Ova neduzna majka je ubijena zajedno sa svojim kucetom dok je cekala da je neko nahrani.

I naravno, gdje ne civilizovani manijaci bace nesto sto ubiju..... pogodili ste u POTOK.

Moderator: anex

A fakat me zanima otkud im te kiseline? Mozda jednog dana ustanu i odluce, danas cu kupiti kiselinu i politi psa?frfi. wrote:opet su posuli nekakvo kuche malo u hrasnici kiselinom![]()
![]()
valjda ga je av mau smjestio i u bolnici je sad...ovo mi buraz rece-sad procitao negdje na netu... a ja fkt ne mogu da opet gledam tako neke slike i da ne dodjem sebi 2 3 dana
![]()
![]()
Ma nije opet, to je neko na fejsu objavio svuda kao desilo se, a u stvari je objavio Boli, psa kojeg smo svi vec vidjeli.... Malo se neko zajebao da prostitefrfi. wrote:opet su posuli nekakvo kuche malo u hrasnici kiselinom![]()
![]()
valjda ga je av mau smjestio i u bolnici je sad...ovo mi buraz rece-sad procitao negdje na netu... a ja fkt ne mogu da opet gledam tako neke slike i da ne dodjem sebi 2 3 dana
![]()
![]()
jebo mater svoju bolesnu fujzagazaga wrote:FOTO/ JOŠ JEDAN SLUČAJ MUČENJA ŽIVOTINJA U SARAJEVU: U naselju Čengić Vila pas posut vrelim uljem
Da pojedini građani Sarajeva, ako ih uopšte možemo tako nazvati, ponovo uzimaju stvari u svoje ruke kad su u pitanju psi lutalice govori i nam novi slučaj mučenja životinja. Naime, nepoznata osoba je u sarajevskom naselju Čengić Vila psa posula vrelim uljem
Pas je nakon dojave odveden veterinaru gdje mu je rana sanirana. Veterinar je utvrdio da su opekotine nastale nakon što je neko psa posuo vrelom tekućinom, najvjerovatnije uljem.
Napominjemo da je ovo još samo jedan u nizu slučaja zlostavljanja životinja u glavnom gradu BiH, da te da nas svakih nekoliko dana iznova zapanji ljudska brutalnost kada su u pitanje životinje koje žive na ulici.
Koristeći se izgovorom da država i nadležni organi ne rade ništa po pitanju uklanjanja pasa lutalica s ulica, građani sve češće uzimaju 'stvari u svoje ruke' pa životinje ispred svojih kuća i zgrada truju, polijevaju kiselinom i vrelim uljem što svakako nije preuveličavanje s obzirom da su takvi događaji dokumentovani i više puta objavljivani u medijima.
Činjenica je da problem s napuštenim životinjama u Sarajevu postoji, ali isto tako je i činjenica da je zlostavljanje i ubijanje pasa u BiH zabranjeno zakonom, te kao takvo i kažnjivo.
Nažalost, svijest građana o ovom problemu se neće promijeniti dok, po svemu sudeći, isti ne počnu snositi posljedice za svoje postupke. Dodatnu teškoću zadaje i to da se na mnogim forumima i socijalnim mrežama ljudi sami organizuju i pozivaju jedni druge na nezakonite akcije uklanjanja životinja s ulica.
antimobbing wrote:
KRIVAC su LJUDI iz udruženja koji su se borili za Zakon a posebno oni koji su donijeli isti, a nisu stvorili uvjete za provođenje istog.
Prija rata šintori su ubijali pse a danas ih građani zbog vašeg Zakona muče i umaraju do smrti.
Što je gore?
Nemoj tako treba biti iskren i priznati grešku.Cholina_Lokica wrote:antimobbing wrote:
KRIVAC su LJUDI iz udruženja koji su se borili za Zakon a posebno oni koji su donijeli isti, a nisu stvorili uvjete za provođenje istog.
Prija rata šintori su ubijali pse a danas ih građani zbog vašeg Zakona muče i umaraju do smrti.
Što je gore?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jebo masone sta su ljubitelji zivotinja i kakv oni uticaj u svijetu imaju
Nasilje nad zivotinjama, a Boga mi i ljudima, jer je usko povezano, se nije preko noci stvorilo tu, oduvijek je prisutno samo je razlika sto se sad daje veci medijski prostor tome i sto u zadnje vrijeme eskalira, s obzirom da se ne posvecuje paznja nikakvoj prevenciji nasilja, agresivnosti, te posebna paznja se ne pridaje odgoju. Sa tim nema nikakve veze ni zakon, ni peta ni deseta stvar...antimobbing wrote:Nemoj tako treba biti iskren i priznati grešku.
Ljudi iz udruženja za zaštitu životinja su vjerovatno imali najbolje namjere ali kao posljedicu donošenja Zakona napravili su neviđene traume prvo samim životinjama a zatim ljudima.
