Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Forex

#126 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

Nisam radio na nafti, ali sam ulovio pad na EUR/USD, 400 EUR zarade na pravom računu :smeker:

Hehe, niko ne želi potrošit par sedmica da nauči kako se zarađuje a htjeli bi milione.

Ako ti treba knjiga o forexu, ja imam par dobrih u PDF-u, na engleskom, javi se privatnom porukom ako te interesuje.
Last edited by Forex on 20/06/2013 11:36, edited 1 time in total.
nino90

#127 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by nino90 »

da i ja upratim
Skeptic604

#128 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

A preko kojeg brokera ides..jel FXlider,Admiral markets itd... ?

Meni je demo na Admiral markets-u toliko komplikovan da je to nevjerovatno...

Na Fxlider-u je demo puno jednostavniji,bar meni...

Otislo mi je 80.000 Eura niz rijeku :lol: ,neko stao na crijevo za naftu u Dubai-u pa bili troskovi visoki :lol: :lol

Nista ti to ne prihvatam bez slike transakcije,to jeste racuna 8-) :D
7pegaz

#129 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by 7pegaz »

Skeptic604 wrote:A preko kojeg brokera ides..jel FXlider,Admiral markets itd... ?

Meni je demo na Admiral markets-u toliko komplikovan da je to nevjerovatno...

Na Fxlider-u je demo puno jednostavniji,bar meni...

Otislo mi je 80.000 Eura niz rijeku :lol: ,neko stao na crijevo za naftu u Dubai-u pa bili troskovi visoki :lol: :lol

Nista ti to ne prihvatam bez slike transakcije,to jeste racuna 8-) :D
Admiral je ok. Kod njih sam više od 3 i pol godine i nikad nije bilo problema. Suport i korisnička služba uvijek pravovremeni, niski spreadovi, brza egzekucija naloga i sl.

FX Lider u biti nije broker nego White Label. Spreadovi 3-4 puta veći nego kod Admirala pa tako ne vidim razlog zašto bi zarađivao za brokera a ne za sebe!!! A i nemaju niti jednu relevantnu licencu od financijskih regulatora.
Forex

#130 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

Kako ti je demo kod Admiral Markets kompikovan a ovaj drugi nije kad i jedni i drugi koriste Meta trader platformu, sve je isto.

Samo što Admiral Markets ima puno bolje spredove, ovi iz FXlidera na spredovima deru klijente ko židovi.

Pogledaj spred na EUR/USD kod ozbiljnog brokera: http://www.admiralmarkets.ba/analytics/
Skeptic604

#131 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

Ako ti kazes da je isto onda je isto 8-)

Ja i dalje imam problema sa interfejsom kod Admiral Markets,

I meni se cini na prvi pogled da je Admiral Markets puno pouzdaniji,sigurniji u odnosu na Fxlider...

Mada i jedni i drugi reklamiraju "nemate sta izgubiti" "zarada 200%" "pogledajte izjave korisnika" (mada nikad niko nije stavio negativne ocjene korisnika)

Ustvari imaju licencu,koju su valjda kopirali i stavili na svoju stranicu,a onda uokvirili software-om tu istu licencu 8-) :mrgreen:

Kod Fxlidera mi smeta demo od 20 dana,i minimalan ulog oko 100 eura / dolara,dok kod Admiral je minimalno meni se cini oko 10-15 dolara...

Uglavnom i jedni i drugi obecavaju vile i zlato...rijetko ko iznese podatak 95% svih korisnika zavrsi u dugovima.. :lol: :lol: 8-) :mrgreen:
7pegaz

#132 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by 7pegaz »

Skeptic604 wrote:Ako ti kazes da je isto onda je isto 8-)

Ja i dalje imam problema sa interfejsom kod Admiral Markets,

I meni se cini na prvi pogled da je Admiral Markets puno pouzdaniji,sigurniji u odnosu na Fxlider...

Mada i jedni i drugi reklamiraju "nemate sta izgubiti" "zarada 200%" "pogledajte izjave korisnika" (mada nikad niko nije stavio negativne ocjene korisnika)

Ustvari imaju licencu,koju su valjda kopirali i stavili na svoju stranicu,a onda uokvirili software-om tu istu licencu 8-) :mrgreen:

Kod Fxlidera mi smeta demo od 20 dana,i minimalan ulog oko 100 eura / dolara,dok kod Admiral je minimalno meni se cini oko 10-15 dolara...

