Navijačka scena

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
leo karan

#126 Re: Navijačka prepucavanja

Post by leo karan »

da zna crni vaso da ga se radnicka klasa sad stidi, okrenuo bi se u grobu na vracama
Edin_Sarajevo

#127 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Edin_Sarajevo »

Treba to objasniti tom ultra malcu sa 16 smiley-a iznad...
ultrarajvoSA

#128 Re: Navijačka prepucavanja

Post by ultrarajvoSA »

LSD wrote:A jesu se dresdenovci, videotonovci i torpedaši raspisali :? ...najgore je kad navijaci tima ikakve historije pocnu drugima spocitavati
:lol:
Za razliku od vas, mi imamo historiju istinitu i tacnu,bez ikakvih lazi.
manijak1

#129 Re: Navijačka prepucavanja

Post by manijak1 »

Za razliku od vas, mi imamo historiju istinitu i tacnu,bez ikakvih lazi.
:shock: :shock: baška je tako :oops: za razliku od nas koji lažemo uspješno druge vi lažete sami sebe :oops:
smurf

#130 Re: Navijačka prepucavanja

Post by smurf »

hz__semir wrote: Image
Samo malo strpljenja, doci ce nas vrli JThomas pa vam ovo objasniti sa pravnog aspekta, meni se ne da, ja ipak nisam diplomirao pravo :D

ŽELJO bio i ostao :kravata:
LSD

#131 Re: Navijačka prepucavanja

Post by LSD »

Ma pusti bogati...furka divovima ismijavati Vasu Miskina Crnog, nidje veze s mozgom...oni misle da je to ko neka bruka, pa sad potežu mrtvog covjeka i narodnog heroja bivše države kao predmet zayebancije i nekog šukanja :roll: ...veze nemaju ni ko je on bio, ali eto nek se šta bilo piše da tema ima nekog smisla postojanja.
leo karan

#132 Re: Navijačka prepucavanja

Post by leo karan »

LSD wrote:Ma pusti bogati...furka divovima ismijavati Vasu Miskina Crnog, nidje veze s mozgom...oni misle da je to ko neka bruka, pa sad potežu mrtvog covjeka i narodnog heroja bivše države kao predmet zayebancije i nekog šukanja :roll: ...veze nemaju ni ko je on bio, ali eto nek se šta bilo piše da tema ima nekog smisla postojanja.
e nek ti znas ko je...
i upravo je suprotno, vi mislite da je bruka i sakrivate tu cinjecu
zajebancija se referisala upravo na to sto se vi stidite necega ispravnog i necega na cemu je citav nekadasn sistem gradio vrijednosti.
fulio si temu, sjedi 1
sinuhe

#133 Re: Navijačka prepucavanja

Post by sinuhe »

Vaso je bio rezimski covjek.

Ali prica o preustroju sarajevskog fudbala prije da ima veze sa kolicinom lopti i kopacki u Sarajevu nego sa rezimom.
LSD

#134 Re: Navijačka prepucavanja

Post by LSD »

leo karan wrote:
LSD wrote:Ma pusti bogati...furka divovima ismijavati Vasu Miskina Crnog, nidje veze s mozgom...oni misle da je to ko neka bruka, pa sad potežu mrtvog covjeka i narodnog heroja bivše države kao predmet zayebancije i nekog šukanja :roll: ...veze nemaju ni ko je on bio, ali eto nek se šta bilo piše da tema ima nekog smisla postojanja.
e nek ti znas ko je...
i upravo je suprotno, vi mislite da je bruka i sakrivate tu cinjecu
zajebancija se referisala upravo na to sto se vi stidite necega ispravnog i necega na cemu je citav nekadasn sistem gradio vrijednosti.
fulio si temu, sjedi 1
:? :? pa koliko sam primjetio, ti najviše forsiraš tu spiku oko Crnog u zadnjih nekoliko postova, a forsiraš uzvodno (umjesto nizvodno) jer misliš da je prica o Miskinu neka bruka i sramota...da ne misliš tako, nebi ni pricao o njemu na ovoj sportskoj temi, niti ofirao covjeka bezveze...za te zayebancije u vezi partizana i narodnih heroja se u bivšoj državi se išlo automatski u muriju ili na goli otok na tucanje kamena :-) .
Odnekle iskopali Miskina i sad se prihvatili svi mantrati tu pricu :?
Ma vama na obraz...samo vi nastavite :-)
Dammme

#135 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Dammme »

Za one koji ne znaju ko je bio Vaso Miskin Crni evo link:
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0% ... 0%BD%D0%B8
I fakat mi nije jasno zašto se pojedinci na ovom forumu stide toga što je njihov klub nosio 2 mjeseca ime narodnog heroja i antifašiste.
Ja sam ponosan i na Slobodu i na Udarnik i na Torpedo.
ultrarajvoSA

#136 Re: Navijačka prepucavanja

Post by ultrarajvoSA »

Dammme wrote:Za one koji ne znaju ko je bio Vaso Miskin Crni evo link:
I fakat mi nije jasno zašto se pojedinci na ovom forumu stide toga što je njihov klub nosio 2 mjeseca ime narodnog heroja i antifašiste.

