaju, ali od svoga bijesa ne vide da se nema vise gdje i od koga uzeti. Moze mozda jos malo, ali pri kraju je sehara, ako je to ikada i bila - sehara. Prije bih rekao poderana carapa. :x

Znam da ovo sto pisem nije tema ovoga topica, tako da se osvrnem i na Ferrari i da kazem bravo care, nadam se ca ih biti jos u tvojoj ergeli, sto znaci da ce biti i kakvih radnih mjesta za one kojima to treba i slobodno bez kompleksa idi i na kafu sa njim, ali i razvuci ga njemackim autobahnovima! Uopce ne ulazim u diskusiju da li je nabavljen legalno ili ilegalno - Ferrari je tema, a ne legalnost businessa vlasnika - tako da je sve ostalo, ako postoje indicije, stvar kiminalisticke policije, a to me ne zanima, neka svako radi svoj posao.:thumbup:
PipiDugaDevetka

#142 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Krpelj je čudnovata životinjica, siše krv domaćinovu, toplo joj. Nađe se tu i društvo krpelja suprotnog spola-eto prilike za razmnožavanje, a ne kontaju da domaćin kada crkne/ugine/umre baš zbog bolesti dobijene zbog njihovog, krpeljskog, načina života i oni će morati prestati da žive (Ne znam samo da li krpelji mogu hibernirati, pa ponovo oživjeti).
Haettenschweiler

#143 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Haettenschweiler »

PipiDugaDevetka wrote:Krpelj je čudnovata životinjica, siše krv domaćinovu, toplo joj. Nađe se tu i društvo krpelja suprotnog spola-eto prilike za razmnožavanje, a ne kontaju da domaćin kada crkne/ugine/umre baš zbog bolesti dobijene zbog njihovog, krpeljskog, načina života i oni će morati prestati da žive (Ne znam samo da li krpelji mogu hibernirati, pa ponovo oživjeti).
Stvarno nije fer porediti naše političare sa bilo kakvim životinjama. Takvo poređenje životinje stvarno nisu zaslužile.
GoodTaste

#144 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by GoodTaste »

kojeime wrote:Ne, ovakvo razmisljanje nam cini rupu od drzave:

"Drzao on njih na minimalcu sa ovakvom ili onakvom opremom on je ipak dao njima posao i zaradjuju za hljeb"

Da smo na nivou ameba, dakle da je jedini cilj u zivotu otici na posao, vratiti se, pojesti, spavati, otici na posao i tako cijeli zivot, citirano bi bilo ispravno. Mozes gledati to na ovaj nacin. Nije on njima dao da zaradjuju za hljeb vec ih je iskoristio da njemu zarade za auto. A hljeb im je omogucio da jedu jer moraju raditi, bez hljeba su mrtvi, a mrtav covjek ne moze raditi, zar ne? Ali nista drugo osim pojesti hljeba i ne mogu. To jeste, ako je tako. Mozda covjek stvarno dobro placa radnike, postuje radnicka prava i zakon o radu. Tako da ne govorim o konkretnoj osobi jer ne znam, govorim o citiranom stavu.
Trebao je direktor izjednacit svoju platu sa radnicima :thumbup: Cisti kapitalizam. A ti otvoris sebi firmu pa zaposli radnike i daji im koliko god hoces. :thumbup: u drzavi u kojoj ima ovoliko nezaposlenih i u recesiji nadju se pametnjakovici koji kritikuju one koji svojim trudom i radom zaposle toliko radnika. Najbolje da proda auto sto je zaradio i da da pare u humanitarne svrhe a on moze otici u kakvu djunglu i da mu zadovoljstvo bude ako ulovi kakvu ribu iz potoka :thumbup:

Samo nek komsiji crkne krava :thumbup:
automatic

#145 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by automatic »

jest da je talijanska zastava puno prikladnija za BIH, ali ovog puta nećemo biti sitničavi :D

Image
Last edited by automatic on 15/05/2012 02:30, edited 1 time in total.
kojeime

#146 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by kojeime »

GoodTaste wrote:
kojeime wrote:Ne, ovakvo razmisljanje nam cini rupu od drzave:

Trebao je direktor izjednacit svoju platu sa radnicima :thumbup: Cisti kapitalizam. A ti otvoris sebi firmu pa zaposli radnike i daji im koliko god hoces. :thumbup: u drzavi u kojoj ima ovoliko nezaposlenih i u recesiji nadju se pametnjakovici koji kritikuju one koji svojim trudom i radom zaposle toliko radnika. Najbolje da proda auto sto je zaradio i da da pare u humanitarne svrhe a on moze otici u kakvu djunglu i da mu zadovoljstvo bude ako ulovi kakvu ribu iz potoka :thumbup:

Samo nek komsiji crkne krava :thumbup:
Kapitalizam ne znaci robovlasnistvo, ali mozda tebi znaci. Ne, najbolje je da radnici nakon sto odrade svoje radno vrijeme jos jedno sat - dva malo rove po kontejnerima kako bi donijeli nesto hrane kuci djeci a da gazde vozaju ovakve automobile. Jebo radnike, ionako je to kvarljiva i lako zamjenjiva roba.

Islo se kapitalizmom kakav ti zelis pa smo danas ovdje gdje jesmo. Cijeli svijet, ne samo mi u BiH.

Uostalom otisao sam daleko od teme, a ionako dzaba pricati. Nekima je svejedno kada drugi gladuju, sve dok se sami ne nadju u slicnoj situaciji. A onda ce biti kasno.
Mr.Penguin

#147 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Mr.Penguin »

Vas boli njegov auto a ne kapitalizam i radnici, mislite da bi spomenuli gazdu koji voza golf 2, ima istu kolicinu novca, ponasa se gore prema radnicima i koji ne privlaci paznju.

eee moji lazni borci za ljudska prava.
Zatamnjena stakla

#148 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by Zatamnjena stakla »

Eto s čim se mi zamaramo, čitamo postove o Ferrariju.
Umjesto toga da pročitaš knjigu da budeš malo pametniji. ;-)
ins

#149 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by ins »

Mr.Penguin wrote:Vas boli njegov auto a ne kapitalizam i radnici, mislite da bi spomenuli gazdu koji voza golf 2, ima istu kolicinu novca, ponasa se gore prema radnicima i koji ne privlaci paznju.

eee moji lazni borci za ljudska prava.
:lol: :thumbup:

I jos da dodamo da bi (statisticki dokazano) 100% da su u istoj prilici isto postupili, jer do sada u BiH se nije rodio neki filantrop o kojem forumasi Klixa pricaju, a koji bi svoju zaradu dijelio sa svojim radnicima...
manki

#150 Re: Ferrari FF 2012 registriran u BiH

Post by manki »

JThomas wrote:šta to koga boli kurac?
:thumbup:
Post Reply