Thx... a neće RC ostati kao trener?nellington wrote:Sovjetski sport je uradio odličnu analizu - u kojoj je zaključeno da je Žirkov lagano istisnuo Dzsudzsaka iz ekipe, te da se Balasz nikad nije navikao na sistem igre Anžija. Još dva argumenta - prvi je činjenica da je Dzsudzsak stranac, a zbog ruskih kvota za legionare odlazak jednog stranca otvara prostor za dovođenje drugog (zato im je isplativije čuvati domaćeg Žirkova i tražiti novog stranca po volji vlasnika).ultima_palabra wrote:Što li Anži proda Džudžaka? Nakon one zadnje sezone u PSV-u, bio je zreo za neku od liga petice...
Drugi argument je promjena stručnog štaba u Anžiju i drugačiji planovi i vizija ekipe.
Ruska Premijer Liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#126 Re: Ruska Premijer Liga
- nellington
#127 Re: Ruska Premijer Liga
Carlos je trener, a ne šef stručnog štabaultima_palabra wrote:Thx... a neće RC ostati kao trener?nellington wrote:Sovjetski sport je uradio odličnu analizu - u kojoj je zaključeno da je Žirkov lagano istisnuo Dzsudzsaka iz ekipe, te da se Balasz nikad nije navikao na sistem igre Anžija. Još dva argumenta - prvi je činjenica da je Dzsudzsak stranac, a zbog ruskih kvota za legionare odlazak jednog stranca otvara prostor za dovođenje drugog (zato im je isplativije čuvati domaćeg Žirkova i tražiti novog stranca po volji vlasnika).ultima_palabra wrote:Što li Anži proda Džudžaka? Nakon one zadnje sezone u PSV-u, bio je zreo za neku od liga petice...
Drugi argument je promjena stručnog štaba u Anžiju i drugačiji planovi i vizija ekipe.
- ultima_palabra
#128 Re: Ruska Premijer Liga
Čuj još par godina, koji kralj
Čini mi se da je bio nešto kao caretaker, kad je glavni trener dobio otkaz.
- nellington
#129 Re: Ruska Premijer Liga
Otprilike tako, on i Gordejev su u toj prijelaznoj fazi vodili klub poslije Gadžijeva.ultima_palabra wrote:Čuj još par godina, koji kraljČini mi se da je bio nešto kao caretaker, kad je glavni trener dobio otkaz.
Veli da hoće da igra najmanje do 2014.
- ultima_palabra
#130 Re: Ruska Premijer Liga
Mora da mu godi klimanellington wrote:Otprilike tako, on i Gordejev su u toj prijelaznoj fazi vodili klub poslije Gadžijeva.ultima_palabra wrote:Čuj još par godina, koji kraljČini mi se da je bio nešto kao caretaker, kad je glavni trener dobio otkaz.
Veli da hoće da igra najmanje do 2014.
- nellington
#131 Re: Ruska Premijer Liga
Garantultima_palabra wrote: Mora da mu godi klima
Baš me zanima koga će od svih nabrojanih dovesti Anži...
-
El_comadante
#132 Re: Ruska Premijer Liga
mislim da se Ruska liga popravlja iz sezone u sezonu samo im fali još eto mali iskorak u Europi više timova da prezimi i to je to.
- cyprus
#133 Re: Ruska Premijer Liga
Ja mislim da je ruska liga već nekoliko godina na istom nivou... Taj neki veliki iskorak se čeka već najmanje 3 godine, al eto još nije došo... Al ako ovako nastave doći će sigurno, samo je pitanje vremena...El_comadante wrote:mislim da se Ruska liga popravlja iz sezone u sezonu samo im fali još eto mali iskorak u Europi više timova da prezimi i to je to.