:thumbup:
LSD

#137 Re: Navijačka prepucavanja

Post by LSD »

Ovo je klasicna podvala i zamjena teza...zapravo, vi ismijavate naziv ,lik i dijelo Miskina...dok ga koristite u navijackim prepucavanjima...necemo se sad praviti naivni i ludi ;-) ne ide jbg

Uostalom, odakle ti ta sumanuta ideja da se Željo nekad zvao Vaso Miskin Crni :shock: :shock: :?
manijak1

#138 Re: Navijačka prepucavanja

Post by manijak1 »

sinuhe wrote:Vaso je bio rezimski covjek.

Ali prica o preustroju sarajevskog fudbala prije da ima veze sa kolicinom lopti i kopacki u Sarajevu nego sa rezimom.
Ne znam ko u to vrijeme nije bio režimski čovjek , danas je još gore po pitanju režimskih ljudi ; nađi mi neko pravilo ili nekog čovjeka koji nije podložan režimu ...no to nije tema ove priče.
Tema je da kad su odlučili tadašnji režimski ljudi da gradu Sarajevu treba još jedan klub onda su ga i osnovali po partijskoj liniji , i nije Vaso mogao i da je bio živ tada te 1946-e 47 -e 48-e slati igrače na Goli otok ; koji iz starijeg sarajevskog kluba ,koji se uvijek zvao Željezničar i tako će se zvati kad nas ovdje ne bude, nisu htjeli preći u tek osnovani Torpedo :oops: .
Last edited by manijak1 on 16/08/2011 18:33, edited 1 time in total.
Dammme

#139 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Dammme »

LSD wrote:
Ovo je klasicna podvala i zamjena teza...zapravo, vi ismijavate naziv ,lik i dijelo Miskina...dok ga koristite u navijackim prepucavanjima...necemo se sad praviti naivni i ludi ;-) ne ide jbg

Uostalom, odakle ti ta sumanuta ideja da se Željo nekad zvao Vaso Miskin Crni :shock: :shock: :?
Hajde da raščlanimo, par stvari. Ja se ne podsmijevam liku i dijelu narodnog heroja i antifašiste!
Nikad to nisam radio, niti mi pada na pamet (pogledaj moj avatar).
Ako se neko od ove mlađe raje i podsmijevao, zbog njih sam i postavio link.
Što se tiče "sumanute ideje" bujrum pročitati @Semirove postove. Sa dokazima i argumentacijom.
A što se tiče zamjene teza i iskrivljivanja istine, ova "urbana legenda" o "krađi igrača" i "slanju neposlušnih u zatvor", koja evo traje godinama je klasični primjer zamjene teza i iskrivljivanja istine.
ibizza

#140 Re: Navijačka prepucavanja

Post by ibizza »

Kad Sema govori(PIŠE :D ) nikog nema,cim sema ode,jave se kone :D
sinuhe

#141 Re: Navijačka prepucavanja

Post by sinuhe »

manijak1
Tema je da kad su odlučili tadašnji režimski ljudi da gradu Sarajevu treba još jedan klub onda su ga i osnovali po partijskoj liniji ,
Ama postojali su neki mali klubovi koji su pozajmljivali opremu jedni od drugih. Kakav vas rezim spopao.
LSD

#142 Re: Navijačka prepucavanja

Post by LSD »

Kakve ba crni dokazi i argumentacije :? :-) Semir napisao i to je za vas sveto slovo i sad treba da bude i svima nama, jel...to ne može...to možda može vama pisati na vašim forumima.
Citaj šta ti pišem : Željo bio i ostao...bezveze ste iskopali Miskina i sad mantrate tu pricu sa njim u navijackim diskusijama, misleci da je to neka ofiraža ...kakve zablude.

A što se tice krađa igraca, dekreta i zatvorskih kazni to nisu nisu nikakvi mitovi i legende, vec cinjenice.
43522541N18243114E

#143 Re: Navijačka prepucavanja

Post by 43522541N18243114E »

Ubi ga Sema sega mega pixelima :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#144 Re: Navijačka prepucavanja

Post by bordo gandalf »

LSD wrote:Kakve ba crni dokazi i argumentacije :? :-) Semir napisao i to je za vas sveto slovo...to možda može vama pisati na vašim forumima.
Citaj šta ti pišem : Željo bio i ostao...bezveze ste iskopali Miskina i sad mantrate tu pricu sa njim u navijackim diskusijama, misleci da je to neka ofiraža ...kakve zablude.

