koja bruka da se vozimo ko zadnja marva,gužva,prljavo ma kakvo blato
jednom rječju sramota
volio bih da se pokrene inicijativa da se vrate novci za karte ili hitno promijeni nivo usluga
inicijatoru teme svaka čast
A_I_ wrote:Pliz explainvjesticanametli wrote:
sta vam znaci prekrsen clan 57 u vezi sa clanom 34 iz 89 god. sluzbene novine SA br. 21 od 27.11.89 godine...........zasto bjeze kad se nazove policijai zasto ne pokazuju iskaznice
sta znaci ta stavka u zakonu (ako postoji)?
iko?cappy_tempo wrote:ne upratih na temi,zna li neko kad je onaj strajk grasa,lafo nista nece voziti?
sad će MAN reći da nisi dobro pazila i da su dvije komercijalu u međuvremenu prošlesheilak wrote:@ROTOR
I ja sam danas vidjela kako slepaju tramvaje. Koji se inace nisu mijenjali od ranih 80tih. Novi autobusi im se "cijepaju" na pola. O kakvim ulaganjima oni to govore? Ko guta sav taj novac koji se slijeva u GRAS?
Inace, neko bi ih trebao sa zemljom sastaviti zbog propustanja voznji.I vozace i one koji im kazu da iz bilo kojeg razloga propuste voznju. Danas na Pofalicima, prije sat, sat i pol, komercijalu cekamo ravnih 40 min! Na ovakvom vremenu, na minusima! Iz suprotnog pravca prolaze dvije komercijale, u razmaku od 20 min. Jedna gospodja pita vozaca je li to oni voze svakih haman sat vremena i zasto ne voze redovno? Njegov odgovor je bio: VOZIM KADA MI JE CEJF! Ovim rjecima.
![]()
Dabogda radili kako treba ili ne radili uopste!
jeste, jadni penzioneri ne mogu ući u tramvaj od studenatasheilak wrote:Da, ti se studenti najvise vozaju. Oka ne mozes od njih otvoriti.
Uglavnom to uradit, primiti jos ljudi iz Sandzaka i povecat plateperfect_guy wrote:jeste, jadni penzioneri ne mogu ući u tramvaj od studenatasheilak wrote:Da, ti se studenti najvise vozaju. Oka ne mozes od njih otvoriti.
A inace svi placaju karte? Svaka tebi cast, ali zna se kako to kod nas ide. Evo i ova tema puna ovih koji kao iz nekog "protesta" nece da kupe kartu. Bez para nema muzike, tako je to svugdje u svijetu. Da bi imali dobar gradski prevoz, mora se i narod nauciti kulturi koristenja usluga gradskog prevoza. Nazalost kulture nema puno ni kod uposlenika Gras-a, ni kod korisnika njihovih usluga.sheilak wrote:Izvini, metronom, ali ja kao stanovnik sarajeva apsolutno ne mogu utjecati na njihov (ne)rad niti njihovo (ne)pridrzavanje neceg toliko elemntarnog poput reda voznje zavisi od mog evtl odbijanja da platim kartu.
Koju inace redovno placam, a zauzvrat dobijem smrzavanje dok cekam autobus koji je trebao doci prije pola sata ili objasnjenje vozaca da "vozi kad se autobus napuni" ili "kada mu je cejf".
prvo treba otjerati jedno 500 prekobrojnih radnika, pa onda vidjeti kakav bi bilans bio na kraju godine i sa ovakvom naplatom kakva je.metronom wrote:Sto se tice tramvaja, samo treba ograditi stajalista, postaviti automate/rampe i staviti po jednog radnika za prodaju/kontrolu karata (vidjeti primjer Istanbula). Cijena ne treba rasti i uz 100% naplatu bi obezbijedila sasvim dovoljna sredstva za odrzavanje vozila i infrastrukture, pa i kupovinu novih vozila.
U autobusima potpuno zabraniti ulaz na bilo koja vrata osim prvih. Dok narod ne nauci da ulazi civilizovano, to treba provoditi uz nekoliko radnika koji ce stajati na svim vratima i uljudno objasniti kako se koriste vozila. Ulaska bez karte nema. Tolerancija 0! Za trole ista stvar. Ako to funkcionise u jednoj Sloveniji vec decenijama, moze i kod nas.
Tek kad ovo bude imacemo apsolutno pravo da kritikujemo rad Grasa. Ne kazem da su bajni, ali ni mi gradjani nismo nista bolji...