Ovo naravno govorim s obzirom na takmičenja u Evropi... Što se tiče ligaških utakmica, to ne znam... Možda se i jeste desio veliki skok u kvaliteti
-
Eborg
#134 Re: Ruska Premijer Liga
Jesu li ruski klubovi prekinuli sve tradicionalno-finansijske veze (vojska, policija, fabrike) padom SSSR-a te je danas sve 100% biznis ili i dalje ima takvih "gurača" klubova?
- nellington
#135 Re: Ruska Premijer Liga
Najlakše je ilustrovati spregu koja postoji na primjeru CSKA - koji se sporio s Ministarstvom odbrane oko finansiranja izgradnje stadiona, kojem je Minoboroni dioničar, koji je jedini dio sportskog društva CSKA koji nije defakto dio Minoboroni.Eborg wrote:Jesu li ruski klubovi prekinuli sve tradicionalno-finansijske veze (vojska, policija, fabrike) padom SSSR-a te je danas sve 100% biznis ili i dalje ima takvih "gurača" klubova?
- nOrMaLaC
#136 Re: Ruska Premijer Liga
Nego, ako ostavimo pri strani ruski fudbal kakvo je stanje sa navijacima??
Mislim da je svim pratiocima sovjetkog fudbala
poznata cinjenica da su navijaci u 99 % okrenuti ekstremnoj desnici
sa elementima sovinizma i nacizma
a osim toga zestoki su huligani, mislim bagradi
Samo se sjetite kako zavrse utakmice izmedju npr. zenita i cska
Mislim da je svim pratiocima sovjetkog fudbala
sa elementima sovinizma i nacizma
- nellington
#137 Re: Ruska Premijer Liga
Na tribini je još i dobro - problem je na ulicama. Sviridov, Volkov nisu tako davno ubijeni - to više nije imalo nikakve veze sa sportomnOrMaLaC wrote:Nego, ako ostavimo pri strani ruski fudbal kakvo je stanje sa navijacima??
Mislim da je svim pratiocima sovjetkog fudbalapoznata cinjenica da su navijaci u 99 % okrenuti ekstremnoj desnici
sa elementima sovinizma i nacizmaa osim toga zestoki su huligani, mislim bagradi
![]()
- nellington
#138 Re: Ruska Premijer Liga
I kad smo već kod navijača, stradanja... za žrtve 20.10.1982. kad su stotine poginule na Lužnikiju.
- nOrMaLaC
#139 Re: Ruska Premijer Liga
Ali opsti je fenomen kako ekstremozm prije svega nacizam jaca u bivsim SSSR drzavama koje su nekada vazile
kao zaklete antinacionisticke zajednice....Ali uzevsi u obzir ekonmske krize nezadovoljstvo naroda itd.....
na nekoga se mora iskazati bijes!
A to obicno padne na manjine ili muslimane ako ih uopste postoje
KO OVDJE NE POBUDALI NIJE NORMALAN!
kao zaklete antinacionisticke zajednice....Ali uzevsi u obzir ekonmske krize nezadovoljstvo naroda itd.....
na nekoga se mora iskazati bijes!
- nellington
#140 Re: Ruska Premijer Liga
Znaš kako kaže omraženi Limonov - nema više ljevice i desnice, postoji samo sistem i borba protiv sistema. Tužno je to, kad povučeš crtu. A puna Moskva manjina...nOrMaLaC wrote:Ali opsti je fenomen kako ekstremozm prije svega nacizam jaca u bivsim SSSR drzavama koje su nekada vazile
kao zaklete antinacionisticke zajednice....Ali uzevsi u obzir ekonmske krize nezadovoljstvo naroda itd.....![]()
na nekoga se mora iskazati bijes!A to obicno padne na manjine ili muslimane ako ih uopste postoje
![]()
- nOrMaLaC
#141 Re: Ruska Premijer Liga
Upravu si politika je kopile ali sta se moze....Inace alkohol je u igri kako bi Jelcin rekao
Nego kako nam Skorovodino igra?? jel se domogao 4 lige istok sibira
podregija Baskirije??