A što se tice krađa igraca, dekreta i zatvorskih kazni to nisu nisu nikakvi mitovi i legende, vec cinjenice.
Da da sve sto vi kazete su cinjenice, "prava i jedina istina" ali bez i jednog jedinog argumenta, vi dajte argumente koji ce poklopiti seminu agrumentaciju pa da idemo dalje
LSD

#145 Re: Navijačka prepucavanja

Post by LSD »

rashtiman wrote:
LSD wrote:Kakve ba crni dokazi i argumentacije :? :-) Semir napisao i to je za vas sveto slovo...to možda može vama pisati na vašim forumima.

Da da sve sto vi kazete su cinjenice, "prava i jedina istina" ali bez i jednog jedinog argumenta, vi dajte argumente koji ce poklopiti seminu agrumentaciju pa da idemo dalje
Ma iskreno receno, boli me neka stvar za "Semu" i njegove argumente...nisam ni vidio o cemu je pisao, niti me zanimaju ti njegovi argumenti....a ne pada mi na pamet nekome po forumu nešto dokazivati i rafalati nekakvih dokazima...pa nisam u sudnici jbt.
JThomas

#146 Re: Navijačka prepucavanja

Post by JThomas »

kad mijenjaš ime udruženju ili firmi, to ništa ne znači dok to ne registruješ kod vlasti. a tadašnja vlast nije dala da se klubovi zovu po narodnim herojima.

to vam je to u dvije rečenice.
Dammme

#147 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Dammme »

LSD wrote:Kakve ba crni dokazi i argumentacije :? :-) Semir napisao i to je za vas sveto slovo i sad treba da bude i svima nama, jel...to ne može...to možda može vama pisati na vašim forumima.

Semir je dao argumente. Ne vidim da ste uspjeli oboriti te argumente.
Čitam ja šta ti pišeš i uopšte se ne protivim tom tvom argumentu. Bio je kad je osnovan sa istim imenom kao i sada. Da li se u međuvremenu malo "skretalo s kursa", možda nije ni važno.
A ova priča o dekretima Partije je mantra, samo sa malo dužim vijekom trajanja. Nigdje nijednog dokaza da se "htjelo uništiti jedan radnički klub", zato što je tobože bio protiv poslijeratnog režima.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#148 Re: Navijačka prepucavanja

Post by bordo gandalf »

.
LSD

#149 Re: Navijačka prepucavanja

Post by LSD »

Dammme wrote:
LSD wrote:Kakve ba crni dokazi i argumentacije :? :-) Semir napisao i to je za vas sveto slovo i sad treba da bude i svima nama, jel...to ne može...to možda može vama pisati na vašim forumima.

Čitam ja šta ti pišeš i uopšte se ne protivim tom tvom argumentu. Bio je kad je osnovan sa istim imenom kao i sada. Da li se u međuvremenu malo "skretalo s kursa", možda nije ni važno.
A ova priča o dekretima Partije je mantra, samo sa malo dužim vijekom trajanja. Nigdje nijednog dokaza da se "htjelo uništiti jedan radnički klub", zato što je tobože bio protiv poslijeratnog režima.
Šta bolan Dame :? kakvi argumenti :shock:

Napisao Semir : "Svi znate da se Sarajevo prvih 12 mjeseci zvalo Torpedo, a manje od 10% vas zna da se Željezničar puna dva mjeseca zvao Vaso Miskin Crni. "

I sad to treba da bude sveto slovo svima i najjaci moguci argument, jel :lol: pa uozbilji se.

Bekrić je najbolji igrac svih vremena :!: - argument...a ti sad dokaži nekim drugima da nije...ali moraš se potruditi.

E to je ta prica.
Dammme

#150 Re: Navijačka prepucavanja

Post by Dammme »

LSD wrote:
Dammme wrote:

Šta bolan Dame :? kakvi argumenti :shock:

Napisao Semir : "Svi znate da se Sarajevo prvih 12 mjeseci zvalo Torpedo, a manje od 10% vas zna da se Željezničar puna dva mjeseca zvao Vaso Miskin Crni. "

I sad to treba da bude sveto slovo svima i najjaci moguci argument, jel :lol: pa uozbilji se.

Bekrić je najbolji igrac svih vremena :!: - argument...a ti sad dokaži nekim drugima da nije...ali moraš se potruditi.

E to je ta prica.
Više sam mislio na ovaj argument:
Image

i na neodgovoreno pitanje:
hz__semir wrote:Pod kojim je onda imenom društvo igralo utakmicu 4.8.1945. protiv reprezentacije 38. divizije, koja je završila rezultatom 1:1 (i koju su odigrali u kopačkama posuđenim od FD Udarnik, da onaj isti Udarnik koji je 15-ak mjeseci kasnije postao Torpedo)?
Pod kojim je onda imenom društvo igralo utakmicu 19.8.1945. protiv Udarnika, koja je završena pobjedom Udarnika 2:1?

Dakle te utakmice su se igrale u avgustu, a društvu je vraćeno ime Željezničar u septembru. Prema tome, jesi li sto posto siguran da je ono gore laž?
Usput budi rečeno, nikad ne vjerujem šupljoj priči nego samo dokazima i svojim očima ;-)
Post Reply