Posebnu odgovornost snose oni koji su ovaj Zakon donijeli a nisu napravili uvjete za povođenje istog.
Stoga bih opet apelirao na građane da ne napadaju nevine životinje jer one nisu krive već LJUDI !!!
slazem se za najbolji postPasiflora wrote:@Łanda, prekrasno recenoPredlozila sam tvoj post za The best of SA-x forum.
Ako se nekome svidja, molim da ovo podrzi...
Svaka cast! S tim da bi bilo dobro da "more odnese ovaj kamen"- misleci pritom na ovog kretena. siguran sam da nikome vishe ne bi nedostajao.Landa wrote:Postovana osobo koja je prosula vrelo ulje na zivo bice sa zutim krznom i ljesnjak ocima,
Imam potrebu da ti se obratim pa se nadam da ces na ovaj nacin mozda procitati ove redove. Ja ne znam ko si i kako je doslo do ovog cina. Mozda si dijete i mozda istrazujes granice boli, smrti i zivota. Nadam se da ti je ovo bila prva i posljedna lekcija. Da si se zaprepastio/la boli i shoka koje je psic dozivio. Da si se uvjerio/la koliko mi ljudi imamo moci da nanosimo patnju ali da si se i prepao/la, i plakao/la onako djecije iskreno. Da si se pokajao/la. Shvatio da smo mocniji od zivotinja i da su nihovi zivoti, radost, i muka u nasim rukama i da ti vise nece pasti na um da ucinis takvo sto bilo kojem zivom bicu. To mi je jedina nada.
Ako si odrastao/la, sve trazim neko objasnjenje za tvoj cin jer svasta se moze desiti pa da covjek digne ruku cak i na svog rodjenog. Jbg, ljudi smo, grijesimo. Sta god da smislim i koje god objasnjenje da nadjem ti nisi izvrsio svoju duznost kao covjek, zivo bice sa razumom i osjecajima. Naravno, polazeci od toga da si osoba bez psihickih problema.
Dostojanstvo…Iskreno, pored toga sto vidim patnju zivotinje u rani koju si joj nanio i sjetnim ocima kojim gleda, boli me kad vidim da je jos jedan covjek pao na testu zivota i izgubio dostojanstvo i jedan dio sebe. Jer kad si u stanju uciniti nesto takvo jedan dio tebe je zasigurno umro. Jedan dio tebe kao dobre i casne osobe je zauvijek nestao, za tebe, za mene, za Bosnu, za covjecanstvo. Kad more odnese jedan kamen sa obale, nije samo obala ga izgubila, vec citavom kontinentu je odnesen u nepovrat. Tvoj kamen je dostojanstvo. Dostojanstvo covjeka obdarenog razumom i emocijama da bira da bude iskren, prepozna i bira pravi put iako je trnovit, da daje dio sebe za bolje sutra. Da ne radi drugima sto ne bi sebi pozelio.
Hrabrost…Za ovaj cin koji si pocinio/la trebalo je puno hrabrosti. Hrabrosti da se suocis sam sa sobom poslije. Sigurnosti da poznajes sebe tako dobro da ces moci zaspati nakon sto cujes tu bol. Kad vidis nevjericu u ocajnim i zaprepastenim ocima u kojima si ti bog i gospodar. Hrabrost da znas da kad god vidis pseto na cesti nece ti se vratiti flashback agonije koju si prouzrokovao. Svaka ti cast!
Hrabrosti ti ne nedostaje, to je ocigledno. Jedino sto ti mogu pozeljeti je da tu hrabrost upotrijebis da vratis svoj kamen dostojanstva, a kad i ako ga vratis da ga cvrsto drzis, hranis, oblikujes i da ga nikad vise ne bacis tako olako kao sto si ga nekoc zafrljacio sa serpom vrelog ulja.
Ali sve se bojim da je uzalud.
Upravo tako.Cholina_Lokica wrote:Nasilje nad zivotinjama, a Boga mi i ljudima, jer je usko povezano, se nije preko noci stvorilo tu, oduvijek je prisutno samo je razlika sto se sad daje veci medijski prostor tome i sto u zadnje vrijeme eskalira, s obzirom da se ne posvecuje paznja nikakvoj prevenciji nasilja, agresivnosti, te posebna paznja se ne pridaje odgoju. Sa tim nema nikakve veze ni zakon, ni peta ni deseta stvar...antimobbing wrote:Nemoj tako treba biti iskren i priznati grešku.
Ljudi iz udruženja za zaštitu životinja su vjerovatno imali najbolje namjere ali kao posljedicu donošenja Zakona napravili su neviđene traume prvo samim životinjama a zatim ljudima.
Posebnu odgovornost snose oni koji su ovaj Zakon donijeli a nisu napravili uvjete za povođenje istog.
Stoga bih opet apelirao na građane da ne napadaju nevine životinje jer one nisu krive već LJUDI !!!