Edin H. wrote:commendatore wrote:islamska deklaracija kriva za raspad jugoslavije?....
haj nek sam i to cuo....
Srpska naci-fasisticka hegemonija je najnevinija pojava u zivotu SFRJ

Ne znam bas na koji nacin bi bila kriva, ali postoji nesto drugo.
Covjek koji je ne voljom naroda postavljen za predsjednika BiH, a ujedno pisac deklaracije zasigurno nije doprinjeo da mnogi Srbi i Hrvati private ideju zajednicke BiH kao svoju.
Tipicna carsijanerska zabluda. Ono ko biva Srbi i Hrvati imali volje prihvatiti BiH kao svoju, posebno Srbi,... ali mi im ogadismo?
Ima li sanse da prihvatis prostu faktu, cinjenicu da Srbi i Hrvati, posebno Srbi nisu prihvatali BiH ni pod tackom razno, ma ko god da je bio predsjednik? Nisu htjeli nikakvu BiH sa Alijom ili bez, gradjansku ili serijatsku, idilicnu multi tolerantnu zajednicu,... ma nista od toga, nikada - ni prije rata ni poslije rata.
Poslije godina i godina forumasenja i podastiranja osnovnih cinjenica i fakti ne tako davne proslosti, ocevidaca i svjedoka(ukljucujuci i moju malenkost u BL),.... neki teneki jednostavno imaju potrebu vjerovati u mitove.
Kakvu su to BiH Srbi mogli prihvatiti prije rata? Ko na celu, kako uredjenu,... i da im je YU susjed. Hajde logiko.