Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
vitamini

#126 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by vitamini »

SARAJKA wrote: Saznala sam da nije osoba onakva kakva se predstavljo
story of my life...

tebi sretno, nemam sta da kazem sto vec nije receno u prethodnim postovima :)
armminn

#127 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by armminn »

trebas ko sto gore neko kaze da pocnes da volis sebe normalno da treniras da se vratis negdje da izbacis to meni je super poslije 3 mjeseca..ali priznajem da mi je najveci problem promjene raspolozenja kada sam nekada los nekada dobar ... :) ali abd i to ce biti iza mene nadam se...
madtv

#128 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by madtv »

DeLuxe Hugs 2 $ :mrgreen: :mrgreen:

Sjetite se samo ove: "Koga nema bez njega se moze"
Glavu gore i bice bolje :thumbup:
eluna

#129 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

ljudi moji - sve bude i prođe, i mi smo "sve bude i prođe" - neće nas biti jednoga dana ...... trudite se da "sakupite" što više lijepih trenutaka u životu koji će da vam stvore što više lijepih uspomena, radite ono što volite, uživajte u svakom trenutku, jer samo na taj način ćete u starosti kada pogledate unazad imati osmijeh na licu

ovo je životna lekcija koju naučih u posljednja 3 dana .............. i zato naši stari uvijek i govore udri brigu na veselje
quarterback

#130 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by quarterback »

SARAJKA wrote:Upravo sam u periodu nakon prekida veze, ne tako duge ali mi je teško palo. Saznala sam da nije osoba onakva kakva se predstavljo :sad: . S jedne strane i drago mi je ako ništa moći ću bar da nastavim dalje i tražim svoju srodnu dušu. Mogu samo da zahvalim osobama kojim sam okružena, koje su mi saslušale, dale savjete, ali sam kao i @quarterback stava da moraš "popričati sam sa sobom" i sebi reči jednu dvije ...... i nastavliti dalje.

@quarterback, @eluna

HVALA Vam na lijepim postovima, iz svakog reda vašeg pisanja može se naučiti.

A svima Vama koji ste u periodu nakon prekida dugih veza ili kraćih , želim puno sreće ...... osmjeh, (kao neko što gore reče), otvoriti se ...... i doći će nova LJUBAV
Nema na cemu Sarajko, drago mi je da si u napisanom nasla neka iskustva koja su ti pomogla :-D
Sretno !
SARAJKA

#131 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by SARAJKA »

quarterback wrote:
Nema na cemu Sarajko, drago mi je da si u napisanom nasla neka iskustva koja su ti pomogla :-D
Sretno !
Hvala :)

Našla sam smiraj za svoju dušu rečenicama ispisanim sa toliko razumjevanja, osjećaja, a ponajviše iskrenosti u momentima kad su se mojoj glavi kovitlale misli kao i svima poslije prekida, kada rezeimiraš stvari ... a ujedno pričaš sam sa sobom :)

Javim se, kad i ako upoznam koga :)
Zatamnjena stakla

#132 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Zatamnjena stakla »

Onaj period kada prekineš najbolje je biti sa rajom s kojom možeš pričati i biće ti lakše sto puta.
Ninna_mo

#133 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Ninna_mo »

Not My Idea wrote:Pa normalno je da se osjecas pogubljeno, kao da ti fali dio tebe a ne mozes ga prestat trazit i nadat se da ce se vratit.
Navika je j*bena stvar. Zaboravis sat stavit kad krenes vani pa se osjecas kao bez ruke.

U dugoj vezi ljudi znaju da u svaka doba dana i noci ima taj neko koga mogu nazvat, ko ce bit tu i kad odu svi.
Uljuljas se i zivis kao da je ta osoba oduvijek tu, kao pravi dio tebe. I onda preko noci-nestane, kao da je neko otgrne i nece da vrati.

Samo trebas shvatit da je normalno da se tako osjecas ali i da ces se oporavit brzo nego sto to sad djeluje.
Probaj se okupirat necim, evo npr pocni gledat neku seriju koja ima 3-4 sezone, i gledaj po cijeli dan.
Ako treba prijedloga, imas temu za serije.

I ako imas potrebu da pricas s nekim-pricaj, nemoj drzat u sebi, nikad ne znas sta ti ko moze rec i kako necija rijec moze djelovat na tebe.

Zelim ti da sto prije budes :)
bit' ce da su oni zenski dani blizu,pa me je tvoj post natjerao na plac...nisam trazila savjet,a dobila ga,Hvala :)
Morena222

#134 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Morena222 »

Meni je jos uvijek isto,svasta sam radila da zaokupim misli,da ne mislim na njeg,ali i nakon trii mjeseca, jos uvijek mislim i mislim.. :(
armminn

#135 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by armminn »

Morena222 wrote:Meni je jos uvijek isto,svasta sam radila da zaokupim misli,da ne mislim na njeg,ali i nakon trii mjeseca, jos uvijek mislim i mislim.. :(
I ja sam u periodu tri mjeseca.Osjecam se trenutno odlicno :D ..Mislim da je najbolje da upoznajas nove ljude,momke da se dopisujes nece ti sigurno pasti na pamet.Da pocnes vjezbati,da pocnes gledati filmove...Ide to polako..
I meni ima dana kada je kriza sjetim se pa sam nikakav.Bude to malo i prodje kada shvatim da imam dobre drugove,imam i drugarica,porodicu i neko nije vrijedan da mislim na njega kada on ne misli na mene.
Treba kao sto je neko rekao raditi na sebi,posvetiti se napraviti pauzu od ljubavi,gledati druge,zezati,koketiranje,flert ide to tako..Jer sigurno "on" vec to radi odavno jer to tako ide..
Vjeruj mi samo sebe gradi puno samopouzdanja da budes ljepsa i bolja pucaj visoko pa i ako promasis imas ti jos dosta metaka jer si mlada.Ljubav iz bajka ne postoji nazalost,ja sam mislio da postoji.Bitno je da si ti u novu godinu usla bez te ljubavi i da furas dalje... :) Ko te zeli,trazit ce te ...ko ne,nece..i nema druge :D

sretno i uzivaj uskoro ce lijepi dani i suncani :D smileeeeeee :)
Morena222

#136 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Morena222 »

armminn wrote:
Morena222 wrote:Meni je jos uvijek isto,svasta sam radila da zaokupim misli,da ne mislim na njeg,ali i nakon trii mjeseca, jos uvijek mislim i mislim.. :(
I ja sam u periodu tri mjeseca.Osjecam se trenutno odlicno :D ..Mislim da je najbolje da upoznajas nove ljude,momke da se dopisujes nece ti sigurno pasti na pamet.Da pocnes vjezbati,da pocnes gledati filmove...Ide to polako..
I meni ima dana kada je kriza sjetim se pa sam nikakav.Bude to malo i prodje kada shvatim da imam dobre drugove,imam i drugarica,porodicu i neko nije vrijedan da mislim na njega kada on ne misli na mene.
Treba kao sto je neko rekao raditi na sebi,posvetiti se napraviti pauzu od ljubavi,gledati druge,zezati,koketiranje,flert ide to tako..Jer sigurno "on" vec to radi odavno jer to tako ide..
Vjeruj mi samo sebe gradi puno samopouzdanja da budes ljepsa i bolja pucaj visoko pa i ako promasis imas ti jos dosta metaka jer si mlada.Ljubav iz bajka ne postoji nazalost,ja sam mislio da postoji.Bitno je da si ti u novu godinu usla bez te ljubavi i da furas dalje... :) Ko te zeli,trazit ce te ...ko ne,nece..i nema druge :D

sretno i uzivaj uskoro ce lijepi dani i suncani :D smileeeeeee :)

otkud znas da sam mlada :P :D
armminn

#137 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by armminn »

hehehe Nemas sigurno 40 :D sve ostalo je mlado :D samo ti furaj :)
Morena222

#138 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Morena222 »

armminn wrote:hehehe Nemas sigurno 40 :D sve ostalo je mlado :D samo ti furaj :)
:lol: uglavnom,nemam vise od 25 :D
rumFo

#139 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by rumFo »

Lijecim zenska srca, cjena po dogovoru :lol:
4m3l

#140 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by 4m3l »

.
dusa_raskopuša

#141 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by dusa_raskopuša »

E moja cjeno. :lol:

Covjek dok je u vezi postane divlji, haman, pa poslije raskida nikako da se vrati u civilizaciju. :lol:
rumFo

#142 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by rumFo »

dusa_raskopuša wrote:E moja cjeno. :lol:

Covjek dok je u vezi postane divlji, haman, pa poslije raskida nikako da se vrati u civilizaciju. :lol:
Za tebe ima posebna terapija i sve se da ukrotit :lol:

Cjena, badava :lol:
dusa_raskopuša

#143 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by dusa_raskopuša »

Ja se ne upustam u veze, pogotovo ne divlje. :lol:

Pa da poslije moram da pronalazim sama sebe, ne, hvala. :mrgreen:
rumFo

#144 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by rumFo »

Zacatavas temu, tj .rastjerujes mi musterije...aj ciza ba! :lol:
imezaforum

#145 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by imezaforum »

Bila sam haman 5 godina u vezi,i ima vec 5 mjeseci kako sam prekinula sa njim..bilo je zaista tesko ,nakon prekida plakala sam danima ali sad sam presretna i bolje se osjecam nego ikad u onih 5 godina veze..sve ce jednom proci a ako nije sudjeno sta se tu moze :)
hali gali halid

#146 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by hali gali halid »

Ako smijem da pitam, sta je to sto dovede do prekida nakon 5 godina?
Arax_diss

#147 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Arax_diss »

JThomas wrote:žene su tu neuporedivo proračunatije, plan B, C i D...
HAHAH :mrgreen:
mullersmichael

#148 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by mullersmichael »

kako nisu...imaju spremne rezerve rezervi trece ekipe
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#149 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by Truba »

mullersmichael wrote:kako nisu...imaju spremne rezerve rezervi trece ekipe
to je zato što golog kurca na svakom ćošku :D

ponekad imati mnogo izbora i nije baš neki izbor :D
imezaforum

#150 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by imezaforum »

hali gali halid wrote:Ako smijem da pitam, sta je to sto dovede do prekida nakon 5 godina?
pokusao me prevariti sa udanom zenom koja je starija od njega 15godina i ima 2 djece :)
Post Reply