Uglavnom i jedni i drugi obecavaju vile i zlato...rijetko ko iznese podatak 95% svih korisnika zavrsi u dugovima.. :lol: :lol: 8-) :mrgreen:
Ma to reklamira svaki broker u svijetu a ne samo ovi ali ne trebaš se zamarati time.

Što se licence tiče ovi je stvarno imaju i regulirani (to možeš provjerit vrlo lako na nekoliko službenih stranica financijskih regulatora kao što su britanski koji je najzahtjevniji na svijetu)

Nego, da pređemo na ozbiljne stvari, na kojem grafikonu najčešće trguješ i koje strategije koristiš?
Koliko riskiraš po trgovini a na koliko profit ideš?

Ja sam se nakon godinu i pol dnevnog trgovanja uštelio na daily i weakly grafikonu i idemo samo na duže trejdove (koji traju i par mjeseci)
Skeptic604

#133 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

Tek pocetnik u tome svemu,tek sam se registrovao na Fxlider prije 3 dana,a danas presao na Admiral Markets...

Jos mi ovo izgleda sve kao da nema nikakve logike..ali vidjecemo za desetak dana kako ce ici...
Forex

#134 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

Šta ti nema logike, pa da objasnimo? :)
Skeptic604

#135 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

Hvala ti,ali nemam vremena trenutno da navodim sve sta mi nema logike :mrgreen:
34sf4drgu67d25

#136 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by 34sf4drgu67d25 »

Forex koju ti strategiju koristis, na kojem grafikonu trgujes. Izgledaj jedino ja u minusu. Pao na 65e.

Ja pokusavam pratiti ovu strategiju, sa sajta odakle sam dobio 100e, doduse vecinu sam ispusio kad sam trgovo na svoju ruku, ne postujuci ovu njihovu strategiju.....
The 7000 trades in this period of time were then analysed:
Summary of backtesting results (after spread)
Total Number of Trades 7000
Winning Trades 3540 50.57%
Losing Trades 3460 49.43%
Avg Win per Winning Trade (pip) 13.96
Avg Loss per Losing Trade (pip) -11.61
Average risk to reward 1:1.2
Avg P/L per Trade (pip) 1.32
Total P/L (pip) 9241
Average P/L (pip) per month 66.48
Maximum drawdown (pip) 399.5

The following shows a chart of an accumulation of pips over the total 7000 trades

Image
Forex

#137 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

Trgujem najviše na H1, H4 i D1, i lovim malo veće pomake, od par stotina pipova.

Na D1 pratim japanske svijeće, a na manjima vrhove i dna. Kad probije, često zna odradit velik pomak i tu ga lovim.

I obavezno koristim stop loss, ako sam promašio, promašio sam, nek zatvori i čekam drugu priliku.
Skeptic604

#138 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

Ja sam zadovoljan i sa pola eura ili euro zarade...

Od kako sam izgubio 80.000 eura od tada obozavam skalpiranje,valjda se tako zove :mrgreen:

I drzacu se toga bar narednih 10 godina :lol: 8-)

Euro ali sigurno,euro po euro na kraju mjeseca puno eura :mrgreen:

A koristim vecinom grafikon od jedne minute,nakon sto pogledam sve ostale grafikone,i na kraju se drzim tog grafikona...

Ako je "ocigledna" dobit,onda najvise idem na 0.05,a na ove "tamo vamo" idem na 0.01,tako me jos nijednom nije margin call ufatio,dok me sa 50.00 uhvatio za par sati (e zato si i propo) :lol: :zzzz:

A stop loss ja ne koristim,jer dok ja unesem brojeve za stop loss meni vec otisao sitni pomak koji trazim za zaradu od 1-2 eura....

A iskreno i ne razumijem bas najbolje stop loss opciju :zoka:

EDIT:Moze li mi neko reci koji je simbol za Crude Oil na Admiral Markets-u (Meta Trader 4,demo)
Forex

#139 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

Da, to je skalpiranje, ali pazi sa tim, otvaraj samo male naloge.

Za naftu klikni desnim klikom na prozor Market Watch(trebo bi bit gore desno - u njemu se stalno izmjenjuju kursevi) i onda na "Show all".

Nakon toga pod zelenim plusem možeš nać naftu pod QMQ3 ugovorom.

Kod njih se ugovori i cijene direktno prenose sa američkih berzi pa je svaki mjesec novi ugovor pod drugim nazivom. Zato ih ima puno na listi.
Skeptic604

#140 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

Evo nasao sam,hvala ti puno...

Ali zatvoreno trziste za naftu izgleda :sad: ,valjda su to ona dva dana "neradna" na forex trzistu...
Skeptic604

#141 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

Evo otvoreno trziste... :sretan:

Jel ko cekao otvaranje trzista kao ja ? :lol: :mrgreen:
Forex

#142 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

Da je nekako napravit da se nikako ne zatvara? :lol:

Šta bi mogloo da se dogodi ove sedmice?

Zlato i srebro padaju ko da nema dna, možda se tu pruži koja prilika.
Skeptic604

#143 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

A vala bolje bi bilo da radi non stop,pa nije trafika da zatvaraju :lol: :mrgreen:

A da znam sta bi se moglo dogoditi,nebi igrao na demo racunu :mrgreen: :lol:

Znas li koliko Admiral Markets daju vremena na Demo racunu,znam da Fxlider 20 dana,a nakon toga trebas otvoriti live racun,bar bi tako oni htjeli...

Jer taman se naviknes,pocnes uciti,kad ono doslo vrijeme da otvoris live racun,bas me zanima na osnovu cega su donijeli odluku da se stavi ograniceno vrijeme na demo racunu...

Jesi li ti koristio demo racun prije live racuna,ili si vec imao iskustvo..
Forex

#144 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

Koliko znam, nema ograničenja kod Admirala, samo šta ako se nisi ulogovao nijednom u mjesec dva zagasi se. Ako se barem jednom u mjesec dana uloguješ nema problema.

Radio sam na demu prije pravog, ali samo da naučim na platformu. Prije sam trgovao dionicama na berzi pa sam znao kako sve to skupa funkcioniše.
Skeptic604

#145 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

Eh pa znas ti,nisi ti naivan onda 8-)

Ja koristim strategiju pod kodnim imenom "feningaš",to je poznata strategija gdje ulozis 10 feninga a dobijes 15 feninga,i za tih feninga nemoš nista kupit,al mozes ulozit opet :lol: :lol: :mrgreen:

Znaci sutis i cekas,ko žaba na onom listu,cim sta bude skoci odma i ugrabi i bjezi odma 8-) :lol: :lol:
winnie

#146 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by winnie »

Upis, da pročitam na miru kasnije a možda se i pridružim.
Skeptic604

#147 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

Evo zlato je u roku jednog sata dosta palo,jel ko tutno na zlato koji dinar ? :sretan:

E sad samo treba da se sakrijem,da sutim i da cekam ko žaba

Image
Forex

#148 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Forex »

E to je možda i najvažniji faktor za uspjeh na forexu. Koliko sam puta popušio jer sam uletio u trejd prerano ili koliko puta sam izašo a ono ošlo bez mene 500 pipova. :zid:

Izgleda da bi trebalo shortat funtu ako dođe na 1.55, sad mi se čini prerano.
Skeptic604

#149 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by Skeptic604 »

Sta je ovo sad,pise mi market is closed,nije valjda opet zatvoren.... ?

A sta je ovo ljudi moji,pa svaki dan im zatvoren market :lol:

I kaze sto ne zaradjujes,pa kako da zaradjujem kad zatvaraju svaki drugi dan,kao da su radovi na autoputu :lol:

Jel se jos kod koga javlja ova "greska",da je zatvoreno..
fixer

#150 Re: Da li ima neko ko trguje FOREX aktivno?

Post by fixer »

Na nekim berzama imaju dnevni limiti koliko neka dionica moze porasti i pasti, a na nekima nema - NYSE ima, London nema. Moguce je da se cijena bas obrusila, pa zaustave trgovanje.
Post Reply