Nego kako nam Skorovodino igra?? jel se domogao 4 lige istok sibira
- nellington
#142 Re: Ruska Premijer Liga
SkoVoRodino - kao skovoroda (tava). Tamo haman i ne prave klubove, nego regionalne timove...nOrMaLaC wrote:Upravu si politika je kopile ali sta se moze....Inace alkohol je u igri kako bi Jelcin rekao![]()
Nego kako nam Skorovodino igra?? jel se domogao 4 lige istok sibirapodregija Baskirije??
![]()
- nOrMaLaC
#143 Re: Ruska Premijer Liga
Ovo vec prelazi na suplju pricu
Odoh....
Odoh....
- cyprus
#144 Re: Ruska Premijer Liga
Baškirija nije Sibir, moliću lijeponOrMaLaC wrote:Upravu si politika je kopile ali sta se moze....Inace alkohol je u igri kako bi Jelcin rekao![]()
Nego kako nam Skorovodino igra?? jel se domogao 4 lige istok sibirapodregija Baskirije??
![]()
- Obuca9
#145 Re: Ruska Premijer Liga
Zar Can't stop the rock nije bio u FIFA 2000?nellington wrote:Šuti, neki dan sam instalirao FIFA 99, kad zasvira Can't stop the rockObuca9 wrote:Kako to ne znas sram te bilo. Zove se AFC, moras to znatinellington wrote:To bi naravno bio presedan koji bi trebalo posebno uredovati kod FIFAe, UEFAe i azijske krovne organizacije, kako se god ona zvala![]()
UEFA, AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL...K'o da nikad nisi igro FIFA 98 RTWC
- nellington
#146 Re: Ruska Premijer Liga
Vidi fkt, onda je ovdje Funk soul brotherObuca9 wrote: Zar Can't stop the rock nije bio u FIFA 2000?
- Obuca9
#147 Re: Ruska Premijer Liga
Ja mislim da nije ni tanellington wrote:Vidi fkt, onda je ovdje Funk soul brotherObuca9 wrote: Zar Can't stop the rock nije bio u FIFA 2000?Nisam još naštimao na Win7 da radi kako treba, pa i ne znam
- nellington
#148 Re: Ruska Premijer Liga
Nostalgija:Obuca9 wrote:Ja mislim da nije ni tanellington wrote:Vidi fkt, onda je ovdje Funk soul brotherObuca9 wrote: Zar Can't stop the rock nije bio u FIFA 2000?Nisam još naštimao na Win7 da radi kako treba, pa i ne znam
Funk soul brother je na FIFA 98, skoro sto posto sam siguran
- nellington
#149 Re: Ruska Premijer Liga
Pored Genka i Cagliarija, za Muhameda Subašića se zanima i Terek Grozni.
http://www.dynamo-dresden.de/de/aktuell ... basic.html
Za Baiana se zanima SKA-Energija, drugoligaš iz Habarovska.
http://www.dynamo-dresden.de/de/aktuell ... basic.html
Za Baiana se zanima SKA-Energija, drugoligaš iz Habarovska.
- nellington
#150 Re: Ruska Premijer Liga

Sud je odlučio - Roman Babajev, generalni direktor CSKA je kriv po parnici koju je protiv njega pokrenuo Welliton nakon njegovih uvreda i prijetnji prošlog ljeta nakon utakmice Spartak-CSKA.
Naime, Babajev je tad Wellitona nazvao kopiletom i javno upozorio da pripazi dok hoda ulicom, jer su mu navijači najavili osvetu (Welliton je u toku utakmice u sudaru sa Akinfejevim prouzročio povredu golmana Konjušara). Welliton je potom na zahtjev svetog trojstva CSKA, Dinamo, Zenit dobio 6 utakmica kazne (smanjeno na 3 po žalbi Spartaka).
Tužbeni zahtjev je glasio na jednu